Kupnja Alfe Romeo 166, V6 motor

poruka: 13
|
čitano: 16.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pitanje:

Alfa Romeo 166, radi se o V6 motorima, 2.5 ili 3.0, gledam godišta 1999-2001, cca 7000 eura, zvuk je bolesno dobar, ali me zanima kakvi su motori, pouzdanost, cijene servisa (kako redovnog, tako i velikog), čuo sam da su to odlični motori, ali bolje da mi odgovori netko ko se razumije...znam da troše cca 17 litara, ali pošto bi kupio sa plinom, onda je to zanemarivo, dakle opčenito, kakvi su, koji su im kritični dijelovi i cijene popravaka...
Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 15:25 (razer1911).
18 godina
protjeran

ak ideš na plin onda u redu..ak ne onda pogledaj jel je u dodatnoj opremi cisterna

velik, jak, udoban, skup za održavanje...registracija toliko skupa da boli...

ak nemaš mjesečnu plaću min. 6000 kn nemoj uzimat... ako uzimaš na kratko smao da izvozaš ga par mjeseci iz gušta onda u redu...

www.ddoxy.blogspot.com
17 godina
neaktivan

Idem na plin, to jedino dolazi u obzir. Znam i ja da je velik, udoban, skuplji za održavat, ali ja sam pitao točno koliko je to u iznosima (redovan servis nebi trebao biti puno više od ostalih auta, a veliki po meni je skuplji 50 % od recimo fiata i slično), no mene konkretno zanima cijena servisa (uzmimo prosjek, jer ima više mjesta gdje se može servis obaviti, svako ima svoju cijenu; da li je redovan servis 2,3 ili 4 tisuće kuna, da li je veliki servis 5,6,7 tis kuna). Uzeo bi auto na dvije godine, da uživam u njemu.

Registracija je oko 5000 kn, tako da to nije problem, s obzirom da sad plaćam za svoj 3500 kn, a auto je nula u usporedbi s alfom.

18 godina
protjeran

kolko znam za taj auto 10k km servis te bi trebao koštat nekih 3000-4000 kn... ovisi o serviseru...ak ideš u ovlašteni servis moglo bi i skuplje...

gledaj si kolko će te samo gume koštat (pretpostavljam u 2 god. da ćeš bar jednom mjenjati)

neznam...ja trenutno da ne planiram u renoviranje kupio bi tak nekaj ali...pare pare

a kaj trenutno voziš ak se smije znat?

www.ddoxy.blogspot.com
18 godina
neaktivan
RE: Pitanje:
razer1911 kaže...

Alfa Romeo 166, radi se o V6 motorima, 2.5 ili 3.0, gledam godišta 1999-2001, cca 7000 eura, zvuk je bolesno dobar, ali me zanima kakvi su motori, pouzdanost, cijene servisa (kako redovnog, tako i velikog), čuo sam da su to odlični motori, ali bolje da mi odgovori netko ko se razumije...znam da troše cca 17 litara, ali pošto bi kupio sa plinom, onda je to zanemarivo, dakle opčenito, kakvi su, koji su im kritični dijelovi i cijene popravaka...
Hvala!!

Ako nemas za gorivo nemoj ni kupovat, a ne kupe auto od 200PS i stave plin, to mi je skroz glupo.
AMD PhenomII 720 2,8(OC3,4) , DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W. Logitech Z-2300
18 godina
neaktivan
RE: Pitanje:
razer1911 kaže...

Hvala!!

Realno? Neisplativo.. kome ces to prodat za 2 godine?
Plin u redu, to bi bilo pametno. To bi uvezao ili kupio u hrvatskoj?
Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.5 GHz i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair HX 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
18 godina
neaktivan

Radije malo pogledaj nudi li netko taj model u operativnom leasingu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan

Ako imaš novca na bacanje onda kupi.

Prednosti: Možeš zamjeniti onog lika u reklami "Dosta o mom autu pričajmo malo o meni"

Mane: - Preskup za održavanje

- Ako ugradiš ili je već ugrađen neki glupi plin npr. lovato imat ćeš sigurno problema, a ako je ugrađen Landi Renzo onda nebi trebao imati problema

- Nakon dvije godine izgubit će na vrijednosti min. 30%, a i teško ćeš ga prodati itd...

Ne ostavljaj ništa nedovr
18 godina
neaktivan

Ako uzimaš na 2. god ne isplati se.Alfe iako jako dobre abnormalno gube na cijeni.

A što se tiče plina -Ovakav auto se kupuje za gušt i ugradnja plina bi bila svetogrđe.

Radije kupi nešta manje ako misliš na potrošnju a i ugradnjom plina gubiš onaj bolesni zvuk mašine.

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
18 godina
protjeran

s ugradnjom plina neće izgubiti NIŠTA osim 7-20 konja....ovisi o kakvom je plinu riječ---

www.ddoxy.blogspot.com
17 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima, ali jedini koristan komentar mi je bio da je cijena redovnog servisa 3-4 k kuna, i da je interval 10 k km, gume bi kupovao u sloveniji (poznanik je tamo kupio pirelli p zero, 17 cola, 215/45 za 100 eura u dućanu, novu), ovo da će izgubiti zvuk motora sa plinom uopće nije istina, jedino što će auto izgubiti je mali postotak na performansama, a i dalje će se derati ko zmaj, auto bi kupio u Hrvatskoj, ima nekoliko koji se nude po oglasnicima,  uglavnom imaju već ugrađen plin,ali pitanje je u kakvom stanju, i zašto bi bilo glupo stavljat plin u auto od 200 konja....
 Razmislit ću još, možda odem ipak na alfu 156, umjereniji motor, ili 1.8 ili 2.0!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 14:35 (razer1911).
18 godina
protjeran

točno to

koju god alfu da kupuješ nemožeš pogriješti..svaka ide ko blesava i drži cestu ko mutavo...

mana je kaj troše al jbg...

zanimljiva stvar kod alfi je da mogu trošit i normalnih 7 litara neovisno o motoru zbog njihovo čuvenog boxer motora...smao treba pametno voziti...

gume naravno kupovati vani jer kod nas su skupe...

kao što sma rekao... s plinom gupiš par konja i to je sve...

sretno pri kupovini :D

www.ddoxy.blogspot.com
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja Alfe Romeo 166, V6 motor

imo sam alfu 156 benzinca TS,za mjesec dana sam bio najbolji frend s dečkima iz servisa. Bježi u PM od tog,promijenio sam 20ak automobila u životu i mogu reć da su švabe švabe ma šta god reko......japanci su tu po kvaliteti al udubnost i imiđ miljama iza švabe.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice