Poanta svega je razuman CPU napon, preko razumnog napona(za Ryzen do 1.350V) ide polagano ubijanje proca=besmislena glupost.
1.4V je safe 100% za 24/7 bez ikakvih problema pa cak i do 1.45V ako ga mozes hladiti nece mu nista biti
Poanta svega je razuman CPU napon, preko razumnog napona(za Ryzen do 1.350V) ide polagano ubijanje proca=besmislena glupost.
1.4V je safe 100% za 24/7 bez ikakvih problema pa cak i do 1.45V ako ga mozes hladiti nece mu nista biti
Potvrda i pojasnjenje da ce coffee ici samo na 3** ploce, prema intelu nove ploce imaju optimiziran power delivery koji omogucuje da cipovi rade kako spada, iako vise izvora potvrduje da je coffee radio na ranim z270 inzinjerskim plocama, u prevedenom intel pokusava izmusti sto vise novaca.
Takoder prikazuju isti onaj slide o Zen+ i Zen 2 koji je netko vec linkao ovdje u temi.
Kad ce "vijest" da intel sa svakom novom generacijom procesora zahtjeva nove ploce prestati biti vijest?
Kad ce "vijest" da intel sa svakom novom generacijom procesora zahtjeva nove ploce prestati biti vijest?
Kad Intel kaže "Naguzi se", ti samo pitaš "Koliko puta ?"...
Kako to mislis? Pa u tom polazaju sam non-stop. Meni je zao sto unutar iste generacije procesora nema razlicitih zahtjeva spram ploca. Npr imas 7600K i moras kupiti novu plocu ako hoces 7700K jer nisu kompatibilni. E to ja hocu...
Kako to mislis? Pa u tom polazaju sam non-stop. Meni je zao sto unutar iste generacije procesora nema razlicitih zahtjeva spram ploca. Npr imas 7600K i moras kupiti novu plocu ako hoces 7700K jer nisu kompatibilni. E to ja hocu...
Šuti,moglo bi im to stvarno uskoro past na pamet 
Gotovo je vec, ima Intel par "agenata" na Bugu...
Ta vijest je stara 6 dana kad sam je ja objavio i rekao da nema izbora ploća pobunio si se. Intel je u žurbi, sad oni pokušavaju sustizat kao iz one priče o zecu i kornjači ali kornjača je več prošla cilj u ovoj utrci. H i B ploće tek 2018 godine do travnja, a tada ide zen+.
Gotovo je vec, ima Intel par "agenata" na Bugu...
Stjepanj i Tonci. Njih dvojica cijelo vrijeme hvale ryzen (da ne budu sumnjivi) a kupuju samo intel. Kod mene je iskljucivo ljubavu u pitanju. Kao sto sam vec napomenuo par puta - imam troje djece i prva slova imena od njih, mene i zene tvore rijec INTEL. Eto, ako to nije ljubav onda ne znam sta je... 
Pustite te gluposti, gledaj ovo
https://gigglehd.com/gg/hard/1797571
https://gigglehd.com/gg/hard/1798289
Počelo je otključavanje jezgri kod Ryzena sa 6 na 8 
Morali bi stavit na kutiju od proc upozorenje: Uz procesor dobijete i pastu koja je kompatibilna sa bilo kojom mbo.
Imam i ja par Intelovih procesora ali nekako to drzim u tajnosti jer nemam i7 7700k.
Jednostavno nemam feeling da sam dio "royal family". :D
Od sad pa na dalje i ubuduce, svi koji imaju intela 6/7gen i K proc, bez 5ghz nemaju dozvolu komentarisanja 
A ryzen peasant-ima treba ukinut i mogucnost citanja foruma :)
Od sad pa na dalje i ubuduce, svi koji imaju intela 6/7gen i K proc, bez 5ghz nemaju dozvolu komentarisanja 
Dreadmoore-ov primjerak bi trebao 4 volta za rad na 5GHz i cisternu tekuceg dusika na plutonu da ga moze ohladiti...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Može, za svaki stabilni Ryzen preko 4ghza ja cu svoj non k clockat za + 1ghz.
budalestina
Usporedbe na jednom mjestu
http://www.tomshardware.com/news/intel-coffee-lake-amd-ryzen,35546.html
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Usporedbe na jednom mjestu
http://www.tomshardware.com/news/intel-coffee-lake-amd-ryzen,35546.html
Pazi ti ove usporedbe cijena,
s obzirom da je R5 1600 nenadmašivi car pogleč koji proc nude u usporedbu.
Takva lista nije slučajna, s obzirom ko je vlasnik te stranice Purch.Ništa čudno ekipa pokušava vrlo naivno minimalizirat R5 1600 paket.
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113435&cm_re=AMD_RYZEN_5_1600-_-19-113-435-_-Product
Ista priča ide i sa R3 1300X to sigurno.Zakaj i zbog čega kad je R5 1200 osjetno jefitniji, "ali marketing ubaci skuplji proc da to izgleda ljepše iz Intelovog kuta".
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113446
Purch je klasična marketinška kompanija, i oni povremeno odrađuju posao za Intel i Nevidiju.Samo treba pogledat listu stranica u njihovom vlasništvu, a dalje je sve prilično jasno i čisto.
https://en.wikipedia.org/wiki/Purch_Group
Purch marketinški muljatori, kao pa ne znaju da je "R5 1600 paket" prava usporedba za "jeftinije Intel Kavovina Jezera CPU krampanjole".
Vrijeme je da Intel počne integrirati CPU na ploču. I tak dođeš na isto 
Ja ocekujem 5GHz sa dobrim AIO hlađenjem, za to sam siguran da ce ici, vise od toga je lutrija i ovisi o velikoj kvaliteti primjerka. To je super jer ipak imas 2 jezgre vise a taktovi nisu manji.
Another Core i7-8700K & i5-8600K review posted ahead of launch OC 5/5.1GHz sa AIO hlađenjem
Jos jedan pogodak u sridu, ko zna zna 
EDIT:
Bome se 8700k fino popisao po ryzenu, u single thread ubija, a u multithreadu kod cinebench R15 je samo 100 bodova slabiji od 1800x kada su oba max klokana (1631 vs 1720)... OC kako sam i predvidio 5GHZ sa AIO hlađenjem, a ide i preko...
Pocelo je zakuhavat 
EDIT 2:
Procevi su hlađeni sa Noctua NH D15, znaci tu je bilo jos prostora da temperature budu manje.
Ako ih 50% ide na 5GHZ, odličan posao.
Ma sta ti je covjece, jel vidis ti da je neke testove vrtio i na 5.2GHz, tih 5GHz ti je sigurno za 80% cipova isto kao kod 7700k, samo ti treba dobro hlađenje.
Fino se pokazao i 8600k, na nejmu ej vrtio neke testove i na 5.3GHz, njima ce izgleda 5.1GHz biti ocekivano sa dobrim sistemom 
Jos se jedna stvar pokazala tocnom o cemu sam ranije pricao, a to je da u igrama naspram 7700k pomakao kao da i nema, tako da standard od 4 jezgre ce jos dugo bit na sceni za gejming, samo neka budu sto brze i jace 
Fino se pokazao i 8600k
Kolko ja vidim pokazao se jednako. Ako su leakovi tocni to ce biti best buy gaming cpu.
jbte sad si vec na 80%
Kaj je s glavom? 
Fino se pokazao i 8600k
Kolko ja vidim pokazao se jednako. Ako su leakovi tocni to ce biti best buy gaming cpu.
Pusti Lucija bulazni, trijezni se od tri zuta kartona sto je popusio neki dan.
Enivej, 8xxx serija bi trebala biti krajem narednog vikenda, zar ne?
Zanima me kakav ce biti Pentium, ostalo se zna :D
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
a nova ploca je morala ic jer vise ne podrzavaju ddr3....dakle najvjerojatnije necu ni radit nikad apgrejd svog stroja, nego sve jope novo...