Pozdrav
Učim o DNS serverima po nekim materijalima, te sam naišao na nerazumjevanje.
Konkretno radi se o jednom dijelu testnog ispita, gdje je postavljeno pitanje. Ja sam na to pitanje krivo odgovorio te dobio obrazloženje koje ne razumijem.
Konkretno evo objašnjenja(mislim da pitanje nije ni bitno, sve se može shvatiti iz obrazloženja):
To prevent local DNS queries from being sent to Internet DNS servers, you need to create a root zone on your internal DNS servers. Configure DNS servers for child domains to point to your local root DNS server.To enable Internet DNS resolution, configure conditional forwarding on the internal root DNS server.
E pa sad, zadnja rečenica mi nije jasna.
To enable Internet DNS resolution, configure conditional forwarding on the internal root DNS server.
Znači ako sam ja iskonfigurirao root zonu na serveru, to znači da je taj server glavni, ono što može resolvat će resolvat, ono što nemože vratit će error, jer root server ne ide nikamo dalje sa requestom, on misli(i postavljen je da misli) da je glavni i priča je završena. Nije mi jasno kako interni DNS server neke domene koji ima root zonu može requestati nešto dalje od Internet DNS root servera? A kamoli postaviti nekakve conditional forwarding.
Ovu priču sam provjerio i kod sebe. Imam Win2k3 server i postavio sam mu root zonu. Nakon toga htio sam postaviti conditional forwarding, međutim sve opcije u tomu su bile diseblane.(što je i normalno, jer je server root)
Pitanje glasi? Je'l sam ja tu krivo nešto skopčao ili je greška u obrazloženju?
Hvala.