Nokia 5800 Navi vs Nokia 5800 XM

poruka: 236
|
čitano: 79.170
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Taman sam mislio ubosti Nokiu 5800 XM i pojavio se novi model :)
Isplati li se dati 700 kuna više za verziju 5800 Navi?

Navodno je razlika u;
1. 'GPS navigaciji s licencom bez vremenskog ograničenja',
2. 'držač CR-103, nosač HH-17, autopunjač DC-4'.
Nije navedeno postoji li opcija GOVORNIH UPUTA, a to bi bilo poželjno.

5800 XM bi me došla 198 kn (produljenje ugovora na 24 mjeseca, tarifa Flex 150)
5800 Navi - 898 kn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Nokia 5800 Navi vs Nokia 5800 XM

To je i poanta te navigacije, imaš neograničenu glasovnu navigaciju, a na drugim nokiama imaš samo gps, mape i to ali bez navigacije (izračunavanje ruta, vođenje, glas itd.). Ako na drugim nokiama želiš tu navigaciju moraš platit 8 eura godišnje za europu (npr, cjenik ti je na nokijinoj stranici). Ja sam uz svoju nokiu dobio 3 mjeseca besplatne navigacije, a sad koristim ove besplatne tjedne što se dijele. A ovi djelovi za auto ti koštaju otprilike 500 kn ili nešto malo manje. (Naravno originalni Nokijini.)

16 godina
neaktivan

Mislim da se ne isplati dati 700kn vise za nokiu 5800 Navi,ovu XM gotovo dobijes dzabe,ima skoro sve isto,mislim da ti je puno isplatnije uzeti 5800XM :)

Ali ako imas 700kn,i ako ti bash bash nisu potrebne onda eto navi jer je kao malo bolja,mada ja licno mislim da ti je bolje da tih 700kn utrosis u nesh drugo

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...

To je i poanta te navigacije, imaš neograničenu glasovnu navigaciju, a na drugim nokiama imaš samo gps, mape i to ali bez navigacije (izračunavanje ruta, vođenje, glas itd.). Ako na drugim nokiama želiš tu navigaciju moraš platit 8 eura godišnje za europu (npr, cjenik ti je na nokijinoj stranici). Ja sam uz svoju nokiu dobio 3 mjeseca besplatne navigacije, a sad koristim ove besplatne tjedne što se dijele. A ovi djelovi za auto ti koštaju otprilike 500 kn ili nešto malo manje. (Naravno originalni Nokijini.)

Ili jednostavno skineš i središ GARMIN MOBILE XT koji je 150x bolji od ove nokijine pustoši koja prikazuje 2 ulice za sisak LOL

A garmin me odvede do kuće koje nema cestom koje nema ni na karti ucrtane i ima glasovnu navigaciju, izračunavanje rute i 100 drugih stvari.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 21:44 (Hyperion).
17 godina

Gle, uzmes Nokiu5800 XM i instaliras garmin i imas glasovnu navigaciju besplatno i zauvijek.

Naravno to nije posve legalno, ako ti je do morala.

Al novce bi ustedio, a i XM mi je ljepsi zbog boja...

- Psiho246
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Hvala vam ljudi na brzim i konkretnim odgovorima i savjetima :)

Ako sam dobro shvatio:
1. U toj razlici plaćam mogućnost korištenja legalnih nokijinih mapa i dodatnu opremu za auto.
2. Postoji mogućnost piratske verzije koja nudi sve to (osim hardware-a naravno), uključujući i govornu uslugu.

pitanje: Stevan94 - zašto je ta Navi 'malo bolja'?
Jesi mislio samo na ovo što sam naveo ili postoji još neka prednost za koju ne znam? Tipa - brži procesor ili tako nešto,,,
Kao prednosti ili mane me ne zanimaju estetske komponente nego me više zanima funkcionalnost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sto se tice karakteristika potpuno su iste,evo vidi

znaci razlika je u licenci za gps navigaciju,ali s obzirom da ces na 5800XM ugraditi Garmin razmisli je li ti potrebna NAVI NOKIA??

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Tomo Yoda kaže...
Taman sam mislio ubosti Nokiu 5800 XM i pojavio se novi model :)
Isplati li se dati 700 kuna više za verziju 5800 Navi?

Navodno je razlika u;
1. 'GPS navigaciji s licencom bez vremenskog ograničenja',
2. 'držač CR-103, nosač HH-17, autopunjač DC-4'.
Nije navedeno postoji li opcija GOVORNIH UPUTA, a to bi bilo poželjno.

5800 XM bi me došla 198 kn (produljenje ugovora na 24 mjeseca, tarifa Flex 150)
5800 Navi - 898 kn.

198kn? gdje u kojoj trgovini ak je t-mobile tamo na njihovoj str piše da je 1098 kn sad mi nije jasno de mi molim te tomo objasni!

EDIT:ili to ti imaš 12.000 bodova

Mato
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 11:40 (Mato_Ivanovac).
16 godina
stevan94 kaže...

znaci razlika je u licenci za gps navigaciju,ali s obzirom da ces na 5800XM ugraditi Garmin razmisli je li ti potrebna NAVI NOKIA??

Baš sam gledao karakteristike na T-mobile stranicama i tamo tvrde da su u nekim stvarima drukčiji: 

http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-11-00.asp?sifra=NO5800XPM

http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-11-00.asp?sifra=NO5800N 

Ali imam više povjerenja u ovo što si ti poslao. 

Da, ovo sa ugrađivanjem Garmina je definitivno jako privlačno :) 

Mato_Ivanovac kaže...

198kn? gdje u kojoj trgovini ak je t-mobile tamo na njihovoj str piše da je 1098 kn sad mi nije jasno de mi molim te tomo objasni!

E care, zaboravio sam napisati da ću uskoro skupit 12000 bodova! 

16 godina
Hyperion kaže...
Ili jednostavno skineš i središ GARMIN MOBILE XT koji je 150x bolji od ove nokijine pustoši koja prikazuje 2 ulice za sisak LOL
 garmin me odvede do kuće koje nema cestom koje nema ni na karti ucrtane i ima glasovnu navigaciju, izračunavanje rute i 100 drugih stvari.

Psiho246 kaže...

Gle, uzmes Nokiu5800 XM i instaliras garmin i imas glasovnu navigaciju besplatno i zauvijek.

Može li se Garmin koristiti OFF-LINE, kao i nokijine mape? 

Ako koristite on-line, koliko vam troši cca prometa mjesečno? Je li dovoljan onaj najmanji T-Mobile paket od 25 MB? 

17 godina
protjeran
Tomo Yoda kaže...
stevan94 kaže...

Baš sam gledao karakteristike na T-mobile stranicama i tamo tvrde da su u nekim stvarima drukčiji: 

Mato_Ivanovac kaže...

E unesrećio si me ja sav sretan ono kupujem nokiu 5800 xm kad ono ti kažeš imačeš 12k bodova grrrrrrrrrrrrPlačViče

EDIT: aj ako bih neko mogo otprilike reći za mjesec dana koliko bi koštala nokia 5800 xm uz flex 150 produženje ugovora na 24 mjeseca bez bodova jer sada je 998kn

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA! i klikni gump THUMB UP! Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 13:44 (Mato_Ivanovac).
17 godina
Tomo Yoda kaže...
Psiho246 kaže...

Ako koristite on-line, koliko vam troši cca prometa mjesečno? Je li dovoljan onaj najmanji T-Mobile paket od 25 MB? 

Da, Garmin se koristi offline. Mape su preloadane.

Inace za spajanje se moze i NEMORA koristiti internet, ali to ti ionako oduzme samo nekih desetak kb, znaci zanemarivo.

U mjesec dana da svaki dan koristis Garmin, nebi potrosio niti jedan MB...

Znaci da, i vise nego dovoljan je paket od 25MB, ostaje ti za surfanje i aplikacije...Namigiva

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Garmin u Nokiji 5800XM koristi ugradjeni GPS modul te tako ne trosi pare. Mozes stavit da se i spaja na net radi brzeg pozicioniranja ali nije ti potrebno jer trosi lovu. Odredis Garminu da koristi ugradjeni GPS modul i uzivaj:)

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...
stevan94 kaže...

Mato_Ivanovac kaže...

Ovi u t-comu su budale. Pogledaj rezoluciu ekana na drugom linku. 320x240?

Hehehhehe

Dalje ne trebas ni gledati ;)

17 godina
protjeran
logic kaže...
Tomo Yoda kaže...
stevan94 kaže...

Mato_Ivanovac kaže...

Hehehhehe

Jel da ja njima na toj str vjerujem kolko košta 5800xm il da odem do njih i pitam jer juće je pisalo 1098 danas 998kn ko koga laže? a na istom linku!

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Hehehhehe

Malo su pogrijesiliBelji se

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
17 godina
neaktivan

Ja im ne bih nista vjerovao jer us toliko fulali u ovim opisima da je to strasno. Ne pircaju uopste o istim telefonima. Razlicite rezolucije i razlicite mase a vjerovatno imas jo fulanja. To su identicni telefoni u mozda drugoj bolji. Ja bih uzeo jeftiniji i stavio garmina kao i svi ostali i miran si ;)

P.S. I ima ga da ne bude zabune al ne od t-coma ;)

Malo? Pogledaj oba linka. To bi trebali biti isti telefoni a pola podataka se ne slaze ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 13:59 (logic).
16 godina
Mato_Ivanovac kaže...
E unesrećio si me ja sav sretan ono kupujem nokiu 5800 xm kad ono ti kažeš imačeš 12k bodova grrrrrrrrrrrrPlačViče

EDIT: aj ako bih neko mogo otprilike reći za mjesec dana koliko bi koštala nokia 5800 xm uz flex 150 produženje ugovora na 24 mjeseca bez bodova jer sada je 998kn

Sori, znam kako ti je, nije bilo namjerno :( 

Nisam te skužio ovo 'za mjesec dana'? 

Što misliš da će se cijena promijeniti zbog Navi modela?

Psiho246 kaže...

Da, Garmin se koristi offline. Mape su preloadane.

Inace za spajanje se moze i NEMORA koristiti internet, ali to ti ionako oduzme samo nekih desetak kb, znaci zanemarivo.

U mjesec dana da svaki dan koristis Garmin, nebi potrosio niti jedan MB...

Znaci da, i vise nego dovoljan je paket od 25MB, ostaje ti za surfanje i aplikacije...Namigiva

Pa to je onda ista stvar ko Nokijine. Zakon!

Hvala Cool

F1-IVO kaže...

Garmin u Nokiji 5800XM koristi ugradjeni GPS modul te tako ne trosi pare. Mozes stavit da se i spaja na net radi brzeg pozicioniranja ali nije ti potrebno jer trosi lovu. Odredis Garminu da koristi ugradjeni GPS modul i uzivaj:)

Mislim da je to to ljudi :) 

Sad još moram pričekat mjesec i pol da mi istekne ugovor, brrrrrr 

16 godina
sori na duplom postu
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 14:04 (Tomo Yoda).
17 godina
protjeran
Tomo Yoda kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Sori, znam kako ti je, nije bilo namjerno :( 

Nisam te skužio ovo 'za mjesec dana'? 

Što misliš da će se cijena promijeniti zbog Navi modela?

...

Pa da mislim na to jer prije tjedan dana 1298kn pa prije par dana 1098kn pa danas 998kn pa koliko će biti za mjesec dana? da dođe makar na 500kn onda bi uzo al ovak nemogu imo 700 za mob al potrošio 200 pa mi ostalo 500 makar n a 500 nek dođe i ja uzimam! jer lg gt500 ču uzet ak nebudem mogo 5800xm

17 godina
neaktivan

Snadji se i uzmi 5800 jer je odlican mob za male pare.

17 godina
protjeran
logic kaže...

Snadji se i uzmi 5800 jer je odlican mob za male pare.

Nemogu niđe isćupat 1000kn u tom je stvar da je 500kn uzo bi al jbg!

17 godina
neaktivan

Steta. Zao mi je jer je mob odlican za te pare.

16 godina
logic i F1-IVO
kao jedan od najprodavanijih modela, čudno mi je da barem nisu napisali točne specifikacije...
a boli njih kuki,,,

@ mato
ma ako su toliko smanjivali cijene, mogli bi još i sad za Božić ;)
pričekaj još malo, pa tko zna,,, :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima, iskreno nalazim se u istoj dilemi vezano za XM ili Navi u T mobile ponudi, cjenovno razlika mi je isto 700kn.  Moja pitanja s obzirom na oprecne informacije T- mobila i nokiine stranice ako netko zna:

1. Navi ima bluetooth zar ne i manja je od XM?

2. Dali postoji mogucnost promjene boje maske na ovoj plavoj iz T-mobila? (crna mi je full ljepsa,a i crvena)

3. Dali ima netko tko je uzeo Navi model, kolika kartica na kraju dolazi sa tim modelom?

Please, help...  Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
Doc_vtc kaže...

Lijep pozdrav svima, iskreno nalazim se u istoj dilemi vezano za XM ili Navi u T mobile ponudi, cjenovno razlika mi je isto 700kn.  Moja pitanja s obzirom na oprecne informacije T- mobila i nokiine stranice ako netko zna:

2. Dali postoji mogucnost promjene boje maske na ovoj plavoj iz T-mobila? (crna mi je full ljepsa,a i crvena)

3. Dali ima netko tko je uzeo Navi model, kolika kartica na kraju dolazi sa tim modelom?

1. XM i Navi su isti mobiteli. Dimenzije su iste, oba imaju bluetooth naravno.

2. Navi dolazi u sivojt tj. bijeloj boji koliko ja znam. Plava je XM boja. T mobile nema drugu boju.

3. Trebala bi doc kartica od 8GB, ali ovo ti sa sigurnoscu nemogu potvrdit.

Edit: Hmmm, na T comovoj stranici pise 4GB...stvarno neznam...

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 12:40 (Psiho246).
17 godina
Psiho246 kaže...
Doc_vtc kaže...

2. Navi dolazi u sivojt tj. bijeloj boji koliko ja znam. Plava je XM boja. T mobile nema drugu boju.

Ma sa svakom pošiljkom mobitela dobiješ sve manje dodataka.

Prve su imale 2 stilusa, futrolu, 8GB karticu, komponentni kabl, stalak, plecrtum(kak se to već piše) itd. , moja tj. 2. verzija nije došla sa futrolom, i dobio sam samo 1 stilus, a kasnije su valjda još srezali.

Što se tiče garmina, on ti skine 2-5kB ako je uključen GPS potpomognut internetom, ja preporučam da to koristiš jer tada jako brzo nađe satelite. Paket od 25MB ti netreba, ali ako nije skup onda ga nije loše ni uzet.

Eh da na starim firmware-ima (v21 pa nadolje) meni se freezao ekran nakon nekog vremena pomicanja mape u garminu, to mi je nestalo sa v30 firmware-om kojeg T-mobile nepodržava, ali lako ga možeš sam update-at.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Hyperion kaže...
Psiho246 kaže...
Doc_vtc kaže...

Prve su imale 2 stilusa, futrolu, 8GB karticu, komponentni kabl, stalak, plecrtum(kak se to već piše) itd. , moja tj. 2. verzija nije došla sa futrolom, i dobio sam samo 1 stilus, a kasnije su valjda još srezali.

Što se tiče garmina, on ti skine 2-5kB ako je uključen GPS potpomognut internetom, ja preporučam da to koristiš jer tada jako brzo nađe satelite. Paket od 25MB ti netreba, ali ako nije skup onda ga nije loše ni uzet.

Eh da na starim firmware-ima (v21 pa nadolje) meni se freezao ekran nakon nekog vremena pomicanja mape u garminu, to mi je nestalo sa v30 firmware-om kojeg T-mobile nepodržava, ali lako ga možeš sam update-at.

Ispravak, T com podrzava v31.

Jucer sam ju instaliro. :)

- Psiho246
16 godina
Hyperion kaže...

25 MB je 25 kn mjesečno. 

Koliko tebe ispadne korištenje GPSa? 

To mi je jadno da štede na dodatnoj opremi. 

@ Psiho246

Navodno je puno brži sa tim novim update-om? 

17 godina
neaktivan

Ova dva mobitela su potpuno identicna sto se tice hardwarea i softwarea. Zanemari T-comove podateke. Jedino je u maski razlika. Sto se tice kartica pa barem su one jeftine. Koliko dodje u hrvatskoj 8gb micro sd? Kod mene u banjaluci je 10 eru-a  ne vidim da je to razlog za bilokakvu dilemu. Ja licno bi preporucio obicni 5800 jer je meni licno ljepsa maska a garmin je za nase prostore daleko bolja navigacija od google mapsa. Za banjaluku na google mapsu imas par ulica a u garminu navigaciju po kucnim brojevima. Sto se tice gprs tacno je da uzme par kb prometa i ako ne mislis surfati netom nemoj uzimati a ako mislis surfati netom 25 MB je malo.

Evo u cemu je razlika:

- Regional maps
- Lifetime pedestrian and vehicle voice-guided navigation licenses
- Car mount and car charger in retail package

Podaci uzeti sa gsm arena.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2537&idPhone1=2906

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice