Upravo sam na jednom portalu saznao da od 01.02.2011. T-Com centrima uvodi naknadu za plačanje računa, navodno da će iznositi 5kn po računu. objašnjenje je da se želi poticati ljude na druge načine plačanja tipa trajni nalog i da bi radnici u T-Comu mogli bolje informirati klijente o drugim stvarima. Da su jednostavno to htjeli ,a ne zaradu oni bi ukinuli plačanje računa u T-Com centrima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što je tu čudno? Hrvatska pošta godinama naplaćuje par kuna naknade za plaćanje računa...
Upravo sam na jednom portalu saznao da od 01.02.2011. T-Com centrima uvodi naknadu za plačanje računa, navodno da će iznositi 5kn po računu. objašnjenje je da se želi poticati ljude na druge načine plačanja tipa trajni nalog i da bi radnici u T-Comu mogli bolje informirati klijente o drugim stvarima. Da su jednostavno to htjeli ,a ne zaradu oni bi ukinuli plačanje računa u T-Com centrima.
to se odnosi na plaćenje na šalterima kako se nebi stvarale gužve,ukoliko plaćas na T-com automatu plaćas bez naknade
bez obzira na automate, ako u HEP-u plačaš njihove račune plačaš bez naknade kao i drugi, ako plačaš njihove račune u njihovim poslovnicama nema naknade. mislim da je HT jedini u hrvatskoj koji će to raditi da u svojim poslovnicama naplačuje naknadu. U pošti plačaš naknade za tuđe račune, a ne poštanske dok kod slanja pisma plačaš markicu, a ne naknadu za poštansku markicu i još markicu.
Ja plaćam račune putem internet bankarstva i izbjegavam naknade.
Ja plaćam račune putem internet bankarstva i izbjegavam naknade.
Znaš li o ćemu govoriš? Kakve veze ima int.bankarstvo s naknadama, osim što su one puno manje nego kod virmanskog(papirnatog)plaćanja. Plaćaš ti naknadu po svakoj uplati, budi siguran. Jedino se ne plaća naknada u internim transakcijama.(npr. prebacuješ novce sa računa na račun iste banke)
A inaće, na pošti se ne plaća naknada za el.energiju samo zato što HEP i HP imaju ugovor o tome i zato što HEP plaća HP-u da za njega radi platni promet. Zato su i ukinuli plaćanje računa na svojim(Elektrinim)šalterima.
Ne plaćam naknade zato jer koristim jednu od Lepeza u Zagrebačkoj banci. Za lepezu plaćam sitnu mjesečnu naknadu, ali ona mi donosi brojne druge pogodnosti.
Što je tu čudno? Hrvatska pošta godinama naplaćuje par kuna naknade za plaćanje računa...
Ovo je kao da u pošti kupiš poštansku marku koja košta 2 kune i onda ti teta na šalteru kaže da račun za tu markicu od 2 kune možeš bez dodatne naknade platiti internetskim bankarstvom, a ako platiš na šalteru u pošti, naplatit će ti dodatnih 5 kuna naknade za plaćanje računa za tu markicu. Ili da ti npr. u Konzumu teta na blagajni zaračuna dodatnih 5 kuna za plaćanje onoga što si kupio u toj trgovini.
Što se tiče plaćanja računa u pošti, Hrvatska pošta radi šalterske usluge za Hrvatsku poštansku banku i za svako plaćanje se naplaćuje naknada. Tu naknadu kod plaćanja računa možeš platiti ti (npr. kad plaćaš račune za T-com, Iskon i sl.) ili je može platiti firma koja ti je izdala račun, ako ima ugovor s Poštom da na sebe preuzima troškove plaćanja (npr. HEP). U ovom drugom slučaju ti ne moraš platiti ništa dodadtno, već smo iznos koji piše na računu. T-com je prije imao takav ugovor s Poštom, pa su se njihovi računi mogli plaćati u poštama bez ikakve dodatne naknade. To je ukinuto u rujnu 2009. kako bi T-com uštedio koju kunu, a korisnicima je omogućeno plaćanje bez naknade u T-com centrima. Rezultat toga je bio da su penzioneri koji imaju malo para, a mnogo slobodnog vremena, račune za T-com prestali plaćati u poštama i počeli to raditi u T-com centrima, gdje su se naravno povećale gužve.
Uvođenje naknade za plaćanje njihovih računa na vlastitim šalterima ima za cilj ne samo smanjiti gužvu, nego još i više protjerati penzionere i iz T-com cenatara. Ovako im je postalo problematično uvjeriti potencijalnu mušteriju da će biti nadasve cool i da će doživjeti apsolutno blaženstvo ukoliko kupi mobitel za 4000 kuna ili potpiše pretplatu na 2 godine od 300 kuna mjesečno, kad pored sebe u redu gleda svoju potencijalnu sudbinu u vidu sijede sirotinje.
Ne plaćam naknade zato jer koristim jednu od Lepeza u Zagrebačkoj banci. Za lepezu plaćam sitnu mjesečnu naknadu, ali ona mi donosi brojne druge pogodnosti.
ha ha ha ko da slušam reklamu zagrebačke banke.
ha ha ha ko da slušam reklamu zagrebačke banke.
Pa samo kažem da za svaki račun koji platim, naknada mi iznosi 0 kn.