okrechesh na nebitno, nije apple ništa rekao da nevalja, ali ako je pitao zaposlenike valjda oni nešto znaju više.
pogledaj slike masnog gradienta na 24" i MAC LOVERI koji su istraživali o čemu se radi pa mi to komentiraj.
okrechesh na nebitno, nije apple ništa rekao da nevalja, ali ako je pitao zaposlenike valjda oni nešto znaju više.
pogledaj slike masnog gradienta na 24" i MAC LOVERI koji su istraživali o čemu se radi pa mi to komentiraj.
neispravan monitor?...ljudi su 2-3 puta minjali imac-ove, otišli su u store gdje je isti problem...ali se vješto skriva prekrdašenim brightnessom i podlogom koja umanjuje da se vidi to.....naspram bijeli imac-ova ovo je primarno za gledanje serija, filmova, interneta te obrada fotografije je nemoguća....ali to ti je consumer proizvod od 13 000kn.....pa ti kupuj, ochito zhele zajebat masu....a ja ako mislin davat +10 000kn ne mislim istraživat ovakve podvale..
neispravan monitor?...ljudi su 2-3 puta minjali imac-ove, otišli su u store gdje je isti problem...ali se vješto skriva prekrdašenim brightnessom i podlogom koja umanjuje da se vidi to.....naspram bijeli imac-ova ovo je primarno za gledanje serija, filmova, interneta te obrada fotografije je nemoguća....ali to ti je consumer proizvod od 13 000kn.....pa ti kupuj, ochito zhele zajebat masu....a ja ako mislin davat +10 000kn ne mislim istraživat ovakve podvale..
čuj to je činjenica da na svakom iMacu 24" postoji ta greška u vechem ili manjem omjeru, probaj na 24" macu stavit podlogu u jednoj boji i potamni ga malo pa češ vidit da postoji. činjenica je i to da su iMac monitori NAZADOVALi od starijih verzija. činjenica je da se to može koristit samo za gluposti, a za rad teško. a moje mišljenje je da su applovci postali prepohlepni i da mažu masu sa ovakvi podvaljivanjem loših komponenata i generalno padom kvalitete..
čuj to je činjenica da na svakom iMacu 24" postoji ta greška u vechem ili manjem omjeru, probaj na 24" macu stavit podlogu u jednoj boji i potamni ga malo pa češ vidit da postoji. činjenica je i to da su iMac monitori NAZADOVALi od starijih verzija. činjenica je da se to može koristit samo za gluposti, a za rad teško. a moje mišljenje je da su applovci postali prepohlepni i da mažu masu sa ovakvi podvaljivanjem loših komponenata i generalno padom kvalitete..
da da ali ti bijeli nemaju greške takve, baš čudin šta si preporučuje starije modele....
dell je počea propadat otkad in je CEO Dell otiša, ali sad se vratia vidi chemo...
http://www.kodeks.hr/dell/workstation.html najjeftinija + monitor oni dell24" meni je bolja opcija za bavljenje grafikon od consumer iMaca......nema ništa protiv appla, ali takvo muljanje s ekranima je nedopustivo..
da da ali ti bijeli nemaju greške takve, baš čudin šta si preporučuje starije modele....
dell je počea propadat otkad in je CEO Dell otiša, ali sad se vratia vidi chemo...
http://www.kodeks.hr/dell/workstation.html najjeftinija + monitor oni dell24" meni je bolja opcija za bavljenje grafikon od consumer iMaca......nema ništa protiv appla, ali takvo muljanje s ekranima je nedopustivo..
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113056 best buy definitivno...
s eizom, nec-om nemoš falit..i cinema ali je skupa dosta u nas....
ovi dellov http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113081 kazhu da je tu negdi s cinemom
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113056 best buy definitivno...
s eizom, nec-om nemoš falit..i cinema ali je skupa dosta u nas....
ovi dellov http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113081 kazhu da je tu negdi s cinemom
jel se bavimo modom ili tehnologijom?....
još mogu skužit da ljudi kod mobitela bave s šta je tanje, da lakše uđe u djep..ali mi nikako nije jasno da ljudi na monitor prvo komentiraju koliko je elegantan ili šta....šta je ovo došlo?šminkeri poharali hi-tech
jel se bavimo modom ili tehnologijom?....
još mogu skužit da ljudi kod mobitela bave s šta je tanje, da lakše uđe u djep..ali mi nikako nije jasno da ljudi na monitor prvo komentiraju koliko je elegantan ili šta....šta je ovo došlo?šminkeri poharali hi-tech
ideš iz krajnosti u krajnost. a i bolju sliku imaju ovi skupi od crt-a
Ja često gledam 20 i 24 inčne iMacove i nevidim ništa loše u njihovim monitorima. 24 inčni izgleda bistrije al to nije do osvijetljenja već do kvalitete matrice. Iskreno nisam nikakav grafički profesionalac pa da je na meni na sudim al nemoš očekivat da u računalu od 8000kn bude profi monitor od 5000KN no ako ti baš triba nešto za prepress zašto nebi uključija dodatni pro monitor na kojem bi obrađiva fotografije ili video? iMac ima DVI izlaz.
iMac tradicionalno spada u consumer računalo jer je u Appleu napravljena super jednostavna podjela cijelokupnog asortimana u četiri bloka. No posljednji 24 inčni iMac je samo 10% slabiji od MacProa a puno jeftiniji a još dolazi kao puni paket tako da je posta i izbor Pro korisnika iako mu to nije bila namjena a to se odma vidi po glossy monitoru koji meni nikako ne paše jer nevolim svoju facu toliko da bi po danjem svijetlu stalno gleda svoj odraz. Ko se želim gledat upalit ću Photo Booth :)
Još me zanima dali ćeš uz taj DELL koji je po tebi bolji odabir dobiti: Airport tj 802.11n bežičnu mrežu, Bluetooth 2.1, iSight Web kameru, FireWire 800 sučelje...
Bijeli 20" ima ludilo monitor - i to su ukinuli bezveze. Valjda su graficari prestali kupovati macpro... Vjeruj mi 20" ekrani na novim macovima su katastrofa. Neupotrebljivi... stavljanje njih i izbacivanje starih je ogromna pljuska korisnicima. Grozan mi je stav tipa - nije to pro masina pa i netreba kvalitetan ekran, zadovoljiti ce se raja prosjekom, a nama parica u djep. Imac da je zadrzao stari ekran(koji je imao od 2004.g.) bio bi idealna mashina za graficare. Pro mashine su overkill i bacanje para. - pro masine mislim da bi se pokazale u video post produkciji.
Gledao sam skoro sve jobsove govore (cak ih i skupljao) tako da su mi poznate fraze gde objasnjava podjelu na 4 vrste proizvoda i da nakon toga izbacuje rijec "power"... i smatram da nista od toga nije argument da je imac consumer proizvod. Imacovi su odavno dovoljno jaki da budu graficke radne stanice - ne kuzim zasto degradirati monitor. Samo zato da bi se ispunila neka fraza, ili zato da se racunalo ne bi koristilo na odrezeni nacin. Inace firewire 800 je stvarno za konzumere.
Trazim monitor da spojim na laptop i stvarno ne vidim nikakav razlog da bi uopce pomislio na cinema display. Nisu se mjenjali (osim cijene) od 2006.g., a na trzistu postoje kvalitetnije i dosta jeftinije alternative.
Još me zanima dali ćeš uz taj DELL koji je po tebi bolji odabir dobiti: Airport tj 802.11n bežičnu mrežu, Bluetooth 2.1, iSight Web kameru, FireWire 800 sučelje...
nechu, ali to je manje bitno za grafičku stanicu. i je dosta je jak taj iMac najjachi model, ali u procesima koji koriste sve jezgre (a dosta grafičkih je ili che) koji su bliska budućnost ne može se mjerit sa 2 Xeona ni pod koju usporedbu tako da malo razmisli nemoj samo senzacionalistički upijat naslove imac 10% sporiji od macpro-a
evo prednosti della :
• Intel Quad9300 2.5GHz, 6MB L2, 1333MHz FSB naspram core2dua
• 256MB nVidia Quadro FX570 naspram atiradeon hd2600pro
• jamstvo 36mjeseci! naspram 1godine garancije
• 4 mjesta za diskove i 500giga disk - 1disk od 320giga
• bolji mat screen bez defekata
prednosti imaca : firewire, bluetooth, airport, kamerica, industrijski allinone dizajn, iwork paket
neutralno: allinone može bit dvosjekli mach. ima prednosti, nema kabela. ali ako šta rikne teško se mjenja i nadogradivost je skoro pa nikakva. stavia bi i Osx možda ka prednost, ali za grafiku je xp pro ok tako da je to subjektivno.
apple ima problema sa tim 24" iMacovima tj.ekranima eno ti svjedočenje od stotine ljudi tamo i ama baš svi imaju taj problem. a opet ovako dobien dellov 24" sa jako dobrim ocjenama, chitachem kartica, i brdo konektora koji koriste ljudi koji se bave grafikom i za to je namjenjen.
za grafiku ja mislin da nema dvojbe, za ostalo kako kome paše..
apple ima problema sa tim 24" iMacovima tj.ekranima eno ti svjedočenje od stotine ljudi tamo i ama baš svi imaju taj problem. a opet ovako dobien dellov 24" sa jako dobrim ocjenama, chitachem kartica, i brdo konektora koji koriste ljudi koji se bave grafikom i za to je namjenjen.
za grafiku ja mislin da nema dvojbe, za ostalo kako kome paše..
Tvoj prijedlog je zanimljiv
Al isto takva OGROMNA prednost u softveru je i između Maca i Linuxa
Bibble Pro radi i na Linuxu. (Any 32-bit distribution using kernel version 2.4 or later)
Ako je to ono što si tražio.
http://bibblelabs.com/index.html
ok, mislim da je autor ove teme dobio hrpetinu svakojakih mišljenja, iskustava i ponajviše pljuvanja jednog ili drugog, zato bi molio modove da lockaju ovu temu, zato što sada služi samo za smapanje, prepucavanje fanboya, i uspoređivanje računala i OSova sa autima (kakve god to imalo veze jedno s drugim...). Mislim da je prva rečenica prvog Dadotovog posta najbolji odgovor: "Smatram kako je izbor čisto stvar osobne preferencije..."
tako da je moj savjet: kupi ili MacBooka ili mac minija (kao što si reko) pa probaj. Ja će najvjerojatnije kupiti Macbooka u jeseni pa da steknem mišljenje, a do tad se neću previše obazirati na tuđa.
uglavnom situacija u ovoj temi je ovakva ko na slici: