Imam snow leopard na kompu, skinuo za frenda koji ima mac..
E pitanje je sad kako ili s kojim programom spržit taj snow leopard na windowsima..? tnx :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam snow leopard na kompu, skinuo za frenda koji ima mac..
E pitanje je sad kako ili s kojim programom spržit taj snow leopard na windowsima..? tnx :)
Da ne otvaram novu temu mogu ovdje priupitat. Kod sebe imam neki MacBook, ne znam koja je verzija al je imao instaliran ovaj sistem, Snow Leopart. Medjutim sada ne moze da podigne OS i vjerovatno je potrebno izvrsit reinstalaciju. Imate li ikakvih savjeta uputstava kako to da uradim, jer nikad radio nisam.
Hvala
Da ne otvaram novu temu mogu ovdje priupitat. Kod sebe imam neki MacBook, ne znam koja je verzija al je imao instaliran ovaj sistem, Snow Leopart. Medjutim sada ne moze da podigne OS i vjerovatno je potrebno izvrsit reinstalaciju. Imate li ikakvih savjeta uputstava kako to da uradim, jer nikad radio nisam.
Hvala
Imaš instalacijski dvd?
Ako imaš ,jednostavno: boot sa dvd-a i reinstalacija su jednostavni - upališ laptop ,klikni i drži C tipku dok ti se ne pojavi izbor - hdd ili dvd. Idi na dvd i započni instalaciju ,u izborniku na gornjoj traci idi na Disk Utility i obriši (Erase) sistemsku particiju u HFS+. Kad to napraviš ,zatvori Disk Utility i vrati se u instalacijski iznornik ,izaberi tu particiju za sistem i kreni s instalacijom.
Ako nemaš dvd ,morat ćeš se potruditi i naći image dvd-a na netu. Zbog pravila foruma ,sorry ,nema linkova.
Za prženje ,na Windowsima (ako je sadašnji sistem neupotrebljiv) tu je UltraISO ,MagicISO ,TransMac ..... and so on.
Nakon što spržiš dvd ,postupak je isti.