Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 992.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Al je zvuk otvoreniji i bolje se čuje bas bez da razneseš prozore v sobe...
Makar za tu Yamahu mu se nit ne splati, rađe nek si kupi poštenu gitaru, a pojačalo more biti jetinjak, a da valja za vježbu; za po doma osobno imam Behringer-a GM108 i zbilja nemrem nikaj reči, čak je i modeling na njemu upotrebljiv, a novo me došle 560kn {#} 

12 godina
neaktivan

Za početak bi uzeo pojačalo, a kasnije i gitaru. Za pojačalo mogu dati oko 2k ili manje. Prednost imaju lampaši sa čim više snage, makar pretpostavljam da 15w tranzistorca nije isto kao 15w lampaša. Laney CUB 12 je okej, ako nije problem, predložite još. Pojačalo mi treba za hard rock/heavy metal tipa Iron Maiden, Guns N' Roses, AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, btw dal trebam kakve efekte k tome? 

7 Epiphone Les Paul Standard
0 Epiphone SG G400
Iron Maiden
14 godina
odjavljen

Uzmi si Vintage V100 Les Paula, košta manje od Epiphonea, a vrijedi više.

14 godina

stranice za polovu opremu, bubnjeve mi prijatelj trazi....?

14 godina
odjavljen

Njuskalo, oglasnik na glazbenome forumu i glazbeni oglasnik.

16 godina
neaktivan

Znam da ovo nije bas tema za to, ali ostale teme su prazne:

da li se itko ovdje bavio produkcijom/masteringom gitarske muzike, da mi malo pomogne oko EQ-anja?

I'm the man, I'm the king, I'm the one that's pure inside... every day, in every way I smell of suicide...
14 godina
odjavljen

Javi se na glazbenom forumu, ako treba netko će ti i doma doći pomoći.

17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Deawood kaže...

Javi se na glazbenom forumu, ako treba netko će ti i doma doći pomoći.

U to cisto sumnjam. {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen

Dobro, sumnjaj.

Tvoja stvar, ali glazbenici su puno ljubazniji i nema fanboyzma kao kod kompjuteraša.

Čovjeku na glazbenom forumu koji je npr. 20 godina stariji od tebe neće smetati da mu kažeš 'ti' i da se cijelo vrijeme razgovaraš sa njim na 'ti', dok će te na nekom IT forumu ubiti zato jer si mu rekao ti, a ne vi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 21:57 (Deawood).
17 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Dobro, sumnjaj.

Tvoja stvar, ali glazbenici su puno ljubazniji i nema fanboyzma kao kod kompjuteraša.

Čovjeku na glazbenom forumu koji je npr. 20 godina stariji od tebe neće smetati da mu kažeš 'ti' i da se cijelo vrijeme razgovaraš sa njim na 'ti', dok će te na nekom IT forumu ubiti zato jer si mu rekao ti, a ne vi.

Krivo si shvatio. Deus zivi u Kanadi. Osim ako netko bas ima volju zapiciti na avion da mu pomogne (ili je kojim cudom vec tamo). {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen

:O

That's nice!

Inace ima nekoliko ljudi koji zive u Kanadi, ali kanada nije hrvatska pa sumnjam da bi netko prevalio 5 hrvatski (od jednog do drugog grada xD).

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 22:16 (Deawood).
15 godina
neaktivan

Bio sam par dana odsutan od kuće i kad sam se vratio zatekao sam gitaru spakovanu u torbu sa tremolo ručicom na njoj. Znam da je to loše i da ja sam nikad takvo nešto ne bih uradio, ali da pitam jel moglo bit šta opasno? Bio sam odsutan 4 dana, i nisam je ja spakovao. Također ne planiram više puštati nikome da je pakuje bez mog znanja :D Valjda nije ništa opasno?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 20:32 (Hambrle).
14 godina
odjavljen

To ti je valjda mama spakirala {#}

Nemože joj ništa biti, bez brige. Bar ako je u istoj sobi bila.

15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

To ti je valjda mama spakirala {#}

Nemože joj ništa biti, bez brige. Bar ako je u istoj sobi bila.

Ma sad osjetim da mi malo zuji prva žica kad je malo jače okidam, jel može bit zbog toga?

14 godina
odjavljen

Truss rod ti se izvinuo.

15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Truss rod ti se izvinuo.

Misliš treba ga podesiti onim imbus ključem?

14 godina
odjavljen

Yep.

12 godina
neaktivan

Uzimam jednu od ovih, ako imate preporuku još koje stavite link..Nemam iskustva sa Ibanezima pa vas molim da pogledate svaki link. Lova mi treba za pojačalo, a opet, moram imati nešto kvalitetnije od yamahe. Hvala unaprijed! :)

Ibanez GRG 270B

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-oglas-8495760

Ibanez RG350

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/elektricna-gitara-ibanez-rg-350-prodajem-oglas-oglas-8900433

Ibanez SA120EX + pedala 

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-sa120ex-pojacalo-distorzijska-pedala-oglas-5278708

Ibanez RG370 (nije bas u nekom stanju, mislim da je razlika između ovog i RG350 samo u boji)

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-rg-370-prodaja-zamjena-oglas-7695928 

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 10:04 (imaiden322).
16 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

Uzimam jednu od ovih, ako imate preporuku još koje stavite link..Nemam iskustva sa Ibanezima pa vas molim da pogledate svaki link. Lova mi treba za pojačalo, a opet, moram imati nešto kvalitetnije od yamahe. Hvala unaprijed! :)

Ibanez GRG 270B

Ibanez RG350

Ibanez SA120EX + pedala 

Ibanez RG370 (nije bas u nekom stanju, mislim da je razlika između ovog i RG350 samo u boji)

Samo od ovih G-shit serija bježi.

15 godina
odjavljen

DS7 je teško smeće i totalno neupotrebljiva pedala.

Moj glas ide za 350. Iako ta yamaha koju imaš nije loša, bolje uložiti više para u pojačalo.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
odjavljen

Ako misliš svirati čistokrvni rock onda neznam koga vraga će ti taj Ibanez. Tebi treba Les Paul ili strat u HSS kombinaciji. 

Ostavi si tu Yamahu, kupi dobro pojačalo, kad skupiš još 2000kn onda prodaš tu Yamahu i kupi Vintage V100 ili Fender Meksikanca.

12 godina
neaktivan

Slažem se za Vintage, ali od meksikanaca bježi ko vrag od tamjana, 90% modela precijenjeno zbog imena na headstocku, jedino mi se svidio onaj Buddy Guy signature, sam kaj je ružan ko pas. {#}

14 godina
odjavljen

Realno gledano Meksikanac vrijedi 2000-2500 (ovisno o stanju), a za toliko se i prodaju.

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Realno gledano Meksikanac vrijedi 2000-2500 (ovisno o stanju), a za toliko se i prodaju.

da, ali rijetki prodaju za te pare, nek nabijaju masne pare
2200 plafon, realno tolko bi i vrijedili, al msm da si iskusniji tu, sad ti meni reci da nebi rađe uzeo Cort G260 ili nekakšnog lijepog Godina  

14 godina
odjavljen

Nebih uzeo niti jednu od navedenih, za mene postoji samo LP (to je samo moje mišljenje da nebi bilo).

Mada ja nikad nebih platio za ime, ako bih bas isao na Fendera onda bih jos presparao i uzeo Amerikanca.

Za 2000kn bih uzeo Vintage LP i puknuo par SDa koji mi stoje na stolu ili neki Epiphone pa isto stavio SDove (ili kupio DiMarzio).

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 14:20 (Deawood).
16 godina
neaktivan

Može brza preporuka najboljih akustičnih gitara do 1000kn? Rabljenih.

I odakle mi je najbolje uzimati. Jedino mi pada na pamet njuškalo.

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

DS7 je teško smeće i totalno neupotrebljiva pedala.

...

Hmmm? Zasto? Svirao sam s njom, snimio demo... sasvim solidna pedala, dobar zvuk, po mojem misljenju, Tunelock je dodatan bonus. Jedino sto fali je tap-tempo, ali za ovu klasu pedala to je vjerojatno bajka.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
15 godina
odjavljen
Ti pričaš o nekoj drugoj pedali, ds7 je distorzija i sigurno nema tap tempo :)
Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Ti pričaš o nekoj drugoj pedali, ds7 je distorzija i sigurno nema tap tempo :)

Oooooh. Pomijesao sam s DE7 (delay), pardon.

Mislio sam da je jedina distorzija iz Tonelock serije 7th Heaven? I nju sam imao, ne zvuci bas lose ali crunch = 0.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 2:28 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

Ok, sada ja trebam vašu pomoć. Nisam pretjerani ekspert u akustičnim gitarama, bliži mi se rođendan i "počastio" bih se gitarom, dao bih otprilike najviše 1200-1300KN što je oko 300-350KM, ali bih kupovao sa www.pik.ba tako da oni koji će eventualno pomoći, tamo potraže ono što ja tražim...

Na vratove se lako naviknem, sve.

Ja sam bacio oko na Takamine G320-NS, jer sam imao priliku svirati, no ne znam krije li sa išta od onoga na oglasima tamo bolje od nje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 17:19 (4ucker).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice