uvijek mi je bila nedoumica da li e brzina na netu kaže megaBIT ili megaBAJT
ja mislim da je ono drugo
a vi?
uvijek mi je bila nedoumica da li e brzina na netu kaže megaBIT ili megaBAJT
ja mislim da je ono drugo
a vi?
Mislim da je pravilno Megabita jer i ako pogledaš po webu piše npr. 10mbit/s
Osnovna mjerna jedinica je kbit/sec.
Tako je nazivna brzina maxadsl-a recimo 2048 kbit/sec, odnosno "skraceno" 2 megabita/sec.
Internet brzina se obično izražava u kbit-ima, Mbit-ima iz razloga što bajt ima 8 bitova pa se onda široj javnosti čini kako je to puno (npr. 2048 kbit-a bolje zvuči nego 256 kB...), ali nema razloga da se ne bi označavala i u bajtovima kB, MB (brzina u P2P programima se označava u kB...)
Znači kbit = kilobit Mbit = megabit
kB = kilobajt MB = megabajt
to unknown
Da. Jedan bajt ti je inace 8 bita. Pa si recimo izracunaj koliko bi bila veza od jednog MEGABAJTA.
Ne kuzim kako uopce pitati takvu glupost. Mislim, ocito ima ljudi koji imaju za homepage bug forum i nemogu na niti jednu drugu stranicu. Ovakve bisere treba srezati i ovakve teme odmah lockat. Ili maknut. U biti ne, nek sluze kao sramota za ljude koji tak nes pitaju. Mislim, ima i bisera u odgovorima. Ako netko ne zna, postoji i google. Ali lakse je na forumu pitanje postavit.
a ti si popijo svu pamet svita i sad ces postat novi Intelov CEO
to unknown
Da. Jedan bajt ti je inace 8 bita. Pa si recimo izracunaj koliko bi bila veza od jednog MEGABAJTA.
Ne kuzim kako uopce pitati takvu glupost. Mislim, ocito ima ljudi koji imaju za homepage bug forum i nemogu na niti jednu drugu stranicu. Ovakve bisere treba srezati i ovakve teme odmah lockat. Ili maknut. U biti ne, nek sluze kao sramota za ljude koji tak nes pitaju. Mislim, ima i bisera u odgovorima. Ako netko ne zna, postoji i google. Ali lakse je na forumu pitanje postavit.
Poanta je jedino da se google malo iskoristi a ne da se otvara 500 tema dnevno kao, da popijem vodu iz case ili overclockane case jer sam jako zedan. prvo pogledas na google pa ako bas nakon 2 min nisi nasao (ili vise) onda postavis pitanje na forumu. Samo to. nista vise. Ne pravim se pametan PACOV nego samo komentiram sve vise otvaranja tema koje se provjere za punih 5 sec guglanja.
Ok. Mora da sam ja pre radikalan za neke ovdje, ipak mi je nick takav.
Poanta, djecace dragi je da ti doznas nesto te sudjelujes u raspravi pa mozda i pomognes nekome kog nesto zanima. Ili da se pomogne tebi. A ovih oko 400 poruka sto imas govori par stvari o tebi. Ili si moderator, ili jako puno toga znas, ili jako puno toga ne znas. Pa pitas.
Mislim ipak da nije nista od toga nego jednostavno zelis imati puno poruka. A to je ono sto je ipak malo jadno u svemu tome i zato se otvara hrpa glupih tema da ljudi samo dobe sto veci broj postova i pripadajuci rod koji ide uz to.
PRIJEDLOG: dajte odmah svima napisite da imaju 10000 postova i dajte odgovarajucu titulu te nas dragi bugovci sprijecite u otvaranju totalno nepotrebnih postova i spamanja.
ja se zbilja necu vise nikad ukljucivat u ovakve bespotrebne rasprave koje se mogu rijesiti sa 5 sec guglanja.
Ispricavam se svima koje sam povrijedio u ovome topicu.
Daj zakljucajte ovu temu!
Daj zakljucajte ovu temu!