Blog sa vrijeđajućim sadržajem

poruka: 23
|
čitano: 3.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo priče, neka osoba je po uzoru na famoznu seriji Gossipgirl ( znaju cure ) ocrnila mene i par mojih prijatelja. Interesira me kako mogu saznat tko je to? ( imam mail od bloga ) i adresu bloga. Da li bi odlazak na policiju bio pametna ideja? (mobbing, oduzimanje privatnosti, interent nasilje), hakiranje bloga možda? ( al nemam blage veze o tome ). 

Molio bi vas mišljenje o mom problemu, čak bi ponudio nagradu onom tko mi pomogne. 

16 godina
neaktivan
Re: Blog sa vrijeđajućim sadržajem
Moze link ili slika (sa cenzuriranim imenima) da vidimo koliko je strasno :P.
We Are Barcelona, We Come, We See, We Conquer!
14 godina
protjeran

upiši mail u google pa vidi hoče li biti što....  

www.mmo-balkan.com
16 godina
neaktivan

ne nažalost spominjane su stvari iz privatnog života 

16 godina
neaktivan

nisam ništa našao googlanjem maila.

14 godina
neaktivan
ako ti je narusena privatnost i slicno, mislim da je to za policiju.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
protjeran

Ako je materiajl na blogu takvog karaktera da zahtjeva dozvolu vlasnika kako bi bio koristen u javnosti onda imas pravo zatraziti njegovo uklanjanje.

Dakle ako se nalaze tvoje slike tamo, ti kao "model" moras dati dozvolu da bi se  te slike koristile. To je model release form.

Ako je materijal takav da ha se moze okarakterizirati kao klevetanje, dakle lazni navodi cija je jedina svrha unistavanje necijeg ugleda onda mozes dici privatnu tuzbu.

Sukladno s tim ti mozes otici kod odvjetnika i reci da zelis podici tuzbu i onda on ide dalje kod suca, trazi nalog s kojim ce se dobiti IP adresa i preko nje naci vlasnik bloga.

To je ono sto ti mozes preko svog odvjetnika napraviti.

Ako su u pitanju bilo kakve prijetnje, ili optuzbe da si pocinio kriminalno djelo za koje nisi kriv i ne moze se dokazati onda idi na policiju i prijavi to kao takvo.

Ali pazi, ako netko sere po tebi tipa "on se kurva s tom i tom" ili je rjec o nekakvim tracevima koji nemaju veze s istinom onda ti policija ne moze puno pomoci. I vjerujem da ce ti tamo savjetovati da nadjes odvjetnika i rjesavas to preko njega.

14 godina
protjeran

pojedini blogeri su preozbiljno shvatili "slobodu interneta" ne misleci da mogu zavrsiti u zatvoru mozda i zbog zafrkancije ili crnog humora.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
18 godina
neaktivan
Leon93 kaže...

Evo priče, neka osoba je po uzoru na famoznu seriji Gossipgirl ( znaju cure ) ocrnila mene i par mojih prijatelja. Interesira me kako mogu saznat tko je to? ( imam mail od bloga ) i adresu bloga. Da li bi odlazak na policiju bio pametna ideja? (mobbing, oduzimanje privatnosti, interent nasilje), hakiranje bloga možda? ( al nemam blage veze o tome ). 

Molio bi vas mišljenje o mom problemu, čak bi ponudio nagradu onom tko mi pomogne. 

Ma nemoj se obazirati na takve stvari. Kod mene u Slavoniji ima jedna krasna poslovica da se za dobrim konjem prašina diže. Ako preburno reagiraš drugi će dan opet nešto osvaniti na netu jer jednostavno masa ljudi nema pametnijeg posla nego smišljati kojekakve gadarije, klevetati i ogovarati k'o najgore seoske babe. A posebno se povampire kada vide da su uspjeli u svojem naumu. Poruči da ti mogu {#} pitona, nasmij im se u facu i samo guraj!

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
14 godina
protjeran

Pošalji na taj mail nešto poput:

Blog je prijavljen zbog blablabla,molimo vas uklonite sadržaj u roku 24 sata inače blabla

www.mmo-balkan.com
14 godina
protjeran

I to sto Jura kaze.

Ako te napadaju rade to iz zavisti.

Pripazi na blog, spremi screen shotove sadrzaja (ne  znam koliko ce oni uopce vrijediti kao dokazni materijal ali ne skode) i kad predju granicu i njihovi postovi predju u ovlasti MUP-a, odes na murju i das njima da to rjese.

16 godina
neaktivan

hvala ljudi javit cu novosti.

17 godina
neaktivan

Kid, stvar je jednostavna.

Ima li taj blog servis mogućnost komunijacije sa njihovom podrškom ono support ili report bloga.

Lijepo ih kontaktiraj i reci šta se nalazi na tom i tom blogu, vrijeđanje.

Još im dodaj da bi ih mogla kontaktirati policija i voila.

Vidiš šta malo zastrašenja radi danas, servisi se gase ko dlanom o dlan.

Ako ovo nije dosta.

Ako je mail adresa na hotmailu ili gmailu.

Prijavi je supportu da je korištena za cyber bullying i tako, vjerovatno će je ugasiti.

Hotmail znam da gasi jer sam ja prijavljivao tako frajere a ovi su im ključali adrese.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 18:00 (heged).
16 godina
neaktivan

nemogu vjerovat da blogger.com nema support, tj nemože se reportat vrijeđanje ili kleveta

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 21:13 (Leon93).
16 godina
neaktivan

bio bih zahvalan kad bi mi neko mogao dati neki mail s kojim mogu kontaktirat blogger.com support jer imaju jako loš custom service.

16 godina
neaktivan

e tu nema ničeg od koristi, piše da se vrijeđanje nemože prijavit...

16 godina
neaktivan

Čak i onima manje maštovitima nebi trebao biti problem pronaći blog - nadam se da je to taj :)

Kako protiv nje? Čisto sumnjam da ćeš uspjeti postići neku zabranu rada bloga ili brisanje određenih postova..nekoliko riješenja:

a) naći njezinu sliku na faceu, platiti nekom majstoru u photoshopu da napravi neku cool sliku :-D i obljepiti po školi. Pa neka kuja vidi kako je to, takva kompleksašica nebi iz kuce izasla mjesec dana. Ako trebas prijedloga za sliku vjerujem da ce decki sa foruma pomoći :D

b - ma ovo prvo je dovoljno vjeruj mi. Nije kaznjivo, jednostavno je, i ucinkovito.

16 godina
Dragon23288 kaže...

Čak i onima manje maštovitima nebi trebao biti problem pronaći blog - nadam se da je to taj :)

Kako protiv nje? Čisto sumnjam da ćeš uspjeti postići neku zabranu rada bloga ili brisanje određenih postova..nekoliko riješenja:

a) naći njezinu sliku na faceu, platiti nekom majstoru u photoshopu da napravi neku cool sliku :-D i obljepiti po školi. Pa neka kuja vidi kako je to, takva kompleksašica nebi iz kuce izasla mjesec dana. Ako trebas prijedloga za sliku vjerujem da ce decki sa foruma pomoći :D

b - ma ovo prvo je dovoljno vjeruj mi. Nije kaznjivo, jednostavno je, i ucinkovito.

vjeruj mi, nije tako lako naći pošto to definitivno nije jedini blog takvog tipa, znam ih barem još 2 iste tematike

Pričam i serem bezveze
16 godina
neaktivan

pod prvo to nije taj blog, pod drugo što si dobio traženjem bloga? 

a - neznamo ko to radi

b - neznamo ko to radi

16 godina
neaktivan

Ne znate tko to radi? Sorry mislio sam ako vec zna puno privatnih informacija o vama da ju znate..mislim logicno je jel tako? 

Ako ju ni ne znas i ne mozes saznati tko je, onda jbg..vise srece drugi puta

17 godina
neaktivan

Dragi moji, uopće niste pitali da li se u tekstu spominje osoba imenom i prezimenom.

Samo mi nemoj reći da piše nešto tipa "Onaj idiot je opet danas radnja x, radnja y, bla bla bla..."

Imaš nekakvu šansu ako se spominje tvoje ime i prezime i drugi privatni podaci. Ako to nije slučaj - bez veze trošiš vrijeme nama, podršci blog servisa i sebi.

16 godina
A smiješni ste, tužba za klevetu na internetu, lol, i to sigurno oko neke jako bitne stvari.
Pričam i serem bezveze
16 godina
neaktivan

O je.em ti sve svece, čim se ljudi sve bave... Tuć i ne dat plakat!

s.f. - s.n.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice