stavio sinoc FXP CM 10 , za svaku preporuku , mobitel se preporodio , fluidnost na vrhu . nakon instalacije 400 mb rama slobodno.
Malo me sram, ali što je FXP CM 10?
stavio sinoc FXP CM 10 , za svaku preporuku , mobitel se preporodio , fluidnost na vrhu . nakon instalacije 400 mb rama slobodno.
Malo me sram, ali što je FXP CM 10?
Ja nisam bio zadovoljan istim, bio je 3, 4 dana na mobu, prvenstveno zbog baterije, pa sam sinoć stavio xtx 9, (baziran na stock ics-u), pa ću za njega vidit kakav je
Fxp freexperiaproject cm cyanogenmod 10 odnosno rom za xperiu .slazem se sa ovime dosta trosi bateriju ali mislim isprobat setcpu da vidim oce ustedit stogod
ps koristi tko NOVA kernel ?
XS LT26i
Imam par pitanja uvezi firmware-a 6.1.A.2.55 Trenutno sam na ICS-u 4.0.4 (ocitii, jel)
Gledah po netu i nikak za skuzit kak spustit fimwire... dali ga spustat , dali treba unlockat opce bootloader... Posto se moja 2.55 neda.
Svaka pomoc je dobrodosla, ja jadan samo rootat ocu mob :) , moguce i da mi je nesto promaklo :)
skini sa neta .50 verziju, jer se 55 verzija još ne može rootat, i flashaj preko flashtoola taj rom
ak znaš kako ide, a ima na xda podosta tutorijala kako se radi
Znaci uredo .50 mogu flashat preko .55 . Dalje nebi trebao bit problem.
Ako imaš unlocked bootloader može se rootat 2.55 firmware, prati ove upute sa xda
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2004738
Isprobao osobno i radi bez greške, mob je rootan, SuperSU i Superuser instalirani, CWM isto
Mislio sam ovo koristit za otkljucat bootloader i onda pratit tvoj tutorial. Daj mi samo potvrdi jel to ok , pa da se bacim na posao :)
Sory promakao mi link. Clan jedan napravio upute na hrvatskom ... Uglavnom sve rjeseno :) Hvala
Vidim da ekipa nije flashala stock 2.55 kernel gore... al ja sam stavio stock , i sve 5 :)
Dečki evo napokon sam se odlučio da rootam mob. Pošto neam pojma o tome, tu ste vi :) Znači bootloader zaključan, ima garanciju :P, 2.55 frimware, iz VIP-a. Sad nemorate objašnjavat ak vam se neda, ali mi izbacite linkove što trebam po redu učiniti. Napravio sam backup na komp :D HVALA UNAPRIJED!!
EDIT: Negdje sam vidio temu na BUG-u gdje piše što je flešanje, Custom ROM, kerneli, itd. pa ako netko zna nek mi pošalje pp. :)
Dečki evo napokon sam se odlučio da rootam mob. Pošto neam pojma o tome, tu ste vi :) Znači bootloader zaključan, ima garanciju :P, 2.55 frimware, iz VIP-a. Sad nemorate objašnjavat ak vam se neda, ali mi izbacite linkove što trebam po redu učiniti. Napravio sam backup na komp :D HVALA UNAPRIJED!!
:)) hajde i ja ću ovo pažljivo pratiti.. možda se i ja odlučim to napraviti..
EDIT: Negdje sam vidio temu na BUG-u gdje piše što je flešanje, Custom ROM, kerneli, itd. pa ako netko zna nek mi pošalje pp. :)
2.55 firmware se ne može rootati. Za starije verzije upute za rootanje su tu.
ajde kome se da neka napiše kako da se bootloader otključa mislim da znam kako poslje toga heehhe
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xperia-bootloader-root-firmware/170929.aspx
Procitaj, sve ti je ovdje navedeno. NEMOJ mislit da znas, procitaj i budi siguran da znas jer ces zavrsit sa SOFT brickom. Radi backup pod obavezno.
Kemijao sam nesto prekjucer s cyanogenom 10, pa sam zavrsio sa soft brickom, doduse backup je sve rjesio... vratio stock ICS (rootani 2.55) , i stavio sspeed v8 kernel , i zrokao mahera na 1.7 . Radi ko beba :)
Znači ja za rootanje moram oprije otključat bootloader ili nemoram?? Što dobivam s tim?
Mislim da za neke odredene modifikacije moras otkljucat bootloader al u 90% slucajeva ga nemoras ni dirat.
http://unlockbootloader.sonymobile.com/what-does-it-mean-unlock-boot-loader
Znači to neću,hehehe. Znači prije samog rootanja moram napraviti backup, downgradeat (imam 2.55)...?
Moras downgradeat, ili mozes otkljucat bootloader i rjesit sve ovom
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2004738
metodom. Provjereno radi, clan stealth potvrdio, a ja se takoder uzivio :)
Neznam, po meni rade otkljucaj bootloader, jer par romova trazi otkljucani... a iskreno nisam se htio zezat s downgradeom, dosta mi je veselja priredio desire z :)
Ovo mi baš i nije jasno... Tako da neću eksperemintirat, nego ću ga spustit pa onda root obični postupkom...
EDIT: Čitao sam da ovaj Backup&Restore baš i nije neš...Netko prijedlog za backup način?
Ovo mi baš i nije jasno... Tako da neću eksperemintirat, nego ću ga spustit pa onda root obični postupkom...
EDIT: Čitao sam da ovaj Backup&Restore baš i nije neš...Netko prijedlog za backup način?
Backup and restore radi sasvim super (na mobitelu onaj, ne iz pc companiona)
Na ovaj rom moze ici bilo koji stock rom . ovo je najstabilniji najbrzi custom rom
freexperiaproject CM10 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1780338
pratite ovaj tutorial i nemozete zeznuti nikako
Backup and restore radi sasvim super (na mobitelu onaj, ne iz pc companiona)
Kada sam napravio sigurnosnu kopiju (backup), i kada želim staviti to na komp, nemogu nać mapu? Dali se uopće spremi u neku mapu ili ja samo vratim iz aplikacije s moba?
+ Kada želim downgrade, odem u PC Companion i tamo repair my phone? Ili?
Dosadan na kvadrat, ali želim to napraviti!!
Kad napraviš backup s aplikacijom na mobitelu, restartiraj mob. Onda ga spoji na PC i u folderu semc.fullbackup ili tako nekako će ti biti tvoj backup.
ako želiš s 4.0.4. downgrade na 2.3 treba ti flashtool i 2.3 tft fajl.
S time da na 2.3 nemaš backup and restore aplikaciju ili ti ga džabe ti backup jer nemaš čim restorat.
Preostaje ti titanum backup ili slično što traži ROOT
znači da napravim backup, skinem titanium backup, prebacim backup na mob i toe to. A za downgrade skinem flashtool sa Marketa (?) i skinem sa weba na komp 2.3tft fajl?I kad skinem Titanium, kaže da neće raditi zato jer mi nije rootan? Ha???
Nemoraš mi slat PP, pratim ja forum =)
Prvo rootaš mobitel, onda skineš titanium backup (mism da se plaća pa si nađi "nenaplativu verziju") s kojim bi trebao napraviti backup
Onda si negdje nađeš flešabilni 2.3 (xda forum recimo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1599303 )
koji flešaš s fleštoolom (http://androxyde.github.com/)
Onda opet rootaš, instaliraš TI backup vratiš backup.
Imaš i Mybackup pro na marketu kojem mislim da ne treba root ali se plaća.
za backup smsova imaš sms backup and restore
apove ti backupira tvoje google account zajedno s settingsima (ako ti je uključeno settings > privacy valjda), ali ti neće backupirat i pređene levele u angrybirdsima. :D
Da skratim priču, ako ne patiš od backupa (jer budimo realno, fleš roma i instalacija i konfiguracija aplikacija ti neće oduzet više od 1h tvog života) preskoči ga i flešaj 2.3 odma gore.
I nemoj se zeznit kad upališ PC companion nakon toga i updateat opet na 4 (jer će ti reć da ti je dostupan novi FW)