Xonar D2 ima digitalne izlaze, meni trebaju RCA (analogni) izlazi. Možda neka starija Audigy sa onim rackom to ima? Nisam u poslu sa zvučnim karticama i googlanje daje samo neke bijesne (300$+) primjerke.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Xonar D2 ima digitalne izlaze, meni trebaju RCA (analogni) izlazi. Možda neka starija Audigy sa onim rackom to ima? Nisam u poslu sa zvučnim karticama i googlanje daje samo neke bijesne (300$+) primjerke.
ovak nekaj?
http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-labs-audigy-2-oglas-7938963
Ovi RCA konektori su ulazi. Meni trebaju izlazi (želim spojit zvučnu na pojačalo bez onih 3.5mm->2x chinch adaptera).
Probaj sa externim DAC-ovima poput HRT Music Streamer II ili NuForce uDac2
Pozdrav!
Htio bih kupiti zvučnu karticu koju bih primarno koristio za editiranje zvuka, pisanje glazbe i slušanje glazbe. Koristim samo headset i planiram kupiti novu jer mi sad mikrofon hvata nekakvo beepanje (nigdje na internetu ne nalazim rješenje) koje me užasno smeta.
Ne znam raspon cijena, ali ne bih baš pretjerivao (800-injak kuna, možda?) te mora biti dostupna za kupiti u HR.
Pozz.svima!!
kupio sam asusovu xonar dg 5.1..
Ful sam zadovoljan sam ovom karticom i njenim mogućnostima,osobito što sam do sada bio na nekoj inegriranoj zvučnoj kartici.
Zvuk na slušalicama je fenomenalan..
Imam 2 pitanja..
S obzirom da su mi zvučnici Logitech X-210 postali usko grlo za ovu karticu,ja bi je probao spojiti sa svojom linijom (i prje sam je spajao),ali sada bih pokušao spojiti preko optike (spdif)..
http://i43.tinypic.com/ip0gwg.jpg
1.Da li dobijam preko tog spajanja puno bolji zvuk i koliko košta takav kabl..
2.Buni me što je i na zvučnoj i na liniji "digital out"!!Šta ne bi trebao jedan biti "digital in"??
Oprostite početniku,ako vam se pitanja čine smješna..
Da, ako su oba digital out nemožeš spojiti. Inače optički tj. spdif prenosi digitalni signal, dakle ako ideš optikom iz zvučne to ti je isto kao da ignoriraš zvučnu, pošto je cijeli smisao zvučne digitalno analogno konvertiranje tj. DAC.
Da, ako su oba digital out nemožeš spojiti. Inače optički tj. spdif prenosi digitalni signal, dakle ako ideš optikom iz zvučne to ti je isto kao da ignoriraš zvučnu, pošto je cijeli smisao zvučne digitalno analogno konvertiranje tj. DAC.
Znači nema potreba za spajanjem preko optike!??
Ako želiš koistit kvalitetniji DAC od same zvučne onda koristi optiku ili coax!
Ovi RCA konektori su ulazi. Meni trebaju izlazi (želim spojit zvučnu na pojačalo bez onih 3.5mm->2x chinch adaptera).
-nepotrebno, koristi kabel 3.5-chinch.. /tj adapter kabel ali bez adaptera. - osim ako postoji konkretniji razlog.
Znači nema potreba za spajanjem preko optike!??
Tako je, kao što je kolega gore rekao, optika ide jedino ako imaš nekakvi kvalitetniji uređaj od svoje zvucne u koji želiš poslati nepromijenjeni digitalni signal iz kompjutera.
Sorry na davljenju,laik sam u ovoj oblasti..
Inače imam Logitech zvučnike X-210(sateliti 2x5w i subwoofer 15w RMS),a sada bih karticu spojio na kućno kino koje ima zvučnike od po 10w svaki te woofer od 30 W..
I da ne zaboravim na kućnom kinu piše 96kHz/24-Bit Audio D/A Converter..
radi se o "Sanyo"kućnom kinu iz 2002 al i dan dans odlično šljaka.
To u principu znači da kućno kino ima svoju zvučnu, dakle trebaš vidjeti da li postoji "optical in" u kućnom kinu i tada možeš prespojiti optički kabel iz zvučne u kućno kino, ali tada praktički nemaš koristi od zvučne u kompu.
To u principu znači da kućno kino ima svoju zvučnu, dakle trebaš vidjeti da li postoji "optical in" u kućnom kinu i tada možeš prespojiti optički kabel iz zvučne u kućno kino, ali tada praktički nemaš koristi od zvučne u kompu.
Dakle,ova asusica bi mi u compu služila više manje kao "transporter" zvuka do kućnog sa DAc-om!!
Ne bi bilo nekog izrazitijeg poboljšanja zvuka??
Dakle,ova asusica bi mi u compu služila više manje kao "transporter" zvuka do kućnog sa DAc-om!!
Tako je.
M-Audio Audiophile 2496 je najjeftinija za koju znam da ima RCA izlaz i ulaz, nađu se za oko 300 kn na Njuškalu, nove su nešto manje od 600 kuna.
Tako je.
U ozbiljniji setupim kvalitetna zvučna sa dobro odrađenim spidif izlazom ima svoju svrhu,ali kod tebe to ne!Jedino što može bit da dotična zvučna ima bolji DAC od onog u kučnom kinu!!
ovako: računalo od frenda -MB Asrock 770 extreme3 s integriranim audio chipom creativeSoundBlaster X-Fi RealtekACL892.
Lupio je grom blizu njegove kuće, od tada mu ne radi sistem 7.1 SL, naime radi 5 od 7. Greška nije u liniji(probali je kod mene, imam istu MB al koristim stariju CreativeLabs karticu), probali smo i mijenjat kanale, nije do linije. Probali sve i svašta, a radilo je do grom-eventa. Ponavljam: kod mene na intg zvuku linija radi besprijekorno. Jeli moguće da je do konektora u MB, jer na svZelenom(koji prenosi SL) imam osjećaj da "ne leži dobro"drugačije uklizava u jack od drugih. Htio bih mu to napraviti što bezbolnije, kad mu kažem 200kn za polovnu audio karticu nije puno, samo prevrne očima i kaže..ma onda nek ostane ovako(a vidim da ga nervira)a ja mu kupio računalo pa osjećam obavezu. Neznam kopat po tim dijelovima matične, nisam nikada prije, a i jeli moguće šta skužit uopće? I nevjerojatno mi je da rikne samo SL kanal, a drugo ostane pošteđeno..kad gledam po ploči, ništa nije crno, napuhnuto, sve ko novo.
Neka solucija?
ekipa, trebala bi mi kakva zvučna kartica. trenutno imam integriranu Gigabyte HD audio.ako treba još kakv info oko hardwarea, recite.
zvučnici su logiji z623, koji su spojeni na komp, a nekad komp spajam na tv preko HDMI-a.
cijena do kakvih 300-350 kn
gledao sam u linksu ovako nešto:
Jel to ok? ili ima nekaj bolje?
Pozdrav,
da li se "isplati" kupit neku asusovu zvucnu do 300-tinjak kn. Trenutno koristim integriranu sa Asus P8-Z68 V-Pro , Logitech Z4 i slusalice Sennheiser HD202 , Hocu li osjetiti razliku?
Glavna namjena je slusanje glazbe (format uglavnom .flac) i filmovi, igranje ponekad, koristim uglavnom zvucnike, rijetko slusalice.
Hvala
Ja na svojoj X58-UD5 maticnoj imam isto Realtek High Definition Audio zvucnu karticu kao i ti na svojoj ASUS-ici ! Kada sam presao sa te integrirane zvucne na Creative Labs Xtreme Gamer , razlika je nebo i zemlja ! Kvalitetniji , bogatiji , zvuk sa pregrst opcija i podesavanja , svakakvih razlicitih modova ... ! Koristim ju u kombinaciji sa Logitech G51 !
Vise se ne zelim vratiti na integriranu zvucnu karticu !
Pozdrav,
da li se "isplati" kupit neku asusovu zvucnu do 300-tinjak kn. Trenutno koristim integriranu sa Asus P8-Z68 V-Pro , Logitech Z4 i slusalice Sennheiser HD202 , Hocu li osjetiti razliku?
Glavna namjena je slusanje glazbe (format uglavnom .flac) i filmovi, igranje ponekad, koristim uglavnom zvucnike, rijetko slusalice.
Hvala
Da, isplati se. Xonar DGX ili DG (biraj hoćeš PCI-E ili PCI). Razliku ćeš osjetiti, ogromnu, pogotovo na slušalicama. Na zvučnicima nešto manje, ali da.
Pozdrav, evo kopao sam neki dan po PC dijelovima i u kutiji nasao zvucnu, tocnije ovu: http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-Audigy-SE-PCI/M/B000LP0R3E.htm , pa me zanima kakva je i jel bi davala bolji zvuk od ove na maticnoj?
Pozdrav, evo kopao sam neki dan po PC dijelovima i u kutiji nasao zvucnu, tocnije ovu: http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-Audigy-SE-PCI/M/B000LP0R3E.htm , pa me zanima kakva je i jel bi davala bolji zvuk od ove na maticnoj?
To ti je izvrsna zvučna, puno bolja od bilo koje integrirane...
Ok thx, onda cu je ugradit :D , dobro da sam iso malo kopat, nebi ni znao da je imam.
Nista od toga, VaporXica mi je prekrila oba PCI utora :(
Prodaj zvučnu. Ili mijenjaj matičnu. Ili si stavi u drugi komp. Ili uzmi drugu grafu.
Prodaj zvučnu. Ili mijenjaj matičnu. Ili si stavi u drugi komp. Ili uzmi drugu grafu.
Prodat mogu, maticnu bi mozda mogo promijenit, uzet neku Z77 (ak se isplati) ili cu stavit u drugi komp, ali grafu ne mijenjam, btw kolko bi mogo dobit za tu zvucnu?