Paraziti u uhu kod psa

poruka: 14
|
čitano: 19.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Paraziti u uhu kod psa

Imam doma zlatnog retrivera. Odjednom je počela tresti s glavom. Odveo sam ju kod veterinara na pregled. On mi je rekao da ima parazite u uhu i stavio joj u uho neki gel. Rekao je da ću morati s njom doći još nekoliko puta na pregled. Mene sad zanima koliko su ti  paraziti opasni i dali prelaze na ljude. 

17 godina
Paraziti u uhu kod psa

To si trebao pitati veterinara kad si odveo psa.

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
neaktivan
RE: Paraziti u uhu kod psa
boxer kaže...

Nije istina, takve stvari se pita na forumu! :)

16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
boxer kaže...

zasto da ne!? imamo mi ovde dosta veterinara...lol

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
vjeko kaže...
boxer kaže...

zasto da ne!? imamo mi ovde dosta veterinara...lol

Sigurno i ima barem jedan, ali kad si već kod veterinara onda ga i pitaš ono što te zanima.

15 godina
neaktivan
Paraziti u uhu kod psa

hvala, "puno ste mi pomogli" ali niste odgovorili na pitanje

16 godina
neaktivan

http://www.ljubimci-forum.com/index.php?action=printpage;topic=40941.0

Evo na ovom linku sam našao dobro opisanu problematiku u vezi tvog pitanja.

Imao sam oštrodlakog ptičara kojem se problem upale uha javljao svake godine u proljeće i trajao je sve do desetog mjeseca.Obično je jedno uho bilo zahvačeno upalom više od drugoga ,ali se jednako moraju tretirati oba uha.Za liječenje sam koristio OTONAZOL koji je gelast ,ali se pokazao bolji od OTIPRIN lijeka.Dobro bi bilo da kupiš i neko sredstvo za čišćenje uha prije nego se stavi otonazol.Problem je što u pet centrima ne žele prodati lijek bez recepta ,a veterinaru je u interesu da psa on liječi normalno da više zaradi i usto da uzme bris uha i napravi mikrobiološku analizu mada su te kapi za uši uglavnom univerzalne i koriste se protiv gljivica, parazita i bakterija. Naravno da ima još lijekova koji se koriste pa bi bilo dobro da saznaš koji od njih koristi tvoj veterinar jer ako češ psa morati voditi na liječenje konstantno kao što je to bio slučaj sa mojim psom to bi te moglo poprilićno financijski koštati, a upala se nesmije zanemariti već obavezno liječiti.

baster
15 godina
neaktivan
Paraziti u uhu kod psa

hvala link mi je pomogao ali me još zanima jel ti paraziti mogu biti opasni za ljude koji su u blizini psa.

16 godina
Paraziti u uhu kod psa

Ma stavi mu usisivač u uvo, najmanje od 1600W, ima da odma izvuče tog parazita i više nizašt neće bit opasan

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Paraziti u uhu kod psa

Nakapaj mu rakije u uho malo...Smijeh

Ak je pasja trakavica, naje** si...

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
16 godina
neaktivan

Mislim da infekcije uha nisu zarazne i prenosive na ljude ,ali je najbolje da pitaš veterinara. Opasni su crijevni nametnici kod pasa koji lako prelaze na ljude ,a pogotovo na djecu kao što su gliste,a naročito trakavice koje se kod pasa mislim nalaze samo u crijevima međutim kod zaraze na ljudima ulaze u krvotok a samim time i druge organe u tijelu pa i sam mozak izazivajuči na kraju čak i smrt.Preventivno psu svaka 3 do 4 mjeseca treba dati tablete recimo PRATEL.

baster
16 godina
neaktivan
baster177 kaže...

Problem je što u pet centrima ne žele prodati lijek bez recepta ,a veterinaru je u interesu da psa on liječi normalno da više zaradi ..

Kako ne žele prodati?? Ja zadnji puta kupio, nudili mi za birati 3 vrste..

Mislim da se ušni šugarci mogu prenjeti na čovjeka, tj. zoonoza je. Ali je to vrlo rijetko, nikad čuo da se to u praksi i desilo. A inače uho psu (kao i čovjeku) možeš isprati s 3% hydrogenom.

15 godina
neaktivan
Paraziti u uhu kod psa

jučer se počela grebati po vratu i glavi. Veterinar kaže da je to od krivog šampona.  Ali se ona i prije nekoliko mjeseci grebala i rekao je da je to zbog analki. Znamima ne da li je to grebanje povezano s parazitima

15 godina
neaktivan
Paraziti u uhu kod psa

....

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 17:47 (agi38).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice