Ne mogu pokrenuti bootanje s cd-a !

poruka: 8
|
čitano: 2.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Napravio sam bootabilni cd uz pomoć programa winiso i magiciso(gledajući s interneta).U njemu(cd-u) se nalazi windows xp service pack 2.Otišao sam u bios i tamo mi je cd-rom već bio postavljen na first boot device pa tako nisam ništa dirao.

Uglavnom da kažem da sam prekjučer umetnio novi hdd(sad imam dva,na prvom je win7) na kojeg planiram staviti navedeni sustav sa tog cd-a koji sam napravio bootabilnim.Ubacio sam taj cd,restartao računalo s namjerom da instaliram sustav s cd-a,međutim windowsi su se normalno pokrenuli i uopće mi nije prepoznan cd.

U čemu bi mogao biti problem?Samo da kažem da sam prvi(stari)hard stavio na master a novi na slave i spojio ih na crni i sivi konektor,dakle master na crni a slave na sivi ide kabal.Oba harda se nalaze na istom kablu koji ide iz zajedničkog utora na matičnoj.

15 godina
neaktivan

ISO si spržio na CD/DVD?

16 godina
RE: Ne mogu pokrenuti bootanje s cd-a !
lebron kaže...

Napravio sam bootabilni cd uz pomoć programa winiso i magiciso(gledajući s interneta).U njemu(cd-u) se nalazi windows xp service pack 2.Otišao sam u bios i tamo mi je cd-rom već bio postavljen na first boot device pa tako nisam ništa dirao.

Uglavnom da kažem da sam prekjučer umetnio novi hdd(sad imam dva,na prvom je win7) na kojeg planiram staviti navedeni sustav sa tog cd-a koji sam napravio bootabilnim.Ubacio sam taj cd,restartao računalo s namjerom da instaliram sustav s cd-a,međutim windowsi su se normalno pokrenuli i uopće mi nije prepoznan cd.

U čemu bi mogao biti problem?Samo da kažem da sam prvi(stari)hard stavio na master a novi na slave i spojio ih na crni i sivi konektor,dakle master na crni a slave na sivi ide kabal.Oba harda se nalaze na istom kablu koji ide iz zajedničkog utora na matičnoj.

Obično se kod starta pojavi poruka da pritisneš neku tipku da bi se sustav podigao s CD-a. Pritisnio si neku tipku?

16 godina
neaktivan

Stvar je u tome da mi se ne pojavljuje ona poruka:"Press any key to boot from cd".

16 godina
neaktivan

Da,spržio sam ISO na CD.

15 godina
neaktivan

a jesi probao dali je taj OS ispravan?? znači dok ti je komp upaljen ubaciš cd i vidiš dali če ti se otvorit prozor da ga možeš instalirati ???? jer je možda problem u tom windowsu.....

17 godina
neaktivan

Pržio si taj iso kao disc image ili kao data na cd?

16 godina
neaktivan

Kao disc image.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice