Tele2 - Nazvali ste Burmu?

poruka: 11
|
čitano: 3.426
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prije par dana desio se čudan problem. Primljeni poziv iz Tele2 mreže nije bio u obliku +38595... nego +95...

Ništa zato? Ne dok ne pokušate nazvati taj broj i nazovete... BURMU! (tj. Uniju Mianmar). Državu u Aziji!

Ili ako je prebačen broj iz 091, +91 je Indija. +92 je Pakistan, +98 je Iran itd.

I vi onda dokažite da niste zvali...

Popis pozivnih brojeva - Azija

EDIT: Možda je problem u T-Mobile mreži, jer to mi se desilo na dvije Simpe.

Sako cera bolje, sako jutre huje!
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 10:39 (PredatoR).

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Tele2 - Nazvali ste Burmu?

Kakve veze to ima s Tele2? Primio si scam poziv iz Burme i vjerojatno se radi o broju s posebnom naplatom. Tele2 = +38595 = 095 (ako si u Hr), ali nije jednako +95.

Nikad, ali nikad ne zvati brojeve koji nisu u formatu +3859x, +3851-3855, 09x ili 01-05x osim ako točno znate koga zovete i po kojoj cijeni.

Možeš jedino pokušati dokazivati da se radi o prijevari na način da si nesvijesno nazvao broj s posebnom naplatom, ali s obzirom da je u drugoj državi i da oni za taj poziv terete tvog operatera, ne znam kako će to sve skupa završiti.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
PredatoR kaže...

Prije par dana desio se čudan problem. Primljeni poziv iz Tele2 mreže nije bio u obliku +38595... nego +95...

Ništa zato? Ne dok ne pokušate nazvati taj broj i nazovete... BURMU! (tj. Uniju Mianmar). Državu u Aziji!

Ili ako je prebačen broj iz 091, +91 je Indija. +92 je Pakistan, +98 je Iran itd.

I vi onda dokažite da niste zvali...

Popis pozivnih brojeva - Azija

EDIT: Možda je problem u T-Mobile mreži, jer to mi se desilo na dvije Simpe.

Hebiga zahebali su te. Ja uvijek provjerim kada vidim nešto čudno.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Kakve veze to ima s Tele2? Primio si scam poziv iz Burme i vjerojatno se radi o broju s posebnom naplatom. Tele2 = +38595 = 095 (ako si u Hr), ali nije jednako +95.

Nikad, ali nikad ne zvati brojeve koji nisu u formatu +3859x, +3851-3855, 09x ili 01-05x osim ako točno znate koga zovete i po kojoj cijeni.

Možeš jedino pokušati dokazivati da se radi o prijevari na način da si nesvijesno nazvao broj s posebnom naplatom, ali s obzirom da je u drugoj državi i da oni za taj poziv terete tvog operatera, ne znam kako će to sve skupa završiti.

Žena i starci me zovu sa scam broja iz Irana (098 prebačen na Tele2)? Točno znam tko me zvao i nije mi uspostavilo poziv kad sam pozvao natrag (pisalo je "Greška na mreži"). Ali tko garantira da nekome neće uspostaviti?

17 godina
odjavljen

Druga mogučnost je da ti mreža krivo šalje prikaz broja (to je onda do tvoje mreže) ili ti mobitel krivo prikazuje/sprema primljeni broj.

15 godina
protjeran

E može mala pomoć..xD ev npr za tursku je pozivni  

+90 ehh sd ja bi volio zovnuti nekog u tursku da se malo zezam..jer nikad nisam čuo nekog uživo da priča takav jezik...niti sam kad dobio nekog dalje od balkana jer ne znam kakve brojeve da kucam koliko njih...e sad vas molim da mi pomognete...želio bih zovnuti bilo koga u turskoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Druga mogučnost je da ti mreža krivo šalje prikaz broja (to je onda do tvoje mreže) ili ti mobitel krivo prikazuje/sprema primljeni broj.

Napisao sam da je moguće do njih (T-Mobile). Nije do mobitela, dva različita su.

17 godina

Mene je prijatelj zvao sa svog moba, također mi nije pisalo +38592..... neko samo +92.... Prvo se nisam htio javiti i onda mi je poslao por da šta se ne javljam. Opet me je zvao, isto je pisalo +92... i ništa se čudno nije dogodilo, niti sam imao neki veći račun. Mislim da je to operatera to što ne prikazuje +385. I to mi se baš nedavno dogodilo i samo dok me on zvao, ostale prikazuje sa +385...

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Mene je prijatelj zvao sa svog moba, također mi nije pisalo +38592..... neko samo +92.... Prvo se nisam htio javiti i onda mi je poslao por da šta se ne javljam. Opet me je zvao, isto je pisalo +92... i ništa se čudno nije dogodilo, niti sam imao neki veći račun. Mislim da je to operatera to što ne prikazuje +385. I to mi se baš nedavno dogodilo i samo dok me on zvao, ostale prikazuje sa +385...

Ovo se i meni dogodilo neki dan... prijatelj je u tele2 mreži i obično mi piše ime iz imenika kad me zove, ali ovaj put je pisalo +95XXXXXX, znači on me zvao, bio je njegov broj, ali bez oni +38595... sad vidim da se i drugima to događalo...

17 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

MatkoBB kaže...

Jeste oba na T-Mobile. Najbolje je da svi pošaljete pritužbu operateru, jer jedino ako se ustanovi da je to njihova greška možete se žaliti ukoliko je poziv uspostavljen i naplačen.

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
MatkoBB kaže...

Jeste oba na T-Mobile. Najbolje je da svi pošaljete pritužbu operateru, jer jedino ako se ustanovi da je to njihova greška možete se žaliti ukoliko je poziv uspostavljen i naplačen.

Ja sam na T-Mobileu... nisam zvao taj +95 broj jer sam shvatio o čemu se radi tako da se nemam za što žaliti, samo mi je bilo čudno jer se do sada još nisam susreo s tim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice