I onda poželiš na Samsungu zaključati google play da klinci ne mogu instalirati nove igrice svakih 5 minuta i naravno to je na tom čudu tehnike nemoguće... Jbg... Ispada da je svaki izbor nekakav kompromis ili biranje manjeg zla. Sretno svima s odabirom i neka Vas dobro služi. Savršenog mobitela nažalost nema...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajde kao da nema rješenja da djeca ne kupuju stvari. Traži me BAREM otisak prsta za svaku kupovinu koju bi radio. Osim ako ti ga klinci ne odgrizu, ne vidim problem. Ako već daješ mobitel klincima, to je isto za raspravu.
Slažem se da su u cjenovnim segmentima različiti kompromisi, ali ne postoji kompromis za nemogućnost javljanja na mobitel jer dialer ne radi. Restartiranje mobitela jer se proxy senzor zblesirao i slične gluposti kojih je sve više i više. To nisu kompromisi, to je nepoštivanje korisnika radi vlastite zarade. Štancanje telefona da se prodaju i tko ih hebe nakon kupovine. Polako postaju Oukitel, Zopo i sličan škart od kojeg su se htjeli izdići. Možeš staviti drugi rom, ali se potencijalno pozdravi sa blagodatima internet bankarstva itd...
Ne kažem da MIUI nema korisnih fičra, svakako ima, volim estetiku, volim neke funkcije (koristio sam od Mi5-ice do Mi-10tke veliku većinu njihovih modela) ali da je lutrija da će ti mobitel raditi kako spada kad ga izvadiš iz kutije? Ne hvala. Imalo je smisla kad nisi mogao za 2000kn nabaviti normalan uređaj, kad je razlika između s820 i legendarnog s625 ili snapdragona 835 i 660 bila očita odmah ali sad kad to nije slučaj, a Xiaomi sve više razvodnjuje ponudu ne mogu ih više preporučiti ljudima pogotovo uz konkurenciju.
Oglašavaju novi mob koji dolazi sa 2g starim OS-om i najvjerojatnije neće dobiti update nikad, a o tome kako gube na vrijednosti da ne pričam. A i kako bi držali vrijednost s ovakvim poslovanjem...
Ne pametujem u ovoj temi previše jer se sve zna, ali kad vidim onakve nebuloze za F3 što pišu da ima bolju kameru i da je bolji mob jer su pročitali specifikacije na netu mi mrak padne na oči...
Za kupnju ima, ali instalaciju bez dodatnih aplikacija ne... Ne branim Xiaomi. Imao sam Poco F3. Odličan mob. Brzinom bolji od službenog A52s koji sad imam. Kameru skoro ne koristim, pa mi je to nebitno i samim tim jednako kao na F3 ili bilokojem drugom. Baterija mi je bila bolja na F3, ali da proximity je nekad bio baš za pop... a isto tako često i sasvim ok. Ugl. Jako deprimirajuće s obzirom na sve ostalo oko tog mobitela. Meni osobno jedini nedostatak tog mobitela s obzirom na cijenu... Slažem se da je ispoliran softver trenutno najveći minus Xiaomiu i prava je šteta što je Huaewei prošao kako je prošao, jer je bio solidan cijenom, a nudio dobar ispoliran proizvod...
Mene živcira što Samsung i na 120 Hz nije fluidan, animacije su trzave. Skrolam kroz Google feed, šteka, trzucka... S21FE je pravi primjer. Znači SD888 i 120Hz i šteka!!! Uključim AOD, BT, 4G, malo igrica i poslijepodne ide na punjač...Onda ga uštekam u onu igračku od 25W i puni se sat i pol... Pa jebote, jel ne znaju složit pošten 65W punjač kao i svi drugi?
Naravno prodao sam ga fala bogu. Džaba pouzdan softver, kad ždere bateriju, trza, grije se i troši bateriju kao pijanac gajbu pive...
Xiaomi je drugi par rukava i to neću komentirati...
Znam da je oko 2 do 2.5k preporuka a52s 5g, al me interesira taj honor sad. Meni su glavni fokus baterija i ekran, i normalno fluidnost u radu.
Da, vidio sam ga i ja uživo kod Telemahera i mob fakat izgleda fensi, bolje od bilo čega u toj klasi.
Po njuškalu se zna naći i za cca 1700-1800kn.
Molim preporuku novog mobitela do 1300kn. Za nezahtjevnog korisnika - osoba od 60g.
Osobno nisam fan samsungovog softvera. Ima ljudi sta ga hvale, a meni je on i dalje skupina ne optimiziranih animacija, trzavica itd.
Kolegica ima honor 50, iznenadio sam se kako fino radi, kamera je takoder solidna.
Sad je u telemacha na nekoj akciji, mislim da se isplati.
Prijatelj je donedavna bio promotor za Huawei (nezahvalan posao danas) i koristio je Honor 50. Ok je, ali ne sviđa mi se softver i ima bugova i nedostataka u softveru i hardveru poput nepostojanja IPxx zaštite i OIS-a. Nije safe bet kao A52s imho, ali neloša kupovina za te novce. Kada je došao je bio 4000kn što je bilo nezamislivo previše
Koji bi bio najbolji softver danas na Androidu uopće? All things considered: Funkcionalnost, fluidnost, pouzdanost? Otkako su pixel i oneplus "propali" ne vidim što je bolje od Samsungovog UI-ja. Ironično, pobjegao sam sa Samsunga baš zbog softvera
Ako je Honor i u pola jos uvijek "ista stvar" kao Huawei kako mi se cini to je top pogodak, sw im je i dalje potpuno isti, soc je isti kao na Nova9, kamere su zeru slabije, fizicki skoro isti, ima dobru bateriju i jako brzi punjac, opcenito iskustvo koristenja kao da sam uzeo noviji Huawei u ruci, a povoljniji i administrativno odvojen i nema peripetija oko googlea
Buduci imam animozitet prema Samsungu ili Xiaomiju meni je to cista stvar
Prijatelj je donedavna bio promotor za Huawei (nezahvalan posao danas) i koristio je Honor 50. Ok je, ali ne sviđa mi se softver i ima bugova i nedostataka u softveru i hardveru poput nepostojanja IPxx zaštite i OIS-a. Nije safe bet kao A52s imho, ali neloša kupovina za te novce. Kada je došao je bio 4000kn što je bilo nezamislivo previše
Koji bi bio najbolji softver danas na Androidu uopće? All things considered: Funkcionalnost, fluidnost, pouzdanost? Otkako su pixel i oneplus "propali" ne vidim što je bolje od Samsungovog UI-ja. Ironično, pobjegao sam sa Samsunga baš zbog softvera
Ja sam osobno isto tako bjezao od Samsunga, ali nekako se uvijek namece kao rjesenje s najmanje mana, bar po onome sto meni treba i sto je meni bitno (bar za ove non-Exynos modele).
Pixel sam se stvarno nadao da ce biti stepenica vise, a na kraju ispalo da je chipset prakticki Exynos i uz to onaj Pixel Android ima neka glupa rjesenja s previse AI-a koji diktira kako ti mobitel izgleda. OnePlus se cinio kao dobra opcija, ali nemam bas iskustava s njime.
Vidim da se ovdje dosta raspravlja o mobitelima srednjeg cijenovnog razreda.
Ovi su u rangu cijena između 2500 - 3000 HRK - Samsung A52s, O+ Nord2, Poco F3, Realme GT Neo 2 i Xiaomi 11T.
Svaki od njih ima i prednosti i nedostataka.
Po kojem redosljedu bi ih poslagali da ih kupujete i zašto baš tako?
Galaxy A52 košta 2200 kn.
Mobitel SAMSUNG Galaxy A52 (A525F) 6GB 128GB DualSIM - Black | Makromikro grupa
Galaxy A52 košta 2200 kn.
Mobitel SAMSUNG Galaxy A52 (A525F) 6GB 128GB DualSIM - Black | Makromikro grupa
Samo da napomenem da je ovo malo drugaciji model u odnosu na A52s koji se vecinom preporucuje.
Nema 5G, losiji i manje efikasan chipset (8nm vs 6nm, grafika, baterija) i uz to Wifi 6 ako ikome ista znaci..
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10641&idPhone2=11039
Ovi su u rangu cijena između 2500 - 3000 HRK - Samsung A52s, O+ Nord2, Poco F3, Realme GT Neo 2 i Xiaomi 11T.
Nisam ljubitelj Samsunga, ali na prvo mjesto a52s, jer je najkompletniji. GT Neo2 je gaming zvijer. Imao sam ga, top baterija, brzina, punjenje...o Xiaomiju ima dosta pa pročitaj, ova dva nisam imao pa ne znam. Nord 2 je ok. Dobre kamere, baterija i i nije prevelik...
A52s je safe bet. Jučer smo na pivi sa prijateljicom kojoj sam ga nabavio malo fotkali. Stavila je Gcam i moram reći da u Auto modu radi fotke medvedgradske pive ništa lošije od moje s22 ultre. Što me ujedno i razočaralo i iznenadilo
Ako cijeniš podršku koju ćeš imati do 2025-e, i dobru kameru te stabilan softver, uzmi A52s. Nisam isprobao Gt Neo 2 pa ne mogu govoriti ništa osim što se iz spec liste da izvući. Točnog odgovora koji je bolji nema - nije univerzalan. Samsung ima drugačiji pristup od Xiaomija što se tiče kompromisa kako bi postigli nižu cijenu. Imaju bolju kameru, ip67, softversku podršku i pouzdan softver. Xiaomi ima bolji procesor. Osobno bi uzeo A52s ako nisi "power user" jer iako radi jako jako dobro, primjeti se malo štekuckanje ako ga opteretiš. Možda ne bi primjetio da nisam uspoređivao sa s22u
Pozdrav, moze savijet. Dakle do sad sam bio dugogodišnji korisnik oneplus 6 mobitela koji me sluzio 4-5 godina. Ali je nazalost dosao kraj. S mobitelom sam bio vrlo zadovoljan al je doslo vrijeme nazalost za novi i to je ono sto me ubija :)
Vidim da iskreno izbor nije neki pa bih volio da mi pomognete.
Citajuci vidim da OP nije nesto napredovao u segmentu mobitela cak bi reko da su malo precjenjeni! Huawei nema vise google servisa, ne znam dal su uspjeli to rijesit!
Xiaomi me iskreno ne privlaci(cura ga ima 11t pro i stalno ima neke bugove)
Dakle najvise me privlaci neki samsung ultra model ili pak iphone?
Nisam nikad bio na njihov sustav, zanima me dal se problem priviknut nakog toliko godina androida?
Od mobitela ocekujem vrhunsku kameru, odlicnu autonomiju( bar da izdrzi od 08-22 h) , brzo punjenje!
Najvise razmisljam o Samsung s21 ili 22 ultra, iphone 13 pro max!
Curi je krepao Pixel OG pa smo u potrazi za nekim novim. Koliko trenutno pratim situaciju do 2500-3000kn A52s ili Nord2?
Koji je po vama bolji? Kamera i baterija su bitne.
Najbitnije mi je da dugo traje baterija, da se brzo napuni (recimo 30-45min na 100%), da ima odličan ekran i kameru. Snimanje mi nije toliko bitno. Ako neki mob izlazi kroz 3-4 tjedna mogu i sačekati. Ne žuri mi se baš toliko sa kupnjom :)
Hvala svima na bilo kakvim preporukama.
Curi je krepao Pixel OG pa smo u potrazi za nekim novim. Koliko trenutno pratim situaciju do 2500-3000kn A52s ili Nord2?
Koji je po vama bolji? Kamera i baterija su bitne.
Nord 2 možda malo bolja kamera, brži čipset, brže punjenje, manji i kompaktniji, manji bezeli oko ekrana, bolji stereo zvučnici, do 12GB RAM-a...
A52s duža softverska podrška, IP68, štedljiviji čipset, bolja baterija, 120 Hz ekran, micro SD, 3,5mm utor...
Najbitnije mi je da dugo traje baterija, da se brzo napuni (recimo 30-45min na 100%), da ima odličan ekran i kameru. Snimanje mi nije toliko bitno. Ako neki mob izlazi kroz 3-4 tjedna mogu i sačekati. Ne žuri mi se baš toliko sa kupnjom :)
Hvala svima na bilo kakvim preporukama.
https://www.ebay.com/itm/144001618617?epid=7045175025&hash=item21872a52b9:g:2qgAAOSwsNBgbsg6
Molim preporuku novog mobitela do 1300/1400kn. Za nezahtjevnog korisnika - osoba od 60g.
Zašto bi osoba sa 60 godina bila nezahtjevni korisnik. Redni note 11.
Zato šta ne zna ni kameru upalit.
Molim preporuku novog mobitela do 1300/1400kn. Za nezahtjevnog korisnika - osoba od 60g.
Redmi Note 11 4/64 1400kn ili Realme 7 1350kn 6/64, Motorola G50 4/64 1420kn.
Po meni je tu Realme 7 BB, nema više 6/6S 4/64GB i druge opcije nema.
Brz, dobar ekran sa odličnim odzivom i osvježenjem, odlična baterija i punjenje, super CPU.
Koliko je samsung a52S bolji od realme 8? Isplati li se razlike u cijeni, pod pretpostavkom da Samsung novi na njuškalu možemo naći za 1800, a realme 8 za nekih 1200? Korisnik sam kojem je prioritet ekran i fluidan rad, kamera nije toliko bitna.
Koliko je samsung a52S bolji od realme 8? Isplati li se razlike u cijeni, pod pretpostavkom da Samsung novi na njuškalu možemo naći za 1800, a realme 8 za nekih 1200? Korisnik sam kojem je prioritet ekran i fluidan rad, kamera nije toliko bitna.
Nadoplati 600 za samsung i uzivaj naredne 2 godine
A52S je overall best buy i generalno bolji od Realme 8, nisu ista klasa uopće.