Pa po meni, druga tema je najbolja. Da ja sad pišem kod svoje profe, vjerovatno bi ovako radio (mi smo imali zadačnicu podjeljenu u tri djela: uvod, glavni dio, zaključak)
Uvod: Ulazim u sudnicu, desetci nepoznatih ljudi drže oči uprte u mene, svi me osuđuju, svima u očima vidim gađenje. Dobro skoro svima, otac i uplakana majka, i dalje gledaju svog sina, onog kojeg su odgojili da bude dobar, da uspije u životu...A što sam ja to uspio, osim što sam upropastio život jednim roditeljima, osim što sam uspio svima dokazati da sam pravi gad, osim što sam sebi dokazao da sam pravi gad.
Glavni dio: Ipak, nisam ja zapravo takav. Nekad sam bio samo običan dječak, željan igre i pažnje. Međutim, uvijek sam bio u sjeni svog najboljeg prijatelja. Ali te večeri, te večeri za koju nisam ni slutio da će mi obilježiti život, htio sam malo više te "pozornosti" na sebi. Htio sam da ne budem samo "klinac iza njegovih leđa".......sad ubaci neku poštenu priču, po mogučnosti kako si to radio zbog neke cure, kako si prije samog čina nešto pio, i sl.
Zaključak: ...odredi nešto sam, ja bi stavio nešto tipa:.... I evo, taj dečko, koji nije htjeo ništa, ništa osim malo pažnje na "sebi", sad stoji tu, dok 96 od 100 očiju ga osuđuje, čeka presudu, koja će vjerovatno shrvati oca i majku iza mojih leđa, koju će osuditi tisuće ljudi izvan ove sudnice. Ti ljudi su upravu, nijedna kazna, koju "gospodin sa čekićem" pročita, neće biti dovoljna. Da me osudi na doživotnu robiju, ne bih se bunio. Jer ako moji roditelji podržavaju monstruma, mogu samo zamisliti kakvu sam bol ja nanjeo njegovim....
Neda mi se pisati još i taj srednji, snađi se sam
Hvala puno si pomogao nsiam imao takvu amstu