MacBook upgarde OS X Mountain 10.8

poruka: 36
|
čitano: 6.974
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
MacBook upgarde OS X Mountain 10.8 PROBLEM!

Izvinjavam se ako vec otvaram postojecu temu ali nisam uspio naci odgovor na svoj problem.

Imam MacBook pro 17 i na njemu imam os x 10.7.5. Vec sam probao upgarde s os x mavericks al mi na app store izbaci da se mavericks ne moze instalirati na racunalo iako odgovara svim uvijetima koje traze, cak sam mjenjao i u us store ali nece pa nece. Zatim mi je netko na forumu napisao da probam prvo instalirat os x 10.8, i kad sam htjeo to napraviti izbaci mi  http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382915974-800-x-622px-10.8.png

Nije moguce da nemogu niti jednu novu verziju upgradeovati na laptop?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 0:40 (markotexas).

0 0 hvala 0
15 godina

Imaš obadvije verzije skinute već?? i Mavericks i ML

Probaj kroz disk utility napravit repair premissions

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: MacBook upgarde OS X Mountain 10.8

Mavericks nemam skinut, kad kliknen na app storeu free upgarde izbaci mi http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382628871-1000-x-812px-app.png 

repair premission budem napravio sad pa javim jel sljaka.

13 godina
protjeran

Nazalost ni to ne pomaze{#}

0 0 hvala 0
15 godina
markotexas kaže...

Nazalost ni to ne pomaze{#}

Probaj još ovo:  pod System Preferences > Security & Privacy > General > Allow apps downloaded from: da li ti je pod anywhere

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 9:28 (Flying Dutchman).
13 godina
protjeran

Jeste pod anywhere. Nije mi jasno zasto mavericks nece da downolada. Postoji li neki nacin mozda da ponovo probam instalirati app store?

15 godina
markotexas kaže...

Jeste pod anywhere. Nije mi jasno zasto mavericks nece da downolada. Postoji li neki nacin mozda da ponovo probam instalirati app store?

otvori terminal pasteaj ovo, to ce ti napravit clear cache app store, restartaj, možda pomogne

rm -r ~/Library/Caches/com.apple.appstore
rm -r ~/Library/Caches/com.apple.storeagent
rm ~/Library/Preferences/com.apple.appstore.plist
rm ~/Library/Preferences/com.apple.storeagent.plist
rm ~/Library/Cookies/com.apple.appstore.plist

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 11:57 (Flying Dutchman).
13 godina
protjeran

Mozes li mi samo reci dali sve od jednom kopiram u terminal ili sve od jednom?

15 godina
markotexas kaže...

Mozes li mi samo reci dali sve od jednom kopiram u terminal ili sve od jednom?

svejedno, al odi jedan po jedan

13 godina
protjeran

Evo jesam nazalost ne pomaze ni to, izgleda da sam osuden na os x 10.7.5{#} ali mene sad to muci zasto nemoze, cackat cu dok ne pronadem problem{#}

16 godina
neaktivan
markotexas kaže...

Evo jesam nazalost ne pomaze ni to, izgleda da sam osuden na os x 10.7.5{#} ali mene sad to muci zasto nemoze, cackat cu dok ne pronadem problem{#}

Ljudi masovno prijavljuju probleme sa upgradeom sa 10.7.5 Liona.

Ako nemaš Mountain Lion ,naruči u Storeu ili budi nepošten i nabavi na netu ,na ''alternitivnim'' lokacijama.

I onda lijepo napravi upgrade na Mavericks.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
protjeran

Mountain sam nabavio i kad ga hocu pokreniti izbaci

http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382915974-800-x-622px-10.8.png

Upravo pokusavam s mavericksom na "alternativni nacin"{#}

16 godina
neaktivan
markotexas kaže...

Mountain sam nabavio i kad ga hocu pokreniti izbaci

http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382915974-800-x-622px-10.8.png

Upravo pokusavam s mavericksom na "alternativni nacin"{#}

Da ,ali ,morat ćeš napraviti clean install. Očito ti ne valja nešto sa tim Lionom i najbolja opcija je napraviti backup ,spržiti Install ESD na dvd (ili napraviti usb) i preformatirati sistemsku particiju i na nju instalirati Mountain Lion ili Mavericks.

Install ESD nalazi se u Contents/Shared Support u Install ''Mac OS X''.app.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 17:55 (kizo2703).
13 godina
protjeran

Nisam bas nesto vjest s tim, imam mac tek oko 2 mjeseca. Nisam siguran da cu to znati to instalirati ispocetka. Oko windowsa se usudim cackati ali ovo mi je jos strano. Budem pogledo malo tutorijale na youtube mozda skuzim 

16 godina
neaktivan
markotexas kaže...

Nisam bas nesto vjest s tim, imam mac tek oko 2 mjeseca. Nisam siguran da cu to znati to instalirati ispocetka. Oko windowsa se usudim cackati ali ovo mi je jos strano. Budem pogledo malo tutorijale na youtube mozda skuzim 

Znači ,imaš polovni MBP '17 o kojem nemaš blage veze? Pa ,vrijeme je da počneš učit! {#}

Google is your friend.

Na Macu je još lakše instalirati OS X nego Windowse na ''običnom'' PC-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 17:17 (kizo2703).
13 godina
protjeran

Nije da nemam pojma bas nista, ali nisam jos obnavljao OS X. Imas pravo za sve postoji prvi put,bacam, se na poso inace od kako sam presao na OSX prezadovoljan sam iako je puno drugaciji od windowsa, i mislim da se definitivno nebi vracao na windows. Nisam neki gamer tako da mi se OSX cini puno bolji od windowsa, Iako jos moram uciti na njemu.

13 godina
protjeran

Uspio sam downoladati mavericks ali kad ga pokrenem izbaci mi slijedece:

http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382993362-798-x-623px-maverix.png

Moze li me netko malo uputiti malo o tome?

0 0 hvala 0
15 godina
markotexas kaže...

Probaj nać Install ESD, par postova gore ti je kolega napisao, pa preko njega pokreni

16 godina
neaktivan
markotexas kaže...

Naravno da ga ne možeš pokrenuti ,kao što nisi mogao ni Mountain Liona. Jel imaš usb od 8 gb? Upikni ga ,otvori Disk Utility i u Mavericksu nađi Install ESD i postavi ga kao Source u Restore.

Usb povuci u Destination i klik na ''Restore''.

Za par minuta imaš gotovi instalacijski usb ,bootaj Mac s njim ,formatiraj sistemsku particiju i instaliraj OS X!

Naravno ,prije svega toga ,napravi Time Machine backup da imaš sve na raspolaganju da možeš vratiti nakon instalacije!

Jel to takav problem?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 0:00 (kizo2703).
13 godina
protjeran

Ok hvala puno reko da nemam pojma o tome... Znaci to me zeza

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 22:58 (markotexas).
15 godina
markotexas kaže...

http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382997082-788-x-632px-ssd.png

Jeli ovo problem sto nemogu instalirati nista zato sto nemam dovoljno prostora na install ESD?

Ne možeš jel je to sama instalacija dmg fajl, napravi ovo gore što ti je kolega napisao

ili prek sticka, ili od postojećeg HDD, vidim da imaš 200 GB, napravi 10 GB novu particiju, i na nju restoraj taj Install ESD

13 godina
protjeran

Napravio sam restore na USB stick, i sad kad restartam laptop stiscem Alt da bih pokrenio instalaciju sa USB-a ali mi ne ocita usb samo Mac OS X, i Recovery HD. Dali moram negdje podesiti da mi boota USB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koristi Lion Disk Maker. Prati upute i NEDIRAJ ništa dok Lion disk maker sve ne odvrti... imat će perfektno bootabilan disk.... to sa InstaESD.dmg ne radi odavno. 

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jesam i to probao kad hocu pokrenuti instalaciju izbaci mi http://upload.slike.com/slike/2013/10/1383084159-420-x-133px-snjnsjssssss.png

Ima li nacin da se negdje ukljuci bootanje uopce mi ne pokazuje usb kad restartam racunalo i stisnem alt.

13 godina
protjeran

Bump!

12 godina

Kod bootanja držiš command tipku.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema se što uključit bootanje, ono je uvijek uključeno. Bitno je što USB nije bootabilan (Macintoshes can only boot from hard drives partitioned the GUID Partition Table (GPT)

1. S appstora downlodaj OSX MAVERICKS.app

2. Kad se downloada NEPIPAJ instalaciju uopce - mora bit ne taknuta

3. Ukljuci usb od najmanje 8gb u komp

4. Pokreni zadnju verziju Liondiskmakera

5. Odaberi da želiš OSx Mavericks instalirat, Next, next, označi stick, next........................ništa ne dirat (tipa zatvarat prozore koji se otvore itd) dok SVE ne završi (vidit ćeš da je usb dobio ikonicu X na sebi) i čut ćeš zvuk! 

6. Na kraju te pita koji ćeš startup disk stavit i staviš usb.

7. Restart

8. Instalacija sama kreće

Ovo radi 100%, a sad ti pogledaj šta falivash... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 20:10 (Thog).
13 godina
protjeran

http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382628871-1000-x-812px-app.png

Ovo mi pokaze kad preko app storea hocu downoladati, nije mi jasno zasto nece preko app ali racunalo odgovara svim uvijetima.

Edit: Malo prije sam probao mountain i pokaze mi usb kaz ga bootam, i izbaci mi se siva slika kao onaj logo kad se pali, samo umjesto jabuke bude onaj okrugli znak zabrane.{#}

Fakat neznam sta ga muci. Ako nista probat cu jos naci negdje 10.7.5 i probat ponovo upgradeovati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 21:16 (markotexas).
16 godina
neaktivan
markotexas kaže...

http://upload.slike.com/slike/2013/10/1382628871-1000-x-812px-app.png

Ovo mi pokaze kad preko app storea hocu downoladati, nije mi jasno zasto nece preko app ali racunalo odgovara svim uvijetima.

Edit: Malo prije sam probao mountain i pokaze mi usb kaz ga bootam, i izbaci mi se siva slika kao onaj logo kad se pali, samo umjesto jabuke bude onaj okrugli znak zabrane.{#}

Fakat neznam sta ga muci. Ako nista probat cu jos naci negdje 10.7.5 i probat ponovo upgradeovati.

Dobrfo ,sve znamo dosad ,ali ne znamo ono najbitnije: koji MBP '17 ti imaš? Model ,godina proizvodnje ,koji je OS bio originalno instaliran?

Klikni na ''About this Mac'' i onda na ''More info'' i napiši nam koji je model ,koji procesor ,koliko rama?

Ili napravi screenshotove i postaj ovdje ,na forum ,ne na neki treći site!

Klikni na ubaci mjesto za sliku ,ubaci sliku i klik na ''Pošalji''. Klikni na ubaci mjesto za sliku ,ubaci sliku i klik na ''Pošalji''.
Apropo reinstalacije ,imaš li Recovery HD particiju?

Provjeri - pokreni terminal i ukucaj diskutil list.

Ako imaš unos - Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB ,imaš i nju.

Sve što trebaš je restartati Mac ,klikati na Command i R ,i kad se pojavi meni ići na ''Reinstall OS X''.

UPOZORENJE: potrajat će!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 22:39 (kizo2703).
13 godina
protjeran

Evo kolega kizo nemoj se odmah ljutut.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 22:43 (markotexas).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice