Dojadilo mi je pisati bez malog prsta, ruka leti po tipkovnici i nije baš efikasno. Zanima me koji je pravilan raspored prstiju na tipkovnici i kako se najlakše nauči nakon što se već privikne na neki drugi. Kako ste se vi naučili pravilno pisati (naravno, tko piše tak, po školski)?
Dobrodošli su i linkovi na sličnu temu, sa skicom koji prst gdje ide. 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala puno :)
Dojadilo mi je pisati bez malog prsta, ruka leti po tipkovnici i nije baš efikasno. Zanima me koji je pravilan raspored prstiju na tipkovnici i kako se najlakše nauči nakon što se već privikne na neki drugi. Kako ste se vi naučili pravilno pisati (naravno, tko piše tak, po školski)?
Ja sam s deset prstiju naucio tipkat jer me izludjivalo kad sam programirao u Pascalu (bilo je to prije nekih desetak godina) sto imam liniju koda u glavi i onda mi treba vise od pola minute da je natipkam s cetiri prsta - jos je nisam stigao natipkati, a vec su se pocele gomilati linije koda u glavi...
Ispocetka sam zapravo sporije tipkao nego s cetiri prsta jer sam morao paziti kojim cu prstom pritisnuti koju tipku, ali ubrzo se to preokrenulo. Usput receno, namjerno sam si kupio raspolovljenu tipkovnicu (tada neku BTC-ovu, koju sam ubrzo zamijenio Microsoftovom Natural tipkovnicom) koja te jednostavno prisiljava da tipkas s deset prstiju.Ja sam bio ucio u srednjoj skoli tipkanje na pisacim masinama. Puno je lakse kada rabis sve prste za tipkanje nego po mogućnosti dva