Htjeo bih vidjeti vasa misljenja o hrvatskim mobilnim operaterima i njihovim cijenama mobitela bilo na pretplatu ili na bonove,sa naglaskom na pretplatu.Moje je misljenje da nisu skupi vec da bezocno pljackaju.U prilog svojoj tvrdnji molio bih sve da za primjer pogledate stranicu tmobile.uk i cijene aparata,pogotovo na pretplati.Rijeci su suvisne!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
TELE2 po meni ima fer cijene, ja cijeli mjesec izdržim s 100 - 150 kuna na računu. A T-Mobile pljačka na veliko, a tek VIP u roamingu, nisu normalni. Najbolji su mi računi u pretplati kod T-Mobilea, ni oni koji rade tamo ne mogu objasniti kakve su sve ono gluposti koje se naplaćuju a nemaš ideje što su, poput one radijske frekvencije ili tako nešto...XD Moja cijela obitelj je odlučila preći na TELE2 ćim im istekne ugovor, jer to je katastrofa više. Jedan mjesec nismo uopće zvali s mobitela koji su na pretplati, jer mi imamo FLEX Obitelj 300 tarifu, i došao je račun 400 i nešto kuna, mislim stvarno ga muljaju. Kad tad će i kod nas doći još mobilnih operatera pa vjerujem da će se cijene smanjiti.
Kad tad će i kod nas doći još mobilnih operatera pa vjerujem da će se cijene smanjiti.
Mogucnosti ovog su iste kao da dode jos jedna nacionalna televizija i bude konkurencija HRTu
Ja volim gledati na čašu kao polupunu...XD Nada umire posljednja...
Kad tad će i kod nas doći još mobilnih operatera pa vjerujem da će se cijene smanjiti.
Mogucnosti ovog su iste kao da dode jos jedna nacionalna televizija i bude konkurencija HRTu
Krivo, mogučnost za 4. mobilnog operatera je realna i on je direktna konkurencija trenutnima. Konkurencija HRT-u neće nikad doći jer je HRT JAVNA televizija, a može doći samo nacionalna KOMERCIJALNA koja je konkurencija samo Novoj i RTL-u. Odnosno, u planu je dodavanje novih kanala i javnih i komercijalnih, ali će javni kanali opet biti HRT.
ja sam na tele2 oko 4 godine, i jako sam zadovoljan s cijenama i s uslgom. moja cijela obitelj je od prije nekoliko mjeseci na tele2, i smanjili smo troškove na minimum, a svi smo na prepaidu. meni je minuta poziva 0,49 kn i to mi jako odgovrara. koristim i moblni internet koji je super jeftin. imamo sam i pretplatu prije dvije godine, i jedina razlika je bila ta što sam onda mogao kupiti povoljnije mobitel, a pretplata je skuplja u tom pogledu što se na račun još obračunava pdv i radijska frekfencija. sada ako kupim bon od 50 kuna toliko potrošim i toliko platim. a na pretplatu još dolazi pdv na tih 50 kuna, pa mislim da je prepaid puno bolja opcija. uglavnom, dok sam imao t-com pretplatu račun mi je bio oko 500 kuna, a sada potrošim 200 kn max.
onda samo mozete da zamislite kako nasi operateri u BiH kradu....
Ja sam na t-mobileu od prvog dana i prvog mobitela,nekih 10-ak godina.Na pretplati sam 5 godina,tarifa flex 60.Zadovoljan sam,većinom ne potrošim iznos paketa i smatram da tko se ne može kontrolirati ne treba ići na pretplatu.Moj brat je imao račune i po 600 kn na VIP-u pa se žalio i kad je dobio ispis poziva i poslanih SMS-ova vidio je da je stvarno toliko i potrošio.Radni kolega je bio na tarifi flex 150,isto je mislio da ga muljaju pa se vratio na bonove.Sad troši 250-300 kn mjesečno.Ne kažem da su operateri sjajni i bajni ali tko nas može natjerati da imamo po 2-3 mobitela i slično ako to ne želimo?Pročitajte i najsitnija slova prije nego potpišete ugovor ili pristanete na uvjete mobilnih operatera.
Jeste li popratili nove fore mobilnih operatera?
Svi do jednoga su počeli jesti gov*a s obračunskim jedinicama. Gotovo svaka tarifa svih operatera uredno navodi obračunsku jedinicu od 60 sekundi - naplaćuju svaku započetu minutu kao punu!
Jedva sam progutao naplatu prve minute, a oni sad ovo. Praktički je lutrija naći tarifu u kojoj je obračunska jedinica razgovora 30 sekundi, a o manje da ni ne govorim.
Pitanje pravnicima: Je li takav cjenik zakonit?
Evo konkretni primjer što znači Primjer
Evo meni i ženi završava ugovor u Flex Obitelj 300 tarifi i šupci mi hoće uvaliti novu Tarifu za obitelj 300, koja je skuplja do bola bez obzira što navode jeftinije cijene minute razgovora.
Flex Obitelj 300
0kn/min unutar obitelji + uspostava 0.25kn
1kn/min prema Tmobile mreži (uspostava se ne naplaćuje)
2kn/min prema ostalim mrežama (uspostave se ne naplaćuje)
Nakon prve minute obračunska jedinica je 1 sekunda.
300 besplatnih vikend minuta prema Tmobile mreži.
Tarifa za obitelj
0kn/min unutar obitelji + uspostava poziva 0.25kn
0.79 kn/min u Tmobile mreži + 0.25kn uspostava
1.39 kn/min u Tmobile mreži + 0.25kn uspostava
Nakon prve minute obračunska jedinica je 30 sekundi.
(nema bespla vikendom, nema ništa!)
Naravno da su ukinuli Flex pakete i to bez najave. Znao sam da novi pretplatnici ne mogu dobiti Flex već neko vrijeme, a od 2.3.2011. su šutke onemogućili i produljenje pretplate. Toliko šutke da ni u službi za korisnike neki nisu znali, pa čak ni osoblje na prodajnim mjestima nije imalo pojma (govorim iz iskustva).
Gledajući gore navedene specifikacije tarifa netko bi mogao pomisliti da je nova tarifa povoljnija, ali nije. Skuplja je, i to poprilično skuplja, što se lako može provjeriti.
Preuzeo sam u xls formatu sve pozive u zadnjih 6mjeseci. Nakon 2 sata zafrkavanja po Excelu primijenio sam cjenik nove Tarife za Obitelj (100% pouzdano) na naše pozive i izađe da bi u tih 6 mjeseci naš ukupni račun bio uvećan za skoro 800kuna. U prijevodu, u novoj tarifi s postojećim navikama korištenja svaki mjesečni račun bio bi uvećan za preko 100kuna, što je prema našim dosadašnjim računima povećanje za oko 30%.
Poruka: ne nasjedajte i bježite of Tarife za Obitelj. Točnije bježite od Tmobile-a.
Dok ne nađemo neko povoljnije rješenje žena i ja nećemo produžavati ugovor nego ćemo bez ugovorne obveze i dalje ostati u Flex Obitelj cjeniku. Isto bih savjetovao svima koji koriste Flex Obitelj tarifu.
Uostalom dovoljno je primijeniti jednostavnu logiku, odnosno odgovorite na pitanje:
Kada bilo koja firma postojećem korisniku nameće novu uslugu, je li njena motivacija povećanje vlastite dobiti ili je motivirana željom da njen korisnik prođe povoljnije?
Ne kužim... moj stari ima Flex Team 1000 tarifu u kojoj su svi mobovi jeftini i šta sad, nećemo je moć produžit!?!??!?!
Citiram sa T-mobile stranica:
S danom 10.03.2011. godine prestaje prodaja Flex Team tarifih paketa. Isti više neće biti dostupni za aktivaciju novim Pretplatnicima niti će Pretplatnici drugih T-Mobile tarifnih modela/paketa moći izvršiti promjenu tarife/paketa na Flex Team tarifne pakete. Postojeći Pretplatnici Flex Team tarifnih paketa moći će iste i dalje koristiti prema postojećim pravilima.
Tako je pisalo i za Flex Obitelj samo je datum na obavijesti 20.06.2010. pri čemu su postojeći pretplatnici Flex Obitelji mogli produljiti ugovor. No bez najave su i postojećim onemogućili (bez prethodne obavijesti), s datumom 2.3.2011. Najbolje da nazoveš službu i provjeriš, premda su meni i oni davali krive informacije. Npr. 7.3.2011., pet dana nakon što su onemogućili Flex Obitelj tarifu meni su tvrdili da mogu produžiti ugovor!!
A ovo za mobitele si u pravu. I Flex Obitelj je davala mobitele skoro pa džabe, a mogu misliti što je u Flex Team 1000. Ovaj scenarij koji sad iznosim upravo je i nastao iz namjere da produljim ugovor. Čak mi je iPhone 4 stigao u poslovnicu (u zamjenu +bodova platio bih ga cijelih 98 kuna), ali kad mi nisu mogli dati Flex Obitelj produljenje sve sam odgodio do daljnjeg.
Čak sam se i žalio putem maila, koga zanima nek pročita kako je to prošlo i koliko im je stalo:
On 2011. ožujak 08 at 19:12, "xxx xxxx" <xxxxx@xxx.xxx> wrote:
Poštovani,
koristim ovu priliku da iznesem duboko razočaranje što ste onemogućili produljenje ugovora u tarifi Flex Obitelj 300 koju trenutno koristimo, BEZ IKAKVE PRETHODNE OBAVIJESTI nama kao korisnicima koji se tom tarifom koristimo!!
Priča: Supruzi je ugovor istekao, a moj će za dva mjeseca i htjedoh produljiti ugovor. Naručih iphone4 (da, +bodova kao blata!) i po njegovom dolasku (jučer, 7.03.) me zovu u T-centar. Sa službenikom T-centra došli smo praktički do realizacije dok službenik nije zapeo jer mu računalni program nije dozvoljavao produljenje pri čemu on pojma nije imao zašto.
Dakle ni službenici Vaše tvrtke u T-Com centrima (konkretno u Slavonskom Brodu) nisu bili upoznati s razlogom nemogućnosti produljenja ugovora u Flex Obitelj tarifi nastojeći realizirati produljenje ugovora na dan 7.03., punih 5 dana nakon što je donesena odluka o ukidanju takve mogućnosti. Također pojedine osobe iz Službe za korisnike (stanoviti Marko) istog dana, 07.03., uredno su tvrdile da je produljenje moguće realizirati! Nove tarife koje se nude meni/nama ili nisu odgovarajuće ili se u njima ne mogu kapitalizirati +bodovi u mjeri u kojoj je to moguće u Flex Obitelj 300 tarifi.
Poanta: o informacijama koje su za mene kao korisnika nebitne Vaša tvrtka uredno dostavlja SMSove, dok informacije koje su korisnicima zaista od interesa se uredno prešućuju.
Ponavljam, supruzi je ugovor istekao a moj će za dva mjeseca. Danas sam otišao u T-centar, otkazao iphone, i nakon 10 godina korištenja vaših usluga ozbiljno razmišljam o promjeni operatera. Ovakovim odnosom prema korisnicima Vaša krivulja prihoda i dobiti zasigurno će nastaviti padati.
Ugodan dan.
PS. Molim da me se u eventualnom odgovoru ne zlostavlja pričama o novoj Tarifi za obitelj koje JESU skuplje od Flex Obitelj tarife (što je jasno svakome tko ima 2 razreda matematike) i koje mi ni u jednom trenutku nisu bile zanimljive, čak ni u promotivnom razdoblju!
---------------------------------------
Dana 18. ožujka 2011. 21:40 <t-mobile@t-mobile.hr> je napisao/la:
Poštovani gospodine xxxxx,
zahvaljujemo na Vašem prigovoru u vezi s produljenjm ugovora za brojeve u Vašoj pretplatničko grupi xxxxxxxxx na tarifnom paketu Flex Obitelj 300.
Ovim putem Vam prosljeđujemo odgovor kako je od 20. lipnja 2010. godine u 23:59 sati prestaje prodaja tarifnih paketa Flex Obitelj 200/300/500/700! te aktiviranje ili produljenje pretplatničkog odnosa na navedenim tarifama nije omogućeno.
Također od 2. ožujka 2011. godine nije moguće produljenje pretplatničkog ugovora za korisnike navedenih tarifnih paketa.
Naime, čl. 33., Općih uvjeta poslovanja Hrvatskog Telekoma d.d. za pružanje usluga u javnoj pokretnoj komunikacijskoj mreži (T-Mobile usluga), propisano je slijedeće: „33. T-Mobile može uvesti, promijeniti ili ukinuti pojedine posebne ponude T-Mobilea, odnosno tarifne pakete i modele te pojedine dodatne T-Mobile usluge, odnosno uvjete za njihovo korištenje, uključivo, ali ne ograničavajući se na sljedeće načine: uz prethodnu pisanu
obavijest Korisniku usluga (npr. uz Račun), kao i putem sredstava javnog priopćavanja, te na druge odgovarajuće načine (SMS,
elektronička pošta i si.)."
Slijedno navedenom, na Flex obitelj tarifnim paketima nije moguće izvršiti aktivaciju, produljenje ugovora, izvršiti Simpa prijelaz te prenosivost broja na iste.
Željeli bismo Vam napomenuti kako nam je od iznimne važnosti zadovoljstvo naših korisnika te nam je pri svakoj poteškoći namjera pružiti svoj puni doprinos kako bismo postigli kvalitetno rješenje, na obostrano zadovoljstvo. Iako nam je želja izaći u susret našim korisnicima i pronaći najpovoljnije rješenje, te uz puno razumijevanje za nastalu situaciju, nažalost, nismo u mogućnosti uvažiti Vaš zahtjev.
Gospodine xxxx, želimo Vam zahvaliti na trudu kojega ste uložili poslavši nam Vašu primjedbu. U nadi da će naša daljnja suradnja biti uspješna, u čemu ćemo dati svoj puni doprinos, srdačno Vas pozdravljamo.
S poštovanjem
Voditelj u Sektoru za usluge privatnim korisnicima
Ivan Pavlić
Hrvatski Telekom d.d.
Sektor za usluge privatnim korisnicima
p.p. 526, 10002 Zagreb
Kontakt broj: 098 1550
Telefaks brojevi: 098 1560, 098 1570 (za račune)
E-mail: t-mobile@t-mobile.hr
Web: www.t-mobile.hr
On 2011. ožujak 20 at 18:36, xxxx xxxx <xxxx@xxx.xxx> wrote: Postovani gdine Pavlic.
Pomno pratim i web stranice tvrtke u kojoj radite. Ovo za 20. lipnja je jasno oznaceno stajalo na web stranicama tvrtke, no o prestanku mogucnosti produljenja postojecim korisnisicima s 2. ozujka nigdje ni jednog slova!! Stovise, naglasit cu jos jednom ako Vam je kojim slucajem promaknulo, o tome pojma nisu imali ni pojedinci zaposleni u Tcentrima niti u pozivnom centru za korisnike. Prvi su bili sretni jer rekose kako im je drago sto ne mijenjam tarifu, jer im je tako lakse, a drugi i nakon sto sam im rekao da u Tcentru ne mogu realizirati produljenje su me uvjeravali u suprotno.
Takodjer, ako mislite da citiranjem Opcih uvjeta poslovanja uspjesno pravdate takve gafove ili pak kod korisnika stvarate osjecaj zadovoljstva grdo se varate.
"Slijedom navedenog" zahvaljujem na Vasem odgovoru (svjestan da on ni ne moze glasiti drugacije), moram priznati da sam s ovakvim ogovorom samo korak blize konkurentnim operaterima.
Srdacan pozdrav,
xxxx xxxx
----------------------------------------------
Poštovani gospodine xxxxxxx,
zahvaljujemo na Vašem ponovljenom prigovoru , te Vam želimo napomenuti da su nam kritike, primjedbe i prijedlozi važni i da na njih obraćamo posebnu pozornost, jer nam je cilj imati zadovoljne korisnike.
Nadalje, Vaša primjedba u vezi obavijesti o nemogućnosti produljenja pretplatničkog ugovora na Flex Obitelj tarifama od 2. ožujka 2011. godine biti će proslijeđen nadležnoj službi T-Mobile-a kako bi nam bila dodatni poticaj za poboljšanje rada i dostupnosti potpunih informacija našim vjernim korisnicima.
Također, koristimo ovu priliku da Vam se iskreno ispričamo zbog nastale situacije i eventualnih neugodnosti prilikom posjeta prodajnom mjestu, te nastavno na prethodnu e-mail korespondenciju Vaš zahtjev za produljenje pretplatničkog ugovora na Flex Obitelj tarifnom paketu nismo u mogućnosti uvažiti.
Svjesni smo da je ključ dobre suradnje zadovoljan korisnik, a taj cilj moguće je postići jedino kvalitetnom komunikacijom, uz potpuno razumijevanje želja i potreba naših korisnika.
Gospodine xxxxx, želimo Vam zahvaliti na trudu kojega ste uložili poslavši nam Vašu primjedbu. U nadi da će naša daljnja suradnja biti uspješna, u čemu ćemo dati svoj puni doprinos, srdačno Vas pozdravljamo.
Na ovaj odgovor imate pravo pritužbe Povjerenstvu za pritužbe u drugostupanjskom postupku putem Sektora za usluge privatnim korisnicima u roku 30 dana nakon primitka istog.
S poštovanjem
Voditelj u Sektoru za usluge privatnim korisnicima
Ivan Pavlić
Hrvatski Telekom d.d.
Sektor za usluge privatnim korisnicima
p.p. 526, 10002 Zagreb
Kontakt broj: 098 1550
Telefaks brojevi: 098 1560, 098 1570 (za račune)
E-mail: t-mobile@t-mobile.hr
Web: www.t-mobile.hr
Što mi je činiti. Evo možete i glasovati:
| 0 | Trebao bi produžiti ugovor |
|---|---|
| 0 | Pređi na Vip |
| 16 | Pređi na Tele2 |
Vip je sramota!Zovem staroga da me pokupi poslije škole,dođem doma,pogledam kolko imam para na računu,kad ono HOPA!uzeli 10kn za 20 sekundi poziva...hvala bogu pa idem na tele2 da više ne plačam ovim izrodima ni lipe.
Nemogu se dočekati da odhebem pretplatu...ma mobitel uopće. U džepu će biti samo u slučaju nužde.
Ma užas su mobiteli. Ja sam do prije 15-20 dana imao sa dual sim karticom jer na 091 sam ja i familija, a na 098 buraz ekipa sa wow a i sl pa da me zovu jeftinije, platio mob 3 k kuna prije jedno 2 godine prvi kaj je došao. Odkantao sam to sve i sada sam na 091 prepaid i gledam koji mob da uzmem i nejvjeroatnije ču uzet onaj neki za od 1 do 99 kuna samo neka ima crveni i zeleni gumb da se mogu javiti i prekinut razgovor i BOK! ... (sad panda)
Haha, negdje u 11mj, ukljucio sam si za probu AHA! 60 mislim da se zove tarifa, i kao bilo je 25 dodatnih minuta gratis, i nekakav "privremeni" ugovor sam s njima potpisao, prvi racun poslije prijelaza 350kn, i ja zanemarim i platim, drugi isto, i pregledavam pozive i sve, kad tamo nisu to obracunali i jos neke sitnice, i posaljem kao gore navedeni primjedbu istom onom voditelju sluzbe, a odgovor isto "odi mi- dođi-mi" niš ne kaže niš ne pomaže, a što je najgore slučajno saznam da taj privremeni ugovor nako 3mj probnog roka, u kojemu su i bile moguće dodatne minute, prelazi u trajni! a od dodatnih minuta nista! presao poslije toga u tarifu i150 i stvarno racun nije presao 200kn! sada sam uzeo novu extra tarifu pa cemo vidjeti kako ce tu biti! s TELE 2 sam imao isto neugodno iskustvo racuni ogromni, a oni nesuradljivi, i sto je najgore racune salju nekim samo njima poznatim naacinom, recimo platis 25 racun u iducem mjesecu stigne ti racun i za prethodni mjsec i za taj koji si vec platio. Pazite sta vam ljudi na šalterima pričaju, i sve prije potpisivanja ponesite kuci pročitajte i tek onda odlucite o potpisu na ugovor
ja sam se hvala bogu riješio svih mogucih ugovora
sad imam 91 na bonove + skype unlimited (35kn/mj.) za fixne linije
... i mirno spavam
Ma te tarife su doslovno pljačka usred bijela dana koristio sam pretplatu 5 godina zaredom al onda mi je dosadilo sve novce što imam dajem t-comu i vipu sad ću rađe dati 10000 kuna za telefon nego potpisati ugovor sa tim šupcima potpišeš ugovor za tarifu 300 kad dodaš poreze i sva ta s*anja izađe te 400 kn još ako ziveš inozemstvo doslovno te oderu
ma ljudi moji... za sad sve pretplate koje sam koristil su bile čista pljačka... plačam svaki mjesec 70-100kn (sad kad sam solo) a nit ne zovem, nit ne šaljem poruke nit ništa... kome i zašto to plačam... nemam blage...
a da ne pričam kolko mi je pretplata kad tu i tam se s nekom curom čujem... sreča da su sad dali onu glupost 0.facebook.com u t-comu pa mi je malo jeftinije i mogu se tako dopkat... al svejedno razmišljam za 10 mjeseci kad mi se izađe pretplata preč na tele2 i uzet tarifu za free SMS-e ili pozive i to je to... nekako mi se čini najprihvatljivije...
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
bonbon je od t-eleta, tak da je isto sr drugo pakovanje
Rade to zato što mogu. Nažalost tu kod nas još uvijek vrijedi: za koga je, dobro je
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
Vipnet mi je danas naplatio 440kn za 88MB prometa, premda sam dugogodišnji pretplatnik s povećom pretplatom i uredni platiša. Dakle u 2011-oj godini 440 za 88MB.
Ja sam bio zadovoljan sa Tele 2 do ovog ljeta tijekom kojeg su mi stigle 2-3 poruke o izmjenana uvjeta i to umjesto da smanjuju cijene oni povećavaju...tako da sad razmišljam na prelazak opet negdje drugdje.
tele 2 prevaranti, pise im akcija 50 kn mjesecno zauvijek dobivas , nedavno sam dobio poruku da mi istice to
tele 2 prevaranti, pise im akcija 50 kn mjesecno zauvijek dobivas , nedavno sam dobio poruku da mi istice to
Pa jel si preneo broj? Naprimjer od T-com na Tele2?
Ne mogu se nis sjetit!!!