Nepropisno parkiranje

poruka: 29
|
čitano: 19.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

Otvaram ovu temu radi susjeda . Svima vama je poznat jedan onaj susjed s kojim se ne možete urazumiti u vezi parking mjesta . Pa da krenemo , ispred moga dvorišta u ulićici se nalazi parking mjesto ( ne propisano , tu se parkira jer ima mjesta , to je sve) koje je moj otac koristio godinama . Razlog tomu je jer je direkt ispred našeg vrta i najbliže je našem ulazu u dvorište ( nije ispred ulaznih vrata nažalost) . Onda se susjed odlučio praviti glup i parkirati na to mjestu . Roditelji su mu slali dokaze da je to naša parcela i da ne smije tamo parkirati no nismo se uspijeli urazumuti sa njim . Zanima me kako ga pristojno sterati u ku**c na legalan način , ako taj postoji oupće . To parking mjesto nije na cesti i kada je auto parkiran normalno se može prolaziti tamo ... Moja ideja je bila ili napraviti vrata za ulaz u vrt ili možda postaviti signalna svjetla koja indiciraju da je tu zid , pa kada bi se netko parkirao lagano pozovemo pauka jer onemogućava drugima da vidi svjetlo . Da se mene pita ja bi to riješio po kratkom postupku no svi smo civilizirani ljudi i bila bi prava šteta da se nekome nešto dogodi . Pa ako ovo čita netko tko poznaje pravo i zakon i ima neku ideju neka mi je predloži , biti ću mu jako zahvalan.

Prodajem AMD x3 450 3.2 GHZ - 320kn!!
16 godina
odjavljen
Re: Nepropisno parkiranje

Nazovi komunalnog redara i pitaj što napraviti. Ako je taj dio zemljišta tvoj, tu se nitko ne smije parkirati i mislim da bi mogao to mjesto označiti (napisati broj svojih tablica ili kućni broj) pa onda kad se idući put parkira, zovi pauka. Ili priupitaj u policiji.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Nepropisno parkiranje

Ako je to tvoja parcela, ogradi i označi. Ako nije, ne možeš ništa. 

15 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

Ako je tvoja parcela, oznaci diskretno da zadovoljava pravne kriterije, a a da susjed ne prepozna odmah i parkira tamo.

Tada mozes zvati pauka, policiju i prijaviti ga za ometanje posjeda, ako ga bas zelis kazniti.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
12 godina
Nepropisno parkiranje

Ako je parcela tvoja ti napravi ovo sa slike a susjeda ko j..e

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

@ rex..

-pročitaj svo post i pokušaj bit 'neutralan'.

To nije tvoja parcela, nije kućni-garažni ulaz itd. nego samo 'mjesto'.. koje ako se može koristiti koristi ''tko prvi..'' ili ne smije nitko (ako je zabranjeno po bilo kojoj osnovi).

- možeš jedino čekati da se oslobodi pa tad zuzeti.. ali nije tvoje. Jednake kazne se mogu odnosit na svakog ako postoji osnova za kaznu, dok tvoj vrt nije relevantan, dok napraviš npr vrata ona moraju ući u GOP i tad npr cesta ima kolni prilaz na trotoaru i sl. ... bez tog je 'divlje mjesto'. Komunalac nema tad ništa s tim, policija još manje.. a pauk ako dođe pobjegne (ili pokupi pa se možda opeče ako je lik dovoljno 'jak' s kumovima jer nema nikakvo pravo na to).

btw, ovakav tip tema može biti 'navijačko-lajkerski' pa možemo sad svi reči, to je tvoje mjesto.. ali to ne znači baš ništa. Ili pajser, ili odvjetnik sve ostalo je mutno.

edit: @ Damage.. pročitaj ponovo gore, a dokaze? Što, da je parkirao netko? Čitati... to je ničije. Jedino kršenje zakona je ako je zabranjeno (npr preuska cesta..) ali tad opet za sve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 14:48 (ihush).
16 godina
ihush kaže...

To nije tvoja parcela

REX500 kaže...

Roditelji su mu slali dokaze da je to naša parcela

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!
12 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

odi na katastar i  digni i gruntovnicu i ako je parcela na tvojoj obitelji digni upravnu ili gradevinsku dozvolu sto god sad treba

lijepo napravi malu garazu i neka se susjed slika i  parkira 100m i neka prosece do kuce zdravije je

(ako nece nijedan majmun popusti neka uzme onaj cije je)

TD people now you are on my Death Note
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 16:02 (Killua).
13 godina
odjavljen
Killua kaže...

odi na katastar i  digni i gruntovnicu i ako je parcela na tvojoj obitelji digni upravnu ili gradevinsku dozvolu sto god sad treba

lijepo napravi malu garazu i neka se susjed slika i  parkira 100m i neka prosece do kuce zdravije je

(ako nece nijedan majmun popusti neka uzme onaj cije je)

Stvarno si mu dao nepotreban prijedlog. Nek potroši nekoliko desetaka tisuća kuna da bi nešto dokazao. Nije samo tako podići dozvolu, plus radi si dodatne mjesečne troškove koje bi morao plačati za objekt. Već ako je riješenje da se nešto gradi, onda nek napravi ogradu oko parcele do ceste. Ali ni to nije jeftino jer mora zvati mjernika da mu odredi gdje smije graditi ogradu, odnosno da ne uđe na cestovni prostor.

17 godina
DamageHigh kaže...
ihush kaže...

To nije tvoja parcela

REX500 kaže...

To što su mu oni slali dokaze o parceli je nebitno. Da bi mjesto bilo rezervirano, mora biti ograđeno ili rezervirano.

16 godina
Old Iggy kaže...
DamageHigh kaže...
ihush kaže...

To nije tvoja parcela

REX500 kaže...

To što su mu oni slali dokaze o parceli je nebitno. Da bi mjesto bilo rezervirano, mora biti ograđeno ili rezervirano.

To je istina, ja sam samo podsjetio kolegu ihusha da je autor napomenuo da se radi o njihovoj parceli.

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!
16 godina
DamageHigh kaže...
Old Iggy kaže...
..

To je istina, ja sam samo podsjetio kolegu ihusha da je autor napomenuo da se radi o njihovoj parceli.

-a ja 'samo' čitam i zaključujem da parcela nije njihova, samo su je koristili i nalazi se uz njihovo zemljište-vrt... da je na izlazu/garaži, tad bi se znakom zabrane rješila stvar i pauk bi obavio posao.

ako je parking dozvoljen, nije privatni, tad može svatko 'tko prvi'. Ako je parking zbog nekog propisa zabranjen (npr minimalna širina, zelena površina..) tad je zabranjen svima (pa i njima) tj ne može drugoga tjerati s tog mjesta želeći se na njega parkirati..

-da bi to mogao, mora biti baš njegovo, vlasništvo, rezervirani parking itd.. ne 'uvjek su tamo parkirali'... npr dvorište.

pročitajte prvi post, možda sam samo pogrešno 'skopčo'...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 19:02 (ihush).
16 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

Kod mene je situacija da ispred zgrade ima 10 parkirnih mjesta i svi se stanari lijepo parkiravaju na guz (unazad) zbog malo uže ulice a samo jedan susjed se parkirava na nos i to ne pokušavajući se normalno parkirat nego odmah sa svojim najvećim autom zauzme dva mjesta... al ima ona stara narodna što veći auto to manji k...

Btw kako je velik problem sa parkiranjem jednom prilikom susjeda koja ima privatnu kuću sa dvije garaže parkira na parking od zgrade i tako moja stara dolazi s posla i nema gdje parkirat.. i onako sva ljuta pravac u stan po papir i olovku i  nešto napisa i stavi papir pod brisač... ja pogledam kad ono piše: " Još jednom se parkiraj ovdje ostat ćeš bez guma pa ćeš se voziti na k...u " nije nikad više parkirala...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 19:15 (dasoo988).
11 godina
protjeran

Pa lijepo je čovjek rekao, sagradi zidić ili učini kako je tebi najbolje, naravno da sve bude legalno izgrađeno, AKO je to tvoje, a kasnije samo zovi pauka.

www.mmo-balkan.com
17 godina
ihush kaže...

-a ja 'samo' čitam i zaključujem da parcela nije njihova, .

I ja čitam isto "između redova".

15 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

Nažalost nije moje , ali bode u oči . Ima dovoljno mjesta u ulici za parking no eto njemu se neda šetat 25m umjesto 20m .

15 godina
odjavljen
Nepropisno parkiranje

Pa šeći ti.

Losing all hope was freedom
15 godina
Nepropisno parkiranje

Ako parking mjesto nije tvoje vlasništvo i ne ometa pristupni put -> tko prvi do djevojke, njegova djevojka.

Pokušaj razgovarati s čovjekom, a ne po forumu.

Ili balkanska metoda (s gumama), ali to je dvosjekli mač.

17 godina
REX500 kaže...

Nažalost nije moje , ali bode u oči . Ima dovoljno mjesta u ulici za parking no eto njemu se neda šetat 25m umjesto 20m .

Čekaj malo, što sad, je ili nije vaše?

Ima li ijedan razlog zašto čovjek ne bi tu parkirao?

16 godina
Old Iggy kaže...
REX500 kaže...

Čekaj malo, što sad, je ili nije vaše?

Ima li ijedan razlog zašto čovjek ne bi tu parkirao?

-to govorim od početka. Tko prvi, njegovo.. + ako postoji bilo koji razlog zabrane, tad nema pravo nitko. (čitati ...).

15 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

NE nije moje mjesto , neće ni biti . Da  ima i previše mjesta  u ulici gdje se može parkirati no bira biti malouman .

15 godina
odjavljen
Nepropisno parkiranje

Po čemu je on malouman, a ti nisi i po čemu je to više tvoje mjesto nego njegovo? Ako je jedini razlog da se svađaš jer ti se neda malo prošetati, onda nemaš pravo i prestani ne imati pravo.

Losing all hope was freedom
10 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

Imaš one rampe što se montiraju često ispred zgrada na parkirna mjesta.

16 godina
CyberPlague kaže...

Imaš one rampe što se montiraju često ispred zgrada na parkirna mjesta.

i što s tim? staviti u garažu? ima li u drugoj boji, marka, cijena... i tako to. (btw, prvo pročitaj sadržaj teme i infoe autora.)

15 godina
neaktivan
Nepropisno parkiranje

Kao prvo da se meni šetati  , ja nemam auto , imaju roditelji . Kao drugo postoji nekakav dogovor koji on nije htio ni sklopiti jer se pravio glup usprkos tome što ima dva parkirna mjesta ispred svoje zgrade koji glase na njega.

11 godina
protjeran

Tako ti i ovdje imaju svoje garaže, a parkiraju na ulici zbog svojih apartmana :p   Neznam kako se vi možete dogovarati tko će tu parkirati kada to nije vaše. A opet možete postupiti kao neki ljudi u mojoj okolini, izbušite 2 rupe, zabetonirate 2 zeljezne sipke i stavite lanac i katanac, ali opet ako vas prijavi... kupi tu zemlju?

www.mmo-balkan.com
17 godina
REX500 kaže...

Kao prvo da se meni šetati  , ja nemam auto , imaju roditelji . Kao drugo postoji nekakav dogovor koji on nije htio ni sklopiti jer se pravio glup usprkos tome što ima dva parkirna mjesta ispred svoje zgrade koji glase na njega.

On ima svoja parkirna mjesta. Vi nemate.

Može parkirati i na svoja i na svako drugo u okolici ukoliko je sve prema zakonu / komunalnom pravilniku.

Gdje je problem?

16 godina
neaktivan
Zasto ova tema jos nije lockana?

Covjek iz Tanzanije moze doc s autom i parkirat se na to mjesto, jer nije nicije i nista ga ne sprjecava. To sto ti mislis da bi to trebalo drugacije biti nema nikakve osnove. Dok nije tvoje -svačije je.
9 godina
neaktivan

Moje iskustvo iz jednog dalmatinskog gradića.

Zgrada sa 12 stanova ima 8 parkirališnih mjesta ispred zgrade i 8 mjesta za naše goste sa druge strane ispred 4 garaže - sve u parceliziranom i legalnom vlasništvu svih 12 stanara.

Prošle godine u sezoni, netko je tamo parkirao svoje aute, tako da smo imali problema sa parkirnim prostorom što sam ja kao predstavnik stanara morao riješiti.

Na upit kod komunalnog redara dobio sam odgovor da je to privatno vlasništvo i da oni tu ne mogu nikako intervenirati ako se ti auti dobrovoljno ne maknu sa naše privatne površine.

Tjerajući mak na konac u suradnji sa komunalnim redarom, došao sam do rješenja na koje me je on mudro uputio (hvala mu na tome);

1. Nazoveš službu za odvoženje nepravilno parkiranih auta.( U Zagrebu je to Zagrebparking )

2. U dogovoru sa ljudima koji će doći nakon poziva i razgovora navedeš u prijavi da:

vozilo stoji na šahtu za vodu a ti baš tada moraš očitati brojilo ...

vozilo stoji na šahtu septičke jame koju treba baš sada prazniti ...

vozilo stoji na šahtu kanalizacije koji treba hitno odštopati ...

ne možes pokositi travu koja je previše narasla a baš je sad moraš pokositi ...

na možeš postaviti ljestve da pofarbaš ogradu koja je malo zahrđala ...

I uvijek postoji ideja ako je parcela tvoja a ti je lijepo ogradi ....!!!

JOSSTE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice