- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i jos da je tvoje stjepko pa di bi ti kraj bio.danas oc procesora nezahtjeva previse pameti kako ti to strucno nastojis prikazat po forumu.
il imas cip za 5 ghz il nemas. kako te posere.ako mozes muktarit ko vecina u ovoj drzavi onda si proberes bolji cpu a smece podvalis natrag sirotinji. poznam par takvih specijalaca kao ti.
Najjace je sta su upraco njegovi 4790K i sadasnji 6700K dva najlosija na forumu, njemu je benchanje iznad 4,6ghz znanstvena fantastika 
Tija san u nadogradnju PC-a i preći na Intel al bogami sad ću se strpit i vidit što će bit sa Ryzenom..iako me živcira što igram BF1 sa 30-50-ak fps-a
Tija san u nadogradnju PC-a i preći na Intel al bogami sad ću se strpit i vidit što će bit sa Ryzenom..iako me živcira što igram BF1 sa 30-50-ak fps-a
također ista dilema kod mene. intel je već bio siguran za kupnju. al onda se pojavile dobre statistike zen-a. i rekao počekat ću. ionako intel tek 2018 misli izdat 6jezgreni model. model s 8 bog zna kad. (mislim na normalne desktop varijante procesora tipa i5 recimo, i7 i HT mi nikad nije bilo potrebno).
tako ako se ryzen pokaže jako dobar, vjerovatno kupujem.
trenutno samo čekam, da vidim hoće li biti skok performansi od trenutnog procesora (8350) veći od 50%, te idle potrošnju cijelog sistema, pošto možda postane centralni server za cijelu kuću.
pošto možda postane centralni server za cijelu kuću.
File server ili sta?
File server ili sta?
nisam još odlučio točno šta sve. ali trenutno. file server. Plex server. torrent server. streaming igara preko nvidiinog stream servisa (moonlight project), te meni za osobnu upotrebu naravno.
vjerovatno ću dodat još toga kako budem slagao virutalke.
File server ili sta?
nisam još odlučio točno šta sve. ali trenutno. file server. Plex server. torrent server. streaming igara preko nvidiinog stream servisa (moonlight project), te meni za osobnu upotrebu naravno.
vjerovatno ću dodat još toga kako budem slagao virutalke.
Ja za vecinu nabrojanog koristim synology, a glavni stroj samo za igranje (steam link)
Ja za vecinu nabrojanog koristim synology, a glavni stroj samo za igranje (steam link)
synology je dobar paket, prijatelj ga je imao i stvarno vrijedi malo više para što za njega traže. problem nastaje kod transkodiranja sadržaja u plexu prema uređajima koji nemaju nativnu podršku za određene codece. i tu mi ovo moje server trenutno računalo umire. premalo snage da mi jedva 720p sadržaj tako tako transkodira.
a pošto su mi roditelji malčice van tehnologije želio bih da gledaju na nekoj android kutiji filmove koje i ja gledam, na plexu, jer je jednostavan. a to mi je bitno.
synology je dobar paket, prijatelj ga je imao i stvarno vrijedi malo više para što za njega traže. problem nastaje kod transkodiranja sadržaja u plexu prema uređajima koji nemaju nativnu podršku za određene codece. i tu mi ovo moje server trenutno računalo umire. premalo snage da mi jedva 720p sadržaj tako tako transkodira.
a pošto su mi roditelji malčice van tehnologije želio bih da gledaju na nekoj android kutiji filmove koje i ja gledam, na plexu, jer je jednostavan. a to mi je bitno.
QNAP!
imam ts-453A i osim plexa vuce i virtualizaciju (ne container i drke nego prava vm masina win10 i jedan ubuntu) ... proc je neki celer i trenutno 4Gb ram, prosirivo na 16 ... 4 diska, 4 lan porta, potentna masinica a jos vuce i transmission, syslog, vpn, file sharing, monitoring kucne mreze i jos par sitnijih aplikacija
QNAP!
imam ts-453A i osim plexa vuce i virtualizaciju (ne container i drke nego prava vm masina win10 i jedan ubuntu) ... proc je neki celer i trenutno 4Gb ram, prosirivo na 16 ... 4 diska, 4 lan porta, potentna masinica a jos vuce i transmission, syslog, vpn, file sharing, monitoring kucne mreze i jos par sitnijih aplikacija
zanimljiva kutija, mrvu skupa, ali zanimljiva. jedino ne vidim svrhu 4 lan-a. pojačat promet iz kutije na mrežu sa 1 na 4 gigabita? to bi imalo nekako smisla ako imaš pristup 1 gigabitnoj internet vezi recimo. radit od njega firewall je malo preskupo.
al opet kad dođe do transkodiranja, jaka jezgra je bitna.
Daj odite nekamo na chat o tome što tko doma kuha i ima.
Dakle Rizla...
Kolko para misle tražiti i koliko bude grijao prosječni 8 jezgreni ryzen, dali je izašla koja o tome?
zasad lijepo izgleda s obzirom na relativno nisku frekvenciju.
http://www.techradar.com/news/amds-ryzen-benchmarks-get-leaked-and-theyre-jaw-dropping
Dakle Rizla...
Kolko para misle tražiti i koliko bude grijao prosječni 8 jezgreni ryzen, dali je izašla koja o tome?
http://www.techradar.com/news/amds-ryzen-benchmarks-get-leaked-and-theyre-jaw-dropping
pa prelistaj malo unazad.
Dakle Rizla...
pa prelistaj malo unazad.
E hvala - vidio sam naknadno i Ramboxovo objašnjenje potrošnje rizle u duginim bojama :)
Dakle ovaj s core clockom 3.0 bi trebao biti lijepi bang for 350 buck.
Samo si trebal pogledat prijašnju stranicu,
pa bi vidio da je več okačeno ali teško je pogledat ranije stranice kaj moš ništa.
Kaj se tiče tog 5ghz klokanja, u pitanju je samo jedna Ryzen CPU jezgra a to je i realno ili očekivano.Ako oduzmemo 800mhz, 4.2ghz je onak sasvim realno za TurboCore na jednoj ili možda dvije CPU jezgre.
E hvala - vidio sam naknadno i Ramboxovo objašnjenje potrošnje rizle u duginim bojama :)
Oko Ryzen potrošnje tu je sve čisto,
to je sad očekivano(drugi link)na razini Intel procesora i to je kraj priče. AM4 matične ploče ionako po defotu troše 12W manje, i to zato jer dosta tehnikalija prebačeno na CPU.
Opet neke smeđe boje, ko Jugoslavenski štednjaci 
Ne marim baš za izgled, ali kad vidim smeđi i zeleni PCB imam osjecaj kao da je 2001.
Samo si trebal pogledat prijašnju stranicu,
pa bi vidio da je več okačeno ali teško je pogledat ranije stranice kaj moš ništa.
Kaj se tiče tog 5ghz klokanja, u pitanju je samo jedna Ryzen CPU jezgra a to je i realno ili očekivano.Ako oduzmemo 800mhz, 4.2ghz je onak sasvim realno za TurboCore na jednoj ili možda dvije CPU jezgre.
Oko Ryzen potrošnje tu je sve čisto,
to je sad očekivano(drugi link)na razini Intel procesora i to je kraj priče. AM4 matične ploče ionako po defotu troše 12W manje, i to zato jer dosta tehnikalija prebačeno na CPU.
Da, i pretpostavljao sam da se tako OCaju sa manje jezgri, čisto zbog cifre a ne performansi. Za full Oc svih jezgri, trebati će dočekati da vidimo kako su oni zalemili jezgru na oklop. Jel žvaka ili ne :P
Opet neke smeđe boje, ko Jugoslavenski štednjaci 
Ne marim baš za izgled, ali kad vidim smeđi i zeleni PCB imam osjecaj kao da je 2001.
Ovo je goli pcb, mislim da oni to u kasnijim fazama prelakiraju po dezenu, gore popikaju platičnih ukrasa, led žarulja i hladnjaka u obliku šaržera, transformera, barbika, što je već u modi koja im je trenutno na snazi u toj klasi.
Lakira se odmah, ovo je finalni sloj"soldermask".
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Jedina bruka si ti koji cvilis non stop po amd temama.
xfact
Javlja se ponosni vlasnik najslabije clockajucih 4790K i 6700K na forumu 
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Pa dobre su to godine bile. 
tocno to mene nervira a oni se ka ponose s tin. godinu i po vec cekan zena necu ga sad uzet namjerno a amdu sretno do neke druge prilike.
tocno to mene nervira a oni se ka ponose s tin. godinu i po vec cekan zena necu ga sad uzet namjerno a amdu sretno do neke druge prilike.
a kaj vam znaci frekvencija ako je isti ili bolji od intela?
to je nekaj vezano za velicinu internetskog pimpeka ili?
A po cemu mislis da je bolji od intela daj mi jedan razlog u koji mogu povjerovati da je bolji.Sve je ovo rekla kazala nista se nezna dok prvi testovi izađu na vidjelo a mi do tad mozemo samo laprdati.
Neki tu izgleda stvarno vole te pimpeke kad ih toliko spominju, pa molim nek se prebace na neki drugi forum pa tamo pricaju o tome
No ajmo na temu inace usporedba s Intelom je bezvezna, jer usporeduje se "stari" cpu s starom cijenom!
kad izade Amd-ov cpu tada ce i Intel izaci s svojim kao i s predpostavljam novom konkurentnom cijenom, osim ako ne bude prica kao i s Nvidijom vs Amd.
A opet nigdje ne pise striktno da ce Amd-ov "zec" kostati koliko je i pisalo (tamo davno na nekom ss-u 350$ za zakljucani i 500$ za otkljucani 8c16t model)!lp
A po cemu mislis da je bolji od intela daj mi jedan razlog u koji mogu povjerovati da je bolji.Sve je ovo rekla kazala nista se nezna dok prvi testovi izađu na vidjelo a mi do tad mozemo samo laprdati.
nisam reko da je bolji, nego ako ce biti bolji.
svi laprdamo tu vec odkad je tema otvorena, a neki se ne mogu pomirit da im je intel ugrozen.
btw, stevanj, ako intel i spusti cijenu, budi siguran da $/performanse nece bit ni blizu amd-a, kao sto nikad nije ni isao u prilog nevidiji.