London - putovanje

poruka: 17
|
čitano: 17.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
London - putovanje

Cura i ja planiramo u London u 9. mjesecu pa me zanima iskustva forumaša koji su već tamo bili. Kolike su cjene, gdje je najbolje odsjesti i što obilaziti? I koliko je love potrebno ponesti jer planiramo ostati 6, 7 dana. Čitam da neki potroše oko 20 eurića, neki 60 eurića na dan i tako pa me sve zanima. Svaka preporuka je dobrodošla Osmijeh

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
17 godina
London - putovanje

Netko bio možda u Londonu? Inače planiramo Wizzairom, a na hostelworld ima dosta hostela gdje bi noćili.

15 godina
neaktivan
London - putovanje

Moze se proci jako jeftino ako stedis, isto tako moze se i puno potrositi. Ja sam zadnji put bio pred par godina, bili smo u nekom hotelcicu u centru. Iza ugla je bio kineski restoran sa prilicno dobrom klopom gdje si se mogao najesti za 4 funte, a cak su imali i popust za studente pa sam slavodobitno x-icu izvadio (prvo su me gledali ko da sam lud, ali na poledini pise na eng da je to official document of students in Croatia, pa su mi dali popust). Muzeji koji su u drzavnom vlasnistvu su besplatni, a to je vecina i stvarno se isplati posjetiti ih sto vise (preporucam Natural History Museum, i barem zaviriti u British Museum). Interesantan je i Madame Tussaud's, ali koliko se sjecam upad nije bas jeftin (preko 20 funti), a nije toliko zanimljivo da opravda cijenu. Ako se odlucite za odlazak u kino, budite spremni platiti 10 funti po osobi (bar je toliko bilo u Odeonu).

Sto se javnog prijevoza tice, cekiraj link. Sve zajedno, uz jako stedljiv pristup se moze proci za 15-20€ na dan po osobi, ali uz normalniji i zdraviji pristup (kad si vec u Londonu mozes si valjda malo dopustit) realnije je ocekivati 35-50€, znaci ako si dopustite pojesti rucak na nekom normalnijem mjestu, popiti pivu/stovec u pubu, te platite za koju turisticku atrakciju...

17 godina
London - putovanje

Hvala!

Ako je još netko bio neka se ne srami nešto napisati Namigiva

16 godina
neaktivan
London - putovanje

Slažem se potpuno s prethodnim savjetom, da London može biti skup ako mu to dopustiš.

Stari i ja smo bili 2007. na kvalifikacijama za Euro 2008., utakmica England:Croatia.

Pazi kad biraš smještaj, najbolje ti je da provjeriš na booking.com recenzije ljudi koji su već prošli.

Slike smještaja na internetu znaju biti neistinite (napuhavaju).

Poznati restorani su uglavnom skupi (npr. Fifteen, Jamie Oliverov), ali se uz pomoć lokalaca, koji su, bar prema nama bili prilično srdačni i prijateljski

raspoloženi daju naći jeftinija mjesta s solidnom hranom.

Za kretanje, savjetovao bih podzemnu, s time da ima na nekoliko mjesta po gradu turističkih double deckera, koji redovito obilaze poznate lokalitete.

Sigurnost je velika, ne smije se slikati u podzemnim, s time da su tamo i kontejneri zapečaćeni radi straha od postavljenih bombi.

Standardno, valja biti oprezan, kao i uglavnom na svim velikim mjestima (paziti na torbice, držati novac i dokumente na sigurnom mjestu), jer se, pogotovo u kasnijim satima

zna nabasati na siromašnije obitelji, gdje pola odvlači pozornost turistima, a ostali kopaju po džepovima...

I da, zrak je prilično prljav, ne znam kako je astmatičarima, zrak je gadan. Toliko da su maramice crne nakon ispuhavanja nosa.

Nothing else matters.
16 godina
London - putovanje

evo da ne otvaram svoju temu, kada se vec govori o otocima, zna li itko postoji li let iz hrvatske u irsku? da nije neki tipa lufthansa iz zagreba za dublin 700-800 eura

prije je bila direktna linija iz Zadra pa su je izgleda ukinuli (ryanair)

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
neaktivan
London - putovanje

ja sam bio prošle godine u 9 mjesecu sa curom. bio sam 7 dana i isao sam sa Wizzairom.

nekako je ispalo da imam djaba smještaj u širem centru što je popravilo moj budžet. nemogu se sjetit tacno u kunu koliko sam potrosio ali sam trosio oko 100 eura dnevno bez nekog shoppinga.  jebiga zavisi što želiš vidjeti, što te uopce zanima... ma u tom gradu nije ti malo para koliko god poneseš.

odmah u startu kad sletiš na aerodrom u Luton, platiš kartu do Londona nekih 20 funti povratnu i kako minute i sati idu imas osjecaj da ti lova ispada.

posto si prvi put u Londonu ako brijes na neke znamenitosti i muzeje idi u one koje su besplatni (admission free). ja sam bio u npr u Tower of London, i platili smo oko 250 kn za nas dvoje. a vecina tih muzeja je besplatna. i neces ih stici vidjeti.

ako ces se cesto voziti sa podzemnom, a vjerovatno hoces onda kupi Oyster card. to je kartica na koju uplatis određeni kredit i skida ti se kredit na izlazu. najisplativija opcija definitivno!

npr tradicionalni english breakfest je oko 7,8 funti što znaci da ti je za vas dvoje dorucak oko 200 kn.

pitaj ...

15 godina
neaktivan
London - putovanje

heh, ocito je ova tema stara ali nisam skonto da je London stara tema. a Dublin nova :-)

ali evo bio sam u Dublinu u 5 mjesecu kada su oni vulkani radili. pobjegao sam zadnjim avionom iz Zadra. koliko znam Ryan leti jos uvijek iz Zadra. pogledaj na njihovoj stranici

evo ja sam čekiro i imaš let za Dublin

16 godina
RE: London - putovanje
gennaro_gattuso kaže...

heh, ocito je ova tema stara ali nisam skonto da je London stara tema. a Dublin nova :-)

ali evo bio sam u Dublinu u 5 mjesecu kada su oni vulkani radili. pobjegao sam zadnjim avionom iz Zadra. koliko znam Ryan leti jos uvijek iz Zadra. pogledaj na njihovoj stranici

evo ja sam čekiro i imaš let za Dublin

i ja sam gledao pa kaze ili da je puno ili da vise ne lete, pa sad neznam meni to netreba sada nego na ljeto pa valjda onda nece vise biti

15 godina
neaktivan
London - putovanje

ma nema šanse da tog ne bude jer je Zadar glavna zračna luka za goste sa Otoka. ti letovi i jesu digli zračnu luku Zadar

16 godina
gennaro_gattuso kaže...

ma nema šanse da tog ne bude jer je Zadar glavna zračna luka za goste sa Otoka. ti letovi i jesu digli zračnu luku Zadar

a eto ima tamo link   na kojm pise za slijedecu sezonu koje ce linije biti, nemam ga sada, ali probaj kada namjestis departure u 8 mjesecu reci ce ti ili da je popunjeno ili da nema linije i taj link, i tamo sam gledao, najblize nama je Salzburg, a to mi je ipak preskupo

15 godina
neaktivan

a ti si iz Zagreba?

16 godina
gennaro_gattuso kaže...

a ti si iz Zagreba?

ne, iz Vinkovaca

15 godina
neaktivan

hehe Vinkulja :-) ma mene je ispalo skupo i iz Zadra let,  jer sam isao busom iz Zagreba, autom nisam hto zbog parkinga u Zadru.

moram ici, šefica ce poludit. vidit cu kasnije ..

16 godina
gennaro_gattuso kaže...

hehe Vinkulja :-) ma mene je ispalo skupo i iz Zadra let,  jer sam isao busom iz Zagreba, autom nisam hto zbog parkinga u Zadru.

moram ici, šefica ce poludit. vidit cu kasnije ..

hvala ti svejedno, nadam se da cu naci vec neko rjesenje

13 godina
neaktivan
London - putovanje

Planiram ići u London sa prijom.

Sad prijatelj ce mi pokušat naci dobar hotel za relativno jeftinu cijenu,

nego mene zanimagdje je jeftino za pojest oni kineski restorani ili?

Znam da je London skup ali trazim jeftinu soluciju :)

Ako ima tko da zna neka javi, hvala :)

10 godina
neaktivan
Re: London - putovanje
AssasinLucy kaže...

Planiram ići u London sa prijom.

Sad prijatelj ce mi pokušat naci dobar hotel za relativno jeftinu cijenu,

nego mene zanimagdje je jeftino za pojest oni kineski restorani ili?

Znam da je London skup ali trazim jeftinu soluciju :)

Ako ima tko da zna neka javi, hvala :)

Isto pitanje, al u 2015 :O Volio bih posjetit London (Nova godina London), pa me  zanimaju detalji putovanja :P :D
Generalno zbog Arsenala :D <33

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 13:58 (Dario10Horvat).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice