Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.530.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema

Sve što si napisao savršeno ima smisla, ali ja i dalje gledam onaj test gdje 6700k čak i u crysisu za kojeg se zna da je cpu heavy i gta5 opet daje nešto bolje rezultate na istom kloku. Da li to može biti povezano sa mesh arhitekturom o kojoj priča ovaj lik na 1:25 klik?

17 godina
odjavljen

Ne postoji mesh arhitektur na x99. Imaš Anandtechove testove gdje se jasno vidi da je Skylake lošiji od Haswella, a ne bolji ili bolji do 5% za isti takt (ali ne u igrama, čini se). Anandtech >> YT

Pogledao sam malo, teško je naći same clock testove, ali otprilike:

Probaj naći taj test gdje je 6700K pobijedio 6800K/6850K... gotovo sigurno je takt stock, jer ciljaju tdp.

Da, to na 1:25 je sigurno istina. Mesh nema smisla na 6 jezgara.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 13:36 (Tonči).
14 godina
CPU chat tema

Ja jedva čekam da se riješim 6700k.

Od prvog dana ga ne volim. Doduše više je za to kriva Asusova ploča sa mušićavim biosom.

Samo da dođe dostojan nasljednik na 6-8 jezgri i bazinga.

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...

Moraš bit puknut da kupiš rippera za gaming, ali vjerojatno će ljudi kupovati i EPYC za igranje.

Npr. otvoriš igraonicu i rokneš jednog sa virtualizacijom samo za e-sports.

Kaj nisu igraonice propale devedesetih.

12 godina
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...

Moraš bit puknut da kupiš rippera za gaming, ali vjerojatno će ljudi kupovati i EPYC za igranje.

Takav poslovni potez u današnje vrime može napravit samo retardirana osoba. 

ništa mi se neda
14 godina
nicky.sl kaže...
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...

Ili osoba koja ne kuži kad je zajebancija.

12 godina
DarthMarkus kaže.. 

Ili osoba koja ne kuži kad je zajebancija.

Heby ga čip za humor mi ne radi na ovim pasjim vručinama 

ništa mi se neda
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Od prvog dana ga ne volim. Doduše više je za to kriva Asusova ploča sa mušićavim biosom.

A ne znam. Eto, kaže ansha da je dosta dobra fora ovaj Covfefe Lake, dvije jezgre više skoro besplatno.

Nope.
14 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

A ne znam. Eto, kaže ansha da je dosta dobra fora ovaj Covfefe Lake, dvije jezgre više skoro besplatno.

Uz novu matičnu, naravski.

10 godina
odjavljen
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...

Zasto bi netko kupovao 6/6 ako vec ima 4/8, ili si na istoj platformi moze uzet 4/8, nema smisla ...

Lol, mozda zato sta je 6/6 brze od 4/8?

Nije točno, pričamo o gamingu.

Trenutno je 4/8 najbrže što se za gaming može nabavit.

The Show Must Go On
16 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...

Zasto bi netko kupovao 6/6 ako vec ima 4/8, ili si na istoj platformi moze uzet 4/8, nema smisla ...

Daj ne sramoti se jer nemas pojma o cemu pricas. 

17 godina
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad 4 jezgreni procesori postaju entry level ahahahaha.Prošo je taj trenutak.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 16:55 (dery).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Mogu mi ga lagano  Moje pare nebudu vidli a mogu pumpati jezgre do prekosutra. Isto kao i 4K TV, kupim ga kad bude 55" teška bagatela.

17 godina
XXX kaže...

Mogu mi ga lagano  Moje pare nebudu vidli a mogu pumpati jezgre do prekosutra. Isto kao i 4K TV, kupim ga kad bude 55" teška bagatela.

ahaha a gdje čemo tvog smjestit u "out of level" kao i moga jadni smo ti jadna nam majka

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 17:00 (dery).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Moš ga smjestit di ti paše  . Kod mene stoji ponosno do daljnjega 

edit; ulagat puste novce a da ni danas neznaš da li će red dead redemtion 2 milostivo pustiti na PC, radije si onda kupim pro i igram taj naslov i neke druge ekskluzive. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 17:07 (XXX).
17 godina
XXX kaže...

Moš ga smjestit di ti paše  . Kod mene stoji ponosno do daljnjeg

edit; ulagat puste novce a da ni danas neznaš da li će red dead redemtion 2 milostivo pustiti na PC, radije si onda kupim pro i igram taj naslov i neke druge ekskluzive. 

mali je i tanak ali probija bi banak(stolčić)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 17:10 (dery).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo novi naslov...pa ja ću se raniti kako i dalje rastura ovaj i3 6100 (G4560)...ak se ovak nastavi kupil bum četri jezgre za deset godina 

http://gamegpu.com/rts-/-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%B8/sudden-strike-4-test-gpu-cpu

10 godina
odjavljen
ansha kaže...

Svako svoga konja hvali, no generalno, uzevši sve u obzir sve, za gaming je trenutno naj brži i7 7700k, sve drugo su netočne informacije i u tvom slučaju lazna uvjerenja i gluposti.

Uzmi reprezentativan uzorak relevantnih benchmarka i 7700k odnosi naj veći broj 1. mjesta. To je jasno, a radi se o 4/8 procesoru.

The Show Must Go On
16 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Svako svoga konja hvali, no generalno, uzevši sve u obzir sve, za gaming je trenutno naj brži i7 7700k, sve drugo su netočne informacije i u tvom slučaju lazna uvjerenja i gluposti.

Uzmi reprezentativan uzorak relevantnih benchmarka i 7700k odnosi naj veći broj 1. mjesta. To je jasno, a radi se o 4/8 procesoru.

Pricamo o usporedbi iste arhitekture s razlicitim brojem jezgri. 6/6 moze biti samo brzi od 4/8, apsolutno nikad sporiji i to je cinjenica.

Naravno ovo svak sa 6+ core procesorom moze testirat tako da iskljuci/ukljuci jezgre/ht

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 17:50 (ansha).
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Samo za neke igre. Već se o tome pričalo. Imaš 4/10 igara koje itekako imaju koristi od više jezgara.

Nope.
9 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Najbrži je zbog IPC-a i radnog takta a ne zbog broja jezgri i threadova.

10 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pricamo o usporedbi iste arhitekture s razlicitim brojem jezgri. 6/6 moze biti samo brzi od 4/8, apsolutno nikad sporiji i to je cinjenica.

Ne pričamo o tome! Nemoj odvlačit tematiku na nešto o čemu trenutno ne pišemo.

Odgovaraš na moj post ''da je 4/8 trenutno naj brži cpu za gaming'' sa izjavom da ''pričamo o istoj arhitekturi sa istim brojem jezgri'' tvoja izjava je bez predmetna i besmislena imajući na umu ono što sam ja napisao, naravno ona je točna, no bez predmetna u ovom slučaju.

Gubiš se sve više u zadnje vrijeme.

No kad si već kod toga, imaš svršen CPU za testranje ovog što si naveo, napravi test na istoj arhitekturi 4c/8t vs 6c/6t na istom clocku da vidimo koliko će 6c/6t biti brže.

The Show Must Go On
16 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...

Evo ti pa vidi o cemu pricamo, sve ti crtat treba...

Rekao si zasto bi kupio 6/6 pored 4/8... Ocito se odnosi na covfefe lake i5 i bit ce brzi od SVIH 4/8 i7-mica...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 18:10 (ansha).
10 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Glavas_ZG kaže...

Najbrži je zbog IPC-a i radnog takta a ne zbog broja jezgri i threadova.

znam ja to, no to je nebitno, ja pišem o onome što je naj brže, korisniku je to jedino bitno, i dont faking care zašto je najbži, jel to zbog svete vode u hlađenju ili zbog ipc-a briga me, previše se stvari kompliciraju i potrebno je pojednostavit

The Show Must Go On
17 godina
odjavljen

Glavas... što je brže ili sporije možeš govoriti samo u kontekstu pojedine igre, nikako općenito, jer ne koriste sve igre isti broj jezgara niti se jednako ponašaju. 7700K neće biti najbrži u svim igrama, samo u onim igrama koje ne mogu iskoristiti više jezgara nego ih taj procesor ima, a pogotovo ne u igrama koje danas koriste moderne grafičke apije, gdje i sporiji procesor s više jezgara može biti znatno bolji od brzog s manje (ovisno o igri).

7700K u prosjeku radi na 4.5-4.7GHz i osim po taktu nije bolji od Skylakea, koji je opet ponekad i sporiji od Broadwella. Prednost 7700K je samo ako ga overclockaš na 4.7 GHz ili više i ako odabereš igru koja ne zna što bi s 5 jezgara ili više.

Nope.
14 godina
CPU chat tema

Tom logikom su threadripperi najbrži za gaming. MOAR KORES !!!

Kad bude optimizacija na 6-8+ onda možemo diskutirat ponovo. Trenutno 4 jezgre i viši takt jedino pali kod gaminga - činjenica. Uz iznimke dakako.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Koiko znam postoji tek jedna igra koja profitira na procesorima sa više od 4/8 jezgri, Civilizacija VI i to naravno CPU benchmark. Ako netko zna još koju nek napiše.

http://gamegpu.com/rts-/-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%B8/sid-meier-s-civilization-vi-test-gpu

10 godina
odjavljen
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...

Evo ti pa vidi o cemu pricamo, sve ti crtat treba...

Rekao si zasto bi kupio 6/6 pored 4/8... Ocito se odnosi na covfefe lake i5 i bit ce brzi od SVIH 4/8 i7-mica...

jasno mi je što veliš, no ja sam pisao/pišem o onome što je trenutno naj brže, nismo se sporazumili vezano za ovo na što se odnosi, btw da te ispravim, i7 cofe neće biti 4c/8t

The Show Must Go On
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

7700K u prosjeku radi na 4.5-4.7GHz i osim po taktu nije bolji od Skylakea, koji je opet ponekad i sporiji od Broadwella. Prednost 7700K je samo ako ga overclockaš na 4.7 GHz ili više i ako odabereš igru koja ne zna što bi s 5 jezgara ili više.

1. Na 4.5GHz je out of the box, a prosjek overklok je 4.9GHz na koji ide svaki primjerak.

2. Pa kako je onda brzi u Crysisu, GTA V, Battlefieldu a sve koriste vise od toga?

Vec sam se ponudio davnih dana da posnimimo gameplay mobitelom pa da se vidi sta je bolje, al svi su gluhi i slijepi, al prije ih je malo stislo 

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Glavas... što je brže ili sporije možeš govoriti samo u kontekstu pojedine igre, nikako općenito, jer ne koriste sve igre isti broj jezgara niti se jednako ponašaju. 7700K neće biti najbrži u svim igrama, samo u onim igrama koje ne mogu iskoristiti više jezgara nego ih taj procesor ima, a pogotovo ne u igrama koje danas koriste moderne grafičke apije, gdje i sporiji procesor s više jezgara može biti znatno bolji od brzog s manje (ovisno o igri).

Nisam ja ni napisao općenito; ja sam napisao točno ovako:

''Uzmi reprezentativan uzorak relevantnih benchmarka i 7700k odnosi naj veći broj 1. mjesta''

Ova izjava je točana jel tako ?

Što čini i7 7700k naj bržim cpu-om za gaming.

The Show Must Go On
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice