Ovako imam jedan odredeni artikl koji bih trebao reklamirati. Vrijednost je 2000 kuna. Mene zanima, ukoliko u linksu ustanove neispravnost, dali ja mogu traziti neki drugi artikl uz moju nadoplatu, unatoc ako prijasnji imaju dostupan na lageru? Ili recimo povrat novca? Trebao bih hitno pomoc :) Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ne mozes ako ga imaju na lageru.
Kolko je vjerodostnojno ono na sajtu, kad vele raspolozivo u zagrebu i to? Nema neki clanak po kojem se mogu vadit ili nesto?
Za clanak ne znam ali ovo na sajtu im je uglavnom u 90+% slucajeva vjerodostojno.
Ok thx. Ajde trebao bih jos odgovora, to se sutra reklamira
A da im jednostavno posaljes mail ili ih nazoves ,jer nitko ti na forumu sa sigurnoscu nemoze reci kak ce oni rijesiti tvoju reklamaciju !
A ti ocito ne citas post, i opcenito smisao sve. Nije meni problem kak ce rjesit. Moje pitanje je unatoc ak oni to rjesili zamjenom istog artikla u slucaju da ga imaju, dali je moguce rec necu taj? Neki zakon il nesto? Jel imam ja pravo odbit taj proizvod i dobiti drugi? To pitam...
Valjda ce ti to reci kad doneses na reklamaciju, pa onda mudruj s njima tamo i trazi i clanke i lagere i povrate novca i zamjene.
Imao sam "iskustvo" u Linksu 2009 s neispravnom XFX 5850. Brejkao je ventilator, temperature su išle u nebesa. Lijepo sam ju odnio na reklamaciju, čekao 42 dana i na kraju dobio Sapphire model.
Novac ne možeš dobiti nazad ako postoji zamjenski proizvod. Ne možeš dobiti ni procesor u zamjenu, monitor itd., ako se oni ne slože.
Nadam se da sam ti pomogao.
EDIT:
Za točne obavijesti postoji Links forum. Možeš se tamo regati. Tamo uvijek dežura neki moderator ili admin koji će ti sve lijepo objasniti ako nisi zadovoljan s mojim iscrpnim objašnjenjem.
A ti ocito ne citas post, i opcenito smisao sve. Nije meni problem kak ce rjesit. Moje pitanje je unatoc ak oni to rjesili zamjenom istog artikla u slucaju da ga imaju, dali je moguce rec necu taj? Neki zakon il nesto? Jel imam ja pravo odbit taj proizvod i dobiti drugi? To pitam...
Koliko sam ja upoznat sa reklamacijama u Linksu trebao bi moći uz nadoplatu dobiti drugu stvar, bar šta sam ja reklamacije primao ovih dana, ali gleda ti se vrijednost sadašnja koliko ja znam, a to za stranicu je 98% točno, jer dočim ti nemaju u roku 6 sati ti se mjenja stanje... Eto ja mislim da sam ti pomogao :)
Znaci mogu uzet maticnu uz moju nadoplatu ? Ili ? Recimo drugi stand.. ?
Znaci mogu uzet maticnu uz moju nadoplatu ? Ili ? Recimo drugi stand.. ?
Mora bi moć :)
1. stvar: ako imaju isti aktikl-dobijaš isti
2. ako nemaju isti, ponudit će ti ekvivalent
3. skroz dok postoji ekvivalent, ne možeš nadoplatit za neki "bolji" model
4. tek ako nema ekvivalentnog prizvoda možeš tražiti nadoplatu za drugi
5. A ako ne želiš taj drugi proizvod možeš tražit povrat para
...imao sam iskustva skroz do povrata para (to nisam doživio osobno, al mi je rekao kolega u linksu da se može i to , al tek kao zadnja opcija)
Dakle primjer: imao sam ssd (Mushkin Callisto deluxe 60 gb) riknio, na reklamaciji su mi nudili Mushkina chronos 60gb, pošto callista nije bilo više, reko sam da neću mushkina (pošto sam imao loše iskustvo, bla bla), od slijedećih ponuđenih (nudili su par modela 60gb) sam uzeo Corsair F3 60GB- nakon reklamacije na taj :) ustanovili su da je i taj neispravan, ponudili su mi F3 GT 60gb pošto "običnog f3" nema .. pitao za 120GB ili 90 Gb pa da nadoplatim (pošto je Mushkin 60Gb ssd u vrijeme kad sam kupovao koštao 1000kn) - kaže NE MOŽE, skroz dok postoji ekvivalent, dakle bilo koji ssd od 60GB , na kraju sam uzeo Intela 520 60gb
{koji ima 5 god gare, što znači ako za 4 god i 11 mj rikne i taj, a oni još budu imali 60Gb ssd, nudi će mi 60gb ssd, i neću moć tražit veći uz nadoplatu, a ako ne budu imali niti jedan od 60gb a ne želim nadoplatu za veci cu moc tražit pare nazad ---bar bi tak trebalo bit po riječima kolege koji tam radi}
Ma nemoj? Sve se da dogovoriti sa prodavačem, a ne kužim koja bi ti budala radije prodala komponentu od 200 kn kad bi ti kupio komponentu od 400 kn. Normalno da se može nadoplatiti za bolji proizvod, samo se moraju poštivati rokovi i uvijeti zamjene. Jednom kad ti se odobri zamjena to ide za isti proizvod, za bolji proizvod, pa i do povrata novca. Samo trebaš znati svoja prava kao kupac.
Ma nemoj? Sve se da dogovoriti sa prodavačem, a ne kužim koja bi ti budala radije prodala komponentu od 200 kn kad bi ti kupio komponentu od 400 kn. Normalno da se može nadoplatiti za bolji proizvod, samo se moraju poštivati rokovi i uvijeti zamjene. Jednom kad ti se odobri zamjena to ide za isti proizvod, za bolji proizvod, pa i do povrata novca. Samo trebaš znati svoja prava kao kupac.
Kolega, ja sam pisao o reklamaciji proizvoda u LINKSU, odnosno postupak nakon što utvde da proizvod ne valja , a pod uvjetom naravno da garancija vrijedi (da kvar nije uzrokovan..blabla) ... I sve gore što sam naveo je kažem osobno iskustvo. Pošto sam iz Osijeka zvali su me iz ZG-a iz centrale (nakon što je kvar utvrđen) i gospođa na telefon mi je odgovorila na moj ZAHTJEV da mijenjam uz nadoplatu za bolji artikl, da NE MOGU mijenjati skroz dok postoji ekvivalent (čitaj 60GB ssd) ... dakle MENI nisu dozvolili zamjenu uz nadoplatu, tak, da ono... Ako njemu budu htjeli, super,, još bolje .... (i btw lakše malo, samo prenosim čovjeku svoje iskustvo ...)
Mene samo muci jedno. Nisi mozda pomislio procitat review-e PRIJE nego sto kupis plocu, just sayin.... U roku od tjedan dana mozes vratit proizvod da si nezadovoljan, te traziti drugi.
U Protisu ocito mogu, u Linksu je drugacije.
U roku 7 dana iz bilo kojeg razloga vratis proizvod u originalnoj ambalazi i zamjenis uz nadoplatu ako kupujes skuplji proizvod.
Evo da se i ja uključim,naime meni se pokvarila zvučna Asus xonar DX2 u garantnom roku,poslali su je u ZG na servis i nakon par dana su mi ponudili dvije opcije!
Ponudili su mi Asus Xonar HDAV 1.3 slim i neakvu od Creativa ,uglavno sličan iznos koji sam prvotno platio!Pošto ja nisam bio zadovoljan ni s jedno ni drugom(jedna ima coax,druga nema i obrnuto) odobrili su mi zamjenu za neku drugu komponentu uz moju nadoplatu, i tako sam si uzeo SSD Intel 520 120GB!
Evo update trebao bih hitno reply / response, jer imam osjecaj da me se vuce za nos.
Radi se o ovom stalku , problem je na monitori ne drze dijagonalu. Odstupaju u stranu oko pola centimetra, ali najvise u visinu. Sredisnji je ok, al recimo lijevi ispada dolje bar 3mm , dok desni ispada takoder ali vise. Links tvrdi da je stalak ispravan, te su probali montirat neke philipsove i dellove, naravno ista stvar je sam probao s lg-ima od 23" i dellovima od 24". Isto odstupanje. Javio proizvodacu problem, te su rekli da im je zao zbog problema koji mi je proizvod priustio, te da ce kontaktirati vendora , u ovom slucaju links jer je kod njih kupljen, oni takokder uvoznici. Proizvodac kaze da odstupanja nebi trebalo biti. Oni vele da me stand ceka na reklamaciji, poslao sam im bar 20 slika kak treba bit montirano, te cak na njihovim oznacio mjesta odstupanja , koja oni ocito nevide ili NE zele vidjet. Savjet netko? Apsurd mi je da se daju tolke pare a da stalak ne sluzi svrsi kojoj je namjenjen i jos ne obavlja posao kak spada!
Mislave evo da podjelim s tobom jedan problem koji sam ja imao, frendu je grom kresnuo komp i ponijeo sa sobom u smrt matičnu, napajanje i HDD.
U rijeci jedina normalna trgovina za kupit kakvu PC komponentu je Links. I pošto je to bio stari Athlon 3000+ cpu a frend nije imao para za neku nadogradnju morao sam uzet sto se nudilo na lageru od linksa a bilo kompatibilno sa tim proc.
Narucimo mi te komponente, odemo po to itd. i spojim ja komp i iz nekog razloga ne radi nikako xy PATA DVD citac, odem ja doma po svoj NEC PATA DVD citac (radi jos uvijek lol) za koji znam da radi 100% i on isto ne radi na toj MBO. I niš provjerim jos kod sebe na kompu doma jeli sve radi i ispravna oba citaca znaci problem je u ploci, a ploca zadnja i nema zamjene za drugu za taj socket.
Donesem ja, opišem problem nadugačko i naširoko. Kad eto zovu me za 5-6 dana da sam ja radio laznu reklamaciju, da imam srece da mi nisu jos dodatne troskove zaracunali i da je sve na ploci 100% ispravno, i sad je pitanje jesu li oni mene s*ebali da mi ne daju nesto drugo jer im je to zadnja ta MBO, ili je moja greska, a dalje niti jedan PATA uredaj nije radio na tim konektorima.
Toliko o njihovom super servisu koji ocito radi kako im se prdne i je*u u mozak ljude kako im se prdne pa netko ima super iskustva a netko muke Isusove.
A inače kada bi nešto ja osobno reklamirao bilo bi sve ok i nikad nekih problema.
Mene samo zanima obrazlozenje zasto oni tvrde da je ispravan a proizvodac koji zna bolje od njih kaze drukcije.
Zatrazi ako mozes da pred tvojim ocima montiraju monitore.
Ma nema stari moj veze s ovim, to sam rjesavam, nevidim zasto bi starog gnjavio. Danas cu dopis poslat pa bumo vidli.
pozzz svima.... kupio sam graficku karticu prije jedno mijesec dana i nisam nesta bas zadovoljan dali je sada moguce da zamijenim za jacu graficku karticu uz moju nadoplatu... kao sta su radeon hd 7770....
pozzz svima.... kupio sam graficku karticu prije jedno mijesec dana i nisam nesta bas zadovoljan dali je sada moguce da zamijenim za jacu graficku karticu uz moju nadoplatu... kao sta su radeon hd 7770....
Ne, rok je 7 dana ako nisi zadovoljan s proizvodom.
Evo update trebao bih hitno reply / response, jer imam osjecaj da me se vuce za nos.
Radi se o ovom stalku , problem je na monitori ne drze dijagonalu. Odstupaju u stranu oko pola centimetra, ali najvise u visinu. Sredisnji je ok, al recimo lijevi ispada dolje bar 3mm , dok desni ispada takoder ali vise. Links tvrdi da je stalak ispravan, te su probali montirat neke philipsove i dellove, naravno ista stvar je sam probao s lg-ima od 23" i dellovima od 24". Isto odstupanje. Javio proizvodacu problem, te su rekli da im je zao zbog problema koji mi je proizvod priustio, te da ce kontaktirati vendora , u ovom slucaju links jer je kod njih kupljen, oni takokder uvoznici. Proizvodac kaze da odstupanja nebi trebalo biti. Oni vele da me stand ceka na reklamaciji, poslao sam im bar 20 slika kak treba bit montirano, te cak na njihovim oznacio mjesta odstupanja , koja oni ocito nevide ili NE zele vidjet. Savjet netko? Apsurd mi je da se daju tolke pare a da stalak ne sluzi svrsi kojoj je namjenjen i jos ne obavlja posao kak spada!
E da si prije negdje rekao da kupujes takav stalak. Moj tata radi slicne stvari i radio je stalak za cetiri monitora. Cini mi se za 23'' i naplatio je covjeku 800kn sa materijalom i svojim radom. Sve u milimetar tocno. Ako ti slucajno vrate novac, javi mi se na P.M. i sve cu ti srediti za nekih 600kn. (posto se on bavi sa takvim stvarima)
Posto cu uzet dellove, stalak mi nece bit potreban, ako bude definitivno cemo se cut.....
Update no2 // Slao dopis, uzeli ga u obradu. Proizvodac je rekao da nisam prvi s navedenim problemom, te je u proizvodnji druga revizija stalka di odstupanja nisu moguca. Naravno po meni je proizvodaceva rijec zadnja... Mislio sam rjesit ce taj problem, no nist. Trazili me u linku pismeno ocitovanje od proizvodaca koje sam rekao da sam dobio gdje proizvodac potvrduje neispravnost stalka, forwardao linksu ukljucujuci sa screenshotom.
Oni vele da je po njima to odstupanje tolerantno te da su serviseri stavili monitore u ravninu, da inace je i proizvodac i ja corav, pa ne vidim odstupanje. Problematika sva je da cudo da stalak za 2k kuna ne cisti i ne kuha, nemrem ni monitore drzat kak spada. Stalak ak ima ovakav problem u milimetar da zeza mozes se krasno fuckat, jer bolje stoje na stolu na factory stalcima nego na tom.
Sad kaj mi je ciniti? Novine? Inspektorat ? Trazit proizvodaca za pomoc? Ic na pas mater kod njih, jer po meni ocito se onda pocne ozbiljno shvacat. Inace sef servisa veli da je upoznat s slucajem takoder veli da je po njemu to tolerantno. Ocito nisu nikad imali eyefinity + bezel compensation i odstupanje , teror!
NO3 UPADTE
Proizvođač se javio ponovo...
"Hi Mislav,
As we talked before we replace the Triple stand (RS STAND T) from our catalog with our new model RS STAND T2 due to this problem. The construction of the RS STAND T doesent allow to perfectly align the monitors. See the attached picture of our new model.
If we can do anything for you.
Best Regards,
Mihail Gardevski
RSEAT Ltd.
http://www.rseat.net/"
Znaci svaki rs stand t ima navedeni problem.... Kaj mi je sad cinit?