Vjerujem kako je pitanje iz naslova dalo natuknuti o ćemu se radi. Imam napraviti seminarski rad na temu "Softver i podijela softvera"
Evo kako stoje stvari, pa me zanima Vaše mišljenje!
Budući da je rečeno da ja moram sam osmisliti podjelu softvera, tj. da se ne moram držati strogo one podjele na 3 dijela! Tako da u podjelu moraju biti uključeni suvremeni aspekti gledanja na softver. Točnije, u podjelu moraju biti uključeni platforma kojima je softver namjenjen, mašine na kojima radi, cijena (free ili ne), također i klaud aplikacije.
Sada me zanima kako biste vi to zgurali u 4-6 glavnih kategorija? Ja sam osmislio ovako:
za hardware
=> za PC
=> za laptope
=> za tablete
=> za smartfone
=>__________
za platformu
=> Windows
=> Linux
=> MAC OS
=> Android???
=> Win Phone
=> Synbian
=> iOS
Cijena
=> visoki budžet
=> sredni budžet
=> mali budžet
=> trial verzije
=> freeware verzije
=>_____________
Namjena
=> internet
=> desktop (optimiziranje desktopa)
=> multimedija
=> utility
=> sigurnost
=>________
Cloud
=> free aplikacije
=> pay aplikacije
=> web servisi
=> __________
To je više manje to kako sam ja osmislio!
Sad me zanima da li bi trebalo ubaciti još kakvu podjelu?!
Da li bi trebalo za kategoriju telefona i njihovih aplikacija dodati još jednu glavnu kategoriju?! (nekako mi se čini da bi trebalo dodati neku kategoriju)
Da li bi trebalo na prazne crte dodati još nekakvu podjelu? Dal treba izbaciti ovu kategoriju cijena? Kako nazvati kategoriju "za hardver"? Da li je ok ova cloud podjela?
Molim Vas da mi date dodatne sugestije!!! I također je hitno tako da vas molim da to bude što je prije moguće ;)