Kako izmjeriti potrošnju struje kompa

poruka: 14
|
čitano: 11.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ovak kako izmjerit koliko mi troši struje na 1 sat......

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To i mene zanima  {#}

Ja pomognem, ti stisneš hvala.

1 0 hvala 0
17 godina

Kupit mjerač za utičnicu?

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Uzmete watmetar i mjerite. Sada su barem jeftini da ne mogu biti jeftiniji.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupi wattmetar...

edit kasnim

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 22:24 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a baš da su jeftini nisu ako su u oglasniku 300 kn i to ko zna koliko staro i to koliko onda u dučanu 1300 kn...xddd....

http://www.njuskalo.hr/nauticka-oprema/wattmeter-zetagi-oglas-2417460

jel imate neki link da mi date da vidim koliko love košta, ako ima neki do 150 kn super ali 300 kn za to čudo nedajem, ako ima neki mjerać do 2 kw-oni nebi trebalo bit skupi, valjda mi komp netroši 2 kw na sat....xddd

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako izmjeriti potrošnju struje kompa
deus-ex resolution kaže...

a baš da su jeftini nisu ako su u oglasniku 300 kn i to ko zna koliko staro i to koliko onda u dučanu 1300 kn...xddd....

http://www.njuskalo.hr/nauticka-oprema/wattmeter-zetagi-oglas-2417460

jel imate neki link da mi date da vidim koliko love košta, ako ima neki do 150 kn super ali 300 kn za to čudo nedajem, ako ima neki mjerać do 2 kw-oni nebi trebalo bit skupi, valjda mi komp netroši 2 kw na sat....xddd

Pa di ti gledaš, govorim o ovim običnim kućnim. Kao npr ovaj... i slični njemu. Novi su od 100-200kn, imaš ih na bacanje, ja sam ih u Metrou kupio kad su bili na akciji skoro badava.

EDIT: Evo ti i jedan polovni, 100kn. Ali ima ih sigurno i novih, samo treba ubost akciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 22:47 (miki1981).
14 godina
neaktivan

našao sam ovu stranicu....i uneso sam svoje komponente i kaže mi da mi je potrošnja od 210-260w, jeli je to moguće, mislim jeli je to malo ili puno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

našao sam ovu stranicu....i uneso sam svoje komponente i kaže mi da mi je potrošnja od 210-260w, jeli je to moguće, mislim jeli je to malo ili puno....

da znamo koje komponente imaš mogli bi razgovarati... daj mi link stranice?

15 godina

Ne moće tebi neka stranica reć kolika ti je potrošnja. Kako neka stranica zna koliko ti opterećuješ proc, ili GPU, koliko roštaš po diskovima, kakav monitor koristiš itd itd...

Potrošnja kompa je jako ovisna o načinu na koij ga se koristi tj o poslu koji se na njemu radi. Ako surfaš troši manje, ako imaš grafu i igraš neku normalnu igru troši više, ako ti je ocan proc i grafa i dereš po nekoj zahtjevnoj igri troši još 3 puta više itd itd. Ako si poisključivao en savere troši više, ako ih imaš uključene onda dok ne radiš ništa zahjtevno troši stvarno mizerno malo itd itd.

I jedini način da saznaš pravu potrošnju jer uređaj za mjerenje potrošnje kao što smo ti gore preporučili. I preko njega ukopčaš komp i monitor, i printer ili sve za što želiš saznati ukupnu potrošnju, i radiš na kompu ono što inače radiš, i vidiš točno. Ili recimo želiš saznati koliko je kad igraš, pa onda ga resetiraš (mjerač) i samo igraš sat vremena i onda pogledaš itd itd. uglavnom različite situacije različite potrošnje.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

da znamo koje komponente imaš mogli bi razgovarati... daj mi link stranice?

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

intel core 2 duo 8200

nvidia geforce 9600 gt

i 2 ploćice rama ddr2

1hdd 7200 o/min

1 DVD-RW/DVD+RW Drive

nemam pci cards

pci-e x16 to je grafička znaći 1 kartica

usb 4 priključeni su mi 4 stvari na usb

nemam fan controler

nemam nijedan fan... osim što su na grafi i procu al to se neračuna nego pita se za ventilatore od kučišta al to nemam jer sam skinuo jer se pokvrario....

i to je too

i sad mi kaže min 284 w

max 334 w

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 9:20 (deus-ex resolution).
15 godina

Koliko ja vidim to ti računa koje bi napajanje trebao uzeti. A ne min i max potrošnju. Daj mi reci odakle si izvukao podatke o min i max potrošnji tvog računala na toj stranici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Koliko ja vidim to ti računa koje bi napajanje trebao uzeti. A ne min i max potrošnju. Daj mi reci odakle si izvukao podatke o min i max potrošnji tvog računala na toj stranici?

hahah nisam ni gledao vidim veću cifru i manju cifru pa sam onda mislio da je to to...a ako je za napajanje onda ok....hvala, a za potrošnju ču kupit onaj mjerač i vidjet ču

kad uzmem taj mjerač kaj onda moram bit na njemu 1 sat i onda kad proče sat vremena onda pogledam koliko je potrošio stuje u sat vremena

a ako pogledam za 8 sati onda če mi reč koliko je potrošio struje u 8 sati, jel to tako ide ili?

15 godina
miki1981 kaže...

hahah nisam ni gledao vidim veću cifru i manju cifru pa sam onda mislio da je to to...a ako je za napajanje onda ok....hvala, a za potrošnju ču kupit onaj mjerač i vidjet ču

kad uzmem taj mjerač kaj onda moram bit na njemu 1 sat i onda kad proče sat vremena onda pogledam koliko je potrošio stuje u sat vremena

a ako pogledam za 8 sati onda če mi reč koliko je potrošio struje u 8 sati, jel to tako ide ili?

Ovi što sam ih ja sebi uzeo imaju nekoliko modova, a mislis da tako imaju svi ovi jeftinjaci. Znači imaš tipkice i stišćeš a on ti pokazuje redom: trenutnu potrošnju, potrošnju od kad je zadnji put resetiran, potrošnju ukupno i još 1 ili 2 stavke koje mi nisu bile bitne. znači pokazue ti ono što ti želiš.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice