Planska brusilica- opis i upotreba

poruka: 2
|
čitano: 6.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Planska brusilica- opis i upotreba

trebaju mi neke osnovne informacije o plansim brusilicama kao opis i upotreba ako neko zna neka napiše 

16 godina
neaktivan
Re: Planska brusilica- opis i upotreba

Što nema u nekoj knjigi? iz obrade materijala. Slika ovakva je moja malo novija, osnove brušenje se odvija u uvjetima: dobrog poljevanja i hlađenja i zauzimanja po max 0.02 stote, iznad toga sigurno budeš smotao obradak a i brus se troši pa ne maš ništa od toga osim ako je nešto bezveze samo da je donekle ravno.

Osnova je brušenja da površina bude željeno reavna i u nekim zadanim mjerama(sretno sa time u kromu).

Stol hidraulika pomiče ljevo i desno  (brzinu podešavaš otvaranjm ventila) mjenja smjer na naletnim prekidačima.

Pomicanje od tebe i ka tebi radiš ručno ili automatskim posmakom sa elektro motorom ali bolje ne.

Zauzimaje mjere ili špana opet ručno, glava sa brusom se spušta, stol se nikada ne diže ali nikada(takve planske brusilice nema)

Uobičajen je magnet na stolu da drži obratke ali se može i skinuti pa sa klampama stežeš obradak.

Što drugo reči mokar posao, imam jednu u firmi i baš mi je u petak udavila dan i to cjelo popodne do 9 navečer a bio je fuš, pa mjenjanje bruseva zbog kroma sve se smotalo (uzimaš po 0.005 mikrona jer brus grabi po ploči a imaš samo 0.25 desete dodatka)škripac nemožeš otvoriti da primiš ploču pa stežeš do pola klampama podmečeš papir non stop centriraš pa ravnaš i tako u krug dan je divno prošao.

Promjeni struku i onako u našoj državi netreba metalaca a i plaču očekuj možda 3000 kuna ali nakon 10 godina staža.

http://www.youtube.com/glodalica
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice