Pomoć - Pretplata

poruka: 14
|
čitano: 4.519
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Pomoć - Pretplata

Mogu li se mobiteli koji se kupe na pretplatu otplaćivati u više rata, npr. uzmem desire na godinu dana pretplate a cijena mu je 2500kn. Znači može li se tih 2500kn otplaćivati tih godinu dana dok traje pretplata ili se cijeli iznos mora odmah platiti.

Prijatelj mi govori da se to može, ali iskreno ja prvi put čujem za to. Ako je tko od vas još čuo za ovo molim vas javite...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć - Pretplata
Koliko ja znam ne... moraš platiti gotovinu...

Ili mastercardom, onda ti to s ratama i kamatom dolazi na naplatu...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
neaktivan

Ja ti radim u telekomunikacijama i mogu ti reć samo da je moguće otplaćivanje u ratama jedino kreditno karticom,dakle Master,Diners ili Visa...

A gle iskreno nije li ti onda lakše da taj mob kupiš po punoj cijeni i razvališ na rate koje nećeš niti osjetiti. Jer taj mob ima cijenu 4500 pretpostavljam da je to uz neku ludu tarifu na koj ćeš se obvezati plaćanjem 12 mjeseci...pa preračunaj si to... debelo ćeš isplatiti taj telefon :)

Prodajem -- Nokiu E63 povoljno -- pwt :)
17 godina
neaktivan

Nemoj lagati ljude ;)

Pa tar nije iphone samo 9 kn ;)

To je dzabe ;)

:)
17 godina
neaktivan
Ako kupuješ karticom možeš uzeti na rate, koliko to zna samo prodavač u centru.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan

ZAr kupovina kredintom ne zavisi od prodavaca vec od banke. Vjerovatno si i mislio na kreditnu. Ionako prodavac dobije pare odmah.

17 godina
neaktivan
Zavisi o dogovoru između prodavača i banke.
Osim u slučaju revolving kartica kada je prodavaču svejedno.

Kod klasičnih kreditnih kartica prodavač mora imati ugovor ili štoveć sa bankom odnosno kartičnom kućom.
Zato ćeš negdje npr. moći kupovati na Amex na rate a negdje ne. itd.
15 godina
protjeran
Pomoć - Pretplata

Meni je problem što ne mogu dobiti American jer još nisam zaposlen za stalno već sam na ugovoru.

Kad sam pitao za otplatu mobitela u ratama nisam mislio na kreditne kartice. Jedan poznanik mi je rekao da kad se mobitel uzme na pretplatu on se može plaćati isto kao i pretplata, znači s uplatnicom koja dolazi svaki mjesec za račune samo što će na njoj još biti i stavka za ratu mobitela

Neznam jeste me skužili...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Zavisi o dogovoru između prodavača i banke.
Osim u slučaju revolving kartica kada je prodavaču svejedno.

Kod klasičnih kreditnih kartica prodavač mora imati ugovor ili štoveć sa bankom odnosno kartičnom kućom.
Zato ćeš negdje npr. moći kupovati na Amex na rate a negdje ne. itd.

Sad si me zbunio. Ja imam dvije kreditne kartice i moja obaveza je da placama jesecno 5% od zaduzenja plus kamate. Sto znaci da ja sve sto uzmem uzimam na 20 rata ako zelis i ako ne dignem ratu koju sam uplatio. Prodavca bas briga za to jer njemu pare legnu odmah. Imam osjecaj da se ne razumijemo.

17 godina
neaktivan

Ti imaš revolving kartice, to su te kojima plaćaš minimum 5%.

Postoje i klasične kreditne kartice tipa American express, Diners i sl. kojima možeš platiti od jednom ili u više rata ali to moraš naglasiti na blagajni u tom slučaju.

Ja imam American Express Classic (zelena) koja je klasična, i imam Visa Classic karticu koja je revolving, odnosno ovo što si ti opisao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 19:10 (Danny_HR).
15 godina
protjeran
Pomoć - Pretplata

A zna li tko na koliko se rata može kupovati u tele2 s americanom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ti imaš revolving kartice, to su te kojima plaćaš minimum 5%.

Postoje i klasične kreditne kartice tipa American express, Diners i sl. kojima možeš platiti od jednom ili u više rata ali to moraš naglasiti na blagajni u tom slučaju.

Ja imam American Express Classic (zelena) koja je klasična, i imam Visa Classic karticu koja je revolving, odnosno ovo što si ti opisao.

Hm. Pa ispada da je revolving vise kreditna od kreditne. Imam visu clasic i mastercard.

17 godina
neaktivan

Još ti je jedna bitna razlika što na revolving karticama imaš limit.
Ja na svojoj revolving imam limit od 9000, na Amexu nemam apsolutno nikakav limit.

0000 kaže...

A zna li tko na koliko se rata može kupovati u tele2 s americanom

Ovo će ti moći odgovoriti samo na prodajnom mjestu ili u službi za korisnike. Osim ako netko ovdje radi u Tele2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 8:27 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
0000 kaže...

Mogu li se mobiteli koji se kupe na pretplatu otplaćivati u više rata, npr. uzmem desire na godinu dana pretplate a cijena mu je 2500kn. Znači može li se tih 2500kn otplaćivati tih godinu dana dok traje pretplata ili se cijeli iznos mora odmah platiti.

Prijatelj mi govori da se to može, ali iskreno ja prvi put čujem za to. Ako je tko od vas još čuo za ovo molim vas javite...

najbolje ti je uzeti mobitel u gotovini.Jeftinije ti je i sigurnije

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice