Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.991.499
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: CPU chat tema
rambox kaže...

Poanta svega je razuman CPU napon, preko razumnog napona(za Ryzen do 1.350V) ide polagano ubijanje proca=besmislena glupost.

1.4V je safe 100% za 24/7 bez ikakvih problema pa cak i do 1.45V ako ga mozes hladiti nece mu nista biti 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Potvrda i pojasnjenje da ce coffee ici samo na 3** ploce, prema intelu nove ploce imaju optimiziran power delivery koji omogucuje da cipovi rade kako spada, iako vise izvora potvrduje da je coffee radio na ranim z270 inzinjerskim plocama, u prevedenom intel pokusava izmusti sto vise novaca.

Takoder prikazuju isti onaj slide o Zen+ i Zen 2 koji je netko vec linkao ovdje u temi.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kad ce "vijest" da intel sa svakom novom generacijom procesora zahtjeva nove ploce prestati biti vijest?

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...

Kad ce "vijest" da intel sa svakom novom generacijom procesora zahtjeva nove ploce prestati biti vijest?

Kad Intel kaže "Naguzi se", ti samo pitaš "Koliko puta ?"...

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Friday kaže...

Kako to mislis? Pa u tom polazaju sam non-stop. Meni je zao sto unutar iste generacije procesora nema razlicitih zahtjeva spram ploca. Npr imas 7600K i moras kupiti novu plocu ako hoces 7700K jer nisu kompatibilni. E to ja hocu...

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...
Friday kaže...

Kako to mislis? Pa u tom polazaju sam non-stop. Meni je zao sto unutar iste generacije procesora nema razlicitih zahtjeva spram ploca. Npr imas 7600K i moras kupiti novu plocu ako hoces 7700K jer nisu kompatibilni. E to ja hocu...

Šuti,moglo bi im to stvarno uskoro past na pamet 

14 godina

Gotovo je vec, ima Intel par "agenata" na Bugu...

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
war3_tft kaže...

Potvrda i pojasnjenje da ce coffee ici samo na 3** ploce, prema intelu nove ploce imaju optimiziran power delivery koji omogucuje da cipovi rade 

Ta vijest je stara 6 dana kad sam je ja objavio i rekao da nema izbora ploća pobunio si se. Intel je u žurbi, sad oni pokušavaju sustizat kao iz one priče o zecu i kornjači ali kornjača je več prošla cilj u ovoj utrci. H i B ploće tek 2018 godine do travnja, a tada ide zen+. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 11:41 (dery).
18 godina
odjavljen
metallic kaže...

Gotovo je vec, ima Intel par "agenata" na Bugu...

Stjepanj i Tonci. Njih dvojica cijelo vrijeme hvale ryzen (da ne budu sumnjivi) a kupuju samo intel. Kod mene je iskljucivo ljubavu u pitanju. Kao sto sam vec napomenuo par puta - imam troje djece i prva slova imena od njih, mene i zene tvore rijec INTEL. Eto, ako to nije ljubav onda ne znam sta je... 

Freak Show Inc.
14 godina
CPU chat tema

Pustite te gluposti, gledaj ovo 

https://gigglehd.com/gg/hard/1797571

https://gigglehd.com/gg/hard/1798289

Počelo je otključavanje jezgri kod Ryzena sa 6 na 8 

14 godina
protjeran
Leakovi hoce li coffee ici na stare ploce il ne su se mijenjali iz dana u dan, tek u zadnjih par dana se stvar iskristalizirala.

Nisam se ja nis pobunio neg sam htio sprijeciti tvoje (po obicaju) sirenje dezinformacija, kad si ti pisao te gluposto vec su bile pocele jednostavne recenzije ploca (unboxing), a ovdje mozes pogledati listu

https://videocardz.com/72927/intel-z370-motherboard-roundup

Ali slazem se, ryzen ce po pitanju brzine biti kornjaca naspram coffee lejka.
17 godina
Friday kaže...

Morali bi stavit na kutiju od proc upozorenje: Uz procesor dobijete i pastu koja je kompatibilna sa bilo kojom mbo.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
CPU chat tema

Imam i ja par Intelovih procesora ali nekako to drzim u tajnosti jer nemam i7 7700k.

Jednostavno nemam feeling da sam dio "royal family". :D

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
protjeran
chaselol kaže...

Od sad pa na dalje i ubuduce, svi koji imaju intela 6/7gen i K proc, bez 5ghz nemaju dozvolu komentarisanja 

A ryzen peasant-ima treba ukinut i mogucnost citanja foruma :)

18 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Od sad pa na dalje i ubuduce, svi koji imaju intela 6/7gen i K proc, bez 5ghz nemaju dozvolu komentarisanja 

Dreadmoore-ov primjerak bi trebao 4 volta za rad na 5GHz i cisternu tekuceg dusika na plutonu da ga moze ohladiti...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Jel to na kraju istina da se na 1600 mogu otkljucat dodatne jezgre?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Može, za svaki stabilni Ryzen preko 4ghza ja cu svoj non k clockat za + 1ghz.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
Sale_ds kaže...
Jel to na kraju istina da se na 1600 mogu otkljucat dodatne jezgre?

budalestina 

18 godina
neaktivan
CPU chat tema
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
18 godina

Pazi ti ove usporedbe cijena, s obzirom da je R5 1600 nenadmašivi car pogleč koji proc nude u usporedbu.

Takva lista nije slučajna, s obzirom ko je vlasnik te stranice Purch.Ništa čudno ekipa pokušava vrlo naivno minimalizirat R5 1600 paket.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113435&cm_re=AMD_RYZEN_5_1600-_-19-113-435-_-Product

Ista priča ide i sa R3 1300X to sigurno.Zakaj i zbog čega kad je R5 1200 osjetno jefitniji, "ali marketing ubaci skuplji proc da to izgleda ljepše iz Intelovog kuta".

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113446

Purch je klasična marketinška kompanija, i oni povremeno odrađuju posao za Intel i Nevidiju.Samo treba pogledat listu stranica u njihovom vlasništvu, a dalje je sve prilično jasno i čisto.

https://en.wikipedia.org/wiki/Purch_Group

Purch marketinški muljatori, kao pa ne znaju da je "R5 1600 paket" prava usporedba za "jeftinije Intel Kavovina Jezera CPU krampanjole".

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 17:12 (rambox).
18 godina
odjavljen
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...
Friday kaže...

Vrijeme je da Intel počne integrirati CPU na ploču. I tak dođeš na isto 

18 godina
odjavljen
XXX kaže...

Vrijeme je da Intel počne integrirati CPU na ploču. I tak dođeš na isto 

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ja ocekujem 5GHz sa dobrim AIO hlađenjem, za to sam siguran da ce ici, vise od toga je lutrija i ovisi o velikoj kvaliteti primjerka. To je super jer ipak imas 2 jezgre vise a taktovi nisu manji.

Another Core i7-8700K & i5-8600K review posted ahead of launch OC 5/5.1GHz sa AIO hlađenjem

Jos jedan pogodak u sridu, ko zna zna 

EDIT:

Bome se 8700k fino popisao po ryzenu, u single thread ubija, a u multithreadu kod cinebench R15 je samo 100 bodova slabiji od 1800x kada su oba max klokana (1631 vs 1720)... OC kako sam i predvidio 5GHZ sa AIO hlađenjem, a ide i preko...

Pocelo je zakuhavat 

EDIT 2:

Procevi su hlađeni sa Noctua NH D15, znaci tu je bilo jos prostora da temperature budu manje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 23:37 (Lucidius).
15 godina
CPU chat tema

Ako ih 50% ide na 5GHZ, odličan posao.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Ma sta ti je covjece, jel vidis ti da je neke testove vrtio i na 5.2GHz, tih 5GHz ti je sigurno za 80% cipova isto kao kod 7700k, samo ti treba dobro hlađenje.

Fino se pokazao i 8600k, na nejmu ej vrtio neke testove i na 5.3GHz, njima ce izgleda 5.1GHz biti ocekivano sa dobrim sistemom 

Jos se jedna stvar pokazala tocnom o cemu sam ranije pricao, a to je da u igrama naspram 7700k pomakao kao da i nema, tako da standard od 4 jezgre ce jos dugo bit na sceni za gejming, samo neka budu sto brze i jace 

14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Fino se pokazao i 8600k

Kolko ja vidim pokazao se jednako. Ako su leakovi tocni to ce biti best buy gaming cpu.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

jbte sad si vec na 80%

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Kaj je s glavom? 

14 godina
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...

Fino se pokazao i 8600k

Kolko ja vidim pokazao se jednako. Ako su leakovi tocni to ce biti best buy gaming cpu.

Pusti Lucija bulazni, trijezni se od tri zuta kartona sto je popusio neki dan.

Enivej, 8xxx serija bi trebala biti krajem narednog vikenda, zar ne?

Zanima me kakav ce biti Pentium, ostalo se zna :D

9 godina
protjeran
CPU chat tema

a nova ploca je morala ic jer vise ne podrzavaju ddr3....dakle najvjerojatnije necu ni radit nikad apgrejd svog stroja, nego sve jope novo...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice