Ipad ili Ipad 2

poruka: 27
|
čitano: 7.002
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ipad ili Ipad 2
menes kaže...

Sto mislite , kupiti sad Ipad na akciji ili se isplati cekati dok dodem Ipad2?

Treba mi nesto sto moze korisiti za citanje i ostale stvari pa razmisljam uzeti ga ili ne?

Sto vi kazete?

bolje kupi sada Ipad dok je na akciji nego čekati Ipad2,pa onda njegovu akciju dok dođe Ipad 3

Dino

0 0 hvala 0
15 godina
Ipad ili Ipad 2

Kolika je akcija i gdje? Ako je ok akcija, onda  ga kupi sada i kada dode iPad2 i bude na akciji (a bude ti daleko bolje nego npr. iPad "1") utopis "jedinicu" i kupis "dvojku" te razliku nadoplatis.

Da uvijek cekas na nove modele i akcije nebi nikada nista kupio.... {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ipad ili Ipad 2

Usporedi iPad i iPad 2 te ako ti ove nove funkcije nisu toliko potrebne uzmi prvi iPad. Sniženje će ti ostati... e sada, kada će iPad 2 kod nas doći je drugo pitanje. 

Ako bi ga koristio samo za čitanje uzmi iPad, ako ti ipak trebaju i ove nove funkcije pričekaj.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ipad ili Ipad 2

Zasto kupit ipad uopce, bespotreban uredjaj, kupi iphone 4 ili neki drugi mob i uzivaj.

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum

2 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
menes kaže...

Jer mi treba i za citanje, iphone mi je ipak premali ekran :D, Imam HTC desire i Iphone 3gs tako da mi nije nesto za tu upotrebu

a gledam ove neke e citace i svi su negdje oko 2000kn a ipad je 3000 pa nekako mi se cini to bolje, ovaj novi ima kameru a ne znam koliko mi to znaci u zivotu....

Samo neznam kako će te služiti kao čitač, a još ako si neki strastveni čitač sumnjam da je iPad dobro rješenje jer njegova tehnologija prikaza se razlikuje od tehnologije e-čitač-a, i nakon nekog vremena bi mogao osjetiti peckanje u očima, i lagani  zamor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
menes kaže...
Joco55 kaže...
menes kaže...

Jer mi treba i za citanje, iphone mi je ipak premali ekran :D, Imam HTC desire i Iphone 3gs tako da mi nije nesto za tu upotrebu

a gledam ove neke e citace i svi su negdje oko 2000kn a ipad je 3000 pa nekako mi se cini to bolje, ovaj novi ima kameru a ne znam koliko mi to znaci u zivotu....

Samo neznam kako će te služiti kao čitač, a još ako si neki strastveni čitač sumnjam da je iPad dobro rješenje jer njegova tehnologija prikaza se razlikuje od tehnologije e-čitač-a, i nakon nekog vremena bi mogao osjetiti peckanje u očima, i lagani  zamor.

koji je onda prijedlog?

Kindle?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
menes kaže...

ma da, kao i svi mi što cijeli dan buljimo u lcd na poslu ili sad doma ... i prije toga u crt i doma u plazmu ... iPad je sasvim u redu za čitanje po par sati dnevno.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Joco55 kaže...

ma da, kao i svi mi što cijeli dan buljimo u lcd na poslu ili sad doma ... i prije toga u crt i doma u plazmu ... iPad je sasvim u redu za čitanje po par sati dnevno.

Da ali čitanje na e-čitaču je puno ugodnije, a da napomenem da oni imaju određene prednosti u odnosu na iPad, npr. trajanje baterije ne ovisi o vremenu rada, već o promjenama stranica, a prosječnom čitatelju može baterija potrajati i 15-ak dana, dok s iPad-om je 10h(iako ja mislim da je 10 h i više nego dovoljno), tu je još i tehnologija prikaza, a i masa nije za zanemariti.

17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
artfull kaže...
Joco55 kaže...

Da ali čitanje na e-čitaču je puno ugodnije, a da napomenem da oni imaju određene prednosti u odnosu na iPad, npr. trajanje baterije ne ovisi o vremenu rada, već o promjenama stranica, a prosječnom čitatelju može baterija potrajati i 15-ak dana, dok s iPad-om je 10h(iako ja mislim da je 10 h i više nego dovoljno), tu je još i tehnologija prikaza, a i masa nije za zanemariti.

ma sve to ok, al iPad je u boji i ima još miljun prednosti pred e čitačima. I sasvim je ugodan za povremeno čitanje ... al ok, ako je namjena čitanje 100% vremena onda je e reader way to go ( iako neznam kakva je podrška kod nas što se naslova tiče )

A.
15 godina
neaktivan
Ako je citanje iskljucivo knjiga onda ebook reader. Ako ces citati i magazine, pdfove (sa slikama) onda definitvno ipad. A osim zbog mase ne moras cekati dvojku. Mozes citati na ipadu koliko oces bez problema (nakon nekoliko sati oci ce ti biti jednako umorne kao i da citas obicnu knjigu)
16 godina
protjeran
Ipad ili Ipad 2

Uzmi ipad 1 jer je razlika ipak 1000 kuna u odnosu na ipad 2 dok traje akcija. 

Ebook reader je fora ali samo za čitanje i to pri svjetlu - što je po meni nedostatak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ipad ili Ipad 2

ljudi zanima me bili mi pustilo ipad 2 preko granice ako toga jos nema kod nas?

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Joco55 kaže...
menes kaže...

Ajd ne seri ninda.

Jesi kada probao Kindle? eInk je nesto sto nije s ovoga svijeta, predobro je za citanje i jedno 10x bolje od LCD-a. iPad jest dobar kao i bilo koji drugi lcd za tu i tamo nesto procitat, ali citati knjigu od 300+ strana...KINDLE!

- Psiho246
16 godina
Ipad ili Ipad 2

Sta ste se raspamali, jedino je pitanje za citanje cega? Ako je samo za citati knjiga ipad nema nikakvog smisla pored e-readera, e-ink je prirodniji i ugodniji beskonacno, nek mi se javi 1 osoba koja je procitala 1 knjigu na monitoru od korica do korica i izjavi da je to ugodno iskustvo, tako da su ovo o nece te umoriti par sati citati knjige na njemu nebuloze.

...to sta danasnja generacija pod "citanje" uzima malo prosurfati i prolistati casopis, da ipad je svjetlosne godine ispred readera za to...  pa si fino definiraj, citanje knjiga=kindle, sve ostalo =ipad.

0 0 hvala 0
17 godina
Ipad ili Ipad 2

Ja sam uzeo iPad za citanje. Istina, nabavio sam ga bitno jeftinije, ali se kao reader pokazao kao odlicno rijesenje.

0 0 hvala 0
16 godina
Korisnik1 kaže...

Sta ste se raspamali, jedino je pitanje za citanje cega? Ako je samo za citati knjiga ipad nema nikakvog smisla pored e-readera, e-ink je prirodniji i ugodniji beskonacno, nek mi se javi 1 osoba koja je procitala 1 knjigu na monitoru od korica do korica i izjavi da je to ugodno iskustvo, tako da su ovo o nece te umoriti par sati citati knjige na njemu nebuloze.

...to sta danasnja generacija pod "citanje" uzima malo prosurfati i prolistati casopis, da ipad je svjetlosne godine ispred readera za to...  pa si fino definiraj, citanje knjiga=kindle, sve ostalo =ipad.

Ja sam na iPhoneu pročitao par cijelih knjiga od 500tinjak stranica(pod broj stranica mislim na tiskano izdanje) i sasvim OK je, ali mislim da bi bilo bolje na Kindleu.
Volim jabuke :)
16 godina
Ipad ili Ipad 2

Meni osobno to zvuci i ima smisla i kao: "otipkao sam diplomski rad na iphoneu, i skroz mi je ok", moguce, al ne vidim neki smisao. Vecina vas je drzala ipad,iphone, 4" android mobove pa zna o cemu prica, al malo tko je kindle, kad jednom probas, s ipada ni gloriu ne bi citao...

0 0 hvala 0
17 godina
Ipad ili Ipad 2

kolega bi uzeo ipad2 u americi. zanima ga kako to ide s punjačima, tamo je 110V, a kod nas 220V. morat će kod nas kupit naš punjač ili? da bi samo punio preko usb-a mora li imati itunes račun?

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne mozes puniti Ipad preko USB-a,a adapter-punjac radi na obje voltaze(110 i 220) jedino sto americki punjac dodje sa americkim 2-prong utikacem.

17 godina
hrvooje kaže...

kolega bi uzeo ipad2 u americi. zanima ga kako to ide s punjačima, tamo je 110V, a kod nas 220V. morat će kod nas kupit naš punjač ili? da bi samo punio preko usb-a mora li imati itunes račun?

Nemas greske, samo kupis onaj US > EU adapter za steker i to ti je to. Imas ga na DX-u za dolar.

... bit cu ja i gori!!!
15 godina
hrvooje kaže...

Uzmes si u chipoteci taj adapter i bok....najjednostavnije i najbezbolnije rijesenje, a kosta par kn te se ne moras gnjavit sa nikakvih  narucivanjima i sta ja znam sta sve ne.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

Jao baš ste dosadni s tim pričama kako je čitanje na iPadu neugodno dok je na e-readeru ugodno. Pa dobro kad ljudi po firmama rade 10, 12, 16 sati pred ekranom pa ih to ne smeta al ih zato jako smeta čitati knjigu na tom tipu ekrana.

Da ne prodajete slučajno koji reader pa da nabavim?

U USA su po nekim školama podjelili iPadove umjesto knjiga, bit će da oni ništa ne čitaju i uče, a mogli su zamisli dijeliti i e-book rader.

17 godina
SasaFrr kaže...

Jao baš ste dosadni s tim pričama kako je čitanje na iPadu neugodno dok je na e-readeru ugodno. Pa dobro kad ljudi po firmama rade 10, 12, 16 sati pred ekranom pa ih to ne smeta al ih zato jako smeta čitati knjigu na tom tipu ekrana.

U USA su po nekim školama podjelili iPadove umjesto knjiga, bit će da oni ništa ne čitaju i uče, a mogli su zamisli dijeliti i e-book rader.

Imam iPad kojeg sam kupio kao reader i tvrdim da zamara nakon odredjenog vremena. Dok obicna knjiga ne zamara tako brzo.

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
16 godina
tnakir kaže...
SasaFrr kaže...

Imam iPad kojeg sam kupio kao reader i tvrdim da zamara nakon odredjenog vremena. Dok obicna knjiga ne zamara tako brzo.

Imam Demidoviča i tvrdim da čitanje njega nakon nekog vremena zamara dok čitanje Aghata Christie romana ne zamara tako brzo.

17 godina
SasaFrr kaže...
tnakir kaže...
SasaFrr kaže...

Imam Demidoviča i tvrdim da čitanje njega nakon nekog vremena zamara dok čitanje Aghata Christie romana ne zamara tako brzo.

Good for you. Sad procitaj jos jedanput sta si napisao i onda se lupi po glavi.

16 godina

Kad si kupovao iPad? Neka usporedba Acer Iconia - iPad...ako imaš korisničkog iskustva s ovim prvim...

17 godina
SasaFrr kaže...

Kad si kupovao iPad? Neka usporedba Acer Iconia - iPad...ako imaš korisničkog iskustva s ovim prvim...

Uzeo sam ga ima... par mjeseci. Taman kad je izasao iPad2, frend u USA koji se bavi razvojem za iOS se rijesio starog ipada (prodao mi ga je po smijesnoj cifri) i sebi je uzeo iPad2. Nisam radio sa niti jednim tabletom osim iPadom i Galaxyem. Nisu me se uopce dojmili. Zapravo me se nije dojmio koncept tableta.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice