Moje iskustvo sa carinom je takvo da sam jednom uzeo nešto po cijeni sveukupno 23 funte i došlo mi je da u pošti moram platit 60kn. Malo puno previše mi je to
Pozdrav,
zanima me da li bi mi naplatili carinu ako na eBayu naručim ove tinte za printer : http://cgi.ebay.com/5-w-CHIP-ink-Canon-PGI-520-CLI-521-iP3600-iP4600-MP620-/380283288192?pt=AU_Computers_Printer_Accessories&hash=item588aa67a80
Jel njima šta znači račun od PayPala ako bi slučajno tražili ili oni to procjenjuju po svom mišljenju ? Kod nas bi te boje bile vrijednosti u trgovini od oko 250 kn.
Hvala !
Pozdrav,
zanima me da li bi mi naplatili carinu ako na eBayu naručim ove tinte za printer : http://cgi.ebay.com/5-w-CHIP-ink-Canon-PGI-520-CLI-521-iP3600-iP4600-MP620-/380283288192?pt=AU_Computers_Printer_Accessories&hash=item588aa67a80
Jel njima šta znači račun od PayPala ako bi slučajno tražili ili oni to procjenjuju po svom mišljenju ? Kod nas bi te boje bile vrijednosti u trgovini od oko 250 kn.
Hvala !
Ovo ti je svakako jeftinije kupiti kod nas.
Kako to misliš ? Za taj moj printer da bi kupio 5 patrona potrošim oko 250 kn (zamjenske iste takve) a ovdje za nekih 80 kn dobijem svih 5 ...
Kako to misliš ? Za taj moj printer da bi kupio 5 patrona potrošim oko 250 kn (zamjenske iste takve) a ovdje za nekih 80 kn dobijem svih 5 ...
U microlinea jedna ova zamjenska tinta dodje 6 kuna. Dakle set od 5 tiniti 30 kn. Umjesto da trazis na ebayu trazi radije bolje ducane po hrvatskoj. Pardon, sa cipom su 11kn, bez cipa 6.
A dobro, oni mi sigurno ne bi htjeli poslati bez poštarine od 20 kn. Tako da sam na istom ... Al kod mene u gradu su najeftinije zamjenske sa čipom 50 kn zato sam i gledao na ebayu....
A dobro, oni mi sigurno ne bi htjeli poslati bez poštarine od 20 kn. Tako da sam na istom
nemozes mjerit nesto sta dode odmah sa necim sta dode za 30 dana
i koliko vidim za onaj link
7$ su patrone, 7$ je postarina...
Nadam se da jos netko prati ovu temu imam pitanje u vezi narudžbe od oko 20 daljinaca. Znaci narucio bi 20 malih daljinaca oni koji mogu sve tv.e paliti i to ( ljudi se zanimaju po skoli budem trzio malo). E sada tih 20 daljinaca je oko 170kn i znam da se carina ne placa do 200kn ako se ne varam i zanima me jel mogu oni meni lupiti carinu na kolicinu kao ono narucio sam 20komada i sigurno znaju da cu ih prodavati pa jel mi mogu kako carinu i porez lupiti?
Hvala unaprijed
Nadam se da jos netko prati ovu temu imam pitanje u vezi narudžbe od oko 20 daljinaca. Znaci narucio bi 20 malih daljinaca oni koji mogu sve tv.e paliti i to ( ljudi se zanimaju po skoli budem trzio malo). E sada tih 20 daljinaca je oko 170kn i znam da se carina ne placa do 200kn ako se ne varam i zanima me jel mogu oni meni lupiti carinu na kolicinu kao ono narucio sam 20komada i sigurno znaju da cu ih prodavati pa jel mi mogu kako carinu i porez lupiti?
Hvala unaprijed
Daj neki link!
Koliko ja znam carina se na plaća do 160kn , a to na količinu neznam.
Daj link od daljinca...
evo:
http://cgi.ebay.com/Universal-IR-Mini-TV-Spy-Remote-Control-Keychain-Black_W0QQitemZ220609317736QQcategoryZ91388QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6277606412580656858
EDIT: vec sam kupio od tog lika daljinac i naravno radi i svidjelo se ekipi iz skole pa cu po 25kn trziti :D
Naruci 2 X 10 i miran si.
Ako ovo kupujes za svaki predmet placas postarinu tako da ti je isto dali kupujes 20 ili 2 X 10?A ako kupis 2X10 ne mogu ti cariniti ni da zele!
sry na duplom postu admini obrisite jednog.
Nemas brige,ne mogu ti lupiti carinu jel vrijednost nije veca od 160 kn!Mozes imati 100 istih paketa ali i 100 racuna (manjih od 160kn)!
Ako ti ga posalje izvan kutije tesko da ce ti lupiti carinu!
moja iskustva sa USED itemima nisu najbolja...
narocito kad je tehnika u pitanju
Pozdrav
Vidim da se ovdje naveliko raspisalo o tome koliko carina,kada,i ostalo.
Ja ću Vam prenijeti moje iskustvo,sa E-Bay-a,i to US,UK.Dakle na oba imam račun i preko 100 kupovina,raznih stvari.
Što se tiče carine,iz iskustva i pregledavanja carinskog zakona i tarifa.(Možete provjeriti na carina.hr i vidjeti pod koju grupu proizvoda Vaša naručena stvar spada i kolika je tarifa,tj.imate tarifni kalkulator u raznim valutama za izračunati.)
Dakle,po zakonu važećem (2010),sve iznad 160 kn,ide na carinu.Bilo to označeno kao "Gift" ili ne.A i ono ispod toga,ako se naljute ili imaju loš dan,mada rijetko :D.
Npr. ja sam naručivao već brdo BluRay-eva,i to se nikad nije carinilo,makar bili SteelBook(limeni) omoti za serije i sl.Jer to spada u tu grupu optičkih medija i oni se ne carine,bili prazni dvd-i,cd-i,BluRay i sl.
Kada se carini,ova ostala roba koja ne spada pod oružje,optiku za oružje i ostale glomazne i čudne stvari,tada se naplaćuje 10% od ukupne cijene samog proizvoda(dakle i shipping ili poštarina je uračunata u ukupnu cijenu proizvoda),+23% PDV-a.
Dakle,10% od cijene +23%PDV.
Neki put prođe i bez carine,a trebalo bi se cariniti,ali to je stvar sreće jer ljudi imaju vjerovatno brdo posla i ne da im se svaki paket otvarati nego ide na procijenu ili se smiluju.
Tada pošalju carinsku plavu kovertu na ime primatelja paketa,i taj je dužan doći osobno sa računom za isti proizvod ili ga fax-irati njima te ga oni tada proslijeđuju na krajnju poštu odredišta,tj. u Vaš poštanski ured.Tada dođete i pri preuzimanju paketa platite carinu.
Nadalje,najsigurniji i najbolji način plaćanja je PayPal,+ E-Bay vas pokriva ako plaćate preko PayPal-a i vraća novac ako ste oštećeni od strane lošeg i neodgovornog prodavača.(Obratite pažnju na "Feedback" onoga od koga kupujete).
Poišto je Hrvatska još označena kao Non-Recieving Money zemlja ,tj. kao država gdje preko PayPala Vam npr.E-Bay ne može uplatiti novac ,to se ostvaruje na drugi način.
Naime,možete primiti "Refund" tj. povrat novca preko PayPal-a,ali samo ako Vam ga vrati onaj isti od koga ste nešto kupili,tj.preko iste transakcije ili ti ga Transaction ID-a.
Npr. platili ste nekome preko PayPal-a,u vrijednosti 40$,tada ste dobili povratni e-mail od PayPal-a sa Vašim računom,i na računu je naveden "TRANSACTION ID:1537263848 na primjer.Tada ,ako Vam taj isti vraća novac koristi taj isti ID ipreko njega Vam vrati novac.
Ali,vrlo često je problem,da kad nešto kupite i niste dobili,tada otvorite slučaj na E-Bay centru za pomoć(Resolution Center).I oni Vas upute da još jednom kontaktirate prodavača,a Vi ga u najvećem broju slučaja nećete moći,jer zato i otvarate slučaj,jere je on neki prevarant ili tko zna što mu se dogodili pa ga jednostavno ne možete dobiti.
Tada,bar iz mog iskustva,E-Bay presudi u Vašu korist,i kaže Vam da ćete dobiti povrat novca.Ali kako smo mi zemlja u koju ne mogu poslati novac,osim preko onog TRANSACTION ID-a,a nemaju ga,jer oni nisu prodavač.
Tada Vam izdaju jednokratni kupon za kupovinu u istom iznosu koji ste platili onome prevarantu,znači i cijena te stvari+ iznos poštarine .Dakle u cijelosti Vam podmire Vaš novac.
Vi taj kupon možete koristit samo jedanput, i to ako kupujete jeftiniju stvar,razlika u novcu Vam propada.
Govorim iz osobnog iskustva,npr.meni su vratili svih 163$,preko tog kupona,i ja sam kupio drugu stvar koja je koštala 180$,razliku od 17$ dolara sam nadoplatio normalno kao da sam platio punu cijenu.Na računu su ona 163$ pokazana kao popust.Pri kupnji ćete samo unijeti broj koda od kupona koji Vam je E-Bay izdao kao povrat novca.
Da je ta nova stvar bila jeftinija od 163$ razlika bi propala,tj,ne bi ostala.
Ako Vam je ovo išta pomoglo,drago mi je.I napisao sam ovo jer meni nitko nije mogao ili nije bar tada objasnio kada sam počinjao,a zlata vrijedi.
A ako želite umanjivati račune ili se svađati sa carinicima,nemojte,samo pogoršavate stvar i ne završava dobro,jer oni imaju zakon i moć u rukama, i ako se s rogatim bodeš,znate kako završi.
Eto.
P.S.SORRY NA DUGOM POST-u,ALI OVAKO JE SVE STALO :D
Stari, respect!
Kalanjam ti se do poda na trudu!
Platio bih ti najradijee piće i svatko drugi bi trebao tko god je ovo tvoje pročitao i uzeo k srcu.
Hvala ti najljepše na sjajnom feedbacku kako svari funkcioniraju u praksi.
Narucio bi preko Amazona naočale za vid(samo okvir bez stakala) vrijednosti 550kn sve skupa sa postarinom. Oce li mi opalit carinu na okvir, ili to spada pod ortopedska pomagala i slicno pa je oslobodjeno carine?
Narucio bi preko Amazona naočale za vid(samo okvir bez stakala) vrijednosti 550kn sve skupa sa postarinom. Oce li mi opalit carinu na okvir, ili to spada pod ortopedska pomagala i slicno pa je oslobodjeno carine?
Ak se nevaram, amazon u Hrvatsku šalje samo knjige i one svoje kindle čitaće.
AMERI
Cak mi smrdi i na neki scam, iako sumnjam posto je naruzba isla preko Amazona. Narucim okvir za cvike sinoc i danas stize sljedeci mail:
-----Original Message-----
From: OpticsPlanet Inc - Amazon Marketplace [mailto:14cqz85r86xk0fn@marketplace.amazon.com]
Sent: Tuesday, March 08, 2011 3:10 PM
To: *********************
Subject: Your OpticsPlanet, Inc. Order ********** Reference ****************** On Hold - Please Respond
Greetings from OpticsPlanet, Inc.!
Thank you for ordering:
===================================================================
Ray-Ban RX 455567 Eyeglasses Styles - Ray-Ban RX 45676 Eyeglasses Styles - Brown RX6061-2511-5219 $79.99
===================================================================
We apologize, but your order has been temporarily placed on HOLD.
Please do not be alarmed by this message since this is a standard request for additional information. During the routine Restricted Party Screening, required to comply with U.S. Government laws and regulations, some information on your order produced a potential match to an entry on some U.S. Government List(s). Unfortunately, this happens quite regularly since many common names often trigger these possible "hits" against the Lists.
Please note that all of these Lists are maintained by U.S. Government and are publicly available. For example, you can view some of them by following the links provided below:
http://www.bis.doc.gov/dpl/default.shtm
http://www.treas.gov/offices/enforcement/ofac/sdn/
http://www.pmddtc.state.gov/compliance/debar.html
In order to comply with all U.S. Government laws and regulations we must verify that each potential match is not in fact a true match. In order to do that we ask that you provide us a copy of an official government issued photo ID including your Date of Birth. Typically, we are able to verify the legitimacy of the match within 1 day after we receive a copy of your ID.
To help us expedite the processing of your order and comply with all U.S. Government laws and regulations, please provide this information by either faxing it to (847) 919- or emailing it to [e-mail address removed]. Your order will remain on HOLD until we receive the information mentioned above.
If you paid by credit card, it HAS NOT been charged at this time. We will not charge your credit card until we are ready to ship the order. Please note that if we do not hear back from you within the next 7 days, we will assume that you are no longer interested in this order and will be forced to cancel it.
Again, we apologize for the inconvenience associated with this request and thank you for your patience and understanding!
Best Regards,
OpticsPlanet, Inc. Risk Management Team
U.S. Government laws and regulations are complex. Any summaries of such laws and regulations provided by OpticsPlanet, Inc. herein are not comprehensive and are not to be taken as legal advice or counseling.
------------- End message -------------
For Your Information: To help arbitrate disputes and preserve trust and safety, we retain all messages buyers and sellers send through Amazon.com for two years. This includes your response to the message above. Amazon.com uses filtering technology to protect buyers and sellers from possible fraud. Messages that fail this filtering will not be transmitted.
We want you to buy with confidence anytime you purchase products on Amazon.com. Learn more about Safe Online Shopping (http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... d=10412241) and our safe buying guarantee (http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... eId=537868).
Pozdrav!Zanima me kada naručujem robu s e bay u vrijednosti do 160kn da li snosim još kakve carinske troškove na tu cijenu?Da li se također plaća 23% pdv na taj naručeni iznos.Mislim općenito na svakakvu robu i da li postoje kakvi izuzetci kad se tih 23% ne naplaćuje.Unaprijed hvala
@Colossus
Ja im ne bi slao ništa, nego bi se zahvalio na neosnovanom tretiranju kao da sam terorist i kupio okvire drugdje.
Duduše, moje ime nije na popisima tako da se ne moram bojati takvih mailova :)