Xperia x10 Android 2.3 vs HTC Desire Android 2.2

poruka: 16
|
čitano: 2.948
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako .. zanima me trenutna komparacija ovih 2 uredaja kada SE Xperia x10 ima 2.3 i podrsku za flash te HTC Desire-a s Androidom 2.2 ( samo sluzbene verzije androida gledam, ne custom romove ) ..

Trebao bih u blizoj buducnosti nabaviti jedan od ova 2 modela pa neznam ..

SE Xperia x10 mi ima definitivno bolji izgled, i to mi je veliki + za nju .. No nije u tome sve, daleko od tog :)

Zanima me koji ima bolju kameru ( pretpostavljama Xperia ) , koji je brzi u surfanju te koji je fluidniji u svakodnevnom radu ( muzika , settingsi, poruke , pozivi ) !

Ostale stvari mi mozete reci koje su + a koje - naspram kojeg uredaja, no nisam neki jako zahtjevan korisnik da bih pokretao 3D aplikacije i tako to pa mi to nije ni prioritet .. mozda koja igra i to je to :)

Pa bih vas molio da iznesete svoje ( detaljno ) misljenje, jer sada su stvari se puno promjenile pa sam mislio da je dobro otvorit novu temu .. Kao da gledam 2 potpuno drugacija uredaja :D ( Tada je SE jos bio na 1.6 !! )

Hvala !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja bih uzeo x10,ljepsi mi je te veci ekran, a ostalome su dosta slicni, kamera je definitvno na strani x10, desire ima htc sence,ali ipak mislim da je x10 bolji.

Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Xperia x10 Android 2.3 vs HTC Desire Android 2
MSN kaže...

ja bih uzeo x10,ljepsi mi je te veci ekran, a ostalome su dosta slicni, kamera je definitvno na strani x10, desire ima htc sence,ali ipak mislim da je x10 bolji.

Takvog sam i ja misljenja :)

No samo me zanima jel mi moze neko potvrdit koji je bolji u surfanju ( to jako cesto koristim ) te koji je ovako fluidniji u svakodnevnom radu ( poruke, pozivi, postavke ,muzika itd ) :)

E ,da ! Isto me zanima koji ima jaci zvucnik , to mi je isto dosta veliki faktor .. Volim kad se jace cuje ;)

13 godina
protjeran
fakEEE kaže...

Takvog sam i ja misljenja :)

No samo me zanima jel mi moze neko potvrdit koji je bolji u surfanju ( to jako cesto koristim ) te koji je ovako fluidniji u svakodnevnom radu ( poruke, pozivi, postavke ,muzika itd ) :)

E ,da ! Isto me zanima koji ima jaci zvucnik , to mi je isto dosta veliki faktor .. Volim kad se jace cuje ;)

Desire sam vratio nakon prvog dana korištenja i uzeo Samsung Galaxy S (nije bilo Xperie 10, uzeo bih nju.)

Desire totalno nelogičnih izbornika.

@stoncin3 .... vraaati se !! Nećemo te više zaj** za grafičke !
13 godina
neaktivan
Iako su vrlo slicni i slazem se da x10 izgleda dosta bolje od desirea ali desire ima neke prednosti nad xperijom... prvenstveno je tu htc sense a ima i dosta vise rama. Apsolutno najveci minus desirea je ekran: na malo jacoj suncevoj svjetlosti uredjaj je katkada tesko upotrebljiv. Sam se uvjerio.
Sad, neznam kako tebi pase i da li ti uopce odgovara, ali desire ima manji ekran, 3.7" naspram 4" na x10 na istoj rezoluciji sto ispada da ima malo ostriji ekran. Iako imaju isti procesor, desire se ipak pokazao malo brzi, a s tim vjerojatno ima i veze veci ram. Unutarnja memorija ti je ista na oba uredjaja, 1GB. Sto se tice verzije androida, ustvari ti je nevazno jel gore froyo ili gingerbread. Nadam se da sam pomogao. ;) I da, za kraj, moj glas ide desireu.
Ko da me briga za potpis...
13 godina
neaktivan
Desire ti je brzi kod sufanja i svakodnevnih aktivnosti.
14 godina
neaktivan

Hmm :D

Neznam .. sve me vuce ka Xperii :/ Kazete da je + HTC Sense , no meni SE sucelje 2.3 izgleda superiornije nego HTCov Sense .. to je valjda stvar osobnog ukusa :)

Sto se tice browsera, bas mi je zao sto nema nigdje usporedbe direktne .. volio bih to vidjet jer me uzasno zanima -.- Imas li Suddenly mozda neki dokaz za to surfanje ? To mi je dosta bitno, iako ako je razlika mizerna onda mi to pokrije bolja kamera na Xperii :/

Isto tako vjerujem i SE je uvijek bio jaci sto se tice kvalitete zvuka , pa tako i same muzike na uredaju .. No isto ne mogu nac negdje neki review il nesto , jaoo !

Vjerujem da cu uzeti x10 na kraju .. ne mogu si pomoc :)

0 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče ponuđenih mobova, i jedan i drugi su lagano PASE, obzirom su im došli naslijednici, ili poboljšane verzije istih, tako da moj glas ide za HTC Desire S, što zbog stvarno lijepog dizajna, ljepši od Xperie i Arc-a, moji osobni subjektivan dojam, što zbog nekako onog feelinga ugode kada radim sa HTC mobom.

Ima forumaša koji explicite fale i Xperiu i Arc, poštujem, ali, to nije bilo, nije, niti će skoro biti ono što ja smatram bolji ili lijepši mob za moje novce, opet, subjektivan dojam, ono najvažnije je; TO SU TVOJI NOVCI I KUPI ONO ŠTO TI HOĆEŠ{#}  {#}  !!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Suddenly, cinjenice ti bas ne valjaju.

Desire ima 512 MB interne memorije, te dolazi sa duplo manjom karticom, 4GB naspram Xperijinih 8GB.

Takoder, HTC Sense sucelje je losije od SE 2.3 sucelja, iako je mozda nesto brze.

Takoder, pixel density je priblizno jednak - Desire 252 ppi, Xperia 245 ppi, iako je Xperijin ekran primjetno veci i ugodniji za rad, a i ima nesto vecu (neprimjetno) rezoluciju.

Kamera je takoder na strani Xperije, a i trajanje baterije (1500 mAh naspram 1400 mAh).

Takoder, vise RAM-a kod Desire realno uopce nije primjetno u uporabi.

Moj glas ide Xperiji, iako imam par primjedbi koje cu sada iznjeti. (posjedujem taj mob)

Xperia nema pravi multitouch, vec dualtouch, koji je adekvatan kod 95% aplikacija i igara ali uvijek postoji taj 5% za koji ce trebat funkcionalni multitouch.

Takoder, iz istog razloga TS zna trokirati kada su ruke vlazne ili kada padne kapljica vode na neki dio ekrana.

Samo sucelje bez custom ROM-a (jako preporucam) zna stucnuti, dok Desire taj problem u vecini slucaja nema.

Sto se tice surfanja, Xperija sa svojim vecim ekranom definitivno ima prednost. Veci ekran=ugodnije surfanje, iako i to ima svojih mana jer veci ekran=vece dimenzije, sto ne odgovara svakome.

Kad se zbroje plusevi i minusi, ova dva mobitela su u pat poziciji. Ja ipak dajem glas Xperiji jer ju posjedujem, a i zato sto bolje izgleda.

Edit: Takoder, ne znam kakav je Desire u crash testingu, ali ja sam odusevljen Xperijom.

Ispala mi je toliko puta i to sa vecih visina, da me je sram to priznati. Ni sam ne vjerujem kako je mobitel jos uvijek citav.
Svaka cast SE-u na kvaliteti izrade.

(ovo ne znaci da Desire nije jednako ili mozda cak i vise kvalitetan) 

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 23:57 (Psiho246).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ATJ - Znam i svjestan sam da ti mobiteli nisu vrh trenutacne ponude .. Trenutno imam vrh WP7 uredaja, koji je savrseno fluidan i brz .. NO, nema flash ( ne zeli otvarat neke str. tipa rezultati.com ) i ima jako slab zvucnik i prekonzervativan je za moje poimanje smartphone .. Svaka cast Samsungu na izradi i na hardweru, al WP7 mi je nedorecen sustav i od tog bjezim .. tako da su meni i ta 2 uredaja koja nisu vrh Andoid platforme , bolja od WP7 :) Desire S mi je preskup ( tj. nije, imam love i za to, no volim kad mi ostane lufta u novcaniku ;) )

Psiho - E bas ti hvala na tako detaljnom izvjestaju :) Pomogao si mi odlucit se za Xperiu ;)

Daj mi samo reci jos par podataka ..

Taj multitouch i surfanje .. jel ima laga kod pinch to zooma na stranicama ( bitan mi je rezultati.com , BUG itd. ,znaci nista prezahtjevno i puno flasha jer to ni ne koristim ) , pa ako mozes to provjerit il potvrdit ?

Sljedeca stvar .. Custom romovi su bolji i brzi od stock 2.3 ROMa ( 2.3 ce bit zasigurno na njemu ) ?

Jel ima kakve razlike u vizualnom stilu izmedu stock i custom roma , jer mi ovaj stock 2.3 izgleda presavrseno :) Naravno sa Xperiinim launcherom, ne ProLauncherom ni nicim tim .. te jel primjecujes lagg kod scrollanja izmedu HomeScreenova ako su napunjeni widgetima ( tipa 5 HS sa po 1-2 widgeta + schortcuti ) ?

Te dali je zvucnik glasan na Xperii x10 ?

Evo to su jos neke stvari koje me onako zanimaju najvise :)

0 0 hvala 0
17 godina
fakEEE kaže...

Psiho - E bas ti hvala na tako detaljnom izvjestaju :) Pomogao si mi odlucit se za Xperiu ;)

Daj mi samo reci jos par podataka ..

Taj multitouch i surfanje .. jel ima laga kod pinch to zooma na stranicama ( bitan mi je rezultati.com , BUG itd. ,znaci nista prezahtjevno i puno flasha jer to ni ne koristim ) , pa ako mozes to provjerit il potvrdit ?

Sljedeca stvar .. Custom romovi su bolji i brzi od stock 2.3 ROMa ( 2.3 ce bit zasigurno na njemu ) ?

Jel ima kakve razlike u vizualnom stilu izmedu stock i custom roma , jer mi ovaj stock 2.3 izgleda presavrseno :) Naravno sa Xperiinim launcherom, ne ProLauncherom ni nicim tim .. te jel primjecujes lagg kod scrollanja izmedu HomeScreenova ako su napunjeni widgetima ( tipa 5 HS sa po 1-2 widgeta + schortcuti ) ?

Te dali je zvucnik glasan na Xperii x10 ?

Evo to su jos neke stvari koje me onako zanimaju najvise :)

Ne mogu ti bas pomoci puno kod ovih pitanja, jer koristim Wolfbreakob 2.3 ROM koji je brzi i fluidniji od originalnog ROM-a. Time sam ti vec odgovorio jedno pitanje. {#}

ROM koji koristim navodno jest primjetno brzi od originala i ne stvara nikakav lag kod skrolanja, a pinch to zoom ima lag samo kod vecih stranica sa ukljucenim flash elementima. BUG.hr ide fluidno, a koliko vidim i rezultati.hr.

Wolfbreakov ROM kojeg koristim jest dizajniran da zadrzi izgled i vecinu funkcija originalnog 2.3.

Zvucnik nije bio bas glasan i to me malo razocaralo, no sa dolaskom 2.3 update-a je dosao i novi xLoud software za zvuk koji je pojacao zvucnik i sada je, rekao bih, srednje jacine.

Nisam usporedivao zvuk Xperie sa Desire-om, tako da ne znam razliku izmedu ta dva zvucnika, jer ja ionako koristim slusalice, a skoro nikada zvucnik.

Uglavnom, ako si se doista odlucio za Xperiju, cvrsto predlazem da posjetis XDA forume te da instaliras neki custom ROM jer su stvarno brzi.

Jedina prava mana Xperiji jest taj TS koji ne reagira dobro na znojne/vlazne ruke.

- Psiho246
14 godina
protjeran

Koristio oba u svoje vrijeme i više sam bio zadovoljan sa Xperiom. Ima tu više razloga, subjektivnih i objektivnih, al evo nekih od ključnih koje se sjećam..

1. SE je SE.

2. Baterija mi je dulje trajala na Xperiji nego na Desireu.

3. Veći ekran xperie - ugodnije surfanje

4. Bolja kamera na xperiji

5. Dolazi sa 8 GB karticom (naspram 4 Desirea)

6. Subjektivno puno ljepšeg dizajna. X10 mi je jedan od najljepših mobitela (ja sam pomalo gay? anyone?)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja osobno volim HTC mobitele....ali Xperia X10 je fin mobitel što se tiče izgleda....dok kod HTC po mom osobnom mišljenju je bolji softver....ali i od Xperije nije loš softver mislim odma poslje HTC je....ako hoćeš lijep mobitel i ako nećeš nešto zahtjevno radit na njemu onda uzmi Xperiu a ako ćeš nešto više radit od poruka poziva muzike onda uzmi HTC

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako se ne varam Desire je dobio official Gingerbread (Android 2.3) update.....:O?

Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Cura mi ima Xperiju i mobitel je cili gubav za radit. Upgrejdao sam ga na 2.3 i sve je nekako usporeno i radi sa delayem. Ja sam svakako nezadovoljan :(

I am creationist. I believe man created god.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo, tek sam sada vidio ostale postove... Ispricavam se na dezinformacijma.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice