Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.471
|
čitano: 12.951.644
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

Što si za tog asusa zapeo tako?

Imao sam asusa i htio bih da  opet jer mi se sviđa njegov dizajn tj izgled. Updateovi tj nadogradnje su redovite. Sučelje im je super premda priznajem da se njihovo sučelje moze staviti i na druge androide. 

Razmišljao sam i o Xiaomiju Redmi note 3 e sad  nisam ništa na kraju siguran. 

Htio bih da ekran bude najmanje 5.5 inča. Da ima 32gb ili više interne memorije, i da ima mogučnost za microsd kartice a to xiaomi nažalost nema. 

4g mi je obavezan kao i gps koji mora raditi kako spada. 

barem 3000mah baterija ili više.  Našao sam na stranici http://store.asus.com/us/item/201505AM120000084/A40364 za 269 dolara (ispod 1900kn)  neznam odakle šalju, i ako je moguče da bi isti takav kupio negdje drugdje tj jeftinije. 

Nisu odbačene alternative tj drugi brendovi.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 9:43 (Markić7).
10 godina
odjavljen
Markić7 kaže...
maks0806 kaže...

Što si za tog asusa zapeo tako?

Imao sam asusa i htio bih da  opet jer mi se sviđa njegov dizajn tj izgled. Updateovi tj nadogradnje su redovite. Sučelje im je super premda priznajem da se njihovo sučelje moze staviti i na druge androide. 

Razmišljao sam i o Xiaomiju Redmi note 3 e sad  nisam ništa na kraju siguran. 

Htio bih da ekran bude najmanje 5.5 inča. Da ima 32gb ili više interne memorije, i da ima mogučnost za microsd kartice a to xiaomi nažalost nema. 

4g mi je obavezan kao i gps koji mora raditi kako spada. 

barem 3000mah baterija ili više.  Našao sam na stranici http://store.asus.com/us/item/201505AM120000084/A40364 za 269 dolara (ispod 1900kn)  neznam odakle šalju, i ako je moguče da bi isti takav kupio negdje drugdje tj jeftinije. 

Nisu odbačene alternative tj drugi brendovi.  

Meizu M2 Note

ispunjava sve tvoje zahtjeve i ide za manje od 200$

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 10:05 (kbenzema).
12 godina
neaktivan
SR4L kaže...

htc m8 ili z3?

Z3

12 godina
neaktivan
kbenzema kaže...

Meizu M2 Note

Ima neki bez fizicke tipke dolje ? samo touch  

13 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
kbenzema kaže...

Meizu M2 Note

Ima neki bez fizicke tipke dolje ? samo touch  

meizu ima FlymeOS koji je nekakva kombinacija iOS-a i androida.. pogledaj youtube malo.

također imas Xiaomi redmi note2 u istom cjenovnom rangu i kvalitetom.

usporedba

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 16:10 (GuardianOTB).
12 godina
neaktivan
Pozdrav !
Koji mobitel za ženu kupiti ?
Dosad je imala lumiu 630 i wp joj ne odgovara. Sad ima Samsung S 3 mini i ne radi glatko.
Cijenom oko 700kn, moze i rabljeni s njuškala. Bitno da ne šteka, ono da radi normalno. Ona koristi face i malo surfa i to je to. Gledao sam Xperia E4G, Lg Spirit, Lg Nexus 4 u toj cijeni na njuškalu. Nekakav kinez ? Imate kakav prijedlog ? Hvala !

0 0 hvala 0
10 godina
LG Spirit, LG Magna, Lenovo A536... Možeš na njuškalu pronaći i Galaxy S4 mini za te pare...
15 godina
Qvezbra kaže...
Pozdrav !
Koji mobitel za ženu kupiti ?
Dosad je imala lumiu 630 i wp joj ne odgovara. Sad ima Samsung S 3 mini i ne radi glatko.
Cijenom oko 700kn, moze i rabljeni s njuškala. Bitno da ne šteka, ono da radi normalno. Ona koristi face i malo surfa i to je to. Gledao sam Xperia E4G, Lg Spirit, Lg Nexus 4 u toj cijeni na njuškalu. Nekakav kinez ? Imate kakav prijedlog ? Hvala !

nek doda jos 300 kn i uzme ovo ili ovo i mirna je duze vrijeme, ako joj uzmes ove sta si nabrojao ili s njuskala neku marku po meni bacili ste pare u vjetar jer ce jako brzo i ti uredaji pocet stekat ako uopce i budu radili glatko dok su jos novi

12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Oj, trebam za staru neki telefončić, mora podržavat Skype i Viber tak da može mljet sa sestrom u švabiji do mile volje i da je jednostavan.

I da baterija drži malo duže jer ima Samsunga kojeg puni svakih tjedan dana pa ne bih htio da tranzicija bude neugodna. 

Razmišljao sam o Lumia 435 i to je to 

Do nekih 500 kn.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
17 godina

Skype radi užasno loše na windows phonu a za viber mi se kolega žalio da mu dosta kasne poruke ali za 500kn ne bin znao ništa pametno ni kod androida.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 21:42 (bik).
10 godina
odjavljen

za skype neznam, ali meni viber radi oke, i pozivi i poruke. možda s3 mini na njuškalu, neznam kak on radi, al vjerojatno bi bil oke za to kaj joj treba

0 0 hvala 0
12 godina

Ma u biti samo Viber, za Skype joj dam svoj. 

Nekak mi se WP cini jednostavniji za starijeg korisnika od Androida. Za divno čudo ova Lumia ima 1GB rama što ju čini solidnim mobitelom za tu svrhu. 

Zanemarite Skype. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
14 godina
gocc01 kaže...

Oj, trebam za staru neki telefončić, mora podržavat Skype i Viber tak da može mljet sa sestrom u švabiji do mile volje i da je jednostavan.

I da baterija drži malo duže jer ima Samsunga kojeg puni svakih tjedan dana pa ne bih htio da tranzicija bude neugodna. 

Razmišljao sam o Lumia 435 i to je to 

Do nekih 500 kn.

Lenovo A1000, kupio ju staroj nekidan u CC One ST, 490kn.

M
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 22:22 (zoharbizo).
10 godina
protjeran

Poz,hocu da kupim kcerci poklon Sony Xperia M4 Aqua
Kakav je tel?Citam recenzije na GSM Areni,kazu da se grije ?!
Ima li neko ovaj tel.kkava su iskustva iz prve ruke ?

Na ugovor od 2.god dobijam za dzaba ! :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 8:19 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može preporuka nekog moba do 2000, 2500 krznenih? Android, može i rabljeno. Kamera mi nije bitna.

Kakav je Nexus 5X? Ili možda bolje Samsung S5?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pero Dinamit kaže...

Može preporuka nekog moba do 2000, 2500 krznenih? Android, može i rabljeno. Kamera mi nije bitna.

Kakav je Nexus 5X? Ili možda bolje Samsung S5?

Z3 s Njuskala, zapakiran garancija 2g moze se nac za 2200-2300. 

Uzeo sam prosli tjedan S5 i odmah ga rijesio jer mu kamera nije fokusirala zbog nadogradnje Androida a i bio je jednostavno spor. 

Z3 ga ubija. Bateriju ne mozes potrosit u jednom danu a i izrada je klasa za sebe. 

Poslusao sam preporuke kolega iznad i nisam pozalio. 

9 godina
neaktivan

Pozdrav.

I unaprijed hvala na pomoći...

Moja trilema je

Xiaomi Redmi Note 2, na poruku na honorbuy-u su mi međuostalim odgovorili: "The phone do not rooted , we also do not advise you to root the phone." Zašto? Jel ima neki problem s rootanjem tog telefona?

Redmi Note 3, zašto ima s dvije verzije procesora? Ja bi radije helioX10, a zapravo da li je svejedno da li je snapdragon ili helio X10?

Mi4c- favorit jer ima 5 inča, ali i skuplji. Na različitim stranicama pišu različite specifikacije. Npr na gsm areni kaže non removable battery, a na giztopu removable battery. Ima slabiju bateriju od Note 3, nema fingerprint, a skuplji skoro 100dolara. Evo, ne znam ni sama.

Možete mi predložiti i neki sasvim drugi, da ga ima iz EU, da ima romove, bolju bateriju, po mogućnosti s ovim fancy featuresima kao finger scann i gorilla glass, android barem 5,0., da se može rootat (to moj muž zna).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imam dilemu, mogu birati između 2 mobitela Nokia Lumia 830 i HTC M8 (cijena ovdje ne igra ulogu). Koristim aktivno i Android i WP 8.1 i oba me dobro služe, tako da mi u ovoj odluci OS ne igra nikakvu ulogu.

Koliko vidim Lumia osjetno bolju stražnju kameru, HTC je više premium i hardverski je osjetno jači na papiru ali zbog manje zahtjevnosti WP to se u praksi i ne osjeti. Lumia će dobiti dužu podršku kroz WP 10 a HTC Andorid 6.0 i vjerojatno ništa dalje.

Što izabrati?

3 Nokia Lumia 830
11 HTC M8
život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 11:02 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
starakokos kaže...

Pozdrav.

Moja trilema je

Xiaomi Redmi Note 2, na poruku na honorbuy-u su mi međuostalim odgovorili: "The phone do not rooted , we also do not advise you to root the phone." Zašto? Jel ima neki problem s rootanjem tog telefona?

Redmi Note 3, zašto ima s dvije verzije procesora? Ja bi radije helioX10, a zapravo da li je svejedno da li je snapdragon ili helio X10?

Mi4c- favorit jer ima 5 inča, ali i skuplji. Na različitim stranicama pišu različite specifikacije. Npr na gsm areni kaže non removable battery, a na giztopu removable battery. Ima slabiju bateriju od Note 3, nema fingerprint, a skuplji skoro 100dolara. Evo, ne znam ni sama.

Možete mi predložiti i neki sasvim drugi, da ga ima iz EU, da ima romove, bolju bateriju, po mogućnosti s ovim fancy featuresima kao finger scann i gorilla glass, android barem 5,0., da se može rootat (to moj muž zna).

ja imam RN2, rootan obavezno. apsolutno nikakvih problema- root je samo administratorska prava. ako rootas mob, gubis garanciju. unroot je 10sec posla. 

RN3 je novi mob, kvalitetniji izradom od RN2, ali imas nezamjenjivu bateriju te nemas utor za SD karticu. ostalo je sve na strani RN3. u rn2 je helio x10, mobitel mi leti s tim procesorom. koji je tocno snapdragon (ne da mi se surfat :D)

Mi4c je jednostavno u svemu malo bolji. iskreno, da kupujem opet kupio bih Mi4 (Mi4c jos nije izasao kad sam svoga kupio) iz jednostavnog razloga - 5.5" je jednostavno veliko. u guzvi, hodu, voznji (znam znam, ne pricaj dok vozis) mi je malo nezgrapan. a ja sam visok 194cm i nije mi ruka bas mala :D

15 godina

Zamolio bih za pomoć.

Sestri je Huawei y330 odapnuo. I sad planira uzet drugi mob.

Ona pikira između Lenova i Microsofta ili NOA.

Naas tu sad zanima, kakva je razlika između

Lenovo-a A1000 koji je u smartsonu 550 kuna i Lenova A 536 koji je 799 kuna. Vidim da je A 1000 noviji model ali nekužim ćemu takva razlika u cijeni kad jedina razlika je samo kamera koja ide u korist A 536 (bar na papiru).

Gledala je i Lumiu 535 jer ju i ja sam imam i sad se dvoumi.

I zanimaju ju Noa H43:

NOA H43

Što je po vama najbolja kupovina, Bez obzira na OS. Njoj je bitno da mob ne šteka kroz kratko vrijeme. A nije osoba koja fila mobitel sa aplikacijama.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako ne kupijes na rate, pravac njuškalo. Puno bolji telefoni za isto para

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
tonik kaže...

Zamolio bih za pomoć.

Lenovo-a A1000 koji je u smartsonu 550 kuna i Lenova A 536 koji je 799 kuna. Vidim da je A 1000 noviji model ali nekužim ćemu takva razlika u cijeni kad jedina razlika je samo kamera koja ide u korist A 536 (bar na papiru).

I zanimaju ju Noa H43:

NOA H43

Što je po vama najbolja kupovina, Bez obzira na OS. Njoj je bitno da mob ne šteka kroz kratko vrijeme. A nije osoba koja fila mobitel sa aplikacijama.

NOA nek ne uzima osim ak ne misli svakih par mjeseci ići na servis, smeće nad smećem. Nisi napisal budget tak da je teško reći.

13 godina
neaktivan
tonik kaže...

Zamolio bih za pomoć.

I zanimaju ju Noa H43:

NOA H43

a526 veci ekran, nesto bolja rezolucija, puno bolja front camera, bolji procesor. 

9 godina
neaktivan

A jel bi uzeo Mi4C na honorbuy-u za 249 +39 shipping ili na giztopu za 239 dolara? Tnx.

15 godina
kbenzema kaže...
tonik kaže...

Zamolio bih za pomoć.

I zanimaju ju Noa H43:

NOA H43

NOA nek ne uzima osim ak ne misli svakih par mjeseci ići na servis, smeće nad smećem. Nisi napisal budget tak da je teško reći.

Ona bi išla do jedno 700-800 kuna.

17 godina
protjeran

Gore si spomenuo Lumiu 535. Za te novce se na Njuškalu da naći par mjeseci stara Lumia 640. Ja sam zamalo uzeo a onda sam ipak odlučio dodat još malo i uzet bar Lumiu 830.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
tonik kaže...

Ona bi išla do jedno 700-800 kuna.

gledaj na njuškalu za lumiu 640, možda se nađe očuvana u super stanju

17 godina

ili lg spirit, za tu lovu odlican mobitel

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
starakokos kaže...

Pozdrav.

Moja trilema je

ja imam RN2, rootan obavezno. apsolutno nikakvih problema- root je samo administratorska prava. ako rootas mob, gubis garanciju. unroot je 10sec posla. 

RN3 je novi mob, kvalitetniji izradom od RN2, ali imas nezamjenjivu bateriju te nemas utor za SD karticu. ostalo je sve na strani RN3. u rn2 je helio x10, mobitel mi leti s tim procesorom. koji je tocno snapdragon (ne da mi se surfat :D)

Mi4c je jednostavno u svemu malo bolji. iskreno, da kupujem opet kupio bih Mi4 (Mi4c jos nije izasao kad sam svoga kupio) iz jednostavnog razloga - 5.5" je jednostavno veliko. u guzvi, hodu, voznji (znam znam, ne pricaj dok vozis) mi je malo nezgrapan. a ja sam visok 194cm i nije mi ruka bas mala :D

Zapravo, super si mi pomogao, jer mi je taj mob favorit od početka, tako da nema više trileme.

Jedino se pitam dal se taj procesor Snapdragon 808 isto lako roota?

I evo gledam, velika je razlika u cijenu na honorbuy i giztop, na honorbuyu za 249 +39 shipping, a na giztopu za 239 dolara. Jel ima neki keč u tome?

Tnx.

15 godina

Hvala na pomoći. Odllučila se za Lenovo A536, i kupljen je do malo prije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice