Jeli postoji na balkanu sajt gdje mogu poslat nekome nalaze da vidi i da mi svoje mišljenje? Ovo pitam jer sam već prošao nekoliko doktora i želim imati što više mišljenja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa to mozes poslati bilo kome tko je voljan da ti odgovori ...
Forum.hr
Imas forum zdravlje.
Pa to mozes poslati bilo kome tko je voljan da ti odgovori ...
@Edge hvala pokušat ću tamo naći nekoga.
ante znam, ali treba naći nekoga...a to je najteže.
Jeli postoji na balkanu sajt gdje mogu poslat nekome nalaze da vidi i da mi svoje mišljenje? Ovo pitam jer sam već prošao nekoliko doktora i želim imati što više mišljenja.
koliko bi ti mišljenja trebao, po prilici, 100-150 ?
Po mogučnosti svakog liječnika na svijetu, kad nekome treba briga ga za 1-2-10 mišljenja, nego prikuplja koliko god može mišljenja osobito ako je pitanje života i smrti.
Budi oprezan s mišljenjima na netu, svatko ima svoje i ne znaš tko iza njega stoji tak da može ti na pitanje odgovorit netko tko se razumije u to pitanje kao ja u kvantnu fizku.
Samo da vidim jeli izlječivo ništa više, jer na netu nabraja vrste i podvrste pa nemogu precizno tražiti, pa s tim mišljenjem barem da započnem s time razgovor u doktora jer se njih jebe jeli živ ili mrtav samo da imaju makar 5 min slobodnog vremena do iduceg pacijenta.
Zašto ti je bitno da je na balkanu?
Imaš dosta sajtova koji imaju zaposlene doktore s kojima se možeš posavjetovati, ali gotovo svi traže neki iznos za to. Kako je kolega gore napomenuo dosta je riskantno pitati po forumu. Možeš dobiti neku ideju o probelmatici, ali nije se pametno ravnati samo prema tome jer nikad neznaš tko je s druge strane. Imaš opciju privatno platiti doktora za dijagnozu, ali opet i to košta.
Po mogučnosti svakog liječnika na svijetu, kad nekome treba briga ga za 1-2-10 mišljenja, nego prikuplja koliko god može mišljenja osobito ako je pitanje života i smrti.
Jedina lošija stvar od nedobivanja još jednog mišljenja je dobivanje krivog mišljenja.
Na takav način nije baš dobro tražiti druga mišljenja. Na stranu problematika što ako imaš nekoliko različitih mišljenja, sve preko neta je jako labavo.
Znam da je net takav, ali barem mišljenje jeli može biti ovo, jeli se može učiniti ono i te stvari da tako mogu s time početi razgovor s doktorom u bolnici. makar prikupiti 3-4 mišljenja i s time porazgovoarat s doktorom.
Znam da je net takav, ali barem mišljenje jeli može biti ovo, jeli se može učiniti ono i te stvari da tako mogu s time početi razgovor s doktorom u bolnici. makar prikupiti 3-4 mišljenja i s time porazgovoarat s doktorom.
Možeš skupljati mišljenja, ali takve neprovjerene informacije ni slučajno ne navodi kao izvor ili na osnovu njih ne traži nešto specifično.
Net je postao jako problematičan u svakoj struci, posebno medicini.
Znam da neču tražiti ništa, samo da mi oni kažu svoje mišljenje u bolnici na osnovu nečijeg mišljenja.
Nisi siguran u dijagnozu ili tretman? Ako je tretman u pitanju mogu ti pomoć baze podataka s stručnm člancima.
Radi se o svemu i o dijagnozi i tretmanu. Jer mene čudi kako mu je dijagnosicirana neka bolest i u 3-4 nalaza je skoro isti opis + slike ultra zvuka itd i doktorica s hitne kaže tu se nemože ništa učiniti, isto tako s vodom u stomku. To je npr kao da reču da je neka bolest koja se može i nemože izliječiti i oni odmah reču da se nemože izliječiti. Po čemu? Piše u nalazu "metastatska bolest jetre" i to je to. Tu ona zaključuje da nema lijeka....
Radi se o svemu i o dijagnozi i tretmanu. Jer mene čudi kako mu je dijagnosicirana neka bolest i u 3-4 nalaza je skoro isti opis + slike ultra zvuka itd i doktorica s hitne kaže tu se nemože ništa učiniti, isto tako s vodom u stomku. To je npr kao da reču da je neka bolest koja se može i nemože izliječiti i oni odmah reču da se nemože izliječiti. Po čemu? Piše u nalazu "metastatska bolest jetre" i to je to. Tu ona zaključuje da nema lijeka....
Neznam da li sam dobro shvatio post. Ali nije li logično da više doktora daje istu dijagnozu? Isto tako doktor zna ono što je naučio iz školovanja i prakse. Tako da bi odgovori od različitih doktora trebali biti isti.
Kako misliš bolest se može i nemože izliječiti? Ili može ili ne može. Ako može ima postotak koji govori kolike su šanse uspjeha.
Imaš bolest koja ima 2 vrste, 1 vrsta se može izliječiti/odstraniti dok 2 vrste nemože. Svi ostali doktori su čitali iste nalaze i rekli mi manje više isto, ali KAKO se na osnovu nalaza može reći da je to "2" vrsta bolesti? Zar ne treba čovjek provest cijeli dan na pretragama, snimanjima itd itd da se točno utvrdi što je to, a ne na osnovi nekih nalaza (3-4) koja su ubij me ako ne 5% ista. Isto imaju slike iz ultrazvuka i kako na prema slikama mogu nešto znati, to nemogu nikako shvatiti.
Metastatska bolest jetre. E sad... jel tumor primarno nastao u jetri ili se prosirio od nekud drugdje. Doktor lako vidi prema ultrazvuku o cemu se radi isto kao i prema RTG snimci. Ako imas vode u trbusnoj supljini onda znaci da ti nesto nevalja sa portalnim krvotokom ( citaj jetrom ).
Mada meni nije jasno, zasto te ''otpisuju''... lijecit se moze. No najveci je problem u tome da je solucija problema transplantacija jetre koju uz navedene metastaze nece niti jedan pacijent dobit.
Primarno je u jetrenom lijevom režnju. Transplatacija da ima makar na crno tržište briga me (sada pricam......), ali npr zašto on nebi mogao dobiti jetru?
Primarno je u jetrenom lijevom režnju. Transplatacija da ima makar na crno tržište briga me (sada pricam......), ali npr zašto on nebi mogao dobiti jetru?
Zbog metastatskih promjena koje su mogle otici bilo gdje... promjene na jetri cesto odlaze na debelo crijevo... Ako je sve to zahvaceno onda se transplantacija, ruzno receno, ne isplati raditi na takvom pacijentu.