Pozdrav! Znam da ima mnogo ovakvih tema ali stvarno mi je hitno! Danas sam otvorio kučište i ono ventilatori prašnjavi, jedva se okreću. Kupio sam neki coolermaster ventilator prije 4-5 mjeseci i uopće nisam zadovoljan njime. Dakle trebam dva kvalitetna 80mm ventilatora iz linksa po mogučnosti 50-80 kn. jedan za stražnji dio kučišta jedan za bočni. E sad me muči još nešto. Naime kad skinem masku prednjeg djela kučišta jasno vidim još jedno mjesto za ventilator ali 120mm. E sad jeli pametno stavljat na taj dio ako je on zatvoren sa jedne strane? Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E sad me muči još nešto. Naime kad skinem masku prednjeg djela kučišta jasno vidim još jedno mjesto za ventilator ali 120mm. E sad jeli pametno stavljat na taj dio ako je on zatvoren sa jedne strane? Hvala unaprijed.
Ako je to mjesto predviđeno za 120mm vent onda je valjda pametno ! S koje strane je zatvoreno ? Moze slika ?
Misliš na prednjoj maski nema rupa za taj ventilator,u tom slučaju mislim da nema smisla tu staviti jer nema od kuda vući zrak.
Većina kućišta dolje na prednjoj masci imaju rupu, to je dovoljno zraka za ventilator.
Ako se slabo okrecu ti koje vec posjedujes, ne bi bilo lose da ih podmazes malo.
Dakle. Ovo je kučište. Kad se skine prednja maska ostane 4 cm praznoga. Tu mislim stavit ventilator, na stražnji dio kučišta i na bočni. Namjeravam danas otić do linksa i kupit te ventilatore i zvučnu karticu. Imam neki coolermaster ventilator na stražnjoj strani kojega sam kupio otprilike prije 3-4 mjeseca i sav je prašnjav.
Tu 120mm vent nece imat neku svrhu ako mora puhat kroz te rupice , ja ga nebih stavljao !
Tu 120mm vent nece imat neku svrhu ako mora puhat kroz te rupice , ja ga nebih stavljao !
On ide sa unutrašnje strane a i otvorio sam na jednom djelu prednje strane tako da ima protok zraka.
Aha , onda ga stavi . Ja kod svojeg prednjeg 230mm venta isto imam rupice , ali veće i gušče !