Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.531.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Bome da, teško je smjestit tak debele radijatore gore. Javim, ak naletim na neki prigodan case u bespuću interneta.

13 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Intel Hades Canyon NUC bechevi sa Vega grafikom

Ovo malo ludo cudo je malo slabije od 1060 GTX 

temperatura Vege je odlicna

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 8:36 (Timo).
14 godina
protjeran

haha, intel ima bolju vegu nego sam amd...apsurd, debakl itd...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Stjepanj kaže...

Intel ima vjerojatno više para za R&D nego AMD pa prema tome mogu jače Vege spakirati sa svojim procevima.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
14 godina
protjeran
Privjesak g5600+ ova vega, amd moze kljuc u bravu..😂lp
13 godina
Stjepanj kaže...

mda, samo što taj sport košta 999 dolara, a dolazi bez ssd-a i rama

u prijevodu - kod nas će koštati blizu 10.000 kuna

13 godina
neaktivan

nije to ista Vega kao u ryzen apu

ovo je Vega 20 i 24, a ryzeni imaju Vegu 8 i 10

16 godina
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

A sta ti sinko usporedjujes, to je debakl...

17 godina
odjavljen
dj_renny kaže...
Stjepanj kaže...

Intel ima vjerojatno više para za R&D nego AMD pa prema tome mogu jače Vege spakirati sa svojim procevima.

Nema to veze s tim, nego ciljanim tržištem.

Nope.
9 godina
protjeran

Tonči, poznato je da si ti belosvetski IT autoritet, 1000$ MSRP za nove gtx ice, true or false?

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Tonči, poznato je da si ti belosvetski IT autoritet, 1000$ MSRP za nove gtx ice, true or false?

Čuo sam, ali nema teorije. MSRP će biti normalan. Koliko će trgovine pokušati izmusti, druga je priča.

Nope.
18 godina
Stjepanj kaže...
Privjesak g5600+ ova vega, amd moze kljuc u bravu..😂lp

Neće ići. Vjerovatno uvjetovano od amd-a u koje cpu-e smije ići. Za sada samo dva i7. Buduća suradnja ovisi o uspjehu ove. Ide u dellove 2in1 i HP spectre x360 ovaj mjesec.

https://www.rockpapershotgun.com/2018/01/31/amd-vega-m-intel-partnership-future/

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Jakovp kaže...
ansha kaže...

EK je izbacio nove monoblockove, imas i za MSI ploce i dostupan je za narudjbu, oko 125€ mislim. Sigurno su popravili performanse znacajno.

Da, te sam i gledao, vidio sam jedan test na youtube, jedini koji sam našao, uglavnom kaže isti vrag kao i normalni EK blokovi što se tiče konstrukcije i performansi, pada prime test na 4ghz.

Ne znam dal se kuzimo, ovo su novi blokovi izasli u zadnjih 7-8 dana koji su izbaceni na trziste zbog losih performansi proslih. Promijenjen je coldplate tako da performanse moraju bit bolje..

Evo pregledao sam malo zadnje videe, unazad zadnjih tjedan dana su izdali upgrade kit koji je puno bolji, uspoređujući sa drugim blokovima na [H]ocp testovima trebao bi biti vrlo dobar, tako da će najvjerojatnije ići to :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina
neaktivan

Ne znam gdje da pitam, a da nije prejaki OT... Jel ima netko možda neki ekupi bon koji mu ne treba, pa da bi ga bio voljan prodati u npr pola cijene? :D

12 godina
neaktivan

Zanimljivo, cijene Intela idu malo po malo dolje, npr. u Mindfactoryu box verzija i7-8700k 307,5 eura, a tray 296,5 eura sto je 2200kn :O U HR se i7-8700K odmice od 3000kn lagano prema dolje kolko vidim. Bas me zanima kakvo ce biti cijenovno rangiranje, ako Z390 bude podrzavao 8 jezgrene i5, i7, hmm.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2018 18:18 (The_Fichek).
18 godina
odjavljen
Pada dollar pa padaju i cijene.
17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Zanimljivo, cijene Intela idu malo po malo dolje, npr. u Mindfactoryu box verzija i7-8700k 307,5 eura, a tray 296,5 eura sto je 2200kn :O U HR se i7-8700K odmice od 3000kn lagano prema dolje kolko vidim. Bas me zanima kakvo ce biti cijenovno rangiranje, ako Z390 bude podrzavao 8 jezgrene i5, i7, hmm.

i5 s 8 jezgara? Ne. :) Ni i7 vjerojatno. Ako ga bude, zvat će se i9 i neće imati slabiju verziju, a vjerojatno će koštati kao 7820X, da mu ne otima tržište.

Nope.
14 godina
protjeran
Sad je i5 vec na 6 jezgara, kao da je problem roknut jos dve...Amd-u ocigledno nije pa zasto bi tek intelu to predstavljao problem, ionako su se 8 generacijom posrali na sve svoje proizvode ispod toga cijenom i brojem jezgara.lp
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

i5 s 8 jezgara? Ne. :) Ni i7 vjerojatno. Ako ga bude, zvat će se i9 i neće imati slabiju verziju, a vjerojatno će koštati kao 7820X, da mu ne otima tržište.

Sumnjam da ce u mainstreamu koristit naziv i9..

17 godina
odjavljen

Pa zbog marketinga, naravno. Osim toga, 8 jezgara bi mogli donijeti onih 28 PCIE stazica s HEDT-a, ali tko bi išao na 7820X onda... vjerojatno će to ostati isto - 16x, a tko hoće više...

Nope.
12 godina
neaktivan

Pa nitko, isto kako nitko ne kupuje novi i7-7700K, otkako je izasao i7-8700K.. Zivi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 14:28 (The_Fichek).
10 godina
protjeran

DrNasty hahaha tocno sam znao d aje bio crveni od tebe, oce PMS biti zaheban 

Tonči jesi uspio stabilizirati na 5GHz tog svog 1800 cinebench ludjaka 

e da, jel radi mema na 4.4GHz? ako imas kakvu sliku stabilnosti iz stress testa... 

9 godina
protjeran
Lucidius kaže...

e da, jel radi mema na 4.4GHz? ako imas kakvu sliku stabilnosti iz stress testa... 

Luci, nisi pročitao nova pravila foruma by Njonjo, ako te zanimaju neki rezultati, odi lijepo i kupi si taj hw, pa si doma benchaj 

10 godina
protjeran

Lepo sam se iskreveljio ovih dana na ove komedijase hahaha

13 godina
odjavljen

lav1000e a vidi šeme za bleedanje i punjenje. ha? zapravo je najidealnije da je rezervar što više. Jako jednostavno za spojit, a i skinut poslije. Spojiš ovim portom na jedan g 1/4 na radijator, a poslije kad skidaš samo pustiš vode malo na ventil ovaj što mi visi i nadoliješ kroz port ako fali još tekućine. Nema atoma kisika u loopu :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
lav1000 kaže...
 Luci, nisi pročitao nova pravila foruma by Njonjo, ako te zanimaju neki rezultati, odi lijepo i kupi si taj hw, pa si doma benchaj 

I onda se ja ulizujem, ajme strašno.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

lav1000e a vidi šeme za bleedanje i punjenje. ha? zapravo je najidealnije da je rezervar što više. Jako jednostavno za spojit, a i skinut poslije. Spojiš ovim portom na jedan g 1/4 na radijator, a poslije kad skidaš samo pustiš vode malo na ventil ovaj što mi visi i nadoliješ kroz port ako fali još tekućine. Nema atoma kisika u loopu :)

na koji rad port si spojio ovo? na neki od onih što ajmo reći gledaju gore? ne kužim kako odspojiti a ti bar nešto ne iscuri...

jesi rastavljao skalameriju, blok/pumpu i ostalo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 18:44 (lav1000).
9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

I onda se ja ulizujem, ajme strašno.

pa moram upozoriti čovjeka ako mu je slučajno promaklo da su ovdje nova pravila igra by Njonjo, the God  of imaginary premium hardware 

17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Pa nitko, isto kako nitko ne kupuje novi i7-7700K, otkako je izasao i7-8700K.. Zivi bili pa vidjeli.

7820X ima 28 PCIE linija :) To mu je prednost u odnosu na dječje platforme.

Lucidius kaže...

Vidim da trolaš čim si se vratio. Neće biti upozorenja nakon ovog.

Lucidius kaže...

5.2/5.0 na 1.4V, imaš ranije negdje. 5.3/5.0 traži 1.483+V što je previše za ove čipove pa se time više neću igrati. Pa puta i to je to. Neće preko 1770ish.

Ne, nemam takvu memoriju. 4.26 je maksimum na mom kitu.

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice