Pojačavanje wi-fi signala sa WIFISKY adapterom.

poruka: 20
|
čitano: 2.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Ovako htio bih sa susjedom uzeti jedan internet pošto smo dosta blizu i podijelit troškove.I sad planiram da on uzme internet i ja da imam wifi signal kod sebe.

Zanima me dal bi to funkcionirali sa ovim http://www.ebay.com/itm/High-Power-WIFISKY-54Mbps-980WG-60DBI-5800MW-WiFI-USB-Wireless-Adapter-8187L-ER-/381252025182?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58c4643b5e

Kako to funkcionira dal može netko objasnit? Dal se to povezuje bezicno na orginalni router i onda taj signal salje dalje il žičano? 

Hvala svima na odgovoru :)

18 godina
Re: Pojačavanje wi-fi signala sa WIFISKY adapterom
Denis123 kaže...

Pozdrav,

Ovako htio bih sa susjedom uzeti jedan internet pošto smo dosta blizu i podijelit troškove.I sad planiram da on uzme internet i ja da imam wifi signal kod sebe.

Zanima me dal bi to funkcionirali sa ovim http://www.ebay.com/itm/High-Power-WIFISKY-54Mbps-980WG-60DBI-5800MW-WiFI-USB-Wireless-Adapter-8187L-ER-/381252025182?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58c4643b5e

Kako to funkcionira dal može netko objasnit? Dal se to povezuje bezicno na orginalni router i onda taj signal salje dalje il žičano? 

Hvala svima na odgovoru :)

Mislim da je antena ove jačine ilegalna u RH, tako da pitanje dali će ti uopće proći prek granice...

Na kojoj ste udaljenosti?

14 godina
neaktivan

Kuća uz kuću,na jednom dijelu kuće primam cak signal i od orginalnog routera ,ali htio bih da mi bude cijela kuća pokrivena signalom,znači nekih 50m max.

Ne znam dal zidovi šta usporavaju wifi signal,pa sam htio da bude što jači.

Možda bi prošlo,jer imam iskustva s carinjenjem pošiljke,mislim da koji im se paket cini malo veći i teži njega otvaraju a i da otvore vjerovatno carinici nebi znali šta je to i da je kod nas ilegalno haha.

ili recimo da uzmem nest ovakv,slično.

http://www.ebay.com/itm/WiFiSKY-1600mW-USB-Wireless-Wifi-B-G-N-Adaptor-6dBi-Antenna-Ralink-3070-/321688166428?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ae61be01c

18 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Mislim da je antena ove jačine ilegalna u RH, tako da pitanje dali će ti uopće proći prek granice...

pitanje je uopce kolika je stvarna izlazna snaga tog cuda... ni sami se ne mogu dogovorit... prvo u naslovu 5800M(mega???)W, a i da je m(mili)W, opet bajke...

onda nesto nize "up to 1000MW", i opet mega umjesto mili...

i onda jedna eventualno moguca informacija "50mW to 500mW", i ovaj put je stvarno mili... i to je najvjerojatnije upravo 50mW jer za nesto vise triba odgovarajuce i hladit tu karticu, a ona je prakticki skroz zatvorena... 

stoga je ovdje manji problem (i)legalnost uredjaja koliko vjerodostojnost onoga sto se navodi za njega... 

18 godina
neaktivan
Denis123 kaže...

Kuća uz kuću,na jednom dijelu kuće primam cak signal i od orginalnog routera ,ali htio bih da mi bude cijela kuća pokrivena signalom,znači nekih 50m max.

dobro, jel tebi samo jedan uredjaj (pc) triba primat signal tog originalnog routera, ili zelis da u citavoj kuci imas wifi? jer o tome ovisi izvedba i odabir uredjaja... 

btw, koliko je velika kuca i kakva je konfiguracija (katovi, dimenzije, zidovi)?

14 godina
neaktivan

Trebo bi mi pc primat wi fi signal udaljen nekih 20 metara od susjedovog routera ali prepreka od 4 zida,kuća bez katova,također jedan laptop koji bi se koristio najdalje gdje je taj pc znaći 20 metara 4 zida,i naravno kad bi dosla rodbina prijatelji wifi  za mobitele.

Ne treba biti cak niti 50 metara kak sam gore u postu napiso.Samo ima dosta zidova.

Ali ako mi hvata u jednom djelu kuce orginalni router znači udaljen 10m 2 zida onda mislim da ovo iz kine,iako vjerovatno ne daje onoliko koliko piše,bi funkcioniralo.Ali me zanima mišljenje vas koji se bolje razumijete ili ste imali iskustva s tim.

18 godina
neaktivan

ovo sto cilo vrime gledas je usb wifi kartica, 1 racunalo kao klijent... to ti definitivno otpada... 

tebi tribaju dva uredjaja - jedan router kojeg mozes postavit u client mod, jedan router koji ce bit u AP modu. Client ces stavit na zid/prozor najblize susidovom routeru, a AP ces stavit sebi u srid kuce kako bi pokriva sto veci prostor. Medjusobno ih povezujes UTP kabelom.

14 godina
neaktivan

ahaaa,znaci ovo nista,mislio sam da se može to povezati na router i jednostavno odašiljati wifi signal al nista onda.

Znači trebam kupit jedan router? Jel može biti od t-coma pošto sad imam internet ali ga planiram isključit.Pa ce mi valjda ostat router.

Ček znaći ako sam te dobro skužio ti routeri moraju biti povezani kablom? ne može nikako bežično?

18 godina
neaktivan
Ka AP moze prakticki svaki... ka Client mora to podrzavat ili bar moc stavit OpenWRT fw koji ce to omogucit...

Postoji mogucnost putem wds to rijesit ali to nije pouzdano rjesenje za razliku od kabela...
18 godina

A da provučete kabel? 

Postoji mogućnost da bi to mogli rješit sa repeaterom.

Dakle kolega bi ti imo router u svojoj kući, a ti repeater uštekaš kod sebe u utičnicu i spojiš se na njegov router...

Mislim da ih imaš u chipoteci, pa pogledaj...

Znači ovak neš:

http://www.chipoteka.hr/artikl/113840/net-d-link-wireless-range-extender-300mbps-dap-1320-e

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 17:00 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

Kak mi se cini da bi najbolje bio repeater,imam jedan koji sam prije narucio ali imam problem sto mi se veza nakon nekog vremena jednostavno prekine.i onda se treba ponovno stelat a ne znam zasto.

ovaj: 

http://www.ebay.com/itm/Hot-Wireless-Wifi-802-11N-Repeater-Router-Range-Expander-Signal-Booster-300Mbps-/151346393552?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item233cf2b1d0

18 godina
Denis123 kaže...

Kak mi se cini da bi najbolje bio repeater,imam jedan koji sam prije narucio ali imam problem sto mi se veza nakon nekog vremena jednostavno prekine.i onda se treba ponovno stelat a ne znam zasto.

ovaj: 

http://www.ebay.com/itm/Hot-Wireless-Wifi-802-11N-Repeater-Router-Range-Expander-Signal-Booster-300Mbps-/151346393552?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item233cf2b1d0

E pa s tim kinezima i prekidanjem veze ti ne mogu pomoći... No na onom D-Linku i poznatijim markama se to nebi trebalo događati, u svakom slučaju imaš i jamstvo.

Al pazi, repeater se stavlja u područje gdje je kvaliteta signala dobra, a ne tamo gdje je već problematična, a možda će ti trebati i 2 komada ako želiš baš pokriti kompletan prostor kuće.

Meni recimo router ne pokriva kompletan prostor, imam par crnih točaka u kući gdje je signal problematičan, no tamo ne koristim Internet, tako da... A i radi se o katnici.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 17:38 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

Onda bi najbolje bilo da jedan repeater postavim na krajnji rub kuće od susjeda a drugi negdje oko sredine mislim da bi to šljakalo.A koliki je otprilike domet tog repeatera?

18 godina
Denis123 kaže...

Onda bi najbolje bilo da jedan repeater postavim na krajnji rub kuće od susjeda a drugi negdje oko sredine mislim da bi to šljakalo.A koliki je otprilike domet tog repeatera?

E to pojma nemam. Pretpostavljam da je domet isti kao i dometi običnih routera...

Pa jel imaš imalo signala kod sebe sad kad je router kod susjeda? Staviš onda jedan repeater kod sebe tamo gdje ti je signal najjači, a drugi po potrebi u sredinu kuće ili negdje, ako bi uopće trebao.

14 godina
neaktivan

A imam,ali slabi,i bas tu gdje hvatam signal nemam uticnicu.Ali nije mi problem onda kupiti dva repeatera,jer to je jednom invensticija a ovo internet moram svaki mjesec plačat 240 kn :S 

A bezveze da i ja i susjed imamo internet a blizu smo si tako.Samo me to zanimalo sta bi bilo najbolje za pojačat signal,vidim da bi onda to bili repeatori.

18 godina
Denis123 kaže...

A imam,ali slabi,i bas tu gdje hvatam signal nemam uticnicu.Ali nije mi problem onda kupiti dva repeatera,jer to je jednom invensticija a ovo internet moram svaki mjesec plačat 240 kn :S 

A bezveze da i ja i susjed imamo internet a blizu smo si tako.Samo me to zanimalo sta bi bilo najbolje za pojačat signal,vidim da bi onda to bili repeatori.

A gle. Mislim da je dobra ideja ali ne mogu ti potvrditi jer nemam iskustva s tim...

Frend je rekao isto kupiti jedan jer seli na kat kuće gdje nema signala (tj. ima ga jako malo) pa će isto s repeaterom probati. Bilo bi najbolje da se može isprobat prije. pa ako radi ostavit...

Generalno to možeš i napraviti ako kupiš prek web shopa, jer onda imaš pravo 14 dana vratiti robu bez razloga... Neoštećenu naravno.

E sad koji repeater uzeti, nemam blage veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 18:47 (lllnuclearlll).
18 godina
neaktivan
Ako je toliko slab nek on stavi jedan repeater kod sebe kraj prozora najblizeg tvojoj kuci
14 godina
neaktivan

Da tak cu onda i napravit kupiti 2 repeatera jedan u njegovoj kuci kraj prozora a drugi kod mene.Sad samo koji repeater uzeti,dal ce biti dovoljan ovaj sto je ranije gore postano?

18 godina
Denis123 kaže...

Da tak cu onda i napravit kupiti 2 repeatera jedan u njegovoj kuci kraj prozora a drugi kod mene.Sad samo koji repeater uzeti,dal ce biti dovoljan ovaj sto je ranije gore postano?

pojma nemam, imaš ih još u chipoteci pa razgledaj, pitaj i sl...

14 godina
neaktivan
Denis123 kaže...

Ne znam dal zidovi šta usporavaju wifi signal,pa sam htio da bude što jači.

Možda bi prošlo,jer imam iskustva s carinjenjem pošiljke,mislim da koji im se paket cini malo veći i teži njega otvaraju a i da otvore vjerovatno carinici nebi znali šta je to i da je kod nas ilegalno haha.

ili recimo da uzmem nest ovakv,slično.

http://www.ebay.com/itm/WiFiSKY-1600mW-USB-Wireless-Wifi-B-G-N-Adaptor-6dBi-Antenna-Ralink-3070-/321688166428?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ae61be01c

Imas kod nas za malu lovu dobrih antena koje idu u preko 50 m ..a i mozes sam napravit ak si strucan s alatom

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice