prije nekoliko dana vidio sam da u jednoji trgovini musko zenske/odjece stoji natpis "trazimo prodavaca/prodavacicu" medutim kada sam ih upitao dali jos uvijek traze odgovorili su mi "da trazimo, ali smo zenske osobe" pa me zanimalo dali oni smiju dati takav odgovor i koliko je on sukladan sa zakonom o ravnopravnosti spolova?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta možeš? Apsolutno ništa.
ovo me podsjetilo na jedan članak u jučerašnjim novinama... citiram "Ravnopravnost spolova ipak neće zavladati danskim cestama jer su gradske vlasti Kopenhagena odlučile da neće zamjeniti dosadašnju prometnu signalizaciju na kojoj dominira lik muškarca znakovima s figurom žene. Prijedlog jednake zastupljenosti žena i muškaraca na prometnim znakovima odbačen je s obrazloženjem da se radi o nepotrebnom trošku u vrijeme kada postoji mnogo važnijih problema..."
nema velike veze s ovom temom ali... ti osobno nemožeš ništa ali svakako nije fer
hmm znaci svakako je takav odgovor protuzakonit, poslao sam sada mail na potrosackikod@hrt.hr pa cemo vidit, jer radi se o velikom trgovackom centru a ne babi sa standom.
leo, ovo sa znakovima nebi ni ja odobrio iskreno.. dati 200.000,00-300.000,00 eu zbog slike na znaku.. lol
ima puno takvih natpisa trazimo prodavacicu, nije ok, ali daj zamisli nekoga muskoga da radi u prodavaonu zenske obleke
ima puno takvih natpisa trazimo prodavacicu, nije ok, ali daj zamisli nekoga muskoga da radi u prodavaonu zenske obleke
Pa nije samo to u ducanima. Pogledaj malo u banke, racunovodstva i srodne profesije koga ima vise. Kada sam zavrsio srednji skolu (ima vec kojih 10 godina) kada sam trazio posao dobivao sam samo odgovor "Trazimo samo zenske osobe". Cak su i jedan oglas, gdje se trazilo par pripravnika, promjenili i dodali da se trazi samo zenske osobe... To je uvijek bilo i bit ce tako. Uvijek ce biti muskih i zenskih poslova (ne mislim na domacinstvo). Zene su pedantnije, urednije i koncentriranije na poslu, a muski ko muski. Ne kazem da nema niti zenskatih muskaraca, ni muskobanjastih zena, ali ipak su u manjini. :D Uglavnom kad se govori o ravnopravnosti spolova u poslu, onda se govori o uredskih poslovima, sa finom stolicom i dobrom placom...
prije nekoliko dana vidio sam da u jednoji trgovini musko zenske/odjece stoji natpis "trazimo prodavaca/prodavacicu" medutim kada sam ih upitao dali jos uvijek traze odgovorili su mi "da trazimo, ali smo zenske osobe" pa me zanimalo dali oni smiju dati takav odgovor i koliko je on sukladan sa zakonom o ravnopravnosti spolova?
Mercator?
Interspar?
Zasto je zabranjeno reci...
armor, zasto bi sada njemu zabranili posao? zato sto su zene zapostavljene pa da budemo 1:1 ?
Mozda postoji neki omjer muski:zenski radnici?
Vidim da ste me krivo shvatili.
Ja nisam izjavil da muškarci ne trebaju imati prava.
Dapače, ja mislim da ih trebaju imati oba spola jednaka.
Vjerojatno ste krivo shvatili moj 1. post.
Nisi valjda plačljivac Escudo pa da te sve vrijeđa...
Ja sam apsolutno za ravnopravnost spolova
Dapače, ja mislim da ih trebaju imati oba spola jednaka.
Ja sam apsolutno za ravnopravnost spolova
To je iso ko da se zena javi kopat kanale, za neke poslove ( ne one u kojima ti treba mozak ) predviđeno je da to radi žensko ili muško, čisto zato što su bolji u tom poslu
nisam ja placljivac nego si se ti totalno krivo izrazio u prvom postu.
i dobro, radi se o NewYorker-u u sklopu interspara u osijeku.
i nije da imaju neki limit musko zenskog osoblja jer koliko sam vidio u par puta sto sam tamo bio oni zaposljavaju iskljucivo zene.