Wildfire S ili Galaxy Ace

poruka: 10
|
čitano: 5.017
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanima me jedan od ta dva moba.Sad koji je bolji razlika u cijeni je 10 KM ili 40  kn to uopste nije bitno.

8 Wildfire S
8 Galaxy Ace
http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kad bih ja kupovao ja bi uze Galaxy ace

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

galaxy ace je odličan, osim što neki uređaji imaju takozvani SoD problem.. googlaj malo.

znam jer ga ja imam i tu i tam se zamrzne. nekima se smrzava i po par puta na dan, iako je i moguće da ćeš dobiti savršeno ispravan uređaj.

za wildfire S ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Wildfire S ili Galaxy Ace

Evo ja imam Ace-a već nekoliko mjeseci i generalno sam zadovoljan s njim.

Mana mu je jedino da se jednom tjedno dogodi da ne mogu uključit wi-fi i tada ga trebam ugasit-upalit.

Također, malo je kratak sa internom memorijom. Iako se većina aplikacija instalira na SD karticu postoje neke koje se ne mogu, a i ove koje se mogu zauzmu nešto mjesta u internoj memoriji tako da je moja gotovo popunjena, a nije baš da sam instalirao svašta nepotrebno.

Procesor je solidno brz, Angry birds radi ok na većini levela, na nekima trza tako da mi je drago da nisam uzeo neki drugi mob sa sporijim procesorom.

Ima solidan fotoaparat - čak mi je žao zbog toga jer u zadnje vrijeme više ne nosim pravi fotoaparat. Ima flash koji sam već sto puta koristio kao svjetiljku i ne bi više nikad uzeo mobitel bez blica.

Po specifikacijama su Wildfire S i Ace skoro isti, pročitaj oba reviewa na gsmarena i javi što si zaključio.

15 godina
neaktivan

@idealac

jeli se tebi događa SoD? ..random zamrzavanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dva puta mi se dogodilo da mi se resetirao kad sam htio upaliti wi-fi (istovremeno je snimao i tracklog GPS-om pa je valjda zbog toga),

a samo jednom se baš zamrznuo ili ugasio dok je bio u džepu - ekran mrtav i niti jedna tipka nije reagirala. Vađenje baterije je jedino pomoglo da ga upalim.

15 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Zanima me jedan od ta dva moba.Sad koji je bolji razlika u cijeni je 10 KM ili 40  kn to uopste nije bitno.

Ja bi uzeo ace.

17 godina
191x7 kaže...

Imam Galaxy Ace i zadovoljan sam. Ne znam kakav je Wildfire S jer ga nisam koristio.

Galaxy Ace bolji je od Nokia koje sam s njim poredio (X6, 5830XM, 5630XM), iPhonea 3GS a i nekako mi bolje leži nego kolegin HTC Desire iako je Desire navodno bolji uređaj.

Što se mene tiče, Nokia pravi najbolje mobitele (ali im Software suxa), dobre pravi i Sony Ericsson (iako mi nekako fulaju Smartphonee) a Samsung daje dobar omjer kvalitete hardvera i softvera.

Jedino što je Samsung malo skup, puno košta za ono što daje, al HTC je što se toga tiče još skuplji.

Na kraj use sve svodi hoćeš li Korejca (Samsung) ili Tajvanca (HTC).

Recimo Ace ima bolji i veći ekran (3.5" 16M boja naspram 3.2" 256k), brži procesor (800 MHz ARM11 V6 naspram Snapdragon 600 MHz) i jaču bateriju (1350mAh naspram 1230mAh), no zato Wildfire S ima više RAM (512MB naspram 278MB), noviju verziju bluetootha (3.0 naspram 2.1) i puno više memorije ugrađene u uređaj (512MB naspram 181MB).

Što ti to znači?

Na Samsungu Galaxyu Aceu slike i video izgledaju bolje, određene aplikacije se brže vrte, baterija duže traje (teoretski),...

Na HTCu Wildfireu S-u može više procesa raditi istovremeno nego na Aceu, bluetooth je malo brži (zanemariva korist od toga jer je jako malo bluetooth 3 uređaja) i može se više programa/aplikacija/igara spremiti na samu memoriju uređaja.

Iskreno, meni je na mom Galaxy Ace jedina zamjerka što moram koristiti App2SD (dakle da se programi i igre koje to mogu instaliraju na memorijsku karticu) i paziti što instaliram (da ne bude previše programa koji se ne mogu instalirati na memorijsku) jer je premalo interne memorije.

Što se podrške za Flash tiče, Galaxy Ace ne podržava (preslab procesor, možda Adobe izbaci neki novi flash za slabije procesore) a podržava li Wildfire S - to ne znam.

To sam kopirao svoj odgovor iz ove teme:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/dvojba-izmedu-ace-wildfire/109425.aspx

a ima i slična tema http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-ace/104617.aspx

Dakle da si malo pametniji prvo bi potražio ima li takva tema pa onda ako nema otvorio, a ne odmah otvarao temu iako postoji identična!

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
idelac kaže...

Dva puta mi se dogodilo da mi se resetirao kad sam htio upaliti wi-fi (istovremeno je snimao i tracklog GPS-om pa je valjda zbog toga),

a samo jednom se baš zamrznuo ili ugasio dok je bio u džepu - ekran mrtav i niti jedna tipka nije reagirala. Vađenje baterije je jedino pomoglo da ga upalim.

10s power button ti je hard reset... tak da ne moraš vaditi bateriju.

meni se blokira tu i tam, ali nemam volje furati ga na servis s obzirom da nije baš pre-često.

nekima se blokira po par puta dnevno.

16 godina
neaktivan
nine kaže...
idelac kaže...

10s power button ti je hard reset... tak da ne moraš vaditi bateriju.

meni se blokira tu i tam, ali nemam volje furati ga na servis s obzirom da nije baš pre-često.

nekima se blokira po par puta dnevno.

i upravo radi toga ga nebi kupio nema se on meni sta smrzavat ako je napravljen da radi kako treba, sad cekat 2.3 update jer citam po stranim forumima da je 2.3 smanjio SoD kod ace-a i to dosta 

Vrane nebom šestare
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice