- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ček, ček, ček... da vidim jesam dobro shvatio. Na moje pitanje mi kažeš "Pa uzmi onda neku eksternu zvucnu sa ASIO podrskom." I sad kad tražim preporuku mi kažeš da zvučna nema veze, a onda mi preporučiš da uzmem Audigy 2 ZS ?!
Moram priznat, ne shvaćam ovo. Ako mi zvučna ne treba, zašto je onda preporučuješ ?
Kupi neku zvucnu i spoji si slusalice ili zvucnike na njezin izlaz i u guitar rigu podesi da ti output bude na toj zvucnoj koju koristiš, to što ti imas sad integriranu neznaci ništa pošto ti guitar rig koristi zvucnu na guitar linku koja je smeće što dovodi do lošeg zvuka i šumova. Ja imam Creative xf extreme zvucnu i koristio sam isti taj guita linki zvuk je bio odlican nije bilo šumova barem kada sam podesio output gitare i noise gate, sada koristim Rocksmith Real Tone kabel i zvuk je isto ok mada je za nijansu lošiji od tog guitar linka. I naravno moaš imat asio drivere instaliane.I jesi pobao otvorit asio ako ga koristiš kad ga otvoris trebao bi ti izlistat sve zvucne koje imaš na pcu i tu ih mozes disableat možda ti ne pokazuje integriranu zvucnu u Guita rigu jer ti je disableana u ASIO.
Ček, ček, ček... da vidim jesam dobro shvatio. Na moje pitanje mi kažeš "Pa uzmi onda neku eksternu zvucnu sa ASIO podrskom." I sad kad tražim preporuku mi kažeš da zvučna nema veze, a onda mi preporučiš da uzmem Audigy 2 ZS ?!
Moram priznat, ne shvaćam ovo. Ako mi zvučna ne treba, zašto je onda preporučuješ ?
Ajmo ispocetka, kad ukopcas gitaru i zvucnike u guitar link zvucna kartica nema veze zato sto tada koristis zvucnu karticu koju ima taj guitar link(logino kaj ne?!). Ja ti preporucujem zvucnu jel kazes da ti nevalja zvuk kad spajas gitar linkom, znaci ako kupis zvucnu normalno da ces spajat sve u nju i neces koristit nikakav guitar link ili bilo sto drugo i tad ce zvucna bit bitna(opet logino ne?!).
Kupi neku zvucnu i spoji si slusalice ili zvucnike na njezin izlaz i u guitar rigu podesi da ti output bude na toj zvucnoj koju koristiš, to što ti imas sad integriranu neznaci ništa pošto ti guitar rig koristi zvucnu na guitar linku koja je smeće što dovodi do lošeg zvuka i šumova. Ja imam Creative xf extreme zvucnu i koristio sam isti taj guita linki zvuk je bio odlican nije bilo šumova barem kada sam podesio output gitare i noise gate, sada koristim Rocksmith Real Tone kabel i zvuk je isto ok mada je za nijansu lošiji od tog guitar linka. I naravno moaš imat asio drivere instaliane.I jesi pobao otvorit asio ako ga koristiš kad ga otvoris trebao bi ti izlistat sve zvucne koje imaš na pcu i tu ih mozes disableat možda ti ne pokazuje integriranu zvucnu u Guita rigu jer ti je disableana u ASIO.
A gitaru bi spajao isto na zvučnu preko 6,35 mm (Ž) na 3,5 mm (M) pretvarača, jel ?
U ASIO driverima su mi prikazane obe zvučne.
Ajmo ispocetka, kad ukopcas gitaru i zvucnike u guitar link zvucna kartica nema veze zato sto tada koristis zvucnu karticu koju ima taj guitar link(logino kaj ne?!). Ja ti preporucujem zvucnu jel kazes da ti nevalja zvuk kad spajas gitar linkom, znaci ako kupis zvucnu normalno da ces spajat sve u nju i neces koristit nikakav guitar link ili bilo sto drugo i tad ce zvucna bit bitna(opet logino ne?!).
Sve šta si rekao sam znao, ne znam kako je došlo do nesporazuma. Pa nisam mislio kupovati novu zvučnu da bi i dalje spajao preko guitar linka, nego preko nje same.
Može konkretni primjer koju zvučnu kupiti ? Ove Audigy nema nigdje. Kolko bi bilo ok potrošiti da imam kvalitetan zvuk bez šuma ? Ako ima ovdje neko da se u to više kuži...
Kad kupiš zvučnu nemoj spajat gitaru diretkno u nju jer ces opet dobit katastofa zvuk i postoji mogucnost da ju skuriš. Gitaru spojiš sa guitar linkom i zvucnike na izlaz na zvucnu i trebaš samo u Guitar Rigu podesit input/output device i zvuk birebao biti dobar, tako je meni spojeno i daleko je bolji zvuk od bilokakvog spajanja gitare direkno u zvucnu. Uostalom guitar link je rađen za to da pretva analogni signal gitare u digitalni.
Ne može oštetiti zvučnu, signal iz gitare je mizeran. Također, zvučna kartica ima ANALOGNE ulaze, te interno pretvara u digitalno. Ako ima kvalitetnu zvučnu sve između gitare i zvučne je smetnja, osim buffera po potrebi.
Evo stigla mi zvučna, instalirao drivere i zvuk normalno radi u Windowsima. Spojio sam zvučnike na zvučnu, a gitaru na guitar link kako je @k1klop napisao ali ne radi, očito ne znam podesiti. I dalje pod input/output imam onaj standardni In1, In2 i Out1 i Out2. Vidim da sad pod MIDI tabom imam novi device name "SB Audigy 2 ZS MIDI IO [E800]... IN i OUT "vu-metri" uredno rade, treba još samo te izlaze podesit, može netko objasnit kako ?
Zasto si spojio na guitar link? Pa spoji u zvucnu.
ZAsto koristis assio4all? Pa ta kartica ti ima podrsku za asio nemoras to koristit.
jeli od vas neko zna kako treba spojit elektroniku od gitare... imam sve, samo ne znam gdje šta ide?
Aha, onda dobro. Jedino rješenje mi je onda WASAPI... Evo postavki, spojeno na mic ulaz ali sad uopće nemam zvuka štagod odabrao ovdje.
??? Sta ti radis? Pa instliraj asio drivere, nzn sta pokusavas s ovim. A asio4all je inace za kartice koje nemaju asio podrsku pa se njih koristi.
jeli od vas neko zna kako treba spojit elektroniku od gitare... imam sve, samo ne znam gdje šta ide?
Sta tocno spajas?
Nema tu puno mudrosti, pronađi si shemu za svoju gitaru i po njoj spajaj. Evo npr za strata ih ima hrpa KLIK ,uzmi si onu na kojoj se najbolje snalaziš. Ako ti je to komplicirano, vjerojatno ima neki tutorial na YouTubeu. I naravno, trebao bi znati lemiti...
Zajeb, nije mi odmah GR pročitao pod Device "Creative ASIO"... Sad sam sve riješio, input, output, najnormalnije radi, ali opet ima tog krckanja ko i na guitar linku, ne znam šta da radim više. Evo da čujete o čemu se radi:
Iskreno pojma nemam prvo sam mislio da je od zvucnika al nakon sta sam posluso nije sigurno, na kolko ti je onaj buffer?
ASIO Buffer Latency je na 2 ms, ak na to misliš. Pokušao sam i s većim latencijama, ali nema razlike.
Meni zvuči kao da je krckanje zbog gitare, ne zbog kompa. Probaj dvije stvari, smanji volume na gitari na pola, spusti malo pickupove, i probaj gitaru na pojačalu.
Svirao sam 3 mjeseca na pojačalu i nikad nije bilo problema. Svirao sam kod frenda na Line 6 UX1 i nije bilo krckanja, tako da ne mislim da je do gitare. Do čega bi onda moglo biti ?
Probat ću sutra na drugi komp spojit pa ćemo vidjet...
@lucky
Dam se kladit da si kupio adapter velika banana na malu bananu za 10 kn. Sad, jel negdje loš spoj ili adapter pleše oko kabla, ne znam. Ak nije u njemu problem (a intuicija mi govori da je), onda vjerojatno negdje imaš hladni lem. Tako meni zvuči...
I ja sam se nadao da je do adaptera jer sam imao jedan stari, pa sam kupio u Hami novi za 10 kn, skupljih nema. Ništa se nije s tim promjenilo. Kupio sam i jedan kontra adapter od ovoga za guitar link koji savršeno sjedi i sve to, ali džabe. Misliš hladni lem u hardveru gitare, jel ?
Da, zvuči mi ili kao da neka žica u gitari nema dobar kontakt ili da je gitara-kabal spoj labav ili kabal-adapter labav ili adapter-zvučna/link labav, pa da zato krči kad uhvati kontakt.
Da, može i kabel biti krivac.
Mislim da sam riješio problem krckanja, nešto sam čitao po netu da se pod System - Advanced System Settings - Advanced - Performance Settings - Advanced stavi "Adjust for best performance of" na "Background services" umjesto defaultnog "Programs". Restartam ja GR i stvarno pomaže, ne 100% ali primjetno. Na ovoj snimci ispod gotovo da ga nema, dok na nekim clean presetima se malo primjećuje ali podnošljivo. Hvala svima na trudu, ako bude ponovo problema javim se.
Moguće je, ali koliko je funkcionalno ćeš morati procijeniti sam.
Ja imam line in ulaz na liniji i na njega spojim bas, radi kako treba za sad, samo trebam pojačati volume na više od 75-80% da bi se čulo kako treba.
Ja imam line in ulaz na liniji i na njega spojim bas, radi kako treba za sad, samo trebam pojačati volume na više od 75-80% da bi se čulo kako treba.
pa dobro,ali ulaz phono je predviđen za nisku razinu signala(gramofon)....