Otežano disanje na nos

poruka: 22
|
čitano: 35.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Otežano disanje na nos

Imam već duže od godinu dana problema s disanjem kroz nos..
Nos mi je polu začepljen ili je začepljen u potpunosti..

Glava me ne boli, ali kada mi je začepljen nos kod trčanja nastaju problemi jer ne mogu disati kako treba, a ako mi je poluzačepljen nos onda ne mogu udahnuti dovoljno..

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
16 godina
protjeran
Otežano disanje na nos

Jel kašlješ puno?

WP
15 godina
Otežano disanje na nos

A jesi bio kod doktora?

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Otežano disanje na nos

Jesi kad inhalirao,uglavnom pomaze?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 0:16 (Hrvojestr).
16 godina
neaktivan
Re: Otežano disanje na nos

http://www.webmedicina.org/bolesti-sindromi/saznajte-vise/95-bolesti-disajnih-organa/2411-nosna-krivina-otezava-disanje

uglavnom krivi septum možda, meni je doktor rekao "to je odavno trebalo operirati" :P

Idi doktoru da te pregleda. (vjerojatno će te lječnik opće prakse poslati na otorinu)

PS: link je tu samo da da malo više podataka, to je među prvim stvarima koje su iskočile na google-u

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 0:28 (Dr. Zoidberg).
14 godina
Top Bugovac kaže...

Glava me ne boli, ali kada mi je začepljen nos kod trčanja nastaju problemi jer ne mogu disati kako treba, a ako mi je poluzačepljen nos onda ne mogu udahnuti dovoljno..

Na 1/2 litre obične vode dodaj do ruba  punu jušnu žlicu krupne morske soli i prokuhaj. Kada zakuha, dodaj 2 filter vrećice čaja od kamilice i nakloni glavu nad lonac, prekrij se jedno dvama ručnicima i inhaliraj dok tekućina ne ohladi na mlako. Kada tekućina ohladi na mlako, kapaljkom si u nosnice nakapaj po 2 do 4 kapi u svaku nosnicu, malo će te peći i boljeti, ali ne brini, to ti sol nagriza sve bolesno u nosnicama.

Obzirom se sada može kupati, ako si na moru, sutradan probaj zaroniti na dah nekoliko puta ili na bocu, a ako si na kontinenti, zaroni u rijeci ili jezeru, bazenu, čim dublje, makar 5 metara zbog tlakova u šupljinama glave. Ukupno ronjenje bi trebalo trajati dok možeš izdržati, ali minimalno ukupno barem 15 minuta, čim dulje i dublje, tim bolje. Nakon tih urona, definitivno ćeš očistiti sinuse, dugoročno. I da, ponavljaj inhalacije svakodnevno, barem 2 tjedna, što duže ponavljaš, dulje ćeš biti zdrav, a ako ti nije problem, uporedo povećana konzumacija luka i hrena, toplo pod obavezno preporučam!!

Javi se kada ozdraviš Top Bugovac, a do tada, polagano i sigurno ćeš stići {#}!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan

Osim ako nemas devijaciju septuma kao što je netko već spomenuo (a nije rijetka BTW). Onda možeš inhalirat cijeli Jadran i nece ti pomoc. Rijesenje za tvoj problem je posjet lijecniku i obljiznem ORL specijalistu da vidi sta je s nosom, ždrijelom i ušima.

LP :)

Vi veri veniversum vivus vici
14 godina
Otežano disanje na nos

Ja imam problem s protokom zraka kroz grlo...Kad disem,kao da se nakuplja zrak i sporije prolazi :/

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
17 godina
KKristijan kaže...

Ja imam problem s protokom zraka kroz grlo...Kad disem,kao da se nakuplja zrak i sporije prolazi :/

Pa odi doktoru ak još nisi bil, da se vidi o čem se radi a ne čekat nekaj ko zna kaj treba ustanovit točan uzrok tvog problema.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Na 1/2 litre obične vode dodaj do ruba  punu jušnu žlicu krupne morske soli i prokuhaj. Kada zakuha, dodaj 2 filter vrećice čaja od kamilice i nakloni glavu nad lonac, prekrij se jedno dvama ručnicima i inhaliraj dok tekućina ne ohladi na mlako. Kada tekućina ohladi na mlako, kapaljkom si u nosnice nakapaj po 2 do 4 kapi u svaku nosnicu, malo će te peći i boljeti, ali ne brini, to ti sol nagriza sve bolesno u nosnicama.

Obzirom se sada može kupati, ako si na moru, sutradan probaj zaroniti na dah nekoliko puta ili na bocu, a ako si na kontinenti, zaroni u rijeci ili jezeru, bazenu, čim dublje, makar 5 metara zbog tlakova u šupljinama glave. Ukupno ronjenje bi trebalo trajati dok možeš izdržati, ali minimalno ukupno barem 15 minuta, čim dulje i dublje, tim bolje. Nakon tih urona, definitivno ćeš očistiti sinuse, dugoročno. I da, ponavljaj inhalacije svakodnevno, barem 2 tjedna, što duže ponavljaš, dulje ćeš biti zdrav, a ako ti nije problem, uporedo povećana konzumacija luka i hrena, toplo pod obavezno preporučam!!

kralj si \o/ budem ti priljepio hvala na nekoj temi jer bome ovdje nema {#}

muku mucim sa polu zacepljenim sinusima

'butelja kvalitetnog bijelog vina, veliki čevapi s lukom, dobra mjuza... Zar život može biti bolji?' počivao u miru, EnlightenedPhoenix
16 godina
protjeran
Otežano disanje na nos

A da probate na dupe disati.

Bože čuvaj nas gladi, kuge i Hrvata
17 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Pogledaj u apoteci da li imaju microsprey s morskom vodom za nos. Dobro dođu da ovlažiš isušenu sluznicu u nosu.

Uz to preporučam ti tablete s produljenim oslobađanjem "Clarinase". Meni su uvijek pomogle kad već nisam znao što bi od začepljenog nosa, a od Operil kapi nikakve koristi na duže vrijeme.

Ne bi bilo loše da posjetiš svog liječnika jer moguće si alergičan na nešto.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
15 godina
netko,netkovic kaže...

Jel kašlješ puno?

Haf932 kaže...

A jesi bio kod doktora?

Hrvojestr kaže...

Jesi kad inhalirao,uglavnom pomaze?

Na prva tri odgovora odgovaram sa "Ne!"

Dr. Zoidberg kaže...

http://www.webmedicina.org/bolesti-sindromi/saznajte-vise/95-bolesti-disajnih-organa/2411-nosna-krivina-otezava-disanje

uglavnom krivi septum možda, meni je doktor rekao "to je odavno trebalo operirati" :P

Idi doktoru da te pregleda. (vjerojatno će te lječnik opće prakse poslati na otorinu)

PS: link je tu samo da da malo više podataka, to je među prvim stvarima koje su iskočile na google-u

Provjeriti ću..

ATJLučko kaže...
Top Bugovac kaže...

Hvala pokušati ću.. javim ti za tjedan dana ima li nekih pomaka..

Sunburn kaže...

Osim ako nemas devijaciju septuma kao što je netko već spomenuo (a nije rijetka BTW). Onda možeš inhalirat cijeli Jadran i nece ti pomoc. Rijesenje za tvoj problem je posjet lijecniku i obljiznem ORL specijalistu da vidi sta je s nosom, ždrijelom i ušima.

LP :)

Nadam se da to nije :)

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

nije mi se dalo citati kaj su ljudi dole pricali ali evo ja sam ti to operirao prije nekih 3 tjedna i sada je super.Kod mene ti se do začepljenje nosa došlo samo od sebe i pokušao sam sve moguće sprejeve,ljekove i ništa mi nije pomoglo i tako 3 godine nos mi je bio začepljen.Nakon tih 3 godine više nisam mogao izdržati jer pri bilo kakvom sportu došlo je do prebrzog zamora jer nisam mogao disati na nos pa sam otišao na operaciju.Btw operacija ti traje oko 45 min i u bolnici si 3-4 dana.Nakon operacije moraš mirovati oko 2 tjedna i nakon toga pocet ceš disati kao prije na nos

Tražim pozivnicu za yuwabits.net pa ko hoće poslati neka mi pošaljepm
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 18:22 (acmilan0083).
17 godina
Otežano disanje na nos

Ja ti imam sinusitis i septum nosa i otprilike me te stvari smaraju nekih 15 godina.

Kao kratkotrajno ali efikasno rješenje se pokazao Olynth koji je dosta jači od Aqua Maris i sl. sprejeva, no dosta je jak i nije ga preporučljivo dugo koristiti.

Čim ga malo ubrizgam u nosnice za 2-3 minute prodišem normalno bez obzira koliko začepljen nos bio.

Budala bio, budala ostao...
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ja ti imam sinusitis i septum nosa i otprilike me te stvari smaraju nekih 15 godina.

Kao kratkotrajno ali efikasno rješenje se pokazao Olynth koji je dosta jači od Aqua Maris i sl. sprejeva, no dosta je jak i nije ga preporučljivo dugo koristiti.

Čim ga malo ubrizgam u nosnice za 2-3 minute prodišem normalno bez obzira koliko začepljen nos bio.

pa zakaj ne odeš na operaciju.Jednostavno riješiš problem

15 godina
neaktivan
Otežano disanje na nos

I men je nos stalno začepljen, pa sam postao ovisan o Olynth sprej koji mi uviejk odčepi nos, ali on nije zdrav za dugo uzimanje. Pa već 4 mjeseca uglavnom dišem na usta. Idem kod doktora za nos ali izgleda da ništa ot toga, a on kaže da mi operacija nije potrebna.

F.C LIVERPOOL
16 godina
neaktivan

a on kaže da mi operacija nije potrebna.

pa naravno da nije potrebna samo ces i dalje disati na usta

15 godina
neaktivan
Otežano disanje na nos

Jasno da mi je potrebna na nos se treba disat a ne na usta. Aj si ti stavi kvačicu na nos pa ćeš vidit.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 20:55 (Praetorian1).
14 godina
Otežano disanje na nos

Oživljavam temu,imam problema s disanjem na nos,kada sjedim još donekle mogu disati na nos,no kad legnem gotovo samo na usta mogu disati,rođen sam s problemima s hrskavicom u nosu(imam grbu),bio sam ove god u 1mj na operaciji trečeg krajnika i rekli su doktori da će bit sve uredu s disanjem no opet isti problemi,moji roditelji kao i ja sam govore doktoru da je problem do hrskavice i nikako me nešalje na slikanje ili što već da se ustanovi problem,što da napravim? Ova noć mi je najkritičnija do sad,taman zaspim i počnem se gušit(neznam spavat a da dišem na usta),izludit ću,imam nekakav njemački gel plave boje,jak miris,hladi kad ga se namaže na kožu,on mi odčepi nos na par minuta no opet se vrati i nemogu disati.Što da kažem doktoru a da me pošalje na proklete kontrole?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
13 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Oživljavam temu,imam problema s disanjem na nos,kada sjedim još donekle mogu disati na nos,no kad legnem gotovo samo na usta mogu disati,rođen sam s problemima s hrskavicom u nosu(imam grbu),bio sam ove god u 1mj na operaciji trečeg krajnika i rekli su doktori da će bit sve uredu s disanjem no opet isti problemi,moji roditelji kao i ja sam govore doktoru da je problem do hrskavice i nikako me nešalje na slikanje ili što već da se ustanovi problem,što da napravim? Ova noć mi je najkritičnija do sad,taman zaspim i počnem se gušit(neznam spavat a da dišem na usta),izludit ću,imam nekakav njemački gel plave boje,jak miris,hladi kad ga se namaže na kožu,on mi odčepi nos na par minuta no opet se vrati i nemogu disati.Što da kažem doktoru a da me pošalje na proklete kontrole?

Otiđi nekom drugom liječniku ili traži uputnicu ali baš ono traži, "daj mi uputnicu za specijalistu ne mogu nikako da dišem, jutros sam se bio počeo gušit". Moraš nekad biti i malo drzak i bezobrazan(da nekažem prijeteći).

Nema ništa gore od začepljenog nosa, mene vazda zeza kada dođe zima i ovo grijanje mi isušuje sluznicu{#} ali guram nekako, posuda savodom na radijator, biljne kapi neke ponekad i Operil u krajnjem slučaju.

ex Quilombo23
14 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...
kruskar kaže...

Otiđi nekom drugom liječniku ili traži uputnicu ali baš ono traži, "daj mi uputnicu za specijalistu ne mogu nikako da dišem, jutros sam se bio počeo gušit". Moraš nekad biti i malo drzak i bezobrazan(da nekažem prijeteći).

Nema ništa gore od začepljenog nosa, mene vazda zeza kada dođe zima i ovo grijanje mi isušuje sluznicu{#} ali guram nekako, posuda savodom na radijator, biljne kapi neke ponekad i Operil u krajnjem slučaju.

Kod mene je isto kad dođe zima,odmah počne curiti nos i nakon par dana gotovo nemogu disat na nos niti spavat,meni niti operil niti olynth(stari moj ga koristi i pomaže mu) niti kapi,tj. ništa mi nepomaže,osim toga da sjedim i onda mogu disati al nek legnem gotovo,danas idem kod doktora to sam jučer isto rekao,pa ćemo vidjeti sve.S 6g me poslao doktor na nekakvo čiščenje nosa,doktorica je uzela nekakav pištoljčić koji uvlači sve u sebe i pročistilo mi je to i sve bilo uredu do 12te godine i opet sam bio tražio od doktora da me na to pošalje no on je rekao da sam prestar zato,i od 12te me sve više i više to pati,6 godina se patim s spavanjem.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice