CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.199.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
16 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
donator_bubrega kaže...
AC Ceramique ili MX5

Ili Arctic Silver 5.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
Master11 kaže...

Može preporuka top 3 hladnjaka za  i7 3930K (LGA2011) za clock do 4GHz i 2 top termalne paste?
Neka mi se jave iskusni, a ne amateri, hvala... 

Moja preporuka je Noctua NH-D14 koji je ponajbolji zracni hladnjak , no mozes uzet i nesto jeftiniji Spire Thermax III koji je također odlican ! Usudio bih se reci da nema bas nekih high end zracnih hladnjaka da su slicni uz ova dva koja sam naveo !

Od termalnih pasti bih preporucio Arctic Silver 5 koju koristim i odlicna je  !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Može neka preporuka TOP 3 ventiltora za Zalman CPNS10X Flex (hladnjak koji ne dolazi sa ventilatorom) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Može preporuka top 3 hladnjaka za  i7 3930K (LGA2011) za clock do 4GHz i 2 top termalne paste?
Neka mi se jave iskusni, a ne amateri, hvala... 

Master11 kaže...

Može neka preporuka TOP 3 ventiltora za Zalman CPNS10X Flex (hladnjak koji ne dolazi sa ventilatorom) ?

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
13 godina
neaktivan

Very funny, gle raspitujem se, koji dio ti nije jasan???
I nisam nikakv troll niti sam glup... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 20:02 (Master11).
15 godina
Master11 kaže...

Npr.  Zalman SF3 , 120mm , SCYTHE GentleTyphoon 120mm , Noctua NF-P12 , 120mm ...

Music As A Weapon !!
14 godina
CPU hladnjaci P&O
Jel ima negdje review tog spire thermax iii hladnjaka? Velite da je u rangu noctue, ali ja ne mogu nigdje naci testove koji to potvrduju.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
Jel ima negdje review tog spire thermax iii hladnjaka? Velite da je u rangu noctue, ali ja ne mogu nigdje naci testove koji to potvrduju.

Imaš tu na forumu review, ali sigurno nije u rangu NH-D14.

A i da je, duplo je bučniji.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
16 godina
neaktivan
Noctua nije vrhunska samo zbog dobrog hladjenja. Gotovo uvijek postoji bolji i jeftiniji hladnjak, ali rijetko koji od njih ostvaruje takve rezultate, a da pritom ne proizvodi enormnu buku.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
15 godina
CPU hladnjaci P&O

I kod nas je stigao High End zračni hladnjak naziva Thermaltake Frio Extreme !

Službena Stranica : KLIK !

Specifikacije:

Dimenzije : 148.2(L) x 151(W) x 160(H) mm (s ventovima )

Toplovodne cijevi : 6 kom. x 6mm

Dimenzije ventilatora ( 2 kom. ) : 140(L) x 140(H) x 25(W) mm

Brzina ventilatora : 1200 ~ 1800 okretaja

Max. protok zraka : 106.2 CFM

Razina buke : 18 dBA ~ 38dBA

Težina : 1230g

Kompatibilnost :  Intel : LGA 2011 , 1366 , 1155 / 1156 , 775 

AMD : AM2 / AM2+ , AM3 / AM3+ , FM1

Po meni ni ovaj High End hladnjak nemoze pobijedit Noctuu NH-D14! Sudeći po ovim testovima  kod Frio Extreme-a je par stupnjeva veća temp. kako na najnižim tako i na najvišim okretajima , uz to je i bučniji i skuplji ! Jedino je dobro sto nije onako ružna boja ventova kao kod Noctue , te dolazi s zgodnim potenciometrom za regulaciju brzine okretaja ventova !

NH-D14 je i dalje kralj kaj se tice hlađenja i tišine !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina

Meni osobno su ovi ventovi 10 puta ružniji od Noctuinih, kad smo već kod toga...

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ne može po meni ni Silver Arrow Noctui parirati, a kamoli ovaj Frio.

NH-D14 je najbolji zračni hladnjak.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Što mislite, hoće li ovaj biti konkurent Noctua-i...
http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=528  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
donator_bubrega kaže...

Ne može po meni ni Silver Arrow Noctui parirati, a kamoli ovaj Frio.

NH-D14 je najbolji zračni hladnjak.

Kaj se tice hlađenja i tisine tu je NH-D14 kralj , al nije ni taj Frio Extreme toliko daleko od nje ! A kaj se tice Silver Arrowa i to SB-E verzije prema ovome reviewu i testovima  je bolji za par stupnjeva od NH-D14 u load-u ! Cijena se krece oko 75$ na Amazon-u , ali ga nisam vidio nigdje kod nas !

Music As A Weapon !!
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Razmišljam o slaganju računala bez mehaničkih dijelova. Za sada je jedina prepreka hladnjak za procesor.
Dakle, postoji li hladnjak bez ventilatora ili pumpe, dobavljiv u Hrvatskoj, koji može ohladiti četverojezgreni i5 s max TDP-om od 65W? I taj max TDP je izražen s grafikom na procu koju ne bi koristio.

0 0 hvala 0
16 godina

Neki limit u cijeni/veličini hladnjaka?

Noctua NH-D14 bi to držala pasivno. Vjerojatno i Mugen 3 kao jeftinija varijanta.

13 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Razmišljam o slaganju računala bez mehaničkih dijelova. Za sada je jedina prepreka hladnjak za procesor.
Dakle, postoji li hladnjak bez ventilatora ili pumpe, dobavljiv u Hrvatskoj, koji može ohladiti četverojezgreni i5 s max TDP-om od 65W? I taj max TDP je izražen s grafikom na procu koju ne bi koristio.

Daj mi reci koji je to i5?

Evo možeš korisiti ovaj: http://www.links.hr/?naziv=cooler-zalman-cnps10x-flex-socket-1155-1156-1366-775-939-754-940-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.907.052

Ali kupi onda što bolju pastu, ja ti preporučam ovu: http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4-4g&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 21:53 (Master11).
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Noctua NH-D14 bi to držala pasivno. Vjerojatno i Mugen 3 kao jeftinija varijanta.

Nije mu potrebna Noctua, ali bolji bi mu za manje para bio Zalman Flex, ja mislim da se ti slažeš s time...

14 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Mozes ga undervoltati dokle ide da dobijes par °C.

Dok ne vrtis neke teske poslove na tom CPU on se nece ni posteno ugrijati. Meni je 612S bez venta drzao OC-ani e6500 sa 65W TDP pod P95 stress testom na normalnim temperaturama..

--------------------------
17 godina
DamageHigh kaže...

Limit je da namjeravam imati hladnjake i na RAM pločicama. Da hladnjak stane s obzirom na to. Nema neki ozbiljniji limit u cijeni. Valjda ne bu 1000kn {#}

Master11 kaže...
Kuv kaže...

Daj mi reci koji je to i5?

Evo možeš korisiti ovaj: http://www.links.hr/?naziv=cooler-zalman-cnps10x-flex-socket-1155-1156-1366-775-939-754-940-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.907.052

Ali kupi onda što bolju pastu, ja ti preporučam ovu: http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4-4g&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111

Neki Ivy bridge s bar 3.2 GHz sa sufixom S (ti manje troše). Kod nas ih još nema (bar ja ne nalazim), pa ne mogu izabrati konkretni model.

mate960 kaže...
Kuv kaže...

Mozes ga undervoltati dokle ide da dobijes par °C.

Dok ne vrtis neke teske poslove na tom CPU on se nece ni posteno ugrijati. Meni je 612S bez venta drzao OC-ani e6500 sa 65W TDP pod P95 stress testom na normalnim temperaturama..

Ne bi ga niti undervoltao niti overclockao i povremeno bi radio zahtjevnije stvari. Koja je poanta imati 250 konja pod haubom ako ne misliš voziti brže od 70?

Hvala svima.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Onda si uzmi ovaj procesor: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_371&products_id=11439

I u BIOS-u mu makni Turbo Mode i to ti je to, oko 55 W će ti biti TDP, jer njegovu grafu nećeš koristiti, i uzmi si hladnjak i pastu koju sam ti ppreporucio...
Samo ne možeš imati kućište bez ijednog ventica, daj si radije kupi neki ultra tihi za ispuh da izbacuje topli zrak iz kućišta... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neće biti klasično kućište. Biti će poluotvoreno (kavez). Za vruće ljetne dane namjeravam staviti jedan 200mm ventilator bočno. Ali to samo ako bude zbilja neophodno. Po defaultu će sve raditi bez mehanike.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

znam da piše cpu hladnjaci, ali da li je itko od vas zna gdje mogu nabaviti bilo kakvo hlađenje za mosfet ili vrm kod procesora? ili eventualno neku pokidanu gigabaytovu ploču pa da skinem sa toga kompletan heatsink?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Nesto ovakvo ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne :/ tu piše northbridge hladnjak a ne mosfet xD, imo je thermalrigh onu svoju hr-09 seriju
14 godina
neaktivan
bruno_123 kaže...
Ne :/ tu piše northbridge hladnjak a ne mosfet xD, imo je thermalrigh onu svoju hr-09 seriju

Zar ti se MOSFET tako grije?

--------------------------
13 godina
neaktivan
Ne znam još ali imati ću unlockanog phenoma na 4+1 regulaciji voltaže, pa bi preventive radi nabio neš gore :)
15 godina
CPU hladnjaci P&O

U Links stigao Scythe Katana 4 !

Službena stranica !

Prema specifikacijama , sve je isto kao i kod Katane 3 , jedina je mala razlika u dimenzijama i to sto Katana 4 podrzava socket 2011 !

REVIEW !

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nj_5R6axqGI

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 10:06 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 4
16 godina
Haf932 kaže...

U Links stigao Scythe Katana 4 !

{#} Katana 3 je bila legenda od hladnjaka...

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Po meni su trebali stavit 12cm vent na Katanu 4 , ovako nisu nista dobili s tim !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice