Ili Arctic Silver 5.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može preporuka top 3 hladnjaka za i7 3930K (LGA2011) za clock do 4GHz i 2 top termalne paste?
Neka mi se jave iskusni, a ne amateri, hvala...
Moja preporuka je Noctua NH-D14 koji je ponajbolji zracni hladnjak , no mozes uzet i nesto jeftiniji Spire Thermax III koji je također odlican ! Usudio bih se reci da nema bas nekih high end zracnih hladnjaka da su slicni uz ova dva koja sam naveo !
Od termalnih pasti bih preporucio Arctic Silver 5 koju koristim i odlicna je !
Može neka preporuka TOP 3 ventiltora za Zalman CPNS10X Flex (hladnjak koji ne dolazi sa ventilatorom) ?
Može preporuka top 3 hladnjaka za i7 3930K (LGA2011) za clock do 4GHz i 2 top termalne paste?
Neka mi se jave iskusni, a ne amateri, hvala...
Može neka preporuka TOP 3 ventiltora za Zalman CPNS10X Flex (hladnjak koji ne dolazi sa ventilatorom) ?
Very funny, gle raspitujem se, koji dio ti nije jasan???
I nisam nikakv troll niti sam glup...
Npr. Zalman SF3 , 120mm , SCYTHE GentleTyphoon 120mm , Noctua NF-P12 , 120mm ...
Imaš tu na forumu review, ali sigurno nije u rangu NH-D14.
A i da je, duplo je bučniji.

I kod nas je stigao High End zračni hladnjak naziva Thermaltake Frio Extreme !
Službena Stranica : KLIK !
Specifikacije:
Dimenzije : 148.2(L) x 151(W) x 160(H) mm (s ventovima )
Toplovodne cijevi : 6 kom. x 6mm
Dimenzije ventilatora ( 2 kom. ) : 140(L) x 140(H) x 25(W) mm
Brzina ventilatora : 1200 ~ 1800 okretaja
Max. protok zraka : 106.2 CFM
Razina buke : 18 dBA ~ 38dBA
Težina : 1230g
Kompatibilnost : Intel : LGA 2011 , 1366 , 1155 / 1156 , 775
AMD : AM2 / AM2+ , AM3 / AM3+ , FM1
Po meni ni ovaj High End hladnjak nemoze pobijedit Noctuu NH-D14! Sudeći po ovim testovima kod Frio Extreme-a je par stupnjeva veća temp. kako na najnižim tako i na najvišim okretajima , uz to je i bučniji i skuplji ! Jedino je dobro sto nije onako ružna boja ventova kao kod Noctue , te dolazi s zgodnim potenciometrom za regulaciju brzine okretaja ventova !
NH-D14 je i dalje kralj kaj se tice hlađenja i tišine !
Meni osobno su ovi ventovi 10 puta ružniji od Noctuinih, kad smo već kod toga...
Ne može po meni ni Silver Arrow Noctui parirati, a kamoli ovaj Frio.
NH-D14 je najbolji zračni hladnjak.
Što mislite, hoće li ovaj biti konkurent Noctua-i...
http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=528
Ne može po meni ni Silver Arrow Noctui parirati, a kamoli ovaj Frio.
NH-D14 je najbolji zračni hladnjak.
Kaj se tice hlađenja i tisine tu je NH-D14 kralj , al nije ni taj Frio Extreme toliko daleko od nje ! A kaj se tice Silver Arrowa i to SB-E verzije prema ovome reviewu i testovima je bolji za par stupnjeva od NH-D14 u load-u ! Cijena se krece oko 75$ na Amazon-u , ali ga nisam vidio nigdje kod nas !
Razmišljam o slaganju računala bez mehaničkih dijelova. Za sada je jedina prepreka hladnjak za procesor.
Dakle, postoji li hladnjak bez ventilatora ili pumpe, dobavljiv u Hrvatskoj, koji može ohladiti četverojezgreni i5 s max TDP-om od 65W? I taj max TDP je izražen s grafikom na procu koju ne bi koristio.
Neki limit u cijeni/veličini hladnjaka?
Noctua NH-D14 bi to držala pasivno. Vjerojatno i Mugen 3 kao jeftinija varijanta.
Razmišljam o slaganju računala bez mehaničkih dijelova. Za sada je jedina prepreka hladnjak za procesor.
Dakle, postoji li hladnjak bez ventilatora ili pumpe, dobavljiv u Hrvatskoj, koji može ohladiti četverojezgreni i5 s max TDP-om od 65W? I taj max TDP je izražen s grafikom na procu koju ne bi koristio.
Daj mi reci koji je to i5?
Evo možeš korisiti ovaj: http://www.links.hr/?naziv=cooler-zalman-cnps10x-flex-socket-1155-1156-1366-775-939-754-940-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.907.052
Ali kupi onda što bolju pastu, ja ti preporučam ovu: http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4-4g&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111
Noctua NH-D14 bi to držala pasivno. Vjerojatno i Mugen 3 kao jeftinija varijanta.
Nije mu potrebna Noctua, ali bolji bi mu za manje para bio Zalman Flex, ja mislim da se ti slažeš s time...
Mozes ga undervoltati dokle ide da dobijes par °C.
Dok ne vrtis neke teske poslove na tom CPU on se nece ni posteno ugrijati. Meni je 612S bez venta drzao OC-ani e6500 sa 65W TDP pod P95 stress testom na normalnim temperaturama..
Limit je da namjeravam imati hladnjake i na RAM pločicama. Da hladnjak stane s obzirom na to. Nema neki ozbiljniji limit u cijeni. Valjda ne bu 1000kn
Daj mi reci koji je to i5?
Evo možeš korisiti ovaj: http://www.links.hr/?naziv=cooler-zalman-cnps10x-flex-socket-1155-1156-1366-775-939-754-940-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.907.052
Ali kupi onda što bolju pastu, ja ti preporučam ovu: http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4-4g&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111
Neki Ivy bridge s bar 3.2 GHz sa sufixom S (ti manje troše). Kod nas ih još nema (bar ja ne nalazim), pa ne mogu izabrati konkretni model.
Mozes ga undervoltati dokle ide da dobijes par °C.
Dok ne vrtis neke teske poslove na tom CPU on se nece ni posteno ugrijati. Meni je 612S bez venta drzao OC-ani e6500 sa 65W TDP pod P95 stress testom na normalnim temperaturama..
Ne bi ga niti undervoltao niti overclockao i povremeno bi radio zahtjevnije stvari. Koja je poanta imati 250 konja pod haubom ako ne misliš voziti brže od 70?
Hvala svima.
Onda si uzmi ovaj procesor: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_371&products_id=11439
I u BIOS-u mu makni Turbo Mode i to ti je to, oko 55 W će ti biti TDP, jer njegovu grafu nećeš koristiti, i uzmi si hladnjak i pastu koju sam ti ppreporucio...
Samo ne možeš imati kućište bez ijednog ventica, daj si radije kupi neki ultra tihi za ispuh da izbacuje topli zrak iz kućišta...
Neće biti klasično kućište. Biti će poluotvoreno (kavez). Za vruće ljetne dane namjeravam staviti jedan 200mm ventilator bočno. Ali to samo ako bude zbilja neophodno. Po defaultu će sve raditi bez mehanike.
znam da piše cpu hladnjaci, ali da li je itko od vas zna gdje mogu nabaviti bilo kakvo hlađenje za mosfet ili vrm kod procesora? ili eventualno neku pokidanu gigabaytovu ploču pa da skinem sa toga kompletan heatsink?
Zar ti se MOSFET tako grije?
U Links stigao Scythe Katana 4 !
Prema specifikacijama , sve je isto kao i kod Katane 3 , jedina je mala razlika u dimenzijama i to sto Katana 4 podrzava socket 2011 !
REVIEW !
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nj_5R6axqGI
U Links stigao Scythe Katana 4 !
Katana 3 je bila legenda od hladnjaka...
Po meni su trebali stavit 12cm vent na Katanu 4 , ovako nisu nista dobili s tim !