Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.006.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
1domagoj1 kaže...
R4zOR229 kaže...

jok ja nisam stavljo nikakve snimke nemam s cime to snimit al ak zanima kaj pitajte

Netko je stavio garant. Mozda je bio link na youtube.

Jel ima foot switch?

jednokanalno je pojacalo al ima dva ulaza low i high gain

zOjA26 kaže...

Ok, znaći kupujem ga. Moželi mi još samo neko reći dali ima utor za slušalice? Nisam baš primjetio da ima ali nije toliko ni bitno.

nope za izlaz imas samo za prikljucivanje boxa

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Znači gitara je uredu...

Kakvo je pojačalo Cube 40?  

EDIT: Roland Cube 40XL
2000kn.... 

http://www.musiccentar.com/i-4553/roland-cube-40xl-gitarsko-pojacalo

Ne kupujem tu nego možete vidjet sve o njoj na toj stranici, ima i par videa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:23 (TheRunner).
14 godina
neaktivan

Uzeo sam:

Classic Vibe Stratocaster® '60s - gitara (3.000kn)

Roland CUBE-40XL - pojačalo (2.300kn)

Futrola za 200kn

Platio 4.000kn

Mega muzika

Ja sam zadovoljan , ali u ponedjeljak idem po to jer danas idem u njemačku pa nisam mogao, ali su nam ispisali račun jer su nešto iskombinirali sa starim pa sam dobio 25% popusta....

Morao bih istaknuti ljude koji rade u Mega muzici, imam samo riječi hvale za njih. Sve su mi lijepo objasnili, preporučili gitaru i pojačalo i naravno sve mi demonstrirali kako zvuči. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 14:28 (TheRunner).
15 godina
neaktivan

Jel vrijedi šta ona gitara iz Lidla za 400 Kn ?

14 godina
neaktivan

vrijedi koliko i košta...

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
17 godina
TheRunner kaže...

Uzeo sam:

Classic Vibe Stratocaster® '60s - gitara (3.000kn)

Roland CUBE-40XL - pojačalo (2.300kn)

Futrola za 200kn

Platio 4.000kn

Mega muzika

Ja sam zadovoljan , ali u ponedjeljak idem po to jer danas idem u njemačku pa nisam mogao, ali su nam ispisali račun jer su nešto iskombinirali sa starim pa sam dobio 25% popusta....

Morao bih istaknuti ljude koji rade u Mega muzici, imam samo riječi hvale za njih. Sve su mi lijepo objasnili, preporučili gitaru i pojačalo i naravno sve mi demonstrirali kako zvuči. :)

jel ti je neko dao link na gitaru za 2k kn i pojacalo je ok al nzn zasto za te novce ne uzet nekog lampasa razlika ja nebo i zemlja

a sad vdim da jos ides u njemacku,tam tek imas svasta stvarno si mogo pricekat s kupnjom malo al dobro

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 14:39 (R4zOR229).
14 godina
neaktivan

Ja sam dobio tu gitaru zapravo za 2k kn....

pojačalo sam dobio za 1.8k....

16 godina
TheRunner kaže...

Ja sam dobio tu gitaru zapravo za 2k kn....

pojačalo sam dobio za 1.8k....

Gitara je super. Svirao sam ju kod nekog tamo člana iz benda, ne sjećam se ni tko je..

A što se tiče pojačala - imho, moglo je i bolje za te pare. Neki y3bachki lampaš...

17 godina

Slažem se za pojačalo, 1800 je previše za nešto ovakvo, ali sad je ionako svejedno kad je već kupljeno, sviraj i uživaj na tome što imaš

Men aren't fat, only fat women are fat.
14 godina
neaktivan

a gotovo je sad....

nego sta su to lampasi?

pozdrav iz Njemacke :)

16 godina
TheRunner kaže...

a gotovo je sad....

nego sta su to lampasi?

'Ajmo reći da su lampaši pojačala koja koriste "zastarjelu" tehnologiju tj. vakuumirane katodne cijevi koje, pazi sad - SVIJETLE kad su spojene na napon, neki bi rekli i struju, al' hajde...

...dok tranzistorci koriste poluvodičke tranzistore.

Osnovna razlika u zvuku je da lampaši zvuče prirodnije, toplije (vrućije :P) i glasnije... ...Što će reći da će 50W lampaš vrlo vjerojatno zvučati glasnije od 50W tranzistorca...

Ako te zanima opširnije uputi se na www.gitare.info ili na glazbeni forum i tamo pročačkaj još više informacija... :))

16 godina
protjeran
4ucker kaže...
TheRunner kaže...

a gotovo je sad....

nego sta su to lampasi?

'Ajmo reći da su lampaši pojačala koja koriste "zastarjelu" tehnologiju tj. vakuumirane katodne cijevi koje, pazi sad - SVIJETLE kad su spojene na napon, neki bi rekli i struju, al' hajde...

...dok tranzistorci koriste poluvodičke tranzistore.

Osnovna razlika u zvuku je da lampaši zvuče prirodnije, toplije (vrućije :P) i glasnije... ...Što će reći da će 50W lampaš vrlo vjerojatno zvučati glasnije od 50W tranzistorca...

Ako te zanima opširnije uputi se na www.gitare.info ili na glazbeni forum i tamo pročačkaj još više informacija... :))

I moj lampaš svira clean kad smanjim volume na gitari.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina

ma da to je nekak iznenadujuce...

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

[...]

Nema napona bez struje ;)

EDIT: tj. struja je ta koja uvjetuje svjetle li i koliko jako svjetle lampe

~~~ North Korea - best Korea ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 15:39 (i_rambo_plache).
16 godina
i_rambo_plache kaže...
4ucker kaže...

[...]

Nema napona bez struje ;)

EDIT: tj. struja je ta koja uvjetuje svjetle li i koliko jako svjetle lampe

Napisao sam kako je pravilnije.. Ne idem u teoriju sad..

16 godina

Heja.

Planiram si uzet novo pojačalo, pa sam malo gledao i naletio na Fender Frontman 15G. Zanima me je li neko imao iskustva sa istim? 

mmm... donuts
14 godina
neaktivan
Znaci ako hocu vruci zvuk i lampu za sobu onda moram lampasa uzet? :P

Hvala na objasnjenju.
16 godina
TheRunner kaže...

Hvala na objasnjenju.

Tako nekako.. :P

Nema na čemu.

14 godina
neaktivan
Sad sam pogrijesio oko pojacala ali nije mi to ni zadnje pojacalo koje cu kupiti normalno....

Ja i frend smo planirali site jedan, nesto kao post your work. Uglavnom gdje mozes postat stvari koje si ti odsvirao na gitari (moze i tamburica :P) bili to coveri ili nesto tvoje i onda bi ljudi pisali misljenje, kritike i tako. Pa sta mislite o tome?
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

E pa nije baš pravilnije reći da lampe svijetle zbog napona zato što svijetle zbog struje koja prolazi njima ;)

TheRunner kaže...

Hvala na objasnjenju.

Današnji tranzistorci prilično dobro imitiraju zvuk lampaša. Ljudskom uhu je razlika između lampaša i kvalitetnijeg tranzistorca skoro pa neprimjetna. Jedino što tranzistorci nikako ne mogu imitirati je dinamika lampaša, tj. kad na lampašu lagano okineš žice, čuti ćeš "čišći" zvuk, a kad jako okineš žice, čut ćeš "prljaviji" zvuk.

Za sobu je možda i bolje da imaš tranzistorca (po mogućnosti hibrid -- tj. digitalno predpojačalo i lampa u izlazu ili obrnuto) zato što distorziju na lampašima možeš dobiti samo na glasnim postavkama. Jedino ako pojačalo ima gain kontrolu, no to je pak malo drugačija distorzija od one kad se lampe u izlazu overdriveaju.

Zaključak: Ako ti se sviđa Cube, nema razloga da se tučeš po glavi i ideš nabavljati lampaša. Sviraš na onome što tebi paše. Na kraju je najbitnije tvoje mišljenje ;)

~~~ North Korea - best Korea ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:10 (i_rambo_plache).
16 godina
i_rambo_plache kaže...
4ucker kaže...

E pa nije baš pravilnije reći da lampe svijetle zbog napona zato što svijetle zbog struje koja prolazi njima ;)

TheRunner kaže...

Hvala na objasnjenju.

Današnji tranzistorci prilično dobro imitiraju zvuk lampaša. Ljudskom uhu je razlika između lampaša i kvalitetnijeg tranzistorca skoro pa neprimjetna. Jedino što tranzistorci nikako ne mogu imitirati je dinamika lampaša, tj. kad na lampašu lagano okineš žice, čuti ćeš "čišći" zvuk, a kad jako okineš žice, čut ćeš "prljaviji" zvuk.

Za sobu je možda i bolje da imaš tranzistorca (po mogućnosti hibrid -- tj. digitalno predpojačalo i lampa u izlazu ili obrnuto) zato što distorziju na lampašima možeš dobiti samo na glasnim postavkama. Jedino ako pojačalo ima gain kontrolu, no to je pak malo drugačija distorzija od one kad se lampe u izlazu overdriveaju.

Zaključak: Ako ti se sviđa Cube, nema razloga da se tučeš po glavi i ideš nabavljati lampaša. Sviraš na onome što tebi paše. Na kraju je najbitnije tvoje mišljenje ;)

Znam na što misliš..

Pisao sam u globalu, u smislu da od napona kreće sve (izvora)..

16 godina

Čitam sad užasne dojmove za Fenderovog Frontmana 15G i kontam kako bi se zahebao da sam ga uzeo.

Preporučite mi neko pojačalo do 1.5k :)

mmm... donuts
16 godina
Hambrle kaže...

Čitam sad užasne dojmove za Fenderovog Frontmana 15G i kontam kako bi se zahebao da sam ga uzeo.

Harley Benton GA5.

16 godina
protjeran
4ucker kaže...
Hambrle kaže...

Harley Benton GA5.

To je 416KM. Malo mu nedostaje da si kupi Fender FM212R, vjerovatno fino sto-vatno pojačalo (trebalo bi biti jače od pet-vatnog Bentona).

Ovog Fender-a sam ja trebao kupiti, samo da je mama malo jeftiniju kuhinju izabrala i sestra malo jeftiniji kauč. Kad se sjetim toga...

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 18:55 (Mentalist).
16 godina
Mentalist kaže...
4ucker kaže...
Hambrle kaže...

Harley Benton GA5.

To je 416KM. Malo mu nedostaje da si kupi Fender FM212R, vjerovatno fino sto-vatno pojačalo (trebalo bi biti jače od pet-vatnog Bentona).

Ovog Fender-a sam ja trebao kupiti, samo da je mama malo jeftiniju kuhinju izabrala i sestra malo jeftiniji kauč. Kad se sjetim toga...

Hmm.. Vidim po Internetu da korisnici i nisu pretjerano sretni s dotičnim.

Ja ipak dajem glas za Harley Bentona GA5 + ako kupuje ovaj neka se malo produži: LINK

16 godina
protjeran
4ucker kaže...

Ja ipak dajem glas za Harley Bentona GA5 + ako kupuje ovaj neka se malo produži: LINK

Ma korisnici nikad nisu sretni...

Uglavnom, ja bih više volio 95 dodatnih Watt-a nego mikroskopsko bolji zvuk.

16 godina
Mentalist kaže...
4ucker kaže...

Ma korisnici nikad nisu sretni...

Uglavnom, ja bih više volio 95 dodatnih Watt-a nego mikroskopsko bolji zvuk.

Nije mikroskopsko, bolji je.

Odvrni Fendera do kraja i poslušaj zvuk i ono što dolazi uz njega, najčešće krčanje i isto tako učini sa Bentonom - toga neće biti na lampašu, osim ako je malo lošiji pa će se ipak čuti.

I ako njemu treba za po kući, što će mu toliko jako pojačalo?

16 godina
protjeran
4ucker kaže...

Odvrni Fendera do kraja i poslušaj zvuk i ono što dolazi uz njega, najčešće krčanje i isto tako učini sa Bentonom - toga neće biti na lampašu, osim ako je malo lošiji pa će se ipak čuti.

Da ako mu zatreba jači ne plače jer je 1500Kn dao na 5W.

16 godina
Mentalist kaže...
4ucker kaže...

Da ako mu zatreba jači ne plače jer je 1500Kn dao na 5W.

To stoji.

Poslušaj što se kvalitete tiče Fendera i Bentona, pa procjeni.

16 godina
protjeran

Ako neko zna, neka pomogne.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice