Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 638.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
anarchyST kaže...
lovranac kaže...

koju zvučnu karticu bi mi preporučili za oko 300 kn, imam zvučnike x530, ne igram igrice, samo muzika, filmovi i serije

Asus Xonar DG

geek_boy1 kaže...

postoje li driveri za ovu zvucnu karticu genius sound maker 5.1 ?? win 8

Postoje. Evo ih na dnu ove stranice http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=40&ID=30&ID3=80

da li bi se isplatilo uzet neku polovnu xonar ds ili xtreme music?

koja od te dvije bi bila bolja za filmove?

14 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

ima neki znalac da mi kaze kakava je audigy 2 zs (7.1) danas i treba li to cudo mjenjati?  sluske su sinh 210 a zvucnici corsair 2500 (2.1) ima li nesto na cemu bi to zvucalo bolje za neku normalnu cijenu ili se ne isplati mjenjat?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako provjeriti koja mi je integrirana zvučna kartica na laptopu? Gledao sam Control panel, My Computer->Properties te sam instalirao Speccy i nigdje nisam našao kako se zova kartica. Zanm samo da mi je instaliran Realtake HD manager.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dali mi može neko reć koji je ovo model zvučne kartice i dali vrijedi išta i koliko ako vrijedi, jer se ja u to nimalo ne razumijem, hvala unaprijed!?

PS: Ispričavam se na kvaliteti slika, slikano je s mobitelom, ali mislim da se vidi sve bitno!? 

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 20:19 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pise ti na njoj:

live!5.1

mozda 80-tak kn na njuskalu
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

napokon sam odlučio uložiti u zvučnu karticu,imam Logitech X540 zvučnike i slušalice Razer Carcharias ,znači treba mi ponajviše za filmove i 5.1 zvuk dok ih gledam,onda igre i glazba,u biti za sve ,molim pomoć pri izboru ove 3,znači ASUS XONAR DG, ASUS XONAR DS ili Asus Xonar DGX ,hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 19:21 (john_ryder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lovranac kaže...

da li bi se isplatilo uzet neku polovnu xonar ds ili xtreme music?

koja od te dvije bi bila bolja za filmove?

Obje su odlične za tu namjenu i cijenu (već od 200kn polovne), koristim Extreme Music godinama zbog široke podrške za Dolby tehnologije. Radi odlično.

=xfact= kaže...

ima neki znalac da mi kaze kakava je audigy 2 zs (7.1) danas i treba li to cudo mjenjati?  sluske su sinh 210 a zvucnici corsair 2500 (2.1) ima li nesto na cemu bi to zvucalo bolje za neku normalnu cijenu ili se ne isplati mjenjat?

Odlična po meni. Ako koristiš daniel_K drivere tj. softverski paket sa proširenim opcijama, još bolja. Da idem na nešto jače, ispod vrhunskih Xonara ne bi gledao - što se trgovina u Hrvatskoj tiče.

bruno03 kaže...

Kako provjeriti koja mi je integrirana zvučna kartica na laptopu? Gledao sam Control panel, My Computer->Properties te sam instalirao Speccy i nigdje nisam našao kako se zova kartica. Zanm samo da mi je instaliran Realtake HD manager.

U Realteku koliko se sjećam ima neki info prozorčić ili gumb, ovisno o inačici softvera - pa ti pokaže koji codec imaš. Provjeri u njihovom Control Panelu.

Ivsa kaže...

Dali mi može neko reć koji je ovo model zvučne kartice i dali vrijedi išta i koliko ako vrijedi, jer se ja u to nimalo ne razumijem, hvala unaprijed!?

PS: Ispričavam se na kvaliteti slika, slikano je s mobitelom, ali mislim da se vidi sve bitno!? 

Danas nažalost više ništa, ili veoma malo - već za 30kn ih je bilo po njuškalu. Upitna i driver-podrška za Vistu, W7 itd., trebalo bi kemijati i 3rd party drivere tražiti.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

napokon sam odlučio uložiti u zvučnu karticu,imam Logitech X540 zvučnike i slušalice Razer Carcharias ,znači treba mi ponajviše za filmove i 5.1 zvuk dok ih gledam,onda igre i glazba,u biti za sve ,molim pomoć pri izboru ove 3,znači ASUS XONAR DG, ASUS XONAR DS ili Asus Xonar DGX ,hvala.

Xonar DS od te tri bi bio moj izbor.

16 godina

Gladao sam pod information u Realtake  HD manager-u i dobio sam samo verziju drivera

15 godina
neaktivan

Piše ti - ALC272.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Je li to šta vrijedi??

15 godina
neaktivan
bruno03 kaže...

Je li to šta vrijedi??

Odraditi će posao. Uz pomoć SRS Audiolab HD ili nekog drugog softvera se da izvući više. Obični softverski paket je vrlo skroman u opcijama i uglavnom su beskorisne, više štete nekoj zvučnoj slici nego doprinose.

Prosječna lap zvučna novije generacije sve u svemu.

15 godina
thedream kaže...
john_ryder kaže...

neki poseban razlog?

15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...
thedream kaže...
john_ryder kaže...

neki poseban razlog?

dg ti nece davati surround u svim igrama

ds je stvarno best buy, imam je osobno i topla preporuka

http://soundcloud.com/apoteka
16 godina
Ivsa kaže...

Danas nažalost više ništa, ili veoma malo - već za 30kn ih je bilo po njuškalu. Upitna i driver-podrška za Vistu, W7 itd., trebalo bi kemijati i 3rd party drivere tražiti.

Još jedno pitanje, kakva je u usporedbi s integriranom zvučnom na ASUS Maximus GENE V, jel vrijedi šta da ju ukapčam, il da ju poklonim nekom?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

neki poseban razlog?

Ima dosta naprednijih mogućnosti i neke podrške u odnosu na DG, i izmjenjiv glavni OPAMP.

13 godina
neaktivan

evo posto sam imao nekih drugih novcanih izdataka zvucna je morala pricekat..
no zato sam sad spreman izdvojit i vecu sumu nego prvotno planirano (600kn)
ugl. molim pomoc!

dilema je sljedeca:
Creative Labs X-Fi SURROUND 5.1, ext USB
ili
M-AUDIO Audiophile 2496

naravno tu je i vasa preporuka!

ako ista pomaze.. zvucnici koje posjedujem su M-AUDIO AV40!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Reprodukcija i recording glazbe - M-Audio jedini logičan izbor. Neki all-round sa podrškom za Dolby tehnologije, EAX HD itd., X-Fi.

Kompromis - neki od jačih Xonar modela. D1 primjerice.

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_D1/

AV40 neće ostati kratkih rukava s njom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
b4rt!mej kaže...

Sve preporuke za Audiophile 2496.
Možeš i proći jeftinije, gledao sam danas malo oglase, i naletio na dotičnu, staru godinu dana, ispravnu, za 200 kuna. To je debelo ispod cijene.
Ostala mi je još jedna u stroju na poslu, odradila je svoj posao, sad služi samo za preslušavanje glazbe...

Uglavnom, to je to. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
thedream kaže...
bruno03 kaže...

Je li to šta vrijedi??

Odraditi će posao. Uz pomoć SRS Audiolab HD ili nekog drugog softvera se da izvući više. Obični softverski paket je vrlo skroman u opcijama i uglavnom su beskorisne, više štete nekoj zvučnoj slici nego doprinose.

Prosječna lap zvučna novije generacije sve u svemu.

Koliko je zvučna Asus Xonar U3 bolja od moje? Jeli se isplati nadogađivat?  

15 godina
neaktivan

A gle, ima SPDIF-out, ima pojačalo ugrađeno za slušalice, koje vidim koristiš, ima GX2.5 podršku za 3D efekte u igrama tj. ASUS-ov pandan EAX-u od Creativea, vrlo vjerojatno ima viši SNR od zvučne ugrađene u lap, sve u svemu bolje je i kompletnije rješenje.

Sad sve ovisi da li imaš viška novca i treba li ti uopće takvo što? Ako si zadovoljan sa zvučnom u laptopu, odgovor je ne. Ako ti je zvuk tih na slušalicama, ili određeni zvukovi u igrama tiši, ili pak kompletno nedostaju, filmovima također, možda nadogradnja i nije tako nerealna opcija.

Ja da koristim isključivo slušalice kao sredstvo reprodukcije zvuka sa laptopa išao bi na ovakav upgrade, zbog pojačala, a onda naknadno ostalog HW i SW dijela.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

evo opet moram gnjavit...

ugl. uzeo sam gore navedenu audiophile 2496
problem je sto je na njoj samo rca input i output, a moji av40 zvucnic se spajaju preko 3.5 jacka! -.-
to znaci da moram uzet adapter sa rca na 3.5mm?? jeli to ovaj?

sloven sam, belac, slobodni strelac. za savki slucaj jos uvek samo svoj.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 1:12 (b4rt!mej).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Yep, bit će malo kemije ali rezultat je u konačnici bitan. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Koja je svrha tih pojačala za slušalice? Jeli one daju bolji zvuk ili samo veću glasnoću?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja imam OVU-poluProfi, malo je starija al me služi izvrsno i za klavir i za igre a bogami i za slušat

nije ni skupa (mislim da sad i manje košta)- zato je preporučujem

Cubase ju je odmah prepoznao, samoM-Audio studio malo teže, morao sam tražit po njihovim stranicama neki glupašni patch(ne sjećam se više)

Life is like a penis - simple, soft, relaxed and hanging freely. Then women make it hard.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 10:22 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
b4rt!mej kaže...

evo opet moram gnjavit...

ugl. uzeo sam gore navedenu audiophile 2496
problem je sto je na njoj samo rca input i output, a moji av40 zvucnic se spajaju preko 3.5 jacka! -.-
to znaci da moram uzet adapter sa rca na 3.5mm?? jeli to ovaj?

AV40 imaju cinch (rca) ulaze. 2496 imaju cinch izlaze. Kupi cinch-cinch kabel, košta dvadesetak kuna, pa spoji, da izbjegneš prijelaze.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan

je kolega.. u pravu si!
tek sad vidim da imam rca to 3.5mm iz zvucnika u komp! :D

no sad me muci ispravnost navedene zvucne...
morat cu kod frenda isprobat pa da vidim dal su mi crne slutnje istinite! -.-

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
b4rt!mej kaže...

no sad me muci ispravnost navedene zvucne...
morat cu kod frenda isprobat pa da vidim dal su mi crne slutnje istinite! -.-

Zašto, što se dešava? Imao sam dvije, nikad nikakvih problema, a stare su k'o biblija... dobro, ne baš toliko... :)

17 godina
bruno03 kaže...

Koja je svrha tih pojačala za slušalice? Jeli one daju bolji zvuk ili samo veću glasnoću?

Ovo drugo - a u slučaju da izlazna impedanca kartice varira ako je opetrećenje veće, onda i kvaliteti zvuka.
Nisam nikad spajao slušalice na line out, niti neću - u najmanju ruku imam pojačalo u zvučnicima, ako već ne neko odvojeno. 

15 godina
neaktivan

Moguće i da je na krivi par RCA straga spojio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice