Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.993.069
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema

sve je meni jasno, al uzeo sam konfu prije nepunih god dana skupa s monitorom, zelim biti na 144Hz sa syncom ali mne pada mi na pamet placat g-sync i monitor mijenjat sad...

14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

sve je meni jasno, al uzeo sam konfu prije nepunih god dana skupa s monitorom, zelim biti na 144Hz sa syncom ali mne pada mi na pamet placat g-sync i monitor mijenjat sad...

odlican je taj 6600k no i7 ga u multiplayer igrama gdje je potreban bolji cpu samelje i to za cca 30% visim framerate-om!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 20:23 (Stjepanj).
11 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

7700k i vozi godinama ...

17 godina
Glavas_ZG kaže...

7700k i vozi godinama jer ga nečeš moći prodati nakon izlaska kafe, 4 jezgrenima se bliži kraj

ispravio sam te

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kak ne, ja sam kupac za dobru cijenu.

11 godina
odjavljen
dery kaže...
Glavas_ZG kaže...

7700k i vozi godinama jer ga nečeš moći prodati nakon izlaska kafe, 4 jezgrenima se bliži kraj

ispravio sam te

Nerealan si.

14 godina
Stjepanj kaže...
war3_tft kaže...

odlican je taj 6600k no i7 ga u multiplayer igrama gdje je potreban bolji cpu samelje i to za cca 30% visim framerate-om!lp

Ja nedavno napravio upravo takav upgrade, dakle 6600k na 7700k (mislim da mi je to prvi puta da sam dva proca izmjenio na istoj ploči) i rezultati su upravo spektakularni. Ne 30, nego 40% fpsa gore. Evo dva grafa za BF1, Amienz mapa, conquest 64 igrača. Oba proca na 4,5 GHz, mix postavke, fullHD reza. Malo je ugrubo jer je hardware polling u afteru ostao na 1000 ms, ali su benchevi dosta dugački da se kuži razlika. 

Uočite da ni sa 6600k framerate ne pada ispod 60 niti u jednom trenutku tak da je 60Hz monitore potpuno svejedno koji je proc, štoviše ima prostora da se grafičke postavke još podebljaju.

Što se vizualne strane tiče, ak se fps-i konstantno drže iznad 100-tke, nikakav sync ne treba, sve glatko ko bebina guza (jasno na 144Hz monitoru). Sa 6600k se oni dropovi jako vide, koliko tu sync može pomoć, nemam pojma.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
12 godina
CPU chat tema

Slagao sam neku konfu sa 7700K, mislio aj nek bude dobro al što više čitam po temama sve sam neodlučniji. 

Ispadala je cifra oko 2000€ sa 1080ti al se i oko grafičke dvoumim pošto neću igrati u 4K niti na 144Hz makar ne bih se bunio za 144fpsa u svemu 

Koji proc je onda najbolji i najisplativiji za igranje u 1440p? 

Neću u temu za sklapanje već za svaku komponentu posebno. 

Koja je šema sa BN? Recimo Ryzen 1600 i GTX 1080?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Sve ovisi na koliko hz se želiš igrati, ja imam kombo 1500X i 1080 na 4k60 i sve je balansirano, ali ako biš htio 1440p i nešto veću frekvenciju onda 1600 sa overklokom ne bi bio loš ako ti pare nisu problem, ako ništa možda za buduće igre. Ali ni sa klokanim 1500X ne biš bio razočaran, ako ne ganjaš nešto u stilu 144 hz ili više.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
gocc01 kaže...

Slagao sam neku konfu sa 7700K, mislio aj nek bude dobro al što više čitam po temama sve sam neodlučniji. 

Ispadala je cifra oko 2000€ sa 1080ti al se i oko grafičke dvoumim pošto neću igrati u 4K niti na 144Hz makar ne bih se bunio za 144fpsa u svemu 

Moraš se prvo sam sa sobom dogovoriti koja reza i koliko HZ pa tek onda razmišljati što kupovati 

12 godina
CPU chat tema

Pa napisao sam  

Neću u 4K niti 144Hz. 

Hoću 1440p i 60Hz al se neću buniti ak ću moć imat 144fpsa. 

Jbg, sad 144fpsa za dve tri godine će bit 100 al još uvijek dovoljno za taj 60Hz monitor. 

Ovo kaj sam sad složio me ispada 1100€; GTX 1080, matična X370, Ryzen 1600, 16GB rama piše da su za Ryzen i neko napajanje cca 100€ to je to. Znači 1100€ Ryzen GTX1080 vs 1600€ sa 7700K i GTX 1080ti. 

Onih 2000€ je bilo sa monitorom..

Jedino kaj ću online igrat će biti CoOp Borderlands 2 i 3 kad izađe, njega i čekam. 

Da ubacim za tu razliku 1080ti, dal je Ryzen dovoljan za tu grafu? 

Milijardu pitanja 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Pa napisao sam  

Neću u 4K niti 144Hz. 

Jbg, sad 144fpsa za dve tri godine će bit 100 al još uvijek dovoljno za taj 60Hz monitor. 

Ovo kaj sam sad složio me ispada 1100€; GTX 1080, matična X370, Ryzen 1600, 16GB rama piše da su za Ryzen i neko napajanje cca 100€ to je to. Znači 1100€ Ryzen GTX1080 vs 1600€ sa 7700K i GTX 1080ti. 

Jedino kaj ću online igrat će biti CoOp Borderlands 2 i 3 kad izađe, njega i čekam. 

Milijardu pitanja 

za to sto ces igrat,  bilo koja kombinacija ti je totalni overkill, sta god da kupis sasvim svejedno 

16 godina
protjeran
gocc01 kaže...

Pa napisao sam  

Neću u 4K niti 144Hz. 

Milijardu pitanja 

To ti je optimalna kombinacija za 60hz 1440p - Ryzen 1600 i gtx 1080.  Nema ti nikakvog smisla ic na 1080 Ti za 60hz 1440p, kao ni 7700K. Uzimaj to, ne misli se uopce..

12 godina
CPU chat tema

Pff da ne bi dal više neg kaj treba  

Ok, proc i grafička riješeni u CPU temi, ajmo dalje 

Btw, imao sam još prošle godine finu pilu, 4790K, GTX1070 al sam ju riješio jer nisam zbog bebe imal cajta a i trebala mi je lova za neke druge stvari. 

Kučište nisam imao srca prodati, nema ih baš na tržištu, HAF 922 Red sa plexi stranicom, sve diskove sam ostavio, imam i 850Evo tak da samo trebam nafilat kantu i to je to. 

Samo da još dogovorim termin za vađenje bubrega i kroz koji mjesec se igram 

Hvala!

16 godina
odjavljen

Ja bih čak na tvom mjestu onda uzeo 1500X (kao što i jesam ) za 60 hz je ionako overkill, a u većini igara će biti ok za barem 100hz.

17 godina
odjavljen
gocc01 kaže...

Problem je što ne postoji CPU koji će ti dati 144 svugdje, pa čak ni u većini igara. Veliki je skok između 60 i 144 i dok prvo može svaki, 144 ne može niti jedan. 7700K ponekad može, ali u pravilu razmak je malen do sporijih procesora, 2-3%, jer 7700K zapravo nije puno brži od 6700, 4700...  To je problem. Jednostavno nemamo takav CPU. 8700K će riješiti donekle problem koji ima 7700K, s igrama koje trebaju više od 4 jezgre, ali neće ubrzati ništa po jezgri.

Nope.
14 godina
gocc01 kaže...

Bacas pare na 7700k kad treba izaci next gen intela, 4 jezgre su entry level u 2017 

Radije se strpi jos malo

BN R5 1600 i gtx 1080 ne postoji, bez problema sve radi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
Jos jedan leak o cijeni coffe lejka, jako se podudara s onim njemackim leakom

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/coffee_lake_pricing_leaks_at_uk_retailer/1

Cijene sky lejka od prije god dana, nije lose.
14 godina
neaktivan

3200kn za 8700k i nije strašno koliko sam očekivao od intela. Naravno ryzen je povoljniji.

15 godina
CPU chat tema

R7 1700 sa dvije jezgre više i 4 threada više jeftiniji stotinjak eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 16:50 (zoharbizo).
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

A 1600 sa isto jezgri i threadova duplo jefiniji, plus još ne treba kupovati hladnjak.

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Kako iskacu AMDovci odma . Dobre cijene.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
CPU chat tema

Da je Intel konkurentan cijenama onda bi komentirao AMD na ovakav način, cijene nisu bezobrazne ali su daleko od konkurentnih.

Ispada da će jedino non K i5 biti real deal, te onaj K model 6 core.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 17:06 (zoharbizo).
12 godina
CPU chat tema

A kakav je 1600 sa zagrijavanjem? 

Dal bi se dao sa mini GTX 1080 puknut u neko htpc kučište al da bude to hladno kad se upregne.. 

Moram u temi za kucista pitat dal ima kakvih htpc al da stane stvari unutra i neki posteniji hladnjak ak ovaj s kojim 1060 dolazi nije dobar.

18 godina
war3_tft kaže...
Jos jedan leak o cijeni coffe lejka, jako se podudara s onim njemackim leakom

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/coffee_lake_pricing_leaks_at_uk_retailer/1

Cijene sky lejka od prije god dana, nije lose.

Da nije loše, tak je dobro da R5 1600 svaki dan okolo hoda pijan od slavlja.To smo več sve odavno raspravili, uostalom to su ti UK cijene u funtama, EU euro cijene su malo više 10-20eura ovisi kako gdje.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=294&jumpto=5428992&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=321&jumpto=5454792&sort=asc&view=flat

Eto ti primjera u praksi, Uk Amazon vs Švapski Amazon usporedba cijena.

https://www.amazon.de/AMD-YD1600BBAEBOX-Ryzen-1600-Prozessor/dp/B06XNRQHG4

https://www.amazon.co.uk/AMD-Ryzen-1600-Desktop-CPU/dp/B06XNRQHG4

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
16 godina
protjeran
gocc01 kaže...

A kakav je 1600 sa zagrijavanjem? 

Dal bi se dao sa mini GTX 1080 puknut u neko htpc kučište al da bude to hladno kad se upregne.. 

Moram u temi za kucista pitat dal ima kakvih htpc al da stane stvari unutra i neki posteniji hladnjak ak ovaj s kojim 1060 dolazi nije dobar.

Nece ti mini 1080-ka bit hladna u malom kucistu, osim ako ne snizis power limit znacajnije ili ti ne smeta buka.. 

12 godina
CPU chat tema

Šteta, mislio sam ga uklopit ko komponentu ispod telke kad ju stavim na zid. 

Onda ostajem pri HAFu a možda kroz neko vrijeme piknem cube, ova Anidees su mi prebrutalna pogotovo crystal cube.

14 godina
zoharbizo kaže...

Da je Intel konkurentan cijenama onda bi komentirao AMD na ovakav način, cijene nisu bezobrazne ali su daleko od konkurentnih.

Ispada da će jedino non K i5 biti real deal, te onaj K model 6 core.

Još kad staviš onaj multi score pokraj cijene, smuči ti se život.

Ispada da ih samo jebeni radni takt/singlecore drži na životu.

14 godina
protjeran
Kakve veze ima sto ovaj ima 2 jezgre vise kad sa coffe dobijes brze jezgre s boljim ipc-om. Za neku produktivnost ce biti podjednak, ali ces uz to imati i brzi single core ako zatreba, o gamingu da ne pricamo.
15 godina
CPU chat tema

Kakve veze sto ce kostati 800kn vise.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice