Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Mentalist kaže...
unknown kaže...
Mentalist kaže...
unknown kaže...

Ove rotosound žice uopće ne valjaju imam tvrde za akustičnu gitaru i već su počele hrđat i nekakva zelena plijesan se počela stvarat ispod žica užas! Kao hendrix je svirao na njima valjda je nakon svakog nastupa stavio nove pa nije dolazilo do toga :P

Da, i meni je bilo smijesno kad sam ga vidio na pakovanju...

imaš možda preporuku žica koje da koristim?

Trenutacno sam na Roto Sound-u. Nisam jos nasao dobre zice (iako su mi najbolje bile Dunlop, od svih koje sam probao).

Svi spominju neke Elixir, probaj njih.

prije sam koristio yamahine i moram priznat da su odlične ali budem i elixir probao.

It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone...
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Eliksirke su odlične (bar meni), ali su zato bome i relativno skupe...

Osobno preferiram i koristim Ernie Ball.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan
uff..kako sam zgodan. sve mi se cure sviđaju. :)
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Mentalist kaže...
unknown kaže...
Mentalist kaže...
unknown kaže...

Ove rotosound žice uopće ne valjaju imam tvrde za akustičnu gitaru i već su počele hrđat i nekakva zelena plijesan se počela stvarat ispod žica užas! Kao hendrix je svirao na njima valjda je nakon svakog nastupa stavio nove pa nije dolazilo do toga :P

Da, i meni je bilo smijesno kad sam ga vidio na pakovanju...

imaš možda preporuku žica koje da koristim?

Trenutacno sam na Roto Sound-u. Nisam jos nasao dobre zice (iako su mi najbolje bile Dunlop, od svih koje sam probao).

Svi spominju neke Elixir, probaj njih.

prije sam koristio yamahine i moram priznat da su odlične ali budem i elixir probao.

Meni su yamahine pretvrde, rotosound žute 10-46 srednje tvrde - to mi je OK, a evo ima da su već 10 mj. na gitari i nisu zahrđali - a prsti mi se znoje strašno. Krpicom prebrišem žice prije i poslije sviranja.. Znam već je red i da ih zamijenim. {#}

Sad ću probati Dan Markley Blue Steel ili možda(ako skupim pare) DR neon - kažu da su super i da stvarno traju...

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
17 godina

Neznam bas na kaj lice te DR-ove neon cito sam da one black nevaljaju sad nzn dal su ove bolje ja inace koristim njihove zice al one obicne,al sve u svemu kad isprobas napisi kakve su.Inace

http://cgi.ebay.com/DR-Neon-ORANGE-Elec-Guitar-Strings-10-46-MEDIUM-/280656568686?pt=Guitar_Accessories&hash=item41586f616e

za te novce kod nas nemozes dobit ni obicne

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 23:31 (R4zOR229).
15 godina
odjavljen

Evo da vam se malo pohvalim, napravio sam repliku Hiwatta DR405, još samo kutiju moram dat napravit, to bi tebalo uskoro.

Tema sa napretkom:

http://www.glazbeni-forum.com/showthread.php?t=51226

Velike slike:

http://imageshack.us/g/836/dsc01521p.jpg/

Stavit ću slike kutije kad se dovrši. {#}

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Evo da vam se malo pohvalim, napravio sam repliku Hiwatta DR405, još samo kutiju moram dat napravit, to bi tebalo uskoro.

Tema sa napretkom:

Velike slike:

Skidam kapu majstore... Komentirao bi i više, ali znam jedino da si napravio repliku predpojačala Hiwatt :D

~~~ Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja ~~~
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...
Jakovp kaže...

Tema sa napretkom:

Velike slike:

Skidam kapu majstore... Komentirao bi i više, ali znam jedino da si napravio repliku predpojačala Hiwatt :D

Hvala :) Nije samo predpojačalo, tu je i pojačalo snage, 400w lampaške snage {#}

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Neznam bas na kaj lice te DR-ove neon cito sam da one black nevaljaju sad nzn dal su ove bolje ja inace koristim njihove zice al one obicne,al sve u svemu kad isprobas napisi kakve su.Inace

http://cgi.ebay.com/DR-Neon-ORANGE-Elec-Guitar-Strings-10-46-MEDIUM-/280656568686?pt=Guitar_Accessories&hash=item41586f616e

za te novce kod nas nemozes dobit ni obicne

Ma, da... kupiš dva pakiranja za naše jedno.. Ali, gledao sam u nekom Njemačkom šopu isto drže cijenu kao naši - 16€

evo, isto tako ih cijene na ebay.de  to je valjda uvoz iz USA :D

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 23:15 (SZKlemen).
17 godina
neaktivan

I'm in love. {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

I'm in love. {#}

Prilicno ruzna lijeva ruka.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Prilicno ruzna lijeva ruka.

Jooj. E moj Mentaliste... :D

14 godina

Desna je bitna.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
neaktivan

Meni najdraža desnica,Jon Schaffer (Iced Earth) koja preciznost, točnost,izdržljivost na koncertima,ritam pogotovo,i onda ko kaže da moraš znat solirat da bi bio dobar gitarist {#}

Iced Earth - That Riff

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 17:59 (Rocker).
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Tehnika joj je OK, ali malo je ukočena cijelo vrijeme (možda zbog kamere, ne znam), odgledao sam joj i Gimme Shelter te Voodoo Chile izvedbu, što su baš pjesme gdje se ta ukočenost najjasnije vidi. Sve u svemu, dobra svirka.

Jesi li ikad vidio nastup Zeleta Lipovace?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
Mentalist kaže...
M_dipl. kaže...

Tehnika joj je OK, ali malo je ukočena cijelo vrijeme (možda zbog kamere, ne znam), odgledao sam joj i Gimme Shelter te Voodoo Chile izvedbu, što su baš pjesme gdje se ta ukočenost najjasnije vidi. Sve u svemu, dobra svirka.

Jesi li ikad vidio nastup Zeleta Lipovace?

Jesam, zašto? Nemoj mi reći da si fan.

Nisam, jesi li ti? Naveo sam kao primjer hardcore ukocenosti (dva puta zaredom koristim ovu rijec).

Sto imas protiv Zeleta?

16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Nisam ni ja. Smiješno mi je kad mi netko proda onu priču da je Zele trebao biti u Whitesnakeu, lol. Sykes ga jede za doručak.

Sykes ima daleko vise snimaka, slusao sam ga dok sam bio mladji...

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

LOL, naravno da je lijeva najvažnija (uz pretpostavku da si dešnjak).

Obje su jednake važnosti, ali tehniku na desnoj ruci je puno teže savladati od lijeve. Čak i s trzalicom. Upravo zbog toga sam i linkao curu, svira MoP downpickom, onak kak je stvar i napisana da se svira. Ja ju radije ne sviram nego da sviram alternate trzanjem.

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
M_dipl. kaže...

Obje su jednake važnosti, ali tehniku na desnoj ruci je puno teže savladati od lijeve. Čak i s trzalicom. Upravo zbog toga sam i linkao curu, svira MoP downpickom, onak kak je stvar i napisana da se svira. Ja ju radije ne sviram nego da sviram alternate trzanjem.

Čekaj malo,pa i ja MoP sviram s downpickom,nije mi ni palo napamet s alternate pickingom,meni je i lakše downpickom.Slažem se da je desnu ruku teže savladati,pogotovo Gallop ritam,vježbam ga već neznam kolko i još to nije to.

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
M_dipl. kaže...

Lako je vama elektricarima pricati o savladavanju...

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Obje su jednake važnosti, ali tehniku na desnoj ruci je puno teže savladati od lijeve.Čak i s trzalicom. Upravo zbog toga sam i linkao curu, svira MoP downpickom, onak kak je stvar i napisana da se svira. Ja ju radije ne sviram nego da sviram alternate trzanjem.

Lako je vama elektricarima pricati o savladavanju...

Čitaj malo bolje :D

Prvenstveno sam mislio na prste, zato sam kasnije dodao, čak i s trzalicom, jer nije niti to tolko lagano, pogotovo ako ubaciš neki hybrid picking, pa uz njega pinch harmonike i slične finte...

17 godina
neaktivan
Rocker kaže...

Čekaj malo,pa i ja MoP sviram s downpickom,nije mi ni palo napamet s alternate pickingom,meni je i lakše downpickom.Slažem se da je desnu ruku teže savladati,pogotovo Gallop ritam,vježbam ga već neznam kolko i još to nije to.

Ma nije to ništa teško samo treba vježbe. I ogromna izdržljivost, mislim da MoP traje skoro 9 min, od toga bar 5 min efektivno brutalnog downpicka.

Ma samo vježbaj, doći će to na svoje. Prvo nekom laganom, najbržom brzinom koju možeš pratiti, da ti uđu ti pokreti u ruku, da ih mozak počne percipirati kao nešto uobičajeno. Onda ubrzaj. I ubrzaj. I ubrzaj. Pa varijacije na temu. I vježbaj.

16 godina
protjeran

Evo jedan nas covjek:

I evo neki pobjednik nekog guitar idol-a:

17 godina
1domagoj1 kaže...

I'm in love. {#}

bolje izgleda nego kaj svira :D 

It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone...
14 godina

Ova je moa {#}

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
odjavljen

Evo ako si netko želi priuštiti pravu gitaru:

http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php?product=15497

Da se još spustiti na 5500, bar bi trebalo moći, jer je sad tržište slabo.

16 godina
neaktivan

E ljudi trebo bi pomoć oko guitar riga. Nikako nemogu dobit zvuk gitare. Instalirao sam asio4all drivere i u audio and midi setings su mi oni odabrani. Mislim da je problem u tome što u inputs mi nema opceije line in nego imam samo realtek HD audio cd input i Hd audio front mic input i nijedan od tih mi nedaje zvuk gitare, samo se ćuje neki lagani šum. Ako neko zna u ćemu je problem bio bi jako zahvalan jer trenutno nemam preko ćega svirati električnu gitaru.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina
preko audacity-a snimam zvuk sa akustične gitare ali nekako mi se slabo cuje iako samo dosta blizu stavio mikrofon, je li to mozda do mikrofona ili programa?
16 godina
neaktivan
unknown kaže...
preko audacity-a snimam zvuk sa akustične gitare ali nekako mi se slabo cuje iako samo dosta blizu stavio mikrofon, je li to mozda do mikrofona ili programa?

Probaj u windowsima povećat microphine boost. Ides u sound, recording i microphine options .

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina
zOjA26 kaže...
unknown kaže...

Probaj u windowsima povećat microphine boost. Ides u sound, recording i microphine options .

puno hvala upalilo je xD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice