Jel postoji negdje u Zagrebu tečaj za 3d Max Studio program?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Google čini čuda : http://www.algebra.hr/bazaseminar.asp?sifra=4
Jel postoji negdje u Zagrebu tečaj za 3d Max Studio program?
Iskreno, mislim da to što nudi taj tečaj možeš naučiti i sam kroz besplatne tutorijale. Ovo što oni spominju kao gradivo (a to su osnove više manje) možeš savladati sam kroz 5-6 mjeseci. Naravno, nemoj misliti da te odgovaram ili nešto, samo iznosim svoje mišljenje.
nijedan tečaj nije glup,ovo je ipak na papiru,dobijes diplomu i car si
nisam mislio konkretno na 3dmax studio....nego recimo zamisli da imas MCSA ili web dizajn ili ECLD ...koji se pisu u radnu knjizicu i dobis diplomu,s tim nades posao samo tako
Dobro ti minoza kaze, tecaj je nepotreban. Sve mozes nauciti sam, trebas samo slobodnog vremena, malo volje, i malo talenta za takve stvari. Poslodavac ce te gledati prvenstveno po tvojim prijasnjim radovima.
Sto se MCSA, ECLD i ostalih slicnih certifikata tice, naravno da su i vise nego korisni, ali CGI sektor nema nikakve veze s time, usporedujes kruske i jabuke (za CGI bi ti bilo korisnije da imas nekakvu skolu arhitekture ili nekakvu likovnu akademiju iza sebe...)
Dobro ti minoza kaze, tecaj je nepotreban. Sve mozes nauciti sam, trebas samo slobodnog vremena, malo volje, i malo talenta za takve stvari. Poslodavac ce te gledati prvenstveno po tvojim prijasnjim radovima.
Sto se MCSA, ECLD i ostalih slicnih certifikata tice, naravno da su i vise nego korisni, ali CGI sektor nema nikakve veze s time, usporedujes kruske i jabuke (za CGI bi ti bilo korisnije da imas nekakvu skolu arhitekture ili nekakvu likovnu akademiju iza sebe...)
decko daj ne filozofiraj....i odi upisi nesto
Cemu takav stav, jesam li rekao nesto pogresno?
Sretno s tecajem btw. (koji god odabrao).
Nisam rekao da je tečaj glup, svaki certifikat je dobrodošao kada tražiš posao jer tvrtke vole imati certificirane radnike. Možda će te zanimati i jedna škola koja se dublje bavi ovime (također dobiješ certifikate, točnije 6 certifikata, 2 za svaki stupanj) ali se ta škola nalazi u Beogradu. Zove se "Chiron", imaš ovdje sajt:
http://www.chiron.edu.rs/
Doduše tamo se radi u Maya-i. Tu školu namjeravam upisati ove godine, inače radim u Max-u.
Također, ako se misliš baviti ovime, možda će te zanimati i ova stranica:
http://www.3dhr.net/
Po meni je 3DS Max i Maya malo preskupi programi, naime 3500 dollara po osnovnoj licenci je malo previše.
sta fali algebri,vecina dobrih tecajeva ti se upisuje u radnu knjizicu i jos dobis diplomu...
sta fali algebri,vecina dobrih tecajeva ti se upisuje u radnu knjizicu i jos dobis diplomu...
Ništa joj ne fali. Naprosto dobio sam feeling da si uvjeren da će ti certifikat iz poznavanja rada u Max-u dati posao, a to tako ne ide na žalost. Čekaju te godine vježbe i učenja, zato sam ti spomenuo barem još jednu (možda prihvatljivu) opciju.
Nisam ti spomenuo nešto tipa VFS (Vancouver Film School) zato što si ne može svatko priuštiti tu školu (ja znam da ja u ovom trenutku ne mogu), a ako ti možeš nemoj razmišljati ni trenutka više, put pod noge i trbuhom za kruhom.
Dakle, u principu ako se misliš ovime ozbiljnije baviti smatram da ti 10 dana Algebre neće biti ni približno dovoljno da živiš od toga... Ali certifikat u kombinaciji sa dobrim demo reel-om bi ti već mogao naći posao. Za dobar demo reel ti treba znanje, a to znanje ćeš steći vježbom bilo sam ili u nekoj školi specijaliziranoj za to, naravno, najvjerovatnije tek kroz nekoliko godina ovisno o tome koliko brzo učiš te koliko si snalažljiv i kreativan.
Eto, da zaključim, certifikat će ti dobro doći ali nemoj u ovom trenutku računati na posao sa tim certifikatom jer su to doslovno osnove ali možda ujedno i dobar temelj.
ne racunam ja na posao niti racunam na ne znam sta... to je jedan od tecajeva koje zelim upisati i poloziti...uglavnom kolliko sam skuzio vecina ljudi je protiv certifikata...pa mi to nije jasno,cekaj malo znaci da ako ja imam 5 certifikata, tipa web,grafika,edcl, i jos neke da je to glupost,pa ne bi se bas slozio,a i vjerujem da bi sa 5 certifikata nasao posao kao i sa visom skolom ili nekim laksim faxom...a btw po meni su puno bolji certifikati nego vise skole i faxovi jer te konkretno uce nesto sto ces primjenjivati na nekom poslu a ne uce se budalastine poput strebanja glupih predmet na koje se potrose godine i godine strebanja...onaj sa faxom ce se lakse zaposliti od nekoga ko ima neke "glupe" certifikate ,a svoje "znanje" i "iskustvo" sa faxa ce primjenjivati na poslu a to ce biti nekih mozda tesko navucenih 15%... a sad zamisli da imas web dizajn,graficki dizajn i jos recimo neku Microsoft akademiju i da si to sve polozio jer to volis i znas raditi....I sad da sam ja direktor firme prije bi zaposlio nekoga sa certifikatima jer imam gotovg covjeka,a ne nekoga koga moram jos uciti najmanje godinu dana...
a btw i bolje da nisam otvarao glupe teme i vodio nepotrebne razgovore...za mene je super stvar upisati tako neki tecaj,i bitno je da sam ja sretan zbog toga (primjenjivao ja to u skoroj buducnosti ili ne,ja cu barem imati nesto na sto cu biti ponosan)