Mac ili PC? zaključana tema

poruka: 362
|
čitano: 96.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

okrechesh na nebitno, nije apple ništa rekao da nevalja, ali ako je pitao zaposlenike valjda oni nešto znaju više.

pogledaj slike masnog gradienta na 24" i MAC LOVERI koji su istraživali o čemu se radi pa mi to komentiraj.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mac ili PC?
branimir kaže...
 Nisam ja nista naveo... netko drugi je ovo spomenu. ja sam se samo nadovezao na problem 20" imaca. 24" ima presvjetli ekran ->http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=351494. Nije mi jasno kako mozes biti zadovoljan sa takvim ekranom, i braniti apple kako je divan i krasan. Meni se cini kako je netko odlucio da se stavi nekvalitetniji ekran kako bi se povecao profit. Kao krajnji korisnik ja sam bjesan na takve stvari.

Gle, kao prvo i ja sam isto bio bijesan što su ubacili TN matricu i što gube na kvaliteti baš kao i ti. Ali opet, ne vjerujem da je itko ostao bijesan sa profesionalnom verzijom iMaca, poput one 24". Ok ako se nekom pokvario ekran, u to ne ulazim, ali da netko ide kazati da 24" model ne valja jer je jeftin i ima neke loše komponente je naprosto neistina.
Ne vjerujem da ćeš sa njime biti nezadovoljan niti sam vidio niti jedan post na mackorisnik.com i jabucnjak.hr da je netko rekao da je nezadovoljan.

Apple je uštedio puno novaca prelaskom na naglo pojeftinjeni Intel, uštedio je i na grafičkim karticama i nije smio to učiniti i sa štednjom na 20" ekranu. Slažem se. Ali cijene su se skoro prepolovile.

Ja sam jako zadovoljan sa svojim 20" ekranom i zapravo mi je ovo najbolji ekran koji sam ikada imao. Ok, nisam dizajner već programer i možda neke stvari ne primjećujem koje vi dizajneri primjećujete, ali ako želiš Pro model, kupi Pro model, a to su modeli od 24".

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 18:25 (Inari).
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

okrechesh na nebitno, nije apple ništa rekao da nevalja, ali ako je pitao zaposlenike valjda oni nešto znaju više.

pogledaj slike masnog gradienta na 24" i MAC LOVERI koji su istraživali o čemu se radi pa mi to komentiraj.

Evo komentiram, neispravan monitor koji mora na servis.
(Frend je kupio s istom manom Nec monitor pa su mu uredno zamjenili)
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

neispravan monitor?...ljudi su 2-3 puta minjali imac-ove, otišli su u store gdje je isti problem...ali se vješto skriva prekrdašenim brightnessom i podlogom koja umanjuje da se vidi to.....naspram bijeli imac-ova ovo je primarno za gledanje serija, filmova, interneta te obrada fotografije je nemoguća....ali to ti je consumer proizvod od 13 000kn.....pa ti kupuj, ochito zhele zajebat masu....a ja ako mislin davat +10 000kn ne mislim istraživat ovakve podvale..

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 18:26 (Thog).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

neispravan monitor?...ljudi su 2-3 puta minjali imac-ove, otišli su u store gdje je isti problem...ali se vješto skriva prekrdašenim brightnessom i podlogom koja umanjuje da se vidi to.....naspram bijeli imac-ova ovo je primarno za gledanje serija, filmova, interneta te obrada fotografije je nemoguća....ali to ti je consumer proizvod od 13 000kn.....pa ti kupuj, ochito zhele zajebat masu....a ja ako mislin davat +10 000kn ne mislim istraživat ovakve podvale..

Čuj to je tvoje mišljenje. Možda bi bilo bolje kada bi otišao u neki od izložbenih salona pa prčkao po njemu i sam se uvjerio u kvalitetu ekrana.
Za svaki ekran na svijetu se javilo bar par ljudi da im je neispravan i šta sad. Kad bi se strojevi mogli štancati bez grešaka cijene bi bilo više nego upola jeftinije (pa uostalom 60% procesora koji se proizvedu završe u smeću odmah nakon što se proizvedu) .

Kod nas je također došao zakon da ti trgovac mora primiti natrag proizvod u roku 7 dana bez pogovora. Ako ti se to desi vrati ga nazad.
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

čuj to je činjenica da na svakom iMacu 24" postoji ta greška u vechem ili manjem omjeru, probaj na 24" macu stavit podlogu u jednoj boji i potamni ga malo pa češ vidit da postoji. činjenica je i to da su iMac monitori NAZADOVALi od starijih verzija. činjenica je da se  to može koristit samo za gluposti, a za rad teško. a moje mišljenje je da su applovci postali prepohlepni i da mažu masu sa ovakvi podvaljivanjem loših komponenata i generalno padom kvalitete..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

čuj to je činjenica da na svakom iMacu 24" postoji ta greška u vechem ili manjem omjeru, probaj na 24" macu stavit podlogu u jednoj boji i potamni ga malo pa češ vidit da postoji. činjenica je i to da su iMac monitori NAZADOVALi od starijih verzija. činjenica je da se  to može koristit samo za gluposti, a za rad teško. a moje mišljenje je da su applovci postali prepohlepni i da mažu masu sa ovakvi podvaljivanjem loših komponenata i generalno padom kvalitete..

Ovo je totalna neistina jer je model od 24" ostao isti kao i kod bijelih iMacova. Nazadovao je 20" model sa S-IPS matricom na TN matricu, no to ti piše i u specifikacijama.

Kako god bilo, Apple je i dalje najbolji odabir ako pogledamo ostale proizvođače, a to što su mnogi danas navikli da sve od Applea bude savršeno je druga priča. Pogledajte ostale pa procjenite sami.

Btw. zanimljiv članak o Dellu i Appleu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 19:01 (Inari).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

da da ali ti bijeli nemaju greške takve, baš čudin šta si preporučuje starije modele....

dell je počea propadat otkad in je CEO Dell otiša, ali sad se vratia vidi chemo...

http://www.kodeks.hr/dell/workstation.html najjeftinija  + monitor oni dell24" meni je bolja opcija za bavljenje grafikon od consumer iMaca......nema ništa protiv appla, ali takvo muljanje s ekranima je nedopustivo..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

da da ali ti bijeli nemaju greške takve, baš čudin šta si preporučuje starije modele....

dell je počea propadat otkad in je CEO Dell otiša, ali sad se vratia vidi chemo...

http://www.kodeks.hr/dell/workstation.html najjeftinija  + monitor oni dell24" meni je bolja opcija za bavljenje grafikon od consumer iMaca......nema ništa protiv appla, ali takvo muljanje s ekranima je nedopustivo..

Znam da u Digitelu i Sensus studiu imaju dell-ove monitore. Radio sam na njima i odlicni su. Takodzer sam radio na Applovim 20" i 23" monitorima i prije su uvjek bili nesto posebno (bogom dani), ali vec dugo nisu izbacili nista novo ili korigirali cijene. Vidim da na ovom forumu ima dosta topica o monitorima i zivo me interesira koji je trenutno monitor best buy za fotografe/graficare.
jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 19:55 (branimir).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113056 best buy definitivno...

s eizom, nec-om nemoš falit..i cinema ali je skupa dosta u nas....

ovi dellov http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113081 kazhu da je tu negdi s cinemom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113056 best buy definitivno...

s eizom, nec-om nemoš falit..i cinema ali je skupa dosta u nas....

ovi dellov http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113081 kazhu da je tu negdi s cinemom

Debeo je ko 3 iMaca ili 2 cinema displaya.
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

jel se bavimo modom ili tehnologijom?....

još mogu skužit da ljudi kod mobitela bave s šta je tanje, da lakše uđe u djep..ali mi nikako nije jasno da ljudi na monitor prvo komentiraju koliko je elegantan ili šta....šta je ovo došlo?šminkeri poharali hi-tech Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 21:25 (Thog).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

jel se bavimo modom ili tehnologijom?....

još mogu skužit da ljudi kod mobitela bave s šta je tanje, da lakše uđe u djep..ali mi nikako nije jasno da ljudi na monitor prvo komentiraju koliko je elegantan ili šta....šta je ovo došlo?šminkeri poharali hi-tech Smijeh

Pa ako je tako onda si uzmi CRT monitor sa katodnim cijevima od 24" i 44 kg na stol i imat ćeš najbolju hi-tech sliku.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2008 22:05 (Inari).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

ideš iz krajnosti u krajnost. a i bolju sliku imaju ovi skupi od crt-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Ja često gledam 20 i 24 inčne iMacove i nevidim ništa loše u njihovim monitorima. 24 inčni izgleda bistrije al to nije do osvijetljenja već do kvalitete matrice. Iskreno nisam nikakav grafički profesionalac pa da je na meni na sudim al nemoš očekivat da u računalu od 8000kn bude profi monitor od 5000KN no ako ti baš triba nešto za prepress zašto nebi uključija dodatni pro monitor na kojem bi obrađiva fotografije ili video? iMac ima DVI izlaz.

iMac tradicionalno spada u consumer računalo jer je u Appleu napravljena super jednostavna podjela cijelokupnog asortimana u četiri bloka. No posljednji 24 inčni iMac je samo 10% slabiji od MacProa a puno jeftiniji a još dolazi kao puni paket tako da je posta i izbor Pro korisnika iako mu to nije bila namjena a to se odma vidi po glossy monitoru koji meni nikako ne paše jer nevolim svoju facu toliko da bi po danjem svijetlu stalno gleda svoj odraz. Ko se želim gledat upalit ću Photo Booth :)

Još me zanima dali ćeš uz taj DELL koji je po tebi bolji odabir dobiti: Airport tj 802.11n bežičnu mrežu, Bluetooth 2.1, iSight Web kameru, FireWire 800 sučelje...

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bijeli 20" ima ludilo monitor - i to su ukinuli bezveze. Valjda su graficari prestali kupovati macpro... Vjeruj mi 20" ekrani na novim macovima su katastrofa. Neupotrebljivi... stavljanje njih i izbacivanje starih je ogromna pljuska korisnicima. Grozan mi je stav tipa - nije to pro masina pa i netreba kvalitetan ekran, zadovoljiti ce se raja prosjekom, a nama parica u djep. Imac da je zadrzao stari ekran(koji je imao od 2004.g.) bio bi idealna mashina za graficare. Pro mashine su overkill i bacanje para.  - pro masine mislim da bi  se pokazale u video post produkciji. 

Gledao sam skoro sve jobsove govore (cak ih i skupljao) tako da su mi poznate fraze gde objasnjava podjelu na 4 vrste proizvoda i da nakon toga izbacuje rijec "power"... i smatram da nista od toga nije argument da je imac consumer proizvod. Imacovi su odavno dovoljno jaki da budu graficke radne stanice - ne kuzim zasto degradirati monitor. Samo zato da bi se ispunila neka fraza, ili zato da se racunalo ne bi koristilo na odrezeni nacin.  Inace firewire 800 je stvarno za konzumere. 

Trazim monitor da spojim na laptop i stvarno ne vidim nikakav razlog da bi uopce pomislio na cinema display. Nisu se mjenjali (osim cijene) od 2006.g., a na trzistu postoje kvalitetnije i dosta jeftinije alternative.

jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Još me zanima dali ćeš uz taj DELL koji je po tebi bolji odabir dobiti: Airport tj 802.11n bežičnu mrežu, Bluetooth 2.1, iSight Web kameru, FireWire 800 sučelje...

nechu, ali to je manje bitno za grafičku stanicu. i je dosta je jak taj iMac najjachi model, ali u procesima koji koriste sve jezgre (a dosta grafičkih je ili che)  koji su bliska budućnost ne može se mjerit sa 2 Xeona ni pod koju usporedbu tako da malo razmisli nemoj samo senzacionalistički upijat naslove imac 10% sporiji od macpro-a

evo prednosti della :

• Intel  Quad9300  2.5GHz, 6MB L2, 1333MHz FSB naspram core2dua

• 256MB nVidia Quadro FX570 naspram atiradeon hd2600pro

• jamstvo 36mjeseci! naspram 1godine garancije

• 4 mjesta za diskove i 500giga disk - 1disk od 320giga

• bolji mat screen bez defekata

prednosti imaca : firewire, bluetooth, airport, kamerica, industrijski allinone dizajn, iwork paket

neutralno: allinone može bit dvosjekli mach. ima prednosti, nema kabela. ali ako šta rikne teško se mjenja i nadogradivost je skoro pa nikakva. stavia bi i Osx možda ka prednost, ali za grafiku je xp pro ok tako da je to subjektivno.

apple ima problema sa tim 24" iMacovima  tj.ekranima eno ti svjedočenje od stotine ljudi tamo i ama baš svi imaju taj problem. a opet ovako dobien dellov 24" sa jako dobrim ocjenama, chitachem kartica, i brdo konektora koji koriste ljudi koji se bave grafikom i za to je namjenjen.

za grafiku ja mislin da nema dvojbe, za ostalo kako kome paše..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 0:07 (Thog).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Inari kaže...

Kod nas je također došao zakon da ti trgovac mora primiti natrag proizvod u roku 7 dana bez pogovora. Ako ti se to desi vrati ga nazad.
Daj molim te od kad to?
Krivo si si protumacio taj zakon vrijedi ukoliko je roba narucena tj kupljena preko online "opcije".
Tako da kupac nije vidio što kupuje i ima pravo na zamjenu ili povrat novca, dakle opcenito taj zakon vrijedi za kupovinu na "daljinu".
Dakle dođe vam narucena roba iz xxx ducana i to nije to šta ste narucili ili nešto fali nešto ne štima ili neki drugi klinac, tek onda mozete primjeniti ovaj gore zakon i to u roku od 7 dana. 

May The Force be With You DuDe!
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
  Nisam sve citao, nije mi se dalo. Samo sam preletio preko prve stranice al htio bih te upitati : ako su ti vec windowsi toliko dosadili zašto si nebi instalirao neku linux distribuciju s KDE okruženjem (rekao si da ti je bitna ljepota i dizajn pa evo pogledaj sta mozes
) koja je orjentirana na multimediju. Evo recimo imaš ubuntu studio koji služi baš za to što si ti naveo - obradu slike, zvuka i videa. Ako te zanima (a ništa te ne košta pogledati) skokni na http://ubuntustudio.org/
  Evo da citiram sebe.Smijeh. Mislim da ovo stvarno nije luda ideja s obzirom da covjek više nece da bude na windowsima   a zanima ga obrada slika, zvuka i videa.
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan
Darth Punisher kaže...
Inari kaže...

Daj molim te od kad to?
Krivo si si protumacio taj zakon vrijedi ukoliko je roba narucena tj kupljena preko online "opcije".
Tako da kupac nije vidio što kupuje i ima pravo na zamjenu ili povrat novca, dakle opcenito taj zakon vrijedi za kupovinu na "daljinu".
Dakle dođe vam narucena roba iz xxx ducana i to nije to šta ste narucili ili nešto fali nešto ne štima ili neki drugi klinac, tek onda mozete primjeniti ovaj gore zakon i to u roku od 7 dana. 

Žao mi je što si neupučen, ali zakon postoji već više od godinu dana. Kod svake kupnje zadnjih pol godine su mi rekli da robu mogu vratiti u roku 7-8 dana. Konkretno to su mi 4 puta rekli u HG Spotu i u Prosat notebook shopu kada sam kupovao laptop.

Ne odnosi se na nikakvu online narudžbu već za normalnu kupovinu u bilo kojem dučanu. Ako nešto s robom ne štima možeš ju vratiti u roku 8 dana bez odlaska na servis s njom kao što je prije bilo već su ti odmah dužni zamjeniti robu.

Use google!

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 2:45 (Inari).
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

apple ima problema sa tim 24" iMacovima  tj.ekranima eno ti svjedočenje od stotine ljudi tamo i ama baš svi imaju taj problem. a opet ovako dobien dellov 24" sa jako dobrim ocjenama, chitachem kartica, i brdo konektora koji koriste ljudi koji se bave grafikom i za to je namjenjen.

za grafiku ja mislin da nema dvojbe, za ostalo kako kome paše..

Gle, taj model je do sada prodan barem u nekoliko desetaka tisuća primjeraka i da je to stvarno tako Apple bi propao u 2 dana.
Žao mi je ljudi koji nalete na robu s greškom, al neka je pravovremeno vrate u dučan i traže ispravnu.

Dell je ok, al ga je ružno vidjet. Primjereniji je za rad u vinskom podrumu nego u uredu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 2:58 (Inari).
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
  Evo da citiram sebe.Smijeh. Mislim da ovo stvarno nije luda ideja s obzirom da covjek više nece da bude na windowsima   a zanima ga obrada slika, zvuka i videa.

Gle, nemoj ljude navlačit na taj drek, očito da nikog ne zanima kad nitko ne reagira i pomiri se s tim. Belji se To je kao da netko traži dobar auto i razmišlja o BMW-u (Mac) ili Fićeku (PC), a ti mu predložiš ovo.

Prije dvije godine je došao taj novi XGL od Novella i tada sam ga koristio i iako lijepo izleda, to je jedino kaj valja na Linuxu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 3:03 (Inari).
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
scorpion667 kaže...

Gle, nemoj ljude navlačit na taj drek, očito da nikog ne zanima kad nitko ne reagira i pomiri se s tim. Belji se To je kao da netko traži dobar auto i razmišlja o BMW-u (Mac) ili Fićeku (PC), a ti mu predložiš ovo.

Prije dvije godine je došao taj novi XGL od Novella i tada sam ga koristio i iako lijepo izleda, to je jedino kaj valja na Linuxu.

Jao koja glupost.Smijeh Procitaj prvi post autora ove teme pa vidi zanima li ga linux. A sto se tice te vaše rasprave Mac ili PC, tu vam nema pobjednika. Ja imam PC jer mi je bolji i praktičniji od Mac-a, a moj susjed ima Mac i misli obrnuto (njemu je ionako samo izgled važan). I nema tog sveca koji bi nas obojicu uvjerio u suprotno. Radio sam dosta puta na njegovom mac-u i izgled Leoparda mi se jako sviđa, al to je (kao i vanjština) većinom kozmetika. Za PC ima puno više softvera i to mu daje ogromnu, ali OGROMNU i najvažniju prednost.

P.S. nemoj ni ti ljude navlačiti na taj drek od MAC-a. Za razliku od tebe ja sam zagovarao jeftiniju, efikasniju i isplativiju alternativu. Tek sam sad skužio koliki si Apple fanatik: Nisi najvjerovatnije ni probao Ubuntu Studio a govoris da je drek. Svašta.
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 3:47 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

Tvoj prijedlog je zanimljiv

Al isto takva OGROMNA prednost u softveru je i između Maca i Linuxa

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
scorpion667 kaže...
  Nisam sve citao, nije mi se dalo. Samo sam preletio preko prve stranice al htio bih te upitati : ako su ti vec windowsi toliko dosadili zašto si nebi instalirao neku linux distribuciju s KDE okruženjem (rekao si da ti je bitna ljepota i dizajn pa evo pogledaj sta mozes
) koja je orjentirana na multimediju. Evo recimo imaš ubuntu studio koji služi baš za to što si ti naveo - obradu slike, zvuka i videa. Ako te zanima (a ništa te ne košta pogledati) skokni na http://ubuntustudio.org/
Ovo impresionira - nevjerojatno ispolirano izgleda... steta sto adobe CS3 ne radi na linuksu. Gledao sam ubuntu studio i radio sa gimpom i inkscape i nisu losi, ali jos uvjek daleko iz adobea. 

OFF topic: dali postoji dobar program za raditi sa rawovima na linuksu.
jesti i spavati
17 godina
neaktivan

Bibble Pro radi i na Linuxu. (Any 32-bit distribution using kernel version 2.4 or later)

Ako je to ono što si tražio.

http://bibblelabs.com/index.html

17 godina
neaktivan
Je to je to!.. i ispada da je super program, ali cini mi se da smo odlutali u off topic.
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Mac ili PC?

ok, mislim da je autor ove teme dobio hrpetinu svakojakih mišljenja, iskustava i ponajviše pljuvanja jednog ili drugog, zato bi molio modove da lockaju ovu temu, zato što sada služi samo za smapanje, prepucavanje fanboya, i uspoređivanje računala i OSova sa autima (kakve god to imalo veze jedno s drugim...). Mislim da je prva rečenica prvog Dadotovog posta najbolji odgovor: "Smatram kako je izbor čisto stvar osobne preferencije..."

tako da je moj savjet: kupi ili MacBooka ili mac minija (kao što si reko) pa probaj. Ja će najvjerojatnije kupiti Macbooka u jeseni pa da steknem mišljenje, a do tad se neću previše obazirati na tuđa.

uglavnom situacija u ovoj temi je ovakva ko na slici:

WAAAAAAA WAAAAAAA
There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
Radio sam dosta puta na njegovom mac-u i izgled Leoparda mi se jako sviđa, al to je (kao i vanjština) većinom kozmetika. Za PC ima puno više softvera i to mu daje ogromnu, ali OGROMNU i najvažniju prednost.

P.S. nemoj ni ti ljude navlačiti na taj drek od MAC-a. Za razliku od tebe ja sam zagovarao jeftiniju, efikasniju i isplativiju alternativu. Tek sam sad skužio koliki si Apple fanatik: Nisi najvjerovatnije ni probao Ubuntu Studio a govoris da je drek. Svašta.
Totalna glupost, kod Leoparda je prisutna  velika stabilnost, a ovo s kozmetikom mislim da si pomješao sa Vistom. Vista je kozmetički proizvod koji naizgled radi. A što se tiče tih programa koje imate, ti se sa Ubuntuom nemoj javljat, jedino kaj imate od programa je Open Office i konzolu za štancanje. Za Mac postoje ekvivalenti za sve programe, imamo čak i Adobe i Microsoft Office... i hrpetine drugih programa koje nikada neće postojati za Linux a postoje za Mac i PC.

Radio sam na unubtu-u, točnije Kbuntu-u i ne samo to već imam i original CD-e koji su mi stigli iz te sekte (možeš naručiti online pa dođe free). To je samo još jedna od bezbroj distribucija Linuxa koju sam probao i koja me razočarala.  Drž se ti linux foruma, a ovo je za Macovce (OS X) i PC-evce (Windows) tema.

Linux nikako nije jeftinija niti isplativija varijanta. OS je naizgled besplatan. No vrijeme koje pojede konfiguriranje i održavanje (kao i novci jer neće ga Linuxaši besplatno održavat nego će tražit i duplo veću plaću od Windows administratora, a i 10 x više ćete ga trebati)  višestruko pojede cijenu samog OS-a
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 12:25 (Inari).
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
Totalna glupost, kod Leoparda je prisutna  velika stabilnost, a ovo s kozmetikom mislim da si pomješao sa Vistom. Vista je kozmetički proizvod koji naizgled radi. A što se tiče tih programa koje imate, ti se sa Ubuntuom nemoj javljat, jedino kaj imate od programa je Open Office i konzolu za štancanje. Za Mac postoje ekvivalenti za sve programe, imamo čak i Adobe i Microsoft Office... i hrpetine drugih programa koje nikada neće postojati za Linux a postoje za Mac i PC.

Radio sam na unubtu-u, točnije Kbuntu-u i ne samo to već imam i original CD-e koji su mi stigli iz te sekte (možeš naručiti online pa dođe free). To je samo još jedna od bezbroj distribucija Linuxa koju sam probao i koja me razočarala.  Drž se ti linux foruma, a ovo je za Macovce (OS X) i PC-evce (Windows) tema.

Linux nikako nije jeftinija niti isplativija varijanta. OS je naizgled besplatan. No vrijeme koje pojede konfiguriranje i održavanje (kao i novci jer neće ga Linuxaši besplatno održavat nego će tražit i duplo veću plaću od Windows administratora, a i 10 x više ćete ga trebati)  višestruko pojede cijenu samog OS-a

1. ako je linux "sekta" tko ste to onda "Vi" da imate ovo i ono? Mac Panthers, možda?
2. imaju i Linux i Windows hrpetinu programa koja nikad neće postojati za OS X
3. ako si već koristio ubuntu, nauči prvo kako se zove
4. konfiguriranje i održavanje je jednostavno i brzo, ako znaš šta radiš. to je i bit linuxa. ljudska glupost i neinformiranost je glavni problem kod korištenja linuxa. uostalom on nije besplatan kao piva :)

i da te odmah pitam Inari, kako ću najvjerojatnije uskoro kupiti Macbooka zanimalo me dali s njim dolazi arogantnost i nepoštovanje? Ako su svi mac useri poput tebe, ne bih se želio svrstati u tu skupinu...
There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice