Pozdrav...
Čitao sam u jednom mailu dok sam imao game server u najmu da je moguće napraviti nekakav ugovor s providerom da vam se umanjuje raćun za internet ukoliko imate veliki internet promet odnosno čak da postoji mogućnost da još i zaradite s strane.
Sad mene zanima dali je moguće napraviti tako nešto i kolka je u tom slučaju cijena (zarada) po megabajtu uploada???
Detalji o mailu ukrato "NEOBAVEZNO ZA ČITATI"
Dakle da malo pojasnim o ćemu se radilo... Dakle taj hosting su napadali "hakeri" ddos napadom i stalno su nam se rušili serveri.
Imali smo privatan forum među nama "userima" i javio se taj jedan haker koji je rekao da će se napadi nastavit dok admin ne smanji cijene jer ima zaradu od internet prometa i još što mu mi plaćamo....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nigdje logike...
kako da ne?
Provideru radiš promet
Kako facebook od jednog like-a ima zaradu od 1$... ne računam na takvu zaradu.
kako da ne?
Provideru radiš promet
Pa zar nije po nekoj logici provideru vise u interesu da ti radis manji promet, da ne opterecujes parice i centralu.
Zivis u svijetu maste?
Dobro kakva je onda uopće isplativost držanja servera? Osim zarade na reklamama
Dobro kakva je onda uopće isplativost držanja servera? Osim zarade na reklamama
Pa zarada od ljudi koji ti placaju da hostas njihove web stranice, game servere, bilo sto..
EDIT- cini mi se da ne razumijes terminologiju bas. Dakle, ljudi tebi plate, ti hostas stranicu na racunalu (serveru) koji je spojen na mrezu vrlo visokih upload/download brzina (upload posebice), te je tvoje racunalo (server) upaljeno 99% vremena u danu.
Nije baš da ne razumijem tehnologiju nego mi nije jasna onda svrha npr. vimeo.com jednostano nema reklama.
Dođeš, logiraš se, uploadaš video i to je to. Zašto bi neko držao server i održavao, s tim još i plaćao interent promet ako nema zaradu?
Nije baš da ne razumijem tehnologiju nego mi nije jasna onda svrha npr. vimeo.com jednostano nema reklama.
Dođeš, logiraš se, uploadaš video i to je to. Zašto bi neko držao server i održavao, s tim još i plaćao interent promet ako nema zaradu?
Biznis vode su jako, jaaaaaaaako duboke vode...
Ok tnx