Ljudi hitno pomagajte,trebam napisati sastav sa ovim naslovom:ja domovinu imam tek u srcu je nosim,a nemam pojma o cemu da pisem...imate li vi kakvu ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nitko nezna?
Taj naslov je prvi stih najpoznatije pjesme Silvija Strahimira Kranjčevića, Moj dom. Probaj naći i pročitati pjesmu, pa ti možda da ideju.
To je koliko se ja sjećam stih Kranjčevićeve pjesme "Moj dom".
Znam na što je on mislio s tim stihom, no neznam što bi ti mogao napisati u sastavu o tome.
Edit: Mačak me pretekao.
Da znam da je to ta pjesma,procitao sam,ali ja moram napisat sastav a ne pjesmu ,nemam nikakve ideje
Da znam da je to ta pjesma,procitao sam,ali ja moram napisat sastav a ne pjesmu ,nemam nikakve ideje
On je time mislio, da on nema domovine, da ona više nije njegova, da mu je oduzeta, da mu je ostala samo u srcu i u sjećanju.
Eto ti početak.
Edit: Evo ti još par natuknica, nadam se da će pomoći da se snađeš lakše:
-odnos pojedinca prema domovini
-suosjećanje s nesrećom vlastite domovine i vlastitog naroda
-ponos zbog nacionalne prošlosti,. smrt kao oslobođenje duše i emocija- posebno ljubavi
On je time mislio, da on nema domovine, da ona više nije njegova, da mu je oduzeta, da mu je ostala samo u srcu i u sjećanju.
Eto ti početak.
Edit: Evo ti još par natuknica, nadam se da će pomoći da se snađeš lakše:
-odnos pojedinca prema domovini
-suosjećanje s nesrećom vlastite domovine i vlastitog naroda
-ponos zbog nacionalne prošlosti,. smrt kao oslobođenje duše i emocija- posebno ljubavi
hvala,thumb up :D