Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.471
|
čitano: 12.940.825
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

IMHO 5g je "porez na budale" i užasno je glupo preplatiti za 5g funkcionalnost umjesto da se uzme hardverski bolji mob koji ima 4g iako je danas teško naći moderni mob bez 5g... 

Kao netko tko je koristio hrpetinu starih i novih Xiaomija (nisam imao 13 seriju), nikako ih više ne bih preporučio jer su bugoviti elektronički otpad bez tržišne vrijednosti 6mj nakon kupovine jer dolazi novi model, softverska podrška gotovo da ne postoji i bugovi se nižu kao hepatitis abeceda, ali to je tema koja je već pređena uzduž i popreko

Nemam 5G mobitel, pa ne mogu napisati koliko bih i kakve koristi imao od toga mobitela. Od prijelaza s 3G na 4G sam imao itekakve koristi.

Prvi 4G mobitel kupio sam prije 10 godina kada se 4G počeo tek širiti kod nas jer sam od te tehnologije imao velika očekivanja nakon zagušenog 3G, ali sam morao čekati dosta dugo da 4G zbilja postane raširen. A onda se pojavom korone i ovim ratom u Ukrajini štošta srozalo. Koliko vidim, HT u mojoj neposrednoj okolini nerijetko gasi frekvencije na baznoj stanici, vjerojatno zbog štednje struje. I korisnika se nagomilalo, a tu je i dijeljenje frekvencija s 5G (DSS), pa je brzina sa 150 Mb/s pala na 40-50, a ponekad i niže. Ljeti na moru 4G mreža tamo gdje sam se ja kretao postaje neupotrebljiva zbog ogromnog broja korisnika.

Xioami mi je izdržao pune 4 godine. I puno toga mi je omogućio u te 4 godine. Tako da ne mogu pljuvati po njemu. Tržišna vrijednost? Nisam ga kupio kako bih ga nakon 6 mjeseci prodao. Da, Xiaomi divlja s izbacivanje novih modela. Već je na tržište pustio seriju 13, a još dopunjava seriju 12. Podršku su srezali na 2 godine i nakon toga nastupa mrak. Bugova baš i nema, tako da mi to nije stvarano probleme.

17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Zapravo s obzirom da od kada kupujem smartphone kupujem kineske iz inozemstva, možda posjećujem krivu grupu. Zaboravim se da postoji i grupa kineski mobiteli. 

Meni nije bitna kamera i tu je glavni spas za kupnju nečeg "slabijeg". Koštao me Realme 8 (4G) 1300 kn za Božić 2021. Za moje pojmove dobar uređaj za dobru cijenu.

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
itomic009 kaže...

Pa moguća je ako se ne bojiš kupovine polovnog kao vrag tamjana . Ja sam kupio tri mjeseca star Xiaomi 12 Lite za 230 eura. Ima račun i garanciju. Ima malo ogrebotinu koju mi ionako svaki uređaj zaradi prije ili poslije ako nije full u masci (a budem i to napravio), ali mene to ne sekira jer je telefon bez greške a platio ga 1000kn manje nego nov, ili po cijeni ovih novih jeftinih. Tako da, nije daleko od 1500kn granice. 

P.S. I na konto ovog posta hejtanja Xiaomija, imam ih dva koji su već godinama u upotrebi. Redmi Note 8 PRO koji je u pogonu 3.5 godina i Redmi Note 9S 2.5 godina. I super rade. 

Ne kupujem rabljene mobitele, tako da tog iskustva nemam.

P.S. I zašto si sada kupio 12 lite? Treći mobitel u 3 i pol godine? Dva prethodna rade, a ti kupuješ treći?

2 godine
protjeran
maks0806 kaže...

Hiperprodukcija buggovitog mediokriteta povišenih cijena sa resell valueom nošenih patika.

Zašto ih onda ljudi kupuju? Riječ je o milijunima mobitela.

Svima je kriza. Pad prodaje je, ovisno o izvoru, oko 20% globalno. IDC kaže 18,3%: https://www.idc.com/promo/smartphone-market-share

Jesu li ljudi glupi, pa troše svoj uglavnom teško zarađeni novac na loše proizvode ili samo kupuju nepotrebno i time dalje podupiru lošu industriju koja je zapela u slijepoj ulici i više ne zna što bi i kako dalje.

2 godine
protjeran
Korny1603987 kaže...

Zapravo s obzirom da od kada kupujem smartphone kupujem kineske iz inozemstva, možda posjećujem krivu grupu. Zaboravim se da postoji i grupa kineski mobiteli. 

Meni nije bitna kamera i tu je glavni spas za kupnju nečeg "slabijeg". Koštao me Realme 8 (4G) 1300 kn za Božić 2021. Za moje pojmove dobar uređaj za dobru cijenu.

Samo za informaciju, toliko je otprilike koštao Mi 11 lite 5G NE godinu dana kasnije na Božićnoj akciji HT-a, jasno uz njihovu pretplatu. 50% popusta u odnosu na redovitu cijenu.

17 godina

Ne koristim pretplatu, plaćam na bonove onih 80 kn mjesečno i smatram se varanim. Gledam kako mogu smanjiti tarifu na nekih 50 starih kuna. Ne mogu stoga niti kupovati od naših telekoma jer ne želim biti vezan ugovorom.

2 godine
protjeran
Korny1603987 kaže...

Ne koristim pretplatu, plaćam na bonove onih 80 kn mjesečno i smatram se varanim. Gledam kako mogu smanjiti tarifu na nekih 50 starih kuna. Ne mogu stoga niti kupovati od naših telekoma jer ne želim biti vezan ugovorom.

50 kuna na bonove? Prošlo je to vrijeme. Jedino ako uzmeš 1000 minuta razgovora na bonbonu za oko 6 EUR-a i ništa više. Simpa je užasno skupa. A1 je isto poskupio i on više nema nikakvu tarifu za 50 kuna (tamo još od 2020. ili 2021.). Čak su i jednu staru tarifu od 50 kuna svojedobno poskupili na 55 kuna. Znam jer sam ju ja imao. Tako da za 50 kuna više nećeš pronaći kompletnu tarifu (razgovori + sms + internet).

16 godina
NetkoNegdje kaže...
Korny1603987 kaže...

50 kuna na bonove? Prošlo je to vrijeme. Jedino ako uzmeš 1000 minuta razgovora na bonbonu za oko 6 EUR-a i ništa više. Simpa je užasno skupa. A1 je isto poskupio i on više nema nikakvu tarifu za 50 kuna (tamo još od 2020. ili 2021.). Čak su i jednu staru tarifu od 50 kuna svojedobno poskupili na 55 kuna. Znam jer sam ju ja imao. Tako da za 50 kuna više nećeš pronaći kompletnu tarifu (razgovori + sms + internet).

Za 55kn na bonbonu imaš 7GB, 3500min i 400sms...

6 godina
neaktivan
vepar kaže...
NetkoNegdje kaže...
Korny1603987 kaže...

Pa kak?

10 godina

Velika kombinacija bonbon je 50/55 kn (nemam sad ženin mob pri ruci).

Tako se zvala kad sam ja ugovorio. 3500 minuta, 400sms i 7 giga. Imaju mi žena i mala. 

"

Pretplata" bez ugovora. 

Možeš raskinuti u bilo kojem trenutku, račun ti dolazi kroz aplikaciju i platiš ga preko bar koda. 

Ja, za 70kn, imam "jako veliku kombinaciju", odnosno 3500min, 400 sms i 30 giga. Skoro i overkill.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2023 23:17 (hardcoree).

7 0 hvala 2
2 godine
protjeran
vepar kaže...
NetkoNegdje kaže...
Korny1603987 kaže...

Ponuda
    Na bonove

Gotove kombinacije

Velika kombinacija

Idealna za one koji više tipkaju, ali vole i popričati – donosi ti 7 GB interneta, 400 poruka, 3500 min prema svima mrežama minuta. Koštat će te 12,61 EUR / 95 kn.

2 godine
protjeran
hardcoree kaže...

Tako se zvala kad sam ja ugovorio. 3500 minuta, 400sms i 7 giga. Imaju mi žena i mala. 

"

Pretplata" bez ugovora. 

Možeš raskinuti u bilo kojem trenutku, račun ti dolazi kroz aplikaciju i platiš ga preko bar koda. 

Ja, za 70kn, imam "jako veliku kombinaciju", odnosno 3500min, 400 sms i 30 giga. Skoro i overkill.  

Čovjek je napisao da neće pretplatu tj. ne želi biti vezan ugovorom. Da je napisao da želi pretplatu, sigurno bih mu napisati isto što i ti. :-)

Ovo o čemu ti pišeš imam i ja i to je cijena s 40 kuna popusta na 24 mjeseca. Meni to uskoro ističe kao i mnogima koji su to uzeli od 21.6.2021.

I još si mi dao palac dole. Da čovjek ne povjeruje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2023 23:29 (NetkoNegdje).
2 godine
protjeran
asas kaže...
vepar kaže...
NetkoNegdje kaže...
Korny1603987 kaže...

Pa kak?

Promocija koja traje od 21.6.2021. i zanimljivo je da će uskoro biti 2 godine otkako je to počelo i još uvijek je moguće uzeti.

4.8. Ponuda kombinacije

Od 21.6.2021. novi korisnici bonbon pretplate mogu ostvariti ponudu Velika kombinacija za 7,30 EUR /55 kn (s PDV), Jako velika kombinacija za 9,29 EUR / 70 kn (s PDV) te Jako jako velika kombinacija za 13,27 EUR / 100 kn (s PDV). Korisnici koji ostvare ponudu mogu ju koristiti 24 mjeseca od dodjele.

10 godina

Nazvati službu za korisnike i pitati za promociju ili nešto slično.

Plaćamo i dan danas koliko sam gore napisao. I da, i onda je bila 95kn na webu, ali kada sam nazvao i popričao su mi ponudili za 50kn.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2023 23:39 (hardcoree).

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
hardcoree kaže...

Nazvati službu za korisnike i pitati za promociju ili nešto slično.

Plaćamo i dan danas koliko sam gore napisao. I da, i onda je bila 95kn na webu, ali kada sam nazvao i popričao su mi ponudili za 50kn.  

??

Ali čovjek ne želi ugovor. Tako je napisao. Možda se predomisli.

Plaćate i danas toliko, ali nakon 21.6. + onoliko dana kasnije kada ste ugovorili pretplatu, ta će promocija prestati vrijediti. I tada ćete oboje plaćati 40 kuna više.

Za 50 kuna nisu, za 55 kuna možda jesu.

10 godina
NetkoNegdje kaže...
hardcoree kaže...

"

Pretplata" bez ugovora. 

Čovjek je napisao da neće pretplatu tj. ne želi biti vezan ugovorom. Da je napisao da želi pretplatu, sigurno bih mu napisati isto što i ti. :-)

Ovo o čemu ti pišeš imam i ja i to je cijena s 40 kuna popusta na 24 mjeseca. Meni to uskoro ističe kao i mnogima koji su to uzeli od 21.6.2021.

Ova pretplata kao da nije pretplata. Nisi "vezan" ugovorom ako možeš raskinuti kada god želiš. Isto kao i bonovi mu dođe. 

Ne kompliciraj. Otkad si se pojavio na forumu udaraš kontre svakome i loviš se za sitnice. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2023 0:05 (hardcoree).
10 godina
NetkoNegdje kaže..

Toliko o lovljenju za sitnice. Znači kako sam napisao post, tako si ti svojim slijedećim potvrdio točno što sam napisao. Ulovio si se za 5kn. 

Sad pogledaj moj post gore, gdje piše: "50/55 kn, nemam sad ženin mobitel pri ruci". 

Za istek tarife ću nazvati službu i pitati pa lako javim koliko će mi još trajati tarifa i da li će mi dignuti cijenu, odnosno što mogu napraviti da mi ostane ista cijena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2023 0:06 (hardcoree).
2 godine
protjeran
hardcoree kaže...
NetkoNegdje kaže...
hardcoree kaže...

"

Pretplata" bez ugovora. 

Ova pretplata kao da nije pretplata. Nisi "vezan" ugovorom ako možeš raskinuti kada god želiš. Isto kao i bonovi mu dođe. 

Ne kompliciraj. Otkad si se pojavio na forumu udaraš kontre svakome i loviš se za sitnice. 

Davitelju, čovjek neće ugovor. Ugovor je obaveza. Sa ili bez roka trajanja. Ne dođe mu isto kao i bonovi. Probaj ne platiti račun, pa ćeš vidjeti kako mu dođe isto kao i bonovi.

Čovjek pita jedno, ti odgovaraš drugo i piliš po svom. Hrvatska u 2023.

2 godine
protjeran
hardcoree kaže...
NetkoNegdje kaže..

Toliko o lovljenju za sitnice. Znači kako sam napisao post, tako si ti svojim slijedećim potvrdio točno što sam napisao. Ulovio si se za 5kn. 

Sad pogledaj moj post gore, gdje piše: "50/55 kn, nemam sad ženin mobitel pri ruci". 

Za istek tarife ću nazvati službu i pitati pa lako javim koliko će mi još trajati tarifa i da li će mi dignuti cijenu, odnosno što mogu napraviti da mi ostane ista cijena.

Zbog svih onih koji žele saznati kako mogu proći jeftinije, prvo provjeri, pa onda napiši.

10 godina

Probao sam. Ravno pretprošli mjesec sam zakasnio platiti. I to mjesec dana. Nikome ništa. Platio sam oba računa na kraju mjeseca i apsolutno ništa se nije desilo. Došao mi je podsjetnik na mail. 

Čovjek neće ugovor, ali traži ok opciju. Vepar i ja smo mu ponudili rješenje u obliku najblaže alternative. Na njemu je da prihvati ili ostane na svojih 80kn bonova. Nitko ga na ništa ne sili. Tu smo da pomognemo jedan drugome.  

Simple as that.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2023 0:27 (hardcoree).
15 godina

Covjek oce jeftino, mora prihvatit kompromis. Da bonbon pretplata je ali bez obveze, odustanes kad oces (a neces jer bolje i jeftinije nema niti ce bit). 

Dakle ko i da nije ugovor nego bonovi. Probaj 1 mjesec ne platit? Jebem ti covjeka koji nemre 50 kuna namaknut, a i da zakasni nema veze, ja zaboravio 3 tjedna platit i nikom nista. Di je jebeni problem?

Drugo kad to istekne popust nakon 2 godine prebacis se na drugu mrezu te odmah posaljes zahtjev bonbonu da se vratis u njihovu mrezu tako da te gledaju kao novog korisnika i opet uzivas u ovim blagodatima. Komplicirano i neda vam se? Onda ko vas jebe placajte 40 kuna vise kad ste lijeni bikovi, 24x40 je 960 kn popusta, sve sta moras je napisat im na fejs dobar dan, ja bi se prebacio u vasu mrezu.

Malo se treba potrudit i bit ce dobro. Ja sam dvojici bikova govorio za ovo i ne znaju se jebeno prebacit u drugu mrezu i napisat im na fejs dobar dan aktivirajte mi promo popust 40 kn na taj i taj broj. 

Ponekad sam jebeno iznenaden lijenosti i nesposobnosti danasnjih ljudi. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

na preplati ti se neće ništa dogodit osim kaj će ti obračunat kamatu za kašnjenje.

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
domac5 kaže...

Drugo kad to istekne popust nakon 2 godine prebacis se na drugu mrezu te odmah posaljes zahtjev bonbonu da se vratis u njihovu mrezu tako da te gledaju kao novog korisnika i opet uzivas u ovim blagodatima.

Za ovo ćemo vidjeti kada to uspješno napravi prva osoba. Bilo je takvih pitanja ovdje na forumu - našao sam temu o Bonbonu, pa nije bilo jasnog odgovora je li ovo moguće ili nije. Niti su glupi niti su lijeni provjeriti jesi li do jučer bio njihov korisnik, jer ti je ostao za platiti zadnji račun jer si do jučer bio njihov korisnik i sl. Tako da ćemo to tek vidjeti je li moguće.

Dodatno: ako ukinu ovu pogodnost nakon 21.6. jer je riječ o pogodnosti staroj 2 godine (mada ispod toga imaju još jednu takvu u slučaju teleprodaje i jednu sličnu s manjim popustom). Ali to tek trebamo vidjeti. Sve ostalo su teorije iz lokalnog kafića, a zna koliko one vrijede.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2023 11:41 (NetkoNegdje).
2 godine
protjeran

Ovo nije tema o bonbonu, pa je rasprava otišla u krivo i to i dalje traje.

Copy/paste sa stranice Bonbona:

"7. Što se događa ako svoje račune ne platim na vrijeme?

Huh, nadamo se da ti ove informacije neće baš trebati, ali evo ih:

• Ako si sklopio pretplatu preko naše korisničke podrške, plaćanjem prvog računa daješ suglasnost za korištenje usluge.
  • Datum dospijeća računa je promijenjiv, a uglavnom je 13 dana od datuma izdavanja računa (ovisno o nedjeljama i praznicima koji se pojave u međuvremenu)
  • Dva radna dana nakon datuma dospijeća poslat ćemo ti SMS-om podsjetnik o tome.
  • Pisanu opomenu šaljemo najranije 5 radnih dana od datuma dospijeća. Tebi ih baš nećemo slati, jel' tako?
  • 30 radnih dana od pisane opomene onemogućit ćemo ti odlazni promet (naravno ako nisi platio opomenu), ali ćemo te prije toga obavijestiti SMS-om o tome.
  • Trajno raskidamo ugovor s tobom 35 dana od onemogućavanja odlaznog prometa i ti zauvijek gubiš svoj bonbon broj :(
  • Najranije 5 dana od raskida ugovora pokreće se sudski postupak. Ovo je sad već uffff... A sad ti se na dugovanje i zatezne kamate uključuju i sudski troškovi. Ovo baš treba izbjeći.":
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2023 11:39 (NetkoNegdje).

0 0 hvala 0
15 godina

Dobro ko se boji da nece imat 50 kn za bonbon jebo sebe nesposobnog onda nek placa 80 kn za 3 gb u telemachu, zivot ce mu bit laksi

Moj PC  
3 2 hvala 0
5 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Je li netko zna hoću li moć koristiti mobitel kupljen u Aaustraliji na području HR i Europe? Frend ima popust od skoro 40 posto na Samsung uređaje pa bi me 23 Ultra ispala oko 6000 kuna. 

0 0 hvala 0
13 godina

Na e-kupi je solidna ponuda Xiaomi uređaja ...

0 0 hvala 1
13 godina
Fulir1987 kaže...

Pozdrav ljudi. Je li netko zna hoću li moć koristiti mobitel kupljen u Aaustraliji na području HR i Europe? Frend ima popust od skoro 40 posto na Samsung uređaje pa bi me 23 Ultra ispala oko 6000 kuna. 

Ako nije zaključan na nekog opeeratera moći ćeš ga koristiti sa svim sim karticama.

2 godine
protjeran
tomislav10 kaže...

Na e-kupi je solidna ponuda Xiaomi uređaja ...

20% popusta na 48 sati.

7 godina

Pozdrav, trenutno bestbuy do 350 e, redmi note 12 pro mi je zapeo za oko ?

Max

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice